* Goede Doelen : Zeeland in Actie voor KWF.
OPBRENGST ZEELAND IN ACTIE 2020 : 33.399 euro
MICHIEL JUMELET ZET MET 410 KM KERS OP TAART.
UITDAGINGEN ZRTC THEO MIDDELKAMP :
BIJNA 4000 EURO VOOR 'ZEELAND IN ACTIE'
Foto bij standbeeld de Zeelui in Delfzijl.
Michiel ging als laatste van het Middelkamp KWF team zijn uitdaging aan. De route Vlissingen-Delfzijl stond al langer op de planning maar dit was een mooie gelegenheid om deze tocht in onze actie week te fietsen.
Hij vertrok zaterdag 18 juli solo om klokslag 4.30 uur bij het standbeeld van Michiel de Ruyter op de boulevard in Vlissingen. Zeeland vroeg bij zonsopkomst is prachtig en de eerste kilometers gleden onder de wielen door. De eerste stop thuis in Bruinisse was goed voor het tweede ontbijt voor de nog lange dag. Vervolgens stak hij Zuid Holland door om kilometers lang te slingeren langs rivieren en slootjes.
Na 175 km wachtte ploeggenoot Pieter hem op waarna ze vervolgens door de leegte van de Flevopolder trokken. Na 275 km was het dan ook meer dan welkom om eindelijk even te stoppen om goed te eten.
Pieter nam afscheid en reed weer terug naar Utrecht. Kort daarna gebeurde er iets wat altijd vervelend is op een tocht. Michiel belandde op de motorkap van een onoplettende automobilist. Een beetje beurs en na het rechten van het stuur kon hij weer verder.
Iets uit het ritme moest hij toch nog 140 km afleggen. Maar hij herstelde op de lange rechte wegen langs het kanaal richting Assen. Met de motivatie voor de KWF te rijden kon hij makkelijk de laatste uurtjes volbrengen. Om vervolgens om 20.00 uur in de haven van Delfzijl aan te komen. Goed voor 410 kilometer en een gemiddelde van 30,7. Pure klasse en het is niet voor niets dat hij zich jaar na jaar weet te klasseren voor het grote NK tijdrijden tegen de echt grote jongens.
JONGE ZEEUWSE BERGGEITEN BEDWINGEN DE CAMERIG IN LIMBURG
Foto : Facebook ZRTC Theo Middelkamp
In het kader van Zeeland in actie voor het KWF trokken de Middelkampers Bas, Casper, Storm, Renzo, Senna en Mees een dagje naar het Zuid Limburgse heuvelland met als doel om zo veel mogelijk hoogtemeters te maken voor hun uitdaging.
Hiervoor hadden ze de Camerig uitgekozen. Deze langste klim van Nederland leent zich goed om via verschillende kanten te beklimmen zodat ze makkelijk lusjes konden rijden. Nadat de wagens halverwege de klim waren geparkeerd, zijn de mannen afgedaald naar de voet bij het riviertje de Geul om aan hun uitdaging te beginnen in dit prachtige landschap.
Omdat het druk was in Limburg was het wel oppassen in de afdalingen. Op de top gekomen zijn ze via de andere kant afgedaald om bij kasteel Vaalsbroek te keren en deze zelfde kant te beklimmen om nu vervolgens via Zevenwegen en de Groenenweg weer af te dalen naar de Geul. Wat overigens voor het ware berggevoel wel de mooiste weg is. Deze kant is vervolgens dan ook weer beklommen. Via het Hijgend Hert werd vanuit bosrijk gebied afgedaald langs Vijlen. Nadien door fraai glooiend akkerland om vervolgens weer bij kasteel Vaalsbroek uit te komen.
Nu de jongens alle smaken hadden gezien konden ze gedurende de dag naar hartenlust variaties maken. Per lusje pakten ze ongeveer 300 hm op 14 km. Na heel de dag keurig in formatie te hebben gereden, stapten de laatste fanatiekelingen rond 19.00 uur na bijna 6 en half uur rijden van hun fiets met over de 3000 hoogtemeters en bijna 160 km op de teller.
Zeker een dikke pluim voor de Zeeuwse berggeiten en prachtig te zien dat er op deze jonge leeftijd betrokkenheid is richting KWF en zieke medemens. Het sociale aspect van de sport komt op deze momenten tot bloei.
7 CITADEL BOYS MIDDELKAMP RIJDEN IN 3 DAGEN 550 KM.
Foto : Facebook ZRTC Theo Middelkamp
De Middelkamp renners Thomas Polak, Eloy Raas, Paul Hoondert, Roy Gijzel, Robbert Vleugel, Lars Oreel en Pieter Vette hebben een driedaagse rit gereden om geld in te zamelen voor Zeeland in actie.
Op de startdag vertrok het gemotiveerde zestal vol goede moed op de fiets naar de veerboot van Vlissingen-Breskens. Om vervolgens via Brussel naar Namen te fietsen. De renners hadden het getroffen met de windrichting, maar wel hadden ze onderweg te maken met een aantal regenbuien. Na ongeveer 250 km kwamen ze aan in Namen waar de Citadel nog beklommen werd.
Na een overnachting in een jeugdherberg vertrokken ze de volgende ochtend onder goede weersomstandigheden naar Hasselt. De Zeeuwen reden onder meer de finale van de Waalse Pijl en Luik Bastenaken Luik, zodat ze met aardig wat hoogtemeters aankwamen in het hotel in Hasselt.
Na een stevig ontbijt op de slotdag stond de laatste etappe van 160 km op het programma met als eindbestemming Heinkenszand. Onderweg werd de Citadel van Diest aangedaan. Er werd richting thuisprovincie een strak tempo aangehouden, waardoor ze met een kleine 36 km gemiddeld aankwamen in de Zuid Bevelandse aankomstplaats. Hier werd het onvergetelijke weekend afgesloten met een welverdiende BBQ bij Pieter thuis. De renners waren dankbaar dat het allemaal goed verlopen is en dat ze op deze leuke manier een steentje kunnen bijdragen voor het KWF.
3 MIDDELKAMP RENNERS NAAR DRIELANDENPUNT LIMBURG
Foto : Facebook ZRTC Theo Middelkamp
De Brabantse Middelkamp beloften Maarten de Nijs (20), Thijs van de Broek (19) en de 18 jarige Xander van Dijk hebben hun uitdaging voor de KWF Gilze - 3 Landenpunt Vaals en weer terug op zondag 12 juli voltooid. Maarten en Thijs hadden op de terugweg bij Ravels hun 300 km erop zitten en stopten daar. Xander deed er nog 27 bij volledig terug tot Gilze en had dus totaal 327 km. Ook werden nog 1071 hoogtemeters gehaald wat toch goed is voor een leuke col.
Om 7.00 uur werd vertrokken vanuit Gilze, richting Dessel, Hasselt en dan naar Maastricht. De route voerde door het fraaie Limburgse Heuvellandschap naar Vaals waar rond 13.30 uur het 3 Landenpunt werd bereikt. Zowel op heen en terugweg kregen ze te maken met lekke banden en gooiden wat wegomleggingen roet in het eten maar dat mocht de mannen niet tegenhouden.
Met prima fietsweer werd het op terugweg wel steeds stiller en begonnen de kilometers te wegen. Zeker toen de kaap van 250 werd gepasseerd. Alle 3 hadden ze het goede doel voor ogen en dat sterkte de jongens in hun missie. Ze werden alle 3 voor de volle 100 procent door hun ouders gesteund wat ook zeker heeft bijgedragen tot hun succes. Mentaal zal deze monstertocht de jonge renners sterker maken zowel op als naast de fiets.
JACCO KLOET FIETST 337 KM DOOR ZUID WEST NEDERLAND
Foto's : Facebook ZRTC Theo Middelkamp
Om 5 uur zaterdagmorgen 11 juli vertrok A-Amateur Jacco Kloet in zijn Nutswerk outfit vanuit zijn woonplaats Zierikzee helemaal alleen voor zijn uitdaging. Op zich is 5 uur voor Jacco zijn normale tijd, want op andere dagen vertrekt hij dan op de fiets naar zijn vissersboot.
Lange dagen maken is dan voor hem ook geen probleem en dat heeft de Zeeuwse kreeftenvisser dan ook bewezen. Op Mallorca begin dit jaar had Kloet ook al laten zien dat lange ritten voor hem geen probleem waren.
Na 337 km in 11 uur en 38 seconden, met een gemiddelde van maar liefst 30,6 was hij weer thuis op Schouwen Duiveland. Zijn route in grote lijnen was eerst een rondje Schouwen, dan terug naar de Brouwersdam, Ouddorp, Willemstad, Wouwse Plantage, Rilland, Goes, Neeltje Jans en thuisbasis Zierikzee.
MIDDELKAMPER AD POLAK
RUIM 320 KM. DOOR ZUID WEST NEDERLAND
Foto : Facebook
Bij ZRTC Theo Middelkamp pakte ploegleider Ad Polak de uitdaging van Zeeland in Actie op en koos voor een monstertocht van ruim 320 km. De geboren Zeeuw wil met deze marathon de leden van de Zeeuwse wielerclub stimuleren om ook een persoonlijke fietsactie op touw te zetten voor het KWF.
Polak over zijn rit: "Vanuit mijn woonplaats Wuustwezel reed ik via mijn geboortedorp Heinkenszand naar Neeltje Jans waar we als gezin al sinds 1986 naar toe gingen voor onze strandbezoeken. Toen was de kering zelfs nog niet officieel open.
Eerste 107 km had ik wind tegen, dan op naar Bruinisse en richting Willemstad. Vervolgens terugdraaien en na 25 km wind op kop reed ik het West Brabantse De Heen binnen. Vandaar naar Baarle Nassau om met 30 km wind tegen uiteindelijk moe maar voldaan terug thuis te zijn".
De motivatie van Polak om door te zetten: "Heb deze tocht gereden voor mijn broer Sjaak die in 2003 door een hersentumor is gestorven en mijn onlangs overleden ploegmaat en later mijn ploegleider Gerrit van 't Geloof. Ook voor mijn UWV collega Erwin van der Sloot die hard vecht om terug te komen na een hersentumor en gelukkig hierin lijkt te slagen".
MARTIN SLINGENBERG (KLOETINGE)
KIEST VOOR EEN GELEIDELIJKE OPBOUW RICHTING EINDDOEL
DE BEVELANDER TOERT MEESTAL DOOR DOOR MIDDEN ZEELAND EN GENIET DAN MET VOLLE TEUGEN VAN DE NATUUR IN ZIJN THUISPROVINCIE. GECOMBINEERD MET HET GOEDE DOEL KOMT HET SOCIALE ASPECT VAN ZIJN FIETSTOCHTEN HELDER IN BEELD.
ROY BOGAERT FIETST 300 KM DOOR ZEELAND MET WINDKRACHT 7
Verslag: Zeeuws Vlaams Advertentieblad
Foto: Jean Pierre Maas
MIDDELBURGERS ANDREA VAN DEN BROEK & ERIK VAN RIJSWIJK
FIETSEN NAAR NOORDKAAP IN GRONINGEN.
920 KM IN 3 DAGEN
Foto : Martin Slingenberg Verslag : De Faam
ANNE VAN DE SWALUW (KWADENDAMME):
500 EURO VOOR 'ZEELAND IN ACTIE'
200 KM DOOR ZEELAND EN ZUID HOLLAND
Foto's : Facebook
Na het uitbreken van de Corona crisis ben ik op zoek gegaan naar andere uitdagingen. Een van die uitdagingen was het fietsen van 200 km. Samen met mijn coach Martin Lukasse hebben we een datum geprikt en een trainingsopbouw hier naar toe gemaakt. Net als in het echt!
Een aantal weken geleden zag ik Zeeland in Actie voorbij komen in het kader van de KWF Thuismarathon. Na wat twijfels toch besloten om me hier bij aan te sluiten in de hoop geld in te kunnen zamelen voor dit goede doel. Hierna heb ik ook pas echt besloten om die 200 km solo af te gaan leggen om de uitdaging nog wat moeilijker te maken voor mezelf.
Op zaterdag 20 juni was het dan zover. De dag van mijn eigen longest day challenge. Om 6.00 uur vertrokken richting Flakkee. Dit leek me na het bestuderen van de wind het meest gunstig. Het eerste stuk reed ik in een rustige wattage zone. Op Flakkee, waar ik nog nooit geweest was met de fiets, ben ik tegen in de wind in een hogere wattage zone gaan rijden. Het lukte me gelukkig aardig om de voet van de Brouwersdam te vinden en dan ook nog een leuke route te rijden. Op de Brouwersdam was ik halverwege de rit.
Vanaf dat punt heb ik weer een wat rustiger wattage zone gezocht en kon zo redelijk fris naar mijn grote tussenstop in Westenschouwen rijden. Op de parking van het populaire MTB parcours is het eenvoudig om bidons te vullen en even een toiletstop te maken (zeker voor vrouwen is dat niet altijd handig onderweg).
Zo kon ik na ongeveer 120 km best fris beginnen aan de Oosterscheldekering. Hier had ik me voorgenomen om in de wattage zone te rijden die ik normaal ook zou durven te klimmen. 8 km gas geven dus! Hierna ben ik weer terug gaan rijden in dezelfde intensievere wattage zone als op Flakkee. Op 150 km weer even wat langer gepauzeerd met een ijsje in Westkapelle.
Vanaf dat moment hinkte ik een beetje op twee benen. Ging ik nu al all out naar huis of spaarde ik mezelf nog eventjes met een kleine twee uur te gaan? Ik heb mezelf tot aan Vlissingen nog even gespaard, maar bij het inrijden van het Sloegebied nog een keer de gashendel open gehaald in dezelfde zone als op de Kering. Ik zat hier rond 170/180 km en ik voelde dat het wel ging wegen en het niet meer evident was om zo intensief te rijden.
Aangekomen in Borssele moest ik nog 14 km naar huis rijden. Ik had nog wind mee en verder niet meer zoveel te verliezen. Vooraf had ik niet verwacht dat ik onder de 7 uur zou rijden, maar het was met nog 14 km te gaan duidelijk dat dit makkelijk ging lukken. Ik ben daarom redelijk rustig terug naar huis gereden. Om uiteindelijk na 6.51 uur Kwadendamme binnen te rijden. Verder heeft de actie in het kader van de KWF Thuismarathon ruim 500 euro opgebracht. Ruim 300 meer dan mijn aanvankelijke doel. Al met al een zeer mooie aanloop naar deze dag en een geslaagde dag zelf.
TOERFIETSERS EN RECREANTEN RIJDEN IN 2020 SPECIALE TOCHTEN VOOR KWF
INDIVIDUELE UITDAGING VERVANGT MASSALE FIETSEVENEMENTEN
Drie sportieve Zeeuwen willen met een speciale sponsoractie fondsen vergaren voor het KWF. Grote fietsevenementen als de Delta Ride for the Roses en Alpe DHuzes kunnen vanwege de coronaproblemen dit jaar niet doorgaan. Voor KWF is dat uiteraard een forse strop. En dat heeft dan weer consequenties voor de onderzoeken naar de oorzaken van kanker.
Eddie Bogaert, Martin Slingenberg en Ming Gilbert blijven echter niet stilzitten en hebben een actie op touw gezet richting KWF. Vanwege de coronaproblemen mag dat niet door het organiseren van een evenement. Bij hun opzet zal iedereen gevraagd worden om individueel een (fiets)uitdaging te bedenken. Familie, vrienden en supporters kunnen in deze vorm sponsoren.
'Zeeland in actie' loopt in de maanden juni, juli en augustus 2020.
Bogaert over de plannen voor KWF: Als we Zeeland in actie massaal in Zeeland uitvoeren, kan er toch nog een leuk bedrag worden overgemaakt aan KWF. Immers, het gevecht tegen kanker mag niet stoppen. Onze actie hebben we aangehaakt bij een nagenoeg soortgelijk initiatief van KWF zelf, de actie Thuismarathon.
Details en spelregels over 'Zeeland in actie' zijn te vinden op : https://acties.kwf.nl/fundraisers/zeelandinactie Als je wil steunen zijn er twee opties: 1. Wordt via die pagina teamlid van ons team, bedenk een mooie uitdaging en vraag je omgeving om je te steunen. 2. Doneer rechtstreeks via die actielink en steun de actie of mijn persoonlijke actie (1000 kilometer fietsen in de actieperiode) : https://acties.kwf.nl/fundraisers/eddiebogaert/kwf-thuismarathon