Wielrennen Algemeen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen Algemeen.            * Tips : info@zeelandopdefiets.nl

JUNIORE MAUREEN ARENS (KRUININGEN) IN NEDERLANDE SELECTIE 2021


Maureen Arens (archieffoto) uit Kruiningen is weer opgenomen in de nationale selectie voor de junior vrouwen. De Bevelandse werd hiervoor uitgenodigd door bondscoach Loes Gunnewijk. De 17 jarige Arens behoort nu tot de talentvolle groep rensters waaruit de bondscoach een selectie zal maken voor de internationale wedstrijden en het EK en WK in 2021.


Maureen Arens koerst vanaf 2021 voor het damesteam van Next Generation (NXTG) van de oud beroepsrenners Servais Knaven (winnaar Parijs - Roubaix 2001) en Wim Stroetinga (triomfator Sluitingsprijs Putte Kapellen 2012). Daarvoor reed Arens bij ZRTC Theo Middelkamp en het Rob Ruijgh Development Team van WCL Bergklimmers. In 2019 behaalde ze de eerste plaats bij de Tour de Lasalle en het Districtskampioenschap Tijdrijden.    (20 december 2020)
4 WIELERVERENIGINGEN IN ZEELAND EN BRABANT
GAAN IN 2021 SAMENWERKEN MET 18 NIEUWELINGEN EN 18 JUNIOREN 
Vier regionale wielerverenigingen uit Zuidwest Nederland, WV Breda, RSC de Zuidwesthoek, WV Zeeuws Vlaanderen en ZRTC Theo Middelkamp, gaan in 2021 voor de nieuwelingen en junioren samenwerken onder de naam clubcombinatie Zuid West.
 
Uit contacten tussen Ad Polak (ZRTC Theo Middelkamp) en Edwald Martijn (WV Zeeuws Vlaanderen) is het idee ontstaan om de banden tussen ZRTC Theo Middelkamp en WV Zeeuws Vlaanderen aan te halen en elkaar als verenigingen te versterken.  Omdat ZRTC Theo Middelkamp, RSC De Zuidwesthoek en WV Breda al naar tevredenheid samenwerkten in een clubcombinatie voor nieuwelingen en junioren, was het een kleine stap om tot een samenwerking van vier verenigingen te komen.

Deze samenwerking maakt het mogelijk de nieuwelingen en junioren van de deelnemende clubs een schitterend wedstrijdprogramma aan te bieden. Het bundelen van de contacten van de individuele clubs met buitenlandse wedstrijdorganisaties resulteert bijvoorbeeld in een uitgebreid en uitdagend internationaal programma met diverse meerdaagse wedstrijden. De clubcombinatie kan bij de start van het project over 18 nieuwelingen en 18 junioren beschikken.


 
De vier verenigingen hebben ieder zo hun kwaliteiten en specialismes die nodig zijn voor het opleiden van jonge renners. Daarvan kunnen nu alle renners profiteren. Door het bundelen van de krachten in de begeleiding van de renners heeft de clubcombinatie beschikking over een ruim bezet begeleidingsteam, bestaande uit een toegewijde en geroutineerde groep trainers, ploegleiders, mecaniciens, verzorgers en masseur. Zij bieden de renners de nodige begeleiding en ondersteuning in de aanloop naar en tijdens de wedstrijden. Ook nu het Covid 19 virus de groepsactiviteiten bemoeilijkt zijn alle leden van de clubcombinatie al verzekerd van online trainingsbegeleiding met onder andere core stability oefeningen en Zwift-trainingen. Zodra het weer kan zullen trainingen worden georganiseerd op vijf verschillende plaatsen in de regio. De trainingslocaties zijn, Breda, Roosendaal, Ossendrecht, Goes en Zeeuws-Vlaanderen.

Deze samenwerking biedt aan de regionale renners uit de categorieen nieuwelingen en junioren, met toegewijde en vakkundige begeleiding en een uitdagend wedstrijdprogramma een stevige basis om door te groeien naar de beloftecategorie. De verenigingen hebben er alle vertrouwen in dat er met de clubcombinatie voor de jonge wielrenners in de regio voldoende mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen.    (21 december 2020)
LARS OREEL (GOES) IN 2021 NIEUWKOMER BIJ ZRTC THEO MIDDELKAMPGoesenaar Lars Oreel koerst in 2021 bij wielervereniging Theo Middelkamp. Zijn huidige formatie Wielerteam Reggeborgh moest stoppen omdat veel sponsors afhaakten wegens de corona crisis. Bij Reggeborgh hadden de ploegleiders Eddy Reinerink en Sjoerd Koster twaalf amateurrenners tot hun beschikking. Bij ZRTC Theo Middelkamp is ploegleider Ad Polak heel blij met de komst van de Zeeuw die veel ervaring meebrengt en de jongeren kan adviseren en begeleiden op de wielerladder.
Als clubteam won VolkerWessels - Merckx vorig jaar de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. Met die sponsornaam werd de stap naar een continentaal team gezet. Wielerteam Reggeborgh ging verder als clubteam in deze constructie. Team Reggeborgh werd opgericht om aansluiting te houden met de lokale wielerverenigingen en diende tevens als opleidingsploeg voor VolkerWessels - Merckx.  
STER VAN ZWOLLE OP ZATERDAG 6 MAART EERSTE KLASSIEKER HOLLAND CUP 2021

zaterdag 6 maart
Wielrennen      Holland Cup UCI 1.2     
Nederlandse openingsklassieker : 61 ste Craft Ster van Zwolle

HOLLAND CUP 2021
6 maart Ster van Zwolle
 
14 maart Dorpenomloop Rucphen
 
17 april Arno Wallaard Memorial
 
1 mei Ronde van Overijssel
 
6 juni Midden Brabant Poort Omloop
 
29 augustus Ronde van de Achterhoek

GROTE PRIJS ARJAAN DE SCHIPPER DEFINITIEF GESCHRAPT

 De Zeeuwse wielersport verliest weer een wedstrijd. De GP Arjaan de Schipper komt niet meer op de kalender. De klassieker die in 2019 voor het laatst werd georganiseerd rond Goes verdwijnt in de wielerarchieven.
 EPZ OMLOOP VAN BORSELE:
REGIORENSTER QUINTY VAN DE GUCHTE
TRAINT OP PARCOURS GEANNULEERDE BEVELANDSE KLASSIEKER


Foto's : Organisatie.  Quinty van de Guchte (20) uit Driewegen had de EPZ Omloop van Borsele in haar agenda staan maar de corona crisis gooide roet in het eten. De Bevelandse renster zou weer starten in het sponsorshirt van de Belgische formatie Redant Keukens.

v.d. Guchte over het schrappen van de koers in haar geboortestreek: Helaas ligt het wielerseizoen door het coronavirus volledig plat en zo ook is de EPZ Omloop van Borsele geannuleerd. Als eerbetoon aan de organisatie, sponsors en vrijwilligers van de EPZ Omloop had ik besloten om op zaterdag (25 april) het gehele parcours van de elite dames te rijden, een afstand van ongeveer 140 km.


Het weer was in ieder geval perfect voor een goede, zonnige trainingstocht en 's ochtends bij de start en 's middags bij de finish werd ik verrast door een aantal leden van de organisatie. Ze stonden klaar met mooie attenties. Tijdens de laatste 10 km werd ik nog begeleid door een motor. Comite SHeerenhoek bedankt voor jullie aanwezigheid, het was heel leuk!

Tegenover de PZC gaf v.d. Guchte nog een toelichting op haar initiatief:
Je kan wel stellen dat ik in deze wedstrijd loze periode op zoek ben naar uitdagingen. Ik wist natuurlijk al langer dat de wedstrijd vanwege het coronavirus om begrijpelijke redenen niet verreden kon worden, maar het dringt pas echt goed door in de wedstrijdweek zelf. Het is leuk dat de organisatie het idee zo omarmd heeft en het geeft extra voldoening en moraal. Normaliter had ik in deze periode mooie wedstrijden zoals de EPZ Omloop van Borsele kunnen fietsen, maar nu kan ik niets anders dan hopen op betere tijden.
TWEE ZEEUWSE WIELERKLASSIEKERS VAN TMZ GESNEUVELD
WEGENS ONTBREKEN POLITIEBEGELEIDING


Jacob Wijnstra (Goes) wint Ronde van Noord Beveland in 2019

De TMZ wielerklassiekers Ronde van Noord Beveland en Zeeland Classic zijn geschrapt wegens het ontbreken van politiebegeleiding.
Volgens voorzitter Leo Bakker van Trimbelangen Midden Zeeland een bittere pil voor de plaatselijke organisatoren in Wissenkerke en Heinkenszand. Ook voor de renners is het een tegenvaller nu de populaire wedstrijden van de actuele TMZ kalender 2020 zijn gehaald. Op de startlijst staan altijd veel coureurs uit Zuid West Nederland en Belgie die volop strijd leveren om de sportieve eer en de mooie geldprijzen.
Bron : PZC


IN 2021 JUBILEUMRONDES IN ZEELAND
In Zuiddorpe en Burgh Haamstede kunnen de plaatselijke organisatoren een wielerfeestje vieren in 2021.

JUBILEUMRONDE ZUIDDORPE (50)

Zuiddorpe      

criterium TMZ :  50 ste Boekweitronde     organisatie:  WC de Zwaluw
Op Schouwen Duiveland zal in 2021 een jubileum criterium worden verreden in Burgh Haamstede. In het populaire toeristendorp klinkt dan voor de 40 ste keer een startschot bij de wielerronde.

Bij het criterium onder de vlag van de wielerbond KNWU is er startgelegenheid voor elite - beloften en amateurs.       https://www.facebook.com/Wielerronde-Burgh-Haamstede-199661927365014/


In 2019 won Tom Vermeer na 80 km met een solo de 39 ste editie. De Belg kon zijn vijfde seizoenzege noteren op het Havenplein in Zierikzee. Goesenaar Lars Oreel kwam als tweede binnen en Antonie van Noppen werd derde. De provinciale jurygroep van de KNWU rapporteerde 54 geklasseerden. Foto Organisatie.   In 2020 werd de 40 ste uitgave geschrapt wegens de corona crisis.

Terug naar de inhoud