Transfers & Teams 2021 - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Transfers & Ploegen.             * Tips Wielertransfers Zeeland : malus@zeelandnet.nl






OUD MIDDELBURGER PATRICK DE GRAVE
PLOEGLEIDER NIEUWE VROUWENFORMATIE WATERSLEY U19

Foto's : Facebook. Watersley R&D start in 2021 met een U19 vrouwenformatie naast de al bestaande U23 dames ploeg. Doel is de dames een uitdagend programma te bieden. Naast de wedstrijden in de Nationscup zullen er diverse koersen in Duitsland, Luxemburg, Belgie en Nederland gereden worden. Watersley is een talenten sport accommodatie in het Limburgse Sittard.

De Middelburgse mountainbiker Milan Vader verblijft ook op deze locatie. Team DSM en de Amerikaanse selectie maken ook gebruik van de prachtige voorziening. Het betreft niet alleen wielrennen maar alle talentvolle sporters kunnen Sittard onderdak vinden zodat ze studie en topsport op alle onderdelen kunnen combineren.



Om iedereen optimaal te kunnen begeleiden is de nieuwe Development selectie van Watersley U19 zes rensters breed.
Selectie:   Bente v.d. Nouweland (Rijen)    Pem Hoefmans (Alphen)    Denise Mertens (Breda)     Iris Timmermans (Bingelrade)    Carmen v.d. Veen (Zwolle)    Britt de Grave  (Tholen).



Tholenaar Patrick de Grave (foto), geboren in Middelburg, wordt ploegleider bij de vrouwenploeg Watersley U19. De Grave heeft ervaring in de wielersector. Hij was rond 2008 ploegleider bij ZRTC Theo Middelkamp en zat zelf 11 jaar op de racefiets als amateur bij de Pedaalridders in Made.      





4 WIELERVERENIGINGEN IN ZEELAND EN BRABANT
GAAN IN 2021 SAMENWERKEN MET 18 NIEUWELINGEN EN 18 JUNIOREN




Vier regionale wielerverenigingen uit Zuidwest Nederland, WV Breda, RSC de Zuidwesthoek, WV Zeeuws Vlaanderen en ZRTC Theo Middelkamp, gaan in 2021 voor de nieuwelingen en junioren samenwerken onder de naam clubcombinatie Zuid West.
Uit contacten tussen Ad Polak (ZRTC Theo Middelkamp) en Edwald Martijn (WV Zeeuws Vlaanderen / foto onder) is het idee ontstaan om de banden tussen ZRTC Theo Middelkamp en WV Zeeuws Vlaanderen aan te halen en elkaar als verenigingen te versterken.  Omdat ZRTC Theo Middelkamp, RSC De Zuidwesthoek en WV Breda al naar tevredenheid samenwerkten in een clubcombinatie voor nieuwelingen en junioren, was het een kleine stap om tot een samenwerking van vier verenigingen te komen.



Deze samenwerking maakt het mogelijk de nieuwelingen en junioren van de deelnemende clubs een schitterend wedstrijdprogramma aan te bieden. Het bundelen van de contacten van de individuele clubs met buitenlandse wedstrijdorganisaties resulteert bijvoorbeeld in een uitgebreid en uitdagend internationaal programma met diverse meerdaagse wedstrijden. De clubcombinatie kan bij de start van het project over 18 nieuwelingen en 18 junioren beschikken.


De vier verenigingen hebben ieder zo hun kwaliteiten en specialismes die nodig zijn voor het opleiden van jonge renners. Daarvan kunnen nu alle renners profiteren. Door het bundelen van de krachten in de begeleiding van de renners heeft de clubcombinatie beschikking over een ruim bezet begeleidingsteam, bestaande uit een toegewijde en geroutineerde groep trainers, ploegleiders, mecaniciens, verzorgers en masseur. Zij bieden de renners de nodige begeleiding en ondersteuning in de aanloop naar en tijdens de wedstrijden. Ook nu het Covid 19 virus de groepsactiviteiten bemoeilijkt zijn alle leden van de clubcombinatie al verzekerd van online trainingsbegeleiding met onder andere core stability oefeningen en Zwift-trainingen.

Zodra het weer kan zullen trainingen worden georganiseerd op vijf verschillende plaatsen in de regio. De trainingslocaties zijn, Breda, Roosendaal, Ossendrecht, Goes en Zeeuws-Vlaanderen.

Deze samenwerking biedt aan de regionale renners uit de categorieen nieuwelingen en junioren, met toegewijde en vakkundige begeleiding en een uitdagend wedstrijdprogramma een stevige basis om door te groeien naar de beloftecategorie. De verenigingen hebben er alle vertrouwen in dat er met de clubcombinatie voor de jonge wielrenners in de regio voldoende mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen.    




NIEUWE PLOEG VOOR MIDDELBURGSE DAPHNE MESU IN 2021
Daphne Mesu zal volgend seizoen het shirt aantrekken van Team Loving Patatoes. De 20 jarige Middelburgse richt zich in een nieuwe wieleromgeving op de (Zeeuwse) criteriums en klassiekers. Ze wil in de toekomst in een aangename sfeer haar geliefde sport beoefenen.


Mesu komt over van Westland Wil Vooruit (WWV) en gaat naar de succesvolle Brabantse vrouwenformatie die is ondergebracht bij de Jonge Renner Oosterhout. De studente Sportkunde aan de HZ Vlissingen volgt haar plaatsgenoot Yva Geluk die in 2021 eveneens zal debuteren bij Loving Patatoes.

Mesu over haar transfer: "Ik rij nu al weer 10 jaar met veel plezier wedstrijden, de klassiekers en tijdritten zijn voor mij de mooiste onderdelen. Na twee jaar bijna geen wedstrijden te hebben gereden door een knieblessure ben ik erg gemotiveerd voor het aankomend seizoen. Ik kijk er naar uit om volgend jaar samen met de dames van Team Loving Potatoes een leuke tijd te hebben tijdens het fietsen".





DEBUUT JURGEN MESU (MIDDELBURG) IN BELOFTENGROEP ZRTC THEO MIDDELKAMP

LARS OREEL (GOES) VOLGEND SEIZOEN IN THUISPROVINCIE

8 NIEUWKOMERS BIJ ZRTC THEO MIDDELKAMP IN 2021

Foto : Facebook
> Jurgen Mesu in Trainingswedstrijd Kruiningen 2020.

Goesenaar Lars Oreel koerst in 2021 bij wielervereniging Theo Middelkamp in de nationale clubcompetitie. Zijn huidige formatie Wielerteam Reggeborgh moest stoppen omdat veel sponsors afhaakten wegens de corona crisis. Bij Reggeborgh hadden de ploegleiders Eddy Reinerink en Sjoerd Koster twaalf amateurrenners tot hun beschikking. Binnen ZRTC Theo Middelkamp is het begeleidingsteam heel blij met de komst van de 21 jarige Zeeuw die als vierdejaars belofte veel ervaring meebrengt en de jongeren kan adviseren en begeleiden op de wielerladder.  

Ploegleider Ad Polak kan volgend seizoen een beroep doen op 23 renners. De nieuwkomers bij de elite zijn Sam v.d. Mierop  (Schoten / B), Nick De Lantsheer (Hoboken / B), Frenky v.d. Vorst  (Leiden) en Lars Oreel.

In de beloftengroep debuteren Arjen van Damme (Yerseke), Jurgen Mesu (Middelburg / foto boven), David Michielsen (Nieuwdorp) en Thomas Verdonck uit Wouwse Plantage.   





MIDDELBURGSE YVA GELUK NAAR TEAM LOVING PATATOES

Yva Geluk (30) is vertrokken bij de Belgische formatie Waasland Security Wase Zon Cycling. In 2021 zal de Middelburgse het sponsorshirt dragen van Team Loving Potatoes. Dit Ladies Cycling Team is onderdeel van wielervereniging de Jonge Renner in Oosterhout, opgericht in 1936. Bij Loving Potatoes staan vier Brabantse rensters op de selectielijst: Ingrid van den Wijngaard (Oosterhout), Daimy Hellemons (Hoeven), Maaike Brandwagt (Rijsbergen) en Devon Kuijstermans uit Oudenbosch.



Geluk over haar transfer en motivatie richting volgend seizoen:  "Naast trainen en wedstrijden rijden, werk ik ook nog fulltime bij de politie. Ook daarvoor rijden we met de nationale wielerselectie af en toe kampioenschappen zoals een NK en EK. Inmiddels koers ik alweer 4 jaartjes in het dameselite peloton. Ik rijd vooral graag koersen in Belgie vanwege de leuke sfeer.
Het voorjaar vind ik altijd eigenlijk het mooiste deel van het seizoen. Ik haal er veel voldoening uit door in de winter lekker veel door te blijven trainen en af en toe wat strandraces te pakken als voorbereiding richting voorjaar.



EPZ Omloop Borsele 2019 : Yva Geluk links vooraan.



Mijn favoriete koers is gelukkig ook redelijk vroeg in het seizoen, namelijk de EPZ Omloop van Borsele (foto Freddy Scheele). Dit is een thuiskoers voor mij en er staat vaak genoeg wind voor waaiers, altijd mooi voor een echte Zeeuwse. Ik hoop dat volgend seizoen alles weer normaal is en dat ik samen met mijn nieuwe ploeggenoten van Team Loving Potatoes veel mooie wedstrijden kan rijden".  






Terug naar de inhoud