Timo de Jong - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Timo de Jong > VolkerWessels - Merckx.
TOP 40 KLASSIEKER OMLOOP VAN DE BRAAKMAN IN THUISPROVINCIE

Foto: Freddy Scheele
Coen Vermeltfoort (Heeswijk) van VolkerWessels - Merckx sprintte naar de overwinning in de 51ste Omloop van de Braakman. De 32 jarige oud prof van o.m. Roompot Cycling is ploeggenoot van Goesenaar Timo de Jong bij de Nederlandse continentale formatie VWM. 2. Rick Pluimers   (Team Jumbo Visma Development)      3. Arne Marit   (Lotto Soudal U23)   

Mick van Dijke (Jumbo Visma Development) zorgde voor het beste Zeeuwse resultaat. De Bevelander eindigde op een knappe elfde plaats tussen de routiniers en werd gehuldigd als winnaar van het bergklassement.  Timo de Jong eindigde op de 37 ste plaats.    (27 september)
Lees verslag Omloop van de Braakman:
TIMO DE JONG (GOES) WINT EERSTE UITGAVE WOENSDRECHTSE WIELERZOMER 2020

 
Foto: Organisatie.    Voor de laatste wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer kwamen 220 renners naar Huijbergen. De deelnemers en het publiek genoten tijdens de nazomeravond op 12 september van prachtige wedstrijden in een aangename sportsfeer.

 
Timo de Jong (Goes) behaalde in het eindklassement de hoofdprijs in de categorie elite/beloften. De Bevelander van VolkerWessels - Merckx kan de eerste editie van dit nieuwe KNWU evenement op zijn erelijst zetten.
 
Lees meer over de Woensdrechtse Wielerzomer :
   NK BELOFTEN 2020 IN DRENTHE


1. Stijn Daemen    (Team Abloc)         2. Mick van Dijke  (Colijnsplaat)       3. Bodi del Grosso   (Team ABloc)
15. Timo de Jong    

TIMO DE JONG (GOES) WINT OMLOOP VAN OSSENDRECHT
TIJDENS START WOENSDRECHTSE WIELERZOMER 2020

Foto: Jacco Quist
 
In het tropische Ossendrecht stonden op 8 augustus bij de categorie elite/beloften 117 aanmeldingen op de startlijst van de KNWU. Drie Zeeuwse renners acteerden in de hoofdrol met Timo de Jong, Thijs de Lange en Eloy Raas in de spits. In de finale verlieten de Jong (VolkerWessels - Merckx) en de Lange van Metec Cycling de kopgroep en kozen voor de aanval. Het gemotiveerde Zeeuwse duo bleef vooruit tot de finish. Goesenaar de Jong versloeg zijn provinciegenoot en werd gehuldigd als winnaar van de West Brabantse openingskoers binnen KNWU verband. Carlo van den Berg uit Maasland kwam als derde binnen.  
Lees meer : http://www.zeelandopdefiets.nl/woensdrechtse-wielerzomer.html           (8 augustus)
PROGRAMMA VOLKERWESSELS-MERCKX WEGSEIZOEN 2020:

OMLOOP VAN DE BRAAKMAN OP ZATERDAG 26 SEPTEMBER


VOLGEND JAAR 15 RENNERS BIJ VOLKERWESSELS-MERCKX

Foto: Patricia de Jong.    Goesenaar Timo de Jong heeft in 2021 veertien ploeggenoten bij VolkerWessels-Merckx. De continentale selectie zal weer een mooi programma afwerken in binnen en buitenland met gerenommeerde klassiekers en etappewedstrijden.

Ploegleider Allard Engels op Cyclingonline.nl over volgend seizoen: "Mede door het stoppen van het Wielerteam Reggeborgh in 2021, hebben wij gekozen om de aanvulling uit dit team te laten komen. We zijn ook blij dat we vanuit de gedachte opleidingsteam Reggeborgh toch een renner kunnen laten doorstromen. Hierbij is de keuze op Roel van Sintmaartensdijk gevallen. Een meer dan getalenteerde renner die in de wedstrijden, maar zeker ook in de trainingen, een zeer goede indruk heeft achtergelaten."

Selectie 2021:   Jord Baak, Robin Blummel, Gert-Jan Bosman, Nick Brabander, Ale Cebi, Tijmen Eising, Max Kroonen, Peter Schulting, Rens Tulner, Nick van der Meer, Niels van Ekeren, Daan van Sintmaartensdijk, Coen Vermeltfoort, Nils Wolfenbuttel en Timo de Jong. (1 augustus)
VOORBEREIDING OP HERSTART WEGSEIZOEN 2020
(zaterdag 11 juli)


TIMO DE JONG OVER WIELRENNEN IN CORONA TIJDPERK
Bron : PZC / Job de Feijter mei 2020     
Foto : Patricia de Jong    


GEEN KLASSERING IN GP JEAN PIERRE MONSERE

In de negende editie van de Belgische klassieker Grote Prijs Jean Pierre Monsere kon Timo de Jong tussen de profs geen klassering bemachtigen. Na een wedstrijd over 196 km tussen Hooglede en Roeselare meldde de jury 122 binnenkomers. De zegebloemen waren voor de Nederlandse topsprinter Fabio Jakobsen van Deceuninck Quick Step.TOP 20 KLASSIEKER BRUSSEL - OPWIJK U23

Timo de Jong opende zijn seizoen sterk in de Belgische klassieker Brussel - Opwijk. In de beloften categorie U23 soleerde Lars Loohuis uit Almelo naar de overwinning. De renner van A Bloc reed de 153 km. met een gemiddelde van ruim 41 km. per uur. De andere podiumklanten waren Sebastien Grignard op 19 seconden en Wesley Vercamst  die op 25 seconden strandde. Goesenaar de Jong kwam als zestiende binnen met een marge van 59 seconden op zijn winnende landgenoot.
Zeeuwen :   53. Jochem Kerckhaert    Schoondijke  (Wieler Ploeg Groot Amsterdam) op 1.59         74. Wesley Mol   Kapelle      (De Jonge Renner) op 1.59.     De jury klasseerde 76 renners.
TIMO DE JONG IN 2020
BIJ VOLKER WESSELS MERCKX CONTINENTAL TEAM

Foto : TV.   Timo de Jong (rechts) in de slotkilometer van de Ster van Zwolle 2019.

Timo de Jong koerst in 2020 op continentaal niveau in het sponsorshirt van Volker Wessels Merckx. Vorig seizoen maakte de talentvolle Goesenaar veel progressie in klassiekers en etappewedstrijden en kon zeges en ereplaatsen op zijn scorelijst zetten.
In mei reed de Bevelander naar een fraaie 5de plaats in de klassieker GP Arjaan de Schipper met start en finish in zijn woonplaats.

De Jong (20) heeft als ploegmaat Justin Timmermans (23) uit Hardenberg die overkomt van de gestopte ploeg Roompot - Charles. De oud prof ziet het helemaal zitten bij zijn nieuwe formatie : Ik denk dat we in de breedte een sterke ploeg hebben en in veel wedstrijden mee kunnen doen om de winst.

Ploegleider Allard Engels is zeer content met Timmermans als aanwinst : Het grootste doel is dan ook dat er, naast zijn aanvallende manier van koersen, mooie uitslagen worden gereden. Dat moet met dit mooie team gaan lukken.

Terug naar de inhoud