Tim van Dijke - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Tim van Dijke > Jumbo Visma Development.


MICK EN TIM VAN DIJKE HEBBEN 13 PLOEGMAATS IN 2021

De selectie van Jumbo Visma Development bestaat in 2021 uit 15 renners : Maurice Ballerstedt (19), Darren van Bekkum (18), Loe van Belle (18), Lars Boven (19), Finn Fisher Black (18), Owen Geleijn (19), Michel Hessmann (19), Olav Kooij (19), Rick Pluimers (19), Archie Ryan (19), Johannes Steine Mittet (18), Axel van der Tuuk (19), Hidde van Veenendaal (19 / foto) en de Zeeuwse tweelingbroers Mick van Dijke (20) en Tim van Dijke (20) uit Colijnsplaat.    (21 november 2020)
SCOREBORD VELDRIJDEN 2020 - 2021

TOP 20 IN WERLDBEKER DENDERMONDE


Foto : Facebook

Dendermonde (B)    60 geklasseerden.
1. Wout van Aert   1.06.10     2. Mathieu van der Poel op 2.49     3. Toon Aerts op 3.06      
4. Michael Vanthourenhout op 3.42      5. Laurens Sweeck op 3.58       
18. Tim van Dijke op 7.03     (27 december 2020)Herentals (B)     65 inschrijvingen - 8 opgevers.
1. Wout Van Aert    21 km - 58.13
2. Mathieu van der Poel op 35 sec.
3. Michael Vanthourenhout op 1.32
4. Toon Aerts op 2.15
5. Eli Iserbyt op 2.18
28. Tim van Dijke op 5.50       (23 december 2020)In de Caps Urban Cross te Kortrijk stonden bij de heren elite 47 coureurs op het startblad. Eli Iserbyt van Pauwels Sauzen Bingoal soleerde naar de overwinning tijdens een sterke finale waarin de Belg zijn twee medevluchters verraste met een scherpe demarrage. Na 61 minuten kon hij het zegegebaar maken in Kortrijk.  2. Lars v.d. Haar (Telenet Baloise Lions)    3. Wout Van Aert (Jumbo Visma). Zijn Zeeuwse ploeggenoot Tim van Dijke uit Colijnsplaat kwam als 25 ste binnen op 3.44 van Iserbyt.   (28 november 2020)


Ruddervoorde (B)     SP klasse 1      81 deelnemers, 12 uitvallers
1. Eli Iserbyt   (Pauwels Sauzen Bingoal)   59.23
2. Toon Aerts   (Telenet Baloise Lions) op 15 sec.
3. Lars v.d. Haar    (Telenet Baloise Lions) op 19 sec.
34. Tim van Dijke  (Team Jumbo Visma) op 4.21     (24 oktober 2020)


Beringen (B)     UCI klasse 2.     61 deelnemers - 5 uitvallers
1. Toon Aerts     (Telenet Baloise Lions)  1.00.02
2. Eli Iserbyt    (Pauwels Sauzen Bingoal) op 24 sec.
3. Lars van der Haar   (Telenet Baloise Lions) op 35 sec.
34. Tim van Dijke   (Team Jumbo Visma) op 3 ronden.     (17 oktober 2020)


TIM VAN DIJKE BIJ DE TOP 50
IN KLASSIEKER OMLOOP VAN DE BRAAKMAN DOOR ZEEUWS VLAANDEREN

Foto: Freddy Scheele
Coen Vermeltfoort (Heeswijk) van VolkerWessels - Merckx sprintte naar de overwinning in de 51ste Omloop van de Braakman. De 32 jarige oud prof van o.m. Roompot Cycling is ploeggenoot van Goesenaar Timo de Jong bij de Nederlandse continentale formatie VWM. 2. Rick Pluimers   (Team Jumbo Visma Development)      3. Arne Marit   (Lotto Soudal U23)   
Mick van Dijke (Jumbo Visma Development) zorgde voor het beste Zeeuwse resultaat. De Bevelander eindigde op een knappe elfde plaats tussen de routiniers en werd gehuldigd als winnaar van het bergklassement.  
Tim van Dijke (Jumbo Visma Development) werd als 46 ste geklasseerd.    (27 september)
Lees verslag Omloop van de Braakman:


TOP 20 IN SEMI KLASSIEKER ANTWERP PORT EPIC
MET LUS DOOR WEST BRABANT

 
Foto: Zeeland op de Fiets.nl   Tim van Dijke voelde zich sterk in de semi klassieker Antwerp Port Epic over 36 km stoffige gravelpaden en 29 km. kasseienstroken. De jonge coureur van Jumbo Visma Development was enkele keren in de voorste gelederen te zien. Met nog 60 km voor de boeg etaleerde van Dijke zich in een vijfmans kopgroep met o.m. de medelanders Danny van Poppel en Bert Jan Lindeman. Hun voorsprong bleef beperkt en omdat de samenwerking niet optimaal verliep werden de aanvallers ingelopen. Tijdens de laatste fase langs de haventerreinen van Antwerpen moest van Dijke buigen voor het tempogeweld van de routiniers.


 
Na 187 Belgische en West Brabantse kilometers kwam Van Dijke op een fraaie zeventiende plaats over de finish met een verschil van 1.13 op winnaar Gianni Vermeersch (27 / foto) van Alpecin Fenix. De ploegmaat van Mathieu v.d. Poel vormde een vluchtgroep met zijn landgenoten Stan Dewulf (Lotto Soudal) en Baptiste Planckaert van Bingoal Wallonie Bruxelles. In de finale na ruim 4 uur pakte Vermeersch resoluut zijn kans en zette de zware en enerverende Antwerp Port Epic op zijn erelijst.  Zeeuws Vlaming Jarno Mobach, provinciegenoot van Tim van Dijke, kwam als 30 ste binnen op 4 minuten. Brian van Goethem en Thijs de Lange behaalden geen klassering.   (13 september)
TOP 50 TIM VAN DIJKE IN POOLSE MEERDAAGSE

Eindklassement:  Winst voor de 23 jarige Pool Stanislaw Aniotkowski  (CCC Development).     2. Maciej Paterski  (Wibatech Merx 7R) op 11 sec.    3. Adam Stachowiak  (Voster ATS Team) op 21 sec.   Beste renner Jumbo Visma:  7. Archie Ryan op 25 sec.    45. Tim van Dijke op 5.55       60 geklasseerden.    (6 september)
NK BELOFTEN 2020 IN DRENTHE


1. Stijn Daemen    (Team Abloc)         2. Mick van Dijke  (Colijnsplaat)       3. Bodi del Grosso   (Team ABloc)
18. Tim van Dijke  
TOP 10 TIM VAN DIJKE IN EINDKLASSEMENT POOLSE ETAPPEKOERS
Eindklassement:   1. Oscar Riesebeek   10.43.29  (foto onder)        2. Senne Leysen op 29 sec.       3. Pawel Bernas op 36 sec.       9. Tim van Dijke op 47 sec.   (16 augustus)

Oscar Riesebeek (Alpecin Fenix) won de slotrit van de Tour Bitwa Warszawska en werd gehuldigd als eindwinnaar van de Poolse meerdaagse. In Plonsk kwam de 27 jarige oud renner van Roompot Charles als eerste binnen na 151 km en 3,5 uur koers. Maciej Paterski (Wibatech Merx) en Dominik Neumann (Elkov Kasper) hadden 43 seconden achterstand. Tim van Dijke kon zich handhaven in de top 10 en eindigde als achtste op 43 seconden. (16 augustus)

Tijdens de zaterdag etappe kwam Tim van Dijke na 134 km. als 18 de binnen op 7 seconden van winnaar Senne Leysen (24) van Alpecin Fenix. De Belg Jarne v.d. Paar (Lotto Soudal U23) werd tweede op 7 seconden.   (15 augustus)

Derde etappe door UCI geneutraliseerd wegens slechte weer.  (14 augustus)

Op de tweede dag reden de renners 147 km rond Radzymin. Tim van Dijke ging in de eerste groep, bestaande uit 51 aanvallers, als 20 ste binnen. De zege was voor het Belgische talent Arne Marit (21) van Lotto Soudal U23. Zijn ploegmaat Jarne v.d. Paar werd tweede gevolgd door Patryk Stosz (Voster ATS Team).  (13 augustus)

Bij de opening van de Tour Bitwa Warszawska behaalden Mick en Tim van Dijke (20) een mooi resultaat. Het Zeeuwse duo flitste in de proloog over 1,6 km naar een top 20 positie. De tijdrit in het Poolse Warschau leverde winst op voor thuisrijder Marceli Bogwslawski. De 22 jarige coureur van Wibatech Merx zette met een gemiddelde van ruim 42.044 km. 2.17 op de juryklok.
2. Samuel Gaze (Alpecin Fenix) op 1 sec.     3. Timon Ruegg   (Swiss Racing Academy) op 1 sec.       4. Mick van Dijke   op 1 sec. / gem. 41.739      19. Tim van Dijke   op 4 sec. / gem. 40.851.   Deelnemers: 138.   Het Jumbo Visma Development Team eindigde op de eerste plaats in het ploegenklassement.    (12 augustus)
ROBBERT DE GROOT, HEAD OF DEVELOPMENT BIJ TEAM JUMBO VISMA,
GEEFT EEN TOELICHTING OP DE ONTWIKKELING VAN DE JONGERENFORMATIE
(mei 2020)

> Het lijkt simpel. Wat renners bij elkaar nemen en ze dezelfde fiets en kleding geven, maar dat is het natuurlijk niet.
> Dit project is een meerjarenplan.
Lees meer:

TIM VAN DIJKE :  

"DE WEG ZAL MIJN HOOFDOEL WORDEN"


Foto : Team Jumbo - Visma.    Tim van Dijke (19) begint bij zijn nieuwe ploeg Jumbo Visma Academy aan een speciaal wieleravontuur. Het multi talent uit Colijnsplaat wil zich de komende jaren blijven ontwikkelen op de weg en in het veld. De Bevelander hoopt op termijn te kunnen doorstromen naar de hogere rangen en mikt op een profstatus.


Op de website van de Nederlandse formatie presenteert Tim van Dijke zich als een renner met zelfvertrouwen en motivatie.

Bron : Jumbo-Visma.    Waar ben je naast het fietsen zoal mee bezig?

Naast mijn sport ga ik naar het Johan Cruijff College in Roosendaal. Daar volg ik de opleiding Sport & Beweging. Dat is goed te combineren. Op school denken ze perfect met mij mee, zodat mijn school aangepast wordt op mijn sport. Hierdoor kan ik alles voor mijn sport doen en optimaal presteren.

Welke renner zie je als voorbeeld?

Dat is geen moeilijke vraag en het antwoord is ook niet zo verrassend. Uiteraard Mathieu van der Poel. Net als ik is hij niet alleen een wegrenner, maar pakt hij ook de mountainbike of de crossfiets. Hij is echt een voorbeeld voor mij. Ik vind het mooi om te zien hoe hij zijn sport beoefent en op een speelse manier koerst. Ik spreek hem best vaak en kan veel van hem leren.

Hoe speciaal is het om samen met je tweelingbroer Mick de overstap te maken naar Development Team Jumbo-Visma?
Dat geeft een ontzettend mooi gevoel. Het is al waanzinnig speciaal dat ik de kans krijg om bij deze ploeg te fietsen, maar om samen met Mick deze stap te zetten is natuurlijk geweldig. Dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. Ik zocht een ploeg waarbij ik offroad kon blijven rijden en ik denk dat ik hier heel goed op mijn plek zit.
 
Hoe gaat de combinatie van de drie disciplines er komend seizoen uitzien voor jou?
De weg zal mijn hoofddoel worden, maar daarnaast blijft er voldoende ruimte om te blijven crossen en mountainbiken. Op mijn leeftijd is het goed om disciplines te combineren. Ik zocht een ploeg waarbij ik offroad kon blijven rijden en ik denk dat ik hier heel goed op mijn plek zit.


Wat zijn je verwachtingen van aankomend seizoen?                 

Ik focus mezelf niet op uitslagen. Beter worden als renner is waar voor mij vooral de focus ligt. Als ik doe wat ik moet doen, goed train en mezelf goed verzorg, dan komen de uitslagen vanzelf. Ik kan op dit moment ook nog niet zeggen wat voor een type renner ik ben. We zullen zien wat volgend seizoen (2020) gaat brengen.


Foto : Facebook Team Jumbo-VismaTerug naar de inhoud