Ster Zeeuwsche Eilanden - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Ster Zeeuwsche Eilanden
Walcheren - Schouwen Duiveland - Noord Beveland

Fietshistorie Zeeland




VROUWEN MEERDAAGSE STER ZEEUWSCHE EILANDEN
VAN 2011 TOT 2012 DOOR ZEELAND





Foto's : Edwin van het Westeinde

Op Walcheren, Noord Beveland en Schouwen Duiveland werd vanaf 2001 een etappewedstrijd verreden voor elite vrouwen.
De populaire driedaagse werd door de KNWU opgenomen in de Nederlandse Topcompetitie.

De edities t.m. 2004 stonden als Ster van Walcheren op de wielerkalender. Vanaf 2005 kwam de Rabo Ster Zeeuwsche Eilanden in beeld. Op de startlijst stonden jaarlijks nationale en internationale toprensters zoals Leontien van Moorsel, Marianne Vos en Kirsten Wild.

Na de editie 2012 kon de organisatie de begroting niet meer sluitend krijgen omdat hoofdsponsor Rabobank op het laatste moment afmeldde voor de Ster 2013. Talrijke onderhandelingen met kandidaat geldschieters leverden uiteindelijk geen resultaat op. De wedstrijd kwam tot veler teleurstelling in 2014 in het Zeeuwse wielerarchief terecht.



 
Voorzitter Wim Polderman van Wielercomite Koudekerke meldde in 2014:
 
Met pijn in het hart moet ik u meedelen dat de Ster Zeeuwsche Eilanden als wedstrijd definitief stopt wegens financiele redenen. Na vorig jaar (2013) onze hoofdsponsor te zijn verloren lukt het in 2014 opnieuw niet om voldoende sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Het gat dat is ontstaan door het wegvallen van de hoofdsponsor kan niet opgevuld worden. Omdat er al verschillende wielerploegen en vrijwilligers zich hadden aangemeld voor de editie van 2014 is dit een zeer moeilijke beslissing geweest.  Voor de toekomst sluit ik een terugkeer op dit moment niet uit. Hartelijk dank voor al uw bijdragen in financien, materialen en tijd en voor het door u in ons gestelde vertrouwen.


 
De laatste editie in 2012 werd gewonnen door Kirsten Wild van AA Drink Leontien.nl  Amy Cure (2) en Amy Pieters (3) mochten ook naar de huldiging.


De Zeeuwse Birgit Lavrijssen (Sengers Ladies Cycling Team) eindigde op de 67 ste plaats met een verschil van 3.15 op Wild.




 


Foto : Iris Slappendel won de proloog door Middelburg.
In de etappe van Middelburg naar Vlissingen pakte Amy Cure de dagzege. In Westkapelle zegevierde Kirsten Wild.



De Nederlandse formatie Rabobank werd eerste in het ploegenklassement 2012.



STER VAN WALCHEREN 2002
Eindwinst Leontien Zijlaard van Moorsel


 


Erelijst Ster Zeeuwsche Eilanden

2001   Lada Kozlikova  (Tsj)           2002  Leontien Zijlaard van Moorsel          2003  Mirjam Melchers      2004  Chantal Beltman      


2005     Mirjam Melchers          2006  Kirsten Wild           2007   Marianne Vos         2008  Ina Yoko Teutenberg / foto     

2009   Ina Yoko Teutenberg          2010   Kirsten Wild          2011  Marianne Vos        2012  Kirsten Wild.





Terug naar de inhoud