Shirin van Anrooij - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Shirin van Anrooij > Trek Segafredo.SHIRIN VAN ANROOIJ (KAPELLE) TEKENT KONTRAKT
BIJ WORLD TOUR FORMATIE TREK SEGAFREDO

De 18 jarige Shirin van Anrooij heeft na een succesvolle stageperiode een tweejarig profkontrakt getekend bij het vrouwen wegteam van Trek - Segafredo. Ze kan in de Amerikaanse formatie ervaring opdoen aan de zijde van o.m. de Nederlandse routiniers Lucinda Brand en Ellen van Dijk. Het toptalent uit Kapelle is ook in het veldrijden zeer succesvol en heeft hierbij verschillende titels op haar erelijst gezet. In deze discipline blijft ze de sponsortrui van de Belgische formatie Telenet Baloise Lions van Sven Nijs dragen.

Bron: Wielerflits.nl    Van Anrooij is verbaasd en blij tegelijk: "Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven dat ik vanaf nu deel uitmaak van het Trek-Segafredo-team. Het is altijd een droom van mij geweest om profrenster te worden, maar het is zo onwerkelijk om te beseffen dat ik deze kans al op jonge leeftijd krijg."  


Volgens ploegleider Ina-Yoko Teutenberg (foto) zal Van Anrooij langzaam gebracht worden en kan ze geleidelijk haar prestaties verbeteren als profrenster:  "Shirin komt bij de junioren vandaan en is een groot talent. We hebben geen specifieke doelen voor haar opgesteld, behalve om zich de eerste jaren te ontwikkelen en te leren om een teamspeler te zijn. Als de kans zich voordoet, mag ze zeker voor een resultaat in kleinere wedstrijden gaan."  

Van Anrooij debuteerde in Frankrijk in het shirt van de World Tour formatie. De Zeeuwse kreeg als stagaire een rugnummer voor de meerdaagse Tour de L Ardeche in september.  De andere nieuwkomers bij Trek Segafredo zijn Amalie Dideriksen en Chloe Hosking.  
(12 oktober)
Bron : 3athlon.nl oktober 2020
TOP 30 IN KLASSIEKER BRABANTSE PIJL

Foto: Facebook
 
Shirin van Anrooij heeft in haar eerste Brabantse Pijl een puike prestatie neergezet. In de zware Belgische semi klassieker met talrijke hellingen reed de renster van de world tour formatie Trek Segafredo naar een top 30 positie. Na 121 pittige kilometers werd de Kapelse als 26 ste geklasseerd op 1.38 van de winnares. Met deze uitkomst was van Anrooij de eerste van haar ploeg in finishplaats Overijse.
 
De zegebloemen waren na 3 uur koers voor de Australische soliste Grace Brown (28) van Mitchelton Scott. Liane Lippert van Team Sunweb strand in de achtervolging op 47 seconden. Haar Nederlandse ploeggenote Floortje Mackaij meldde zich als derde op 51 seconden.  4. Lotte Kopecky  (Lotto Soudal Ladies) op 1.19    5. Emilia Fahlin  (Nouvelle Aquitaine Futuroscope) z.t.  De UCI jury rapporteerde 74 rensters op de finishlijn.   (7 oktober)TOP 15 IN KLIMKLASSIEKER ARDENNEN

In de Ardennen koerste Shirin van Anrooij naar de vijftiende plaats in de populaire maar zware heuvelklassieker Trophee des Grimpeuses. De Kapelse reed als stagiaire in het sponsorshirt van Trek Segafredo. Deze UCI 1.2 wedstrijd had een sterke bezetting met 50 Nederlandse vrouwen bij de start in Vresse sur Semois. Uit Zeeland kwam de presentie van Demi van Dijke, Yva Geluk, Quinty v.d., Guchte (allen dnf) en Van Anrooij.


Foto: Instagram
De zege kwam in handen van Inge van der Heijden van Ciclismo Mondial. De 21 jarige renster uit het Brabantse Schaijk reed de 105,8 km in 2.56.11. Land en ploeggenote Yara Kastelijn kwam als tweede over de finish. Kristabel Doebel-Hickok (Rally Cycling Women) meldde zich op de derde positie. De jurygroep zette 63 rensters in de uitslag.   (19 september)DEBUUT KAPELSE SHIRIN VAN ANROOIJ
IN WORLD TOUR BIJ TREK SEGAFREDO


Shirin van Anrooij (18) debuteerde tijdens etappekoers Feminin Ardeche in het sponsorshirt van Trek - Segafredo. Deze populaire meerdaagse begon op donderdag 3 september. Het Bevelandse multi talent was door de World Tour formatie als stagiaire geselecteerd voor de Franse zevendaagse.

Uitslagen / klasseringen etappes :  39 - 35 - 56 - 19.
In de 5 de etappe op maandag eindigde van Anrooij op een prachtige 14 de plaats in de achtervolgende groep. Haar achterstand was slechts 1.14 op winnares Leigh Ann Ganzar. In het algemeen klassement staat de Zeeuwse negentiende met een verschil van 26.25 op leidster Lauren Stephens van Team Tibco SVB.   

Trek Segafredo haalde Van Anrooij dinsdagochtend uit koers. Een besluit waarmee de jonge Bevelandse in bescherming werd genomen.
Van Anrooij in de PZC over haar DNS: "Voor de toekomst is het beter om het als junior bij vijf dagen te houden. Ik sta wel achter hun keuze. Ik voel me nog steeds heel sterk en het ging eigenlijk met de dag beter."      (8 september)
Terug naar de inhoud