Mick van Dijke - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Mick van Dijke > Jumbo Visma Development.MICK EN TIM VAN DIJKE HEBBEN 13 PLOEGMAATS IN 2021

 
De selectie van Jumbo Visma Development bestaat in 2021 uit 15 renners : Maurice Ballerstedt (19), Darren van Bekkum (18), Loe van Belle (18), Lars Boven (19 / foto), Finn Fisher Black (18), Owen Geleijn (19), Michel Hessmann (19), Olav Kooij (19), Rick Pluimers (19), Archie Ryan (19), Johannes Steine Mittet (18), Axel van der Tuuk (19), Hidde van Veenendaal (19) en de Zeeuwse tweelingbroers  Mick van Dijke (20) en Tim van Dijke (20) uit Colijnsplaat.    (21 november 2020)
MICK VAN DIJKE WINT BERGKLASSEMENT
NEDERLANDSE TOPCOMPETITIE 2020

Foto: Freddy Scheele
Coen Vermeltfoort (Heeswijk) van VolkerWessels - Merckx sprintte naar de overwinning in de 51ste Omloop van de Braakman. De 32 jarige oud prof van o.m. Roompot Cycling is ploeggenoot van Goesenaar Timo de Jong bij de Nederlandse continentale formatie VWM. 2. Rick Pluimers   (Team Jumbo Visma Development)      3. Arne Marit   (Lotto Soudal U23)   
 
Mick van Dijke (Jumbo Visma Development) zorgde voor het beste Zeeuwse resultaat. De Bevelander eindigde op een knappe elfde plaats tussen de routiniers en werd gehuldigd als winnaar van het bergklassement.   (27 september)
 
Lees verslag Omloop van de Braakman:
 http://www.zeelandopdefiets.nl/omloop-van-de-braakman.html  
PODIUM MICK VAN DIJKE
IN EINDKLASSEMENT POOLSE TWEEDAAGSE

De 18 jarige Nederlander Olav Kooij won de tweede etappe rond Rzeszow over 135 km met de tijdscore 3.00.31. Mick van Dijke meldde zich als veertiende in dezelfde tijd als zijn triomferende landgenoot. De twee beloftes van Jumbo Visma Development stonden bij de laatste huldiging samen op het podium. Kooij pakte de eindwinst en Van Dijke werd tweede. Daan Hole van SEG Racing vulde de derde positie in. De jury klasseerde 66 beloftes.   (13 september)
 
Op de eerste dag van de Poolse tweedaagse Orlen GP hebben de Nederlanders de ploegentijdrit gewonnen over een afstand vaan 27 km. Zwitserland was 12 seconden trager en zette de tweede tijd op de juryklok en Duitsland eindigde op de derde positie op 18 seconden. Bij de Nederlanders kwam Daan Hoole als eerste over de streep en met deze score mocht hij de leiderstrui ophalen bij de huldiging.   (12 september)
NK BELOFTEN 2020 IN DRENTHE
ZILVER VOOR MICK VAN DIJKE

Foto: Twitter Organisatie

1. Stijn Daemen      
Landgraaf / Limburg        Team ABloc

2. Mick van Dijke    
Team Jumbo Visma Development

3. Bodi del Grosso     
Eelde       Team ABloc

Bron PZC augustus 2020

TOP 30 MICK VAN DIJKE IN EINDKLASSEMENT POLEN
Eindklassement:   1. Oscar Riesebeek   10.43.29  (foto onder)        2. Senne Leysen op 29 sec.       3. Pawel Bernas op 36 sec.       30. Mick van Dijke op 6.21  (16 augustus)

Oscar Riesebeek (Alpecin Fenix) won de slotrit van de Tour Bitwa Warszawska en werd gehuldigd als eindwinnaar van de Poolse meerdaagse. In Plonsk kwam de 27 jarige oud renner van Roompot Charles als eerste binnen na 151 km en 3,5 uur koers. Maciej Paterski (Wibatech Merx) en Dominik Neumann (Elkov Kasper) hadden 43 seconden achterstand. Mick van Dijke verloor in de laatste etappe 5.45. In het eindklassement zakte de Bevelander naar de 30 ste positie op 6.21 van landgenoot Riesebeek. (16 augustus)Bron: Jumbo Visma Development
Tijdens de zaterdag etappe nestelde Mick van Dijke zich in de voorste gelederen. De Bevelander presteerde sterk en kwam na 134 km. als derde binnen op slechts 7 seconden van winnaar Senne Leysen (24) van Alpecin Fenix. De Belg Jarne v.d. Paar (Lotto Soudal U23) werd tweede op 7 seconden.   (15 augustus)

Derde etappe door UCI geneutraliseerd wegens slechte weer.  (14 augustus)

Op de tweede dag reden de renners 147 km rond Radzymin. Mick van Dijke ging in de tweede groep op de 54 ste positie over de finish met 38 seconden achterstand op de triomfator. De zege was voor het Belgische talent Arne Marit (21) van Lotto Soudal U23. Ploegmaat Jarne v.d. Paar werd tweede gevolgd door Patryk Stosz van Voster ATS Team.  (13 augustus)

Bij de opening van de Tour Bitwa Warszawska behaalden Mick en Tim van Dijke (20) een mooi resultaat. Het Zeeuwse duo flitste in de proloog over 1,6 km naar een top 20 positie. De tijdrit in het Poolse Warschau leverde winst op voor thuisrijder Marceli Bogwslawski (foto). De 22 jarige coureur van Wibatech Merx zette met een gemiddelde van ruim 42.044 km. 2.17 op de juryklok.


2. Samuel Gaze (Alpecin Fenix) op 1 sec.     3. Timon Ruegg   (Swiss Racing Academy) op 1 sec.       4. Mick van Dijke   op 1 sec. / gem. 41.739      19. Tim van Dijke   op 4 sec. / gem. 40.851.   Deelnemers: 138.   Het Jumbo Visma Development Team eindigde op de eerste plaats in het ploegenklassement.     (12 augustus)


TOT 16 AUGUSTUS IN POOLSE ETAPPEWEDSTRIJD


Tour Bitwa Warszawska met de Zeeuwse broers Tim van Mick van Dijke (Jumbo Visma Development).   Vijfdaagse is opgenomen in de Europe Tour met de UCI classificatie 2.2
Etappeschema:     
12-8  Warsaw - Warsaw   tijdrit 1.6 km     13-8     Radzymin - Radzymin    147 km          14-8    Legionowo - Serock    138 km         15-8 Nasielsk - Nasielsk   134 km       16-8   Plock -Plonsk    151 km      Bekijk teams en deelnemers:  https://tourbitwawarszawska1920.pl/
TOP 10 MICK VAN DIJKE IN SLOVEENSE KOERS GP KRANJ

De opleidingsploeg van Jumbo Visma kon na de GP Kranj de vijfde zege op de scorelijst 2020 zetten. Twee renners van de Nederlandse jongerenformatie reden zich in de top 10 van de Sloveense wedstrijd. De 18 jarige Olav Kooij sprintte na 157 km. en 3,5 uur wedstrijd met overtuiging naar de overwinning in de massale aankomst. De Zeeuw Mick van Dijke (Colijnsplaat) kwam als negende over de finish na een sterke finale in dienst van zijn rappe ploegmaat uit Numansdorp. De jury rapporteerde 119 binnenkomers in de pittige UCI 1.2 koers.

Kooij na zijn triomf: "De hele ploeg had veel moraal om eindelijk weer te koersen. In de laatste tien kilometer hebben we de sprinttrein opgezet. De jongens hebben perfect werk geleverd. Mick van Dijke zette mij af in de laatste tweehonderd meter, waarna ik naar de overwinning kon sprinten. Deze overwinning geeft veel vertrouwen voor de volgende koersen."
 
Ploegleider Robert Wagner was eveneens tevreden: "De afgelopen weken hebben we goed kunnen trainen in Slovenie. We wisten dat de jongens in orde waren. Ontzettend mooi dat ze het hier af konden maken."    (26 juli 2020)
 ROBBERT DE GROOT, HEAD OF DEVELOPMENT BIJ TEAM JUMBO VISMA, OVER DE ONTWIKKELING VAN DE JONGERENFORMATIE
(mei 2020)

> Het lijkt simpel. Wat renners bij elkaar nemen en ze dezelfde fiets en kleding geven, maar dat is het natuurlijk niet.
 
 > Dit project is een meerjarenplan.
Lees meer:


MICK VAN DIJKE (DEVELOPMENT TEAM JUMBO VISMA) OVER CORONA CRISIS

DOORGAAN, HARD WERKEN EN GEZOND BLIJVEN.
Bekijk de video boodschap van Tim en Mick van Dijke  :  

STRIJDLUSTIGE MICK VAN DIJKE IN TOP 15 KLASSIEKER STER VAN ZWOLLE

Foto : Facebook.   Mick van Dijke etaleerde zijn goede voorjaarsvorm in de topklassieker Craft Ster van Zwolle. De 19 jarige coureur in de opleidingsploeg van Jumbo Visma ging na een pittige koers van 179 km. door Overijssel als 14 de over de streep. Regen en wind maakten de Nederlandse openingskoers extra zwaar. David Dekker (SEG Racing) kreeg de mooiste bloemen als winnaar. Olav Kooij, ploegmaat van Van Dijke, werd tweede en oud prof Coen Vermeltfoort van Volker Wessels Merckx meldde zich als derde.
 
In de eerste fase probeerden acht renners weg te komen maar hun poging mislukte.


Mick van Dijke liet zich telkens voorin zien en knokte zich vervolgens in de eerste waaier met verder onder meer Tijmen Eising, Justin Timmermans, Coen Vermeltfoort, Casper van Uden en David Dekker. In een nieuwe tienmans kopgroep was Van Dijke wederom attent mee gesprongen. Deze leiders trapten naar een marge van 50 seconden. Met nog 20 km voor de boeg moest Van Dijke lossen in gezelschap van Ivar Slik en Marco Doets. Het koersbeeld wisselde toen per kilometer en in de finale kon een klein gezelschap zich handhaven in de spits. David Dekker sprintte naar de winst op de Ceintuurbaan in Zwolle. Van Dijke bleef vechten voor een ereplaats en handhaafde zich netjes binnen de top 15 op 29 seconden van triomfator Dekker.
 
Zijn provinciegenoten Jarno Mobach en Lars Oreel konden geen klassering behalen in de Ster en moesten met de rapportage dnf naar huis.
Mick van Dijke over zijn debuut bij Jumbo Visma Development:MICK VAN DIJKE WIL KLIMMEN OP DE (INTERNATIONALE) WIELERLADDER

Foto : Team Jumbo-Visma.

De 19 jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat ziet bij Team Jumbo-Visma Academy ruime kansen om zich te ontplooien als renner. De nieuwe Nederlandse ploeg voor beloften wil meer jongeren op de fiets krijgen en probeert dit te realiseren in nauwe samenwerking met scholen en wielerverenigingen.

Teammanager Richard Plugge over de doelstelling : Ons plan steunt op twee pijlers: opleiding en aanwas. Niet vissen uit dezelfde vijver, maar de vijver vergroten. Het moet een piramide worden. Van onder naar boven: scholen, daarboven de wielerclubs, de opleidingsploeg en voor een enkeling misschien onze World Tour-ploeg.

We willen een duurzaam wielerprogramma ontwikkelen waarbij we mensen inspireren om meer te sporten en talenten te ontwikkelen op weg naar de top en zo bij te dragen aan een gezondere en actievere samenleving.


Mick van Dijke koerst vaak samen met zijn tweelingbroer Tim die eveneens een kontrakt heeft getekend bij Jumbo-Visma. In het programma 2020 van het Bevelandse wielerduo zitten weg en off-road wedstrijden.
Terug naar de inhoud