Fietsen & Corona Crisis 1 - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud

Fietsen & Corona Crisis 1


       
DE FIETS EN HET CORONA VIRUS :
VERTEL JE VERHAAL EN DEEL JE GEVOELENS BIJ ZEELAND OP DE FIETS.NL

Hoe denken jullie over de huidige toestand zonder echte fietsbeleving. Geen toertochten, wedstrijden, bijeenkomsten, vergaderingen, etc. en stilte in steden, dorpen, polders en langs parcoursen.
 
Misschien kies je toch voor een korte solotraining of een individueel tochtje in de buurt. Om het hoofd leeg te maken als afleiding van de gezondheidsproblemen wereldwijd of misschien wel in je familie. Of blijf je liever thuis en volg je de ontwikkelingen binnen de fietssport via radio, televisie en sociale media.


De organisatoren van fietsevenementen zitten uiteraard vol teleurstelling en zien hun voorbereidingen in het water vallen. Een nieuwe datum plannen, hoe gaan we het draaiboek aanpassen, wat te doen met onkosten, sponsoring en de trouwe vrijwilligers, etc. Veel twijfels en weinig zekerheden in 2020.


Vertel over je belevenissen en deel je gevoelens, emoties en tips met andere fietsers, wielrenners, mountainbikers, organisatoren, wielerliefhebbers en fietstoeristen.
Je bijdrage met tekst en foto is welkom op  info@zeelandopdefiets.nl  
Graag met vermelding van naam en woonplaats.
VELDRIJDEN : GP ADRIE VAN DER POEL 2021 GESCHRAPT

Zondag 24 januari 2021 zou in Hoogerheide de 22 ste editie van de Grote Prijs Adrie van der Poel en voor de zestiende maal de finale van de UCI Wereldbeker veldrijden worden georganiseerd. Echter de van overheidswege opgelegde coronaregels maken het voor de vrijwilligersorganisatie onmogelijk om het wielerevenement te organiseren. Bovenstaand besluit is na uitvoerig overleg met de gemeente Woensdrecht en Flanders Classics de organisator van de UCI World Cup, genomen.

Organisatie Voorzitter Jan Prop over het schrappen van de GP Adrie van der Poel 2021: Met heel veel pijn in ons hart hebben wij het advies van de gemeente om dit seizoen niet te organiseren aanvaardt. Neemt niet weg dat wij begrip hebben voor het standpunt van de gemeente. Naast onze sportieve ambities staan veiligheid en gezondheid hoog in ons vaandel.
Het behoeft geen nadere toelichting dat wij grote waarde hechten aan de wielersport en in het bijzonder het veldrijden. Wij zetten immers al 21 jaar met heel veel passie en met steun van onze vrijwilligers en fantastische sponsors een heel mooi event neer, wat erg gewaardeerd wordt zowel door de renners, de media als het publiek. We hebben niet voor niets al vijf keer de prijs van de beste wereldbekerorganisatie mogen ontvangen. Elk jaar weer proberen wij de lat hoger te leggen in het belang van de veldritsport. Helaas zullen wij nu een jaartje over moeten slaan. Het doet pijn, maar gezondheid heeft de grootste prioriteit. Wij vinden dat wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen. (20 oktober)

 TOERCLUB AXEL SCHRAPT NIEUWJAARS VELDRIT 2021GEEN JAN MINDERHOUD  MTB TOERTOCHT IN 2020De organisatoren van de Jan Minderhoud veldtoertocht rond Oostkapelle hebben hun herfstevenement moeten schrappen: "Helaas mag de JM ATB toertocht 2020 niet doorgaan vanwege het COVID-19 virus. Begrijpelijk echter wel jammer".  (15 oktober)


GRAVELRIDE KOPWERK SAS VAN GENT AFGELAST

 
Kopwerk, de organisator van de Gravelride Sas van Gent, heeft het fietsevenement van de kalender gehaald: "Gezien de maatregelen die aangescherpt zijn rondom Covid 19, moeten we het evenement van 25 oktober annuleren, tenminste voor nu. Want zodra alle omstandigheden het weer toelaten willen we jullie graag allemaal weer uitnodigen om in te schrijven voor deze prachtige gravelride. Voor nu bedankt voor jullie enthousiaste reacties en stay safe".    (14 oktober)


ATB COMPETITIE ZEELAND 2020 GESCHRAPT

De Zeeuwse ATB wintercompetitie, die zou starten op zaterdag 17 oktober, is van de wielerkalender gehaald wegens de corona perikelen en de alsmaar oplopende besmettingscijfers.

Woordvoerder Leo Bakker (foto) vertelt over de actuele situatie:
"Tijdens een bespreking met de organisatoren van wedstrijden voor de Zeeuwse ATB wintercompetitie is besloten om de competitie tijdelijk uit te stellen. Het is niet mogelijk om aan de huidige Corona maatregelen te voldoen. Ook willen de organisatoren hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Over enkele maanden zullen we bekijken of we de wedstrijden eventueel in het voorjaar van 2021 kunnen laten plaats vinden. Zodra de regels het mogelijk maken zullen we een nieuwe kalender maken met in ieder geval daarin de nu uitgestelde wedstrijden".   (10 oktober)


JO OFF THE ROO'T GRAVELTOCHT 2020 AFGELAST


(6 oktober)

WEDSTRIJD TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND AFGELAST
WEGENS VERSCHERPTE CORONA MAATREGELEN
   

De burgemeester van de gemeente Borsele heeft n.a.v. de nieuwe Covid 19 maatregelen in Nederland de vergunning voor de TMZ wedstrijd op 3 oktober in Hoedekenskerke ingetrokken. TMZ moet de wettelijke bepalingen opvolgen en de laatste wegwedstrijd in Hoedekenskerke kon dus niet door gaan. Voorzitter Leo Bakker : Hopelijk kunnen we wel de ATB competitie laten door gaan en wordt 2021 weer een "normaal" wielerseizoen.    (2 oktober)

START SCHELDEPRIJS 2020 IN TERNEUZEN AFGELAST

De start van de Scheldeprijs op 14 oktober 2020 in Terneuzen is afgelast. Dit heeft Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen, besloten. Het startevenement van de profwielerwedstrijd wordt afgelast vanwege de onlangs aangescherpte coronamaatregelen.
Het is niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen, waaronder het weren van het publiek te voldoen. Bovendien moet ook extra rekening worden gehouden met het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.

Burgemeester Jan Lonink: "Na de twee eerdere succesvolle edities van de Scheldeprijs met de start in Terneuzen, is het buitengewoon jammer dat de wielerwedstrijd dit keer niet vanuit Terneuzen kan vertrekken. Het is echter, gezien de coronamaatregelen, nu niet mogelijk om de start hier door te laten gaan."  Op 14 oktober 2020 werd de Scheldeprijs volledig rond Schoten verreden.   (30 september)


* BINCK BANK TOUR 2020 DINSDAGAVOND (29 SEPTEMBER) NA 1STE RIT AFGELAST
WEGENS CORONA CRISIS EN AANSCHERPEN VEILIGHEIDSVOORWAARDEN IN NEDERLAND.

* GEEN ETAPPES IN VLISSINGEN, ZEEUWS VLAANDEREN EN LIMBURG.

Het besluit is genomen naar aanleiding van de aangepaste landelijke maatregelen vanwege het coronavirus, die op 28 september zijn aangekondigd. Deze maatregelen zijn bekrachtigd in de nieuwe noodverordeningen van zowel Veiligheidsregio Zuid-Limburg als Veiligheidsregio Zeeland. Op basis van deze noodverordeningen hebben de burgemeesters besloten dat het evenement niet door kan gaan. Het is niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen te voldoen.
In de noodverordening staat dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden en/of trainingen. Daarnaast zijn er nog andere regels waar rekening mee gehouden moet worden. Zoals het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waar een code oranje of rood van kracht is.

Burgemeester B. van den Tillaar van de gemeente Vlissingen: "Het was een pijnlijke, maar wel noodzakelijke beslissing om de verspreiding van het virus tegen te gaan."

Burgemeester J. Lonink van de gemeente Terneuzen vult aan:  "Het is helaas niet mogelijk om deze wielerwedstrijd nu door te laten gaan. Dat is natuurlijk ontzettend spijtig voor de sporters, organisatie en alle betrokkenen."    (29 september)ORANJEPLAAT CYCLING CLASSIC AFGELAST WEGENS OPLEVING CORONA VIRUS

TOERTOCHT VOOR GOED DOEL VANUIT ARNEMUIDEN

Bron: Middelburgse & Veerse Bode september 2020TGV TOERTOCHT IN REGIO GOES GESCHRAPT
(3 september)
IN 2020 GEEN FIETS VIERDAAGSE IN OOSTKAPELLE
(2 september)
TOERCLUB AXEL SCHRAPT OPA DE KONING TOERTOCHTEN 2020
(15 augustus)
BENEFIETSROUTE WALCHEREN NAAR AUGUSTUS 2021

 De Benefietsroute 2020 voor het goede doel wordt doorgeschoven naar zaterdag 28 augustus 2021. Door alle RIVM maatregelen was het voor de organisatie niet mogelijk om alle plekken voldoende corona-proof te krijgen.
"Het spijt ons verschrikkelijk maar gezondheid voor alles. We gaan ervoor om de Benefietsroute volgend jaar weer te organiseren en hopen dan op extra veel fietsers."     (8 juli)MTB KUSTMARATHON 2020 GESCHRAPT

De Kustmarathon Zeeland 2020 gaat wegens de corona crisis niet door. Het driedaagse marathonweekend wordt verplaatst naar 2021. Maandagmorgen 29 juni gaf de organisatie een verklaring rond het moeilijke besluit:
We hoopten lang dat we deze boodschap niet hoefden te communiceren. Helaas kunnen we niet anders. De corona maatregelen die nu gelden, de onzekerheid c.q. het ontbreken van info en maatregelen die vanaf 1 september gelden, hebben ons genoodzaakt om volgend besluit te nemen.
We begrijpen dat dit besluit ingrijpend is. Voor de deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en sponsoren. Maar ook voor ons: al 17 jaar zorgen we voor een feestelijk marathon weekend waar plezier, vriendschap en verbinding, en prestaties op ieder niveau gevierd worden. Dat doen we samen. Dit besluit nemen we dan ook met veel pijn in ons hart. We hopen op jullie begrip. We hopen jullie voor de 18e editie, op 1, 2 en 3 oktober 2021 weer te mogen begroeten.   (29 juni)RONDE VAN OUD-VOSSEMEER DEFINITIEF NAAR 2021
Commentaar organisatie nav nieuwe richtlijnen KNWU.
Op dit moment (11 maart) zijn er natuurlijk veel zaken belangrijker dan de wielersport. Wij hadden echter nog een klein sprankje hoop om de ronde van Oud-Vossemeer dit najaar nog te organiseren. Nu we echter de nieuwe richtlijnen/protocollen van de KNWU en veiligheidsregio hebben ontvangen wordt ons duidelijk dat dit niet haalbaar is. Wij hebben onze sponsors, leden en vrijwilligers ingelicht over ons besluit. Wij gaan ons richten op een nieuwe editie van de ronde in maart 2021.     (28 mei)

Het wielercomite in Oud-Vossemeer heeft het geplande KNWU criterium noodgedwongen van de kalender gehaald. De 72 ste editie zou verreden worden op zaterdag 14 maart.
De organisatoren gaven een toelichting op het moeilijke besluit:
Beste deelenemers, bezoekers en inwoners. Zoals door onze minister president bekendgemaakt komen er aanvullende maatregelen in de strijd tegen het corona-virus. Een van die maatregelen is dat alle evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast. Deze maatregel treft dus ook onze ronde. Bij deze moeten we helaas mededelen dat de ronde van Oud-Vossemeer niet wordt verreden.  (11 maart)ZEEUWS VLAAMSE ROUTE 55 FIETSTOCHTEN GESCHRAPT

De zomerfietstochten van Route 55 gaan dit jaar niet door. De aanleiding hiervoor is het verbod op grootschalige evenementen tot 1 september 2020 in verband met het coronavirus. De vijf mooie fietstochten voor senioren die normaal gezien in juli en augustus plaatsvinden worden in 2021 weer met veel plezier georganiseerd door Aan Z, Hulst voor Elkaar en de gemeente Sluis.  (11 mei)
TOERTOCHT KEETIE VAN OOSTEN-HAGE CLASSIC 2020 VERVALT

Stichting Fietsen op Tholen heeft voor dit jaar als gevolg van de perikelen rond de corona crisis een streep moeten zetten door de Keetie van Oosten-Hage Classic. De Thoolse organisatoren vinden de landelijke maatregelen begrijpelijk want de volksgezondheid gaat voor. Volgende lente komt er een herkansing voor de toertocht door Oost Zeeland, de editie 2021 staat gepland voor 29 mei. Alle reden om te blijven trainen. Geniet voorlopig van de solo fietsritjes.   (4 mei)VUELTA 2020 START NIET IN NEDERLAND

La Vuelta Holanda heeft de start van de Ronde van Spanje 2020 moeten teruggeven aan de Spaanse organisatie van La Vuelta. Het verplaatsen van de drie etappes van augustus naar het najaar blijkt technisch onhaalbaar vanwege de beschikbaarheid van accommodaties en het parcours in die periode. De organisatie zal met de publieke en private partners de mogelijkheid van een start in 2022 onderzoeken.

De UCI had vanwege het Corona-virus om verplaatsing van La Vuelta gevraagd om zo de organisatie van de Tour de France in augustus en september mogelijk te maken. Dit betekende dat de start in Nederland verplaatst moest worden naar het najaar. Naast de organisatorische problemen achten de projectorganisatie en de publieke partners het niet wenselijk om in de grote onzekerheid die er heerst rond de situatie van het Corona virus te koersen in het najaar. Of La Vuelta in 2022 zal starten in Nederland wordt de komende tijd uitgezocht. De organisatie van La Vuelta heeft aangegeven dat uitsluitsel in het eerste kwartaal van 2021 op tijd is.   (30 april)GEZAMENLIJKE TERRE DES HOMMES
DORPENTOCHT WALCHEREN GESCHRAPT

 
De gezamenlijke Dorpentocht Walcheren gaat in 2020 niet door. Toeristen en Zeeuwen kunnen de tocht echter wel op eigen gelegenheid fietsen. Er zijn dan geen stempelposten en ook de medailles ontbreken.  

De volgende gezamenlijke Dorpentocht Walcheren is op dinsdag 3 augustus 2021. De organisatie denkt dat het dan wel moet lukken: We denken dat we dan wel een veilige fietstocht kunnen opzetten met deelnemers die al helemaal gewoon zijn aan de "anderhalvemetermaatschappij". We gaan proberen de route die we nu al een eind gereed hebben dan ook weer te gebruiken. Met name richting stempelposten kunnen we niets garanderen want daarvoor is de toekomst nog te onbekend. We hopen op dinsdag 3 augustus 2021 veel deelnemers in goede gezondheid te mogen begroeten om er weer mooie dag van te maken met mooie opbrengsten voor het Terre des Hommes project en de andere goede doelen.     (29 april)
 


GEEN FIETSVIERDAAGSE ZEELAND IN 2020

 
In 2020 is er geen Fietsvierdaagse in Zeeland wegens de corona perikelen. In 2021 wordt de meerdaagse voor de 32 ste keer gereden van 27 t.m. 30 juli. Starten kan tussen 8.30 en 13.00 uur. Voorinschrijvers kunnen zich melden op 26 juli tussen 14.00 en 16.30 uur in het Omnium en tijdens de fietsvierdaagse zelf van 27 t.m. 30 juli tussen 8.30 en 13.00 uur.    (28 april)OMLOOP VAN VOGELWAARDE VERVALT IN 2020 WEGENS CORONA CRISIS

In Vogelwaarde en Hengstdijk worden in 2020 geen wielerkoersen verreden.
 
Toelichting organisatie:  Omdat er tot 1 september geen evenementen mogen worden gehouden zijn we genoodzaakt om onze twee wedstrijden in Vogelwaarde (klassieker/omloop Ronde van Hengstdijk On Tour) en Hengstdijk (criterium Rondje Putting) af te gelasten. Het is een zure appel waar eenieder doorheen zal moeten bijten maar het is nu eenmaal niet anders.
 
We gaan op naar 2021 om daar hopelijk wel onze koersen weer te kunnen rijden. We danken onze sponsoren voor de steun en die horen nog van ons uiteraard.
 
De wedstrijden worden niet meer georganiseerd met de WAOD maar met Trimbelangen Midden Zeeland TMZ van voorzitter Leo Bakker.   (22 april)
 

 

KERMISKOERS SINT JANSTEEN GEANNULEERD

 
De organisatoren van de Kermiskoers Steen moeten een streep zetten door het populaire Zeeuws Vlaamse criterium dat op dinsdag 30 juni 2020 verreden zou worden. Het comite dankt iedereen voor de steun in de afgelopen jaren maar ook voor de toekomst. (22 april)
DELTA RIDE FOR THE ROSES NAAR 2021

De Delta Ride for the Roses gaat dit jaar definitief niet door. Een bittere pil voor de organisatie en de duizenden fietsers die in juni weer mee zouden doen aan de populaire Zeeuwse fietsdag voor het KWF.
 
Het evenement zal verplaatst worden naar 12 juni 2021. De Ladies Night Ride gaat naar vrijdag 11 juni 2021. Deelnemers die zich hadden ingeschreven kunnen volgend jaar meefietsen onder dezelfde inschrijving.   (10 april)


De Scheldeprijs die op 8 april zou starten in Terneuzen is afgelast. De UCI heeft besloten alle wielerwedstrijden tot eind april te annuleren. Wethouder Jack Begijn van sportzaken over het schrappen van de klassieker: Heel jammer dat de Scheldeprijs niet door kan gaan. Maar de bijzondere situatie waarin wij nu zitten, vraagt om dit soort beslissingen. De veiligheid en gezondheid van het publiek, de wielrenners en de vrijwilligers gaan voor. Dat zal iedereen begrijpen. Laten we hopen dat er later dit jaar nog enkele wielerwedstrijden verreden kunnen worden. Of de Scheldeprijs daarbij zal zitten, weet ik niet. We wachten af hoe een en ander loopt.   (18 maart)ETAPPEKOERS BENE LADIES TOUR NAAR 2021

Ook de BeNe Ladies Tour gaat onderuit in de corona crisis. In het etappeschema 2020 zou de slotrit starten in het Zeeuws Vlaamse Sluis op 12 juli.
Voor de organisatoren een moeilijk maar onvermijdelijk besluit:  In de voorbereiding van deze vierdaagse worden we geconfronteerd met teveel onzekerheden. Dit staat een vlotte voorbereiding van de wedstrijd in de weg. Als organisator moeten we rekening houden met de (verschillende) regelgeving van twee landen. Ook het feit dat we zowat dertig nationaliteiten aan de start verwachten, betekent een ernstige rem om deze internationale rittenkoers voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Hierin willen we geen enkel risico nemen. De gezondheid van iedereen staat in deze tijden voorop. Na overleg met de verschillende etappelocaties (Utrecht, Roosendaal, Zulte, Sluis en Knokke-Heist) werd tot deze afgelasting overgegaan.  (7 april)
 

ANNULERING RONDE VAN ZAAMSLAG

 
In navolging van het dorpsfeest heeft ook de organisatie van de Ronde van Zaamslag moeten besluiten om deze wielerkoers voor dit jaar te annuleren. De Stichting Wielerbelangen ’t Durp werkt aan een voortzetting in 2021. (28 maart)GEEN VOORJAARSKOERS IN HULST

De nieuw afgekondigde maatregel van de regering, inhoudende dat festiviteiten in de buitenlucht tot 1 juni 2020 zijn verboden vanwege het Coronavirus, betekent dat de TMZ voorjaarskoers in Hulst op maandag 25 mei niet kan doorgaan. Het zijn voor een ieder lastige en onwerkelijke tijden waarbij het gezonde verstand en het elkaar helpen moeten prevaleren. Als Stichting Kermiskoers Hulst focussen wij ons de komende periode op onze twee andere evenementen. De koers bij de najaarskermis en de ATB wedstrijd op de Liniedijk.   (26 maart)


 
ZLM TOUR GAAT NAAR VOLGEND JAAR

De ZLM Tour zal in 2020 geen doorgang vinden, omwille van de aangescherpte maatregelen vanuit de Nederlandse overheid. Op 23 maart 2020 werd bekendgemaakt dat alle sportevenementen tot en met 1 juni niet mogen doorgaan. De ZLM Tour zou verreden worden van 27 tot en met 31 mei en valt daarmee precies binnen deze periode. De ZLM Tour kent een rijke geschiedenis en dit jaar zou de 33 ste editie verreden worden met de proloog in Vlissingen. Nadat de wedstrijd begin januari nog werd verplaatst naar een week eerder op de internationale kalender van de UCI, kan de wedstrijd toch niet doorgaan dit jaar.

In 2019 was de ZLM Tour te gast in Zeeland. In Yerseke won Jos van Emden de proloog over 6,8 km voor zijn ploegmaats Mike Teunissen en Tony Martin. De etappe van Bredene naar Heinkenszand leverde winst op voor sprinter Dylan Groenewegen. De renner van Jumbo Visma versloeg Emils Liepens en Caleb Ewan.


Martin de Kok, algemeen manager van organisator Libema Profcycling:
Erg jammer dat we ondanks al het harde werken van zowel vrijwilligers, werknemers, partners, leveranciers en etappeplaatsen deze editie niet kunnen doorzetten. Op dit moment zijn er echter belangrijkere zaken en samen met alle betrokken stakeholders gaan we zorgen voor continuiteit van deze Nederlandse meerdaagse. De ZLM Tour wil IN 2021 weer terug naar de oorspronkelijke datum, zo dicht mogelijk bij de start van de Tour de France.   (25 maart)OMLOOP VAN DE BRAAKMAN ZOEKT NIEUWE KOERSDATUM IN 2020

De Omloop van de Braakman stond voor zaterdag 28 maart op de kalender, maar zal op die dag niet worden verreden. Het begon in Europa met de Italiaanse koersen die niet door konden gaan. Daarna werd er getwijfeld of in Nederland nog wedstrijden gereden.

Wedstrijdorganisator Edwald Martijn had nog hoop op een goede afloop: We hadden de stille hoop dat het nog door zou gaan. Dat de Braakman misschien gespaard zou blijven  Totdat het slechte nieuws naar buiten kwam dat alle sportevenementen tot en met tenminste 31 mei niet door mogen gaan. Toen wisten we meteen dat het voorbij was en de koers niet door kon gaan.


Koers organisator Edwald Martijn (foto) nam zo snel mogelijk contact op met de KNWU, maar ook die leven in grote onzekerheid:
Stel het kan in mei dan hebben we in het eerste weekend een beloften wedstrijd in Zeeland en de rest van de kalender zit ook aardig vol. Martijn is duidelijk, de organisatie wil er alles aan doen om de koers alsnog dit seizoen door te laten gaan:  De intentie is om de koers door te laten gaan op een later tijdstip en willen hier uiteraard zo snel mogelijk duidelijkheid over kunnen verschaffen. Het draaiboek ligt er, dus in korte tijd kunnen wij een koers organiseren, laten we hopen dat het gaat lukken.

Topcompetitie organisator Flavio Pasquino is achter de schermen bezig geweest met een noodscenario:
Voor de Omloop van de Braakman zou dit kunnen betekenen dat ze voor het tweede jaar op rij geen winnaar gaan krijgen, dat is een organisatorisch drama van ongekende omvang wat we proberen te voorkomen. De Omloop van de Braakman is vorig jaar niet gefinisht door wat er gebeurde met Robbert de Greef.  De organisator wilde daar dit jaar veel aandacht aan geven door hem op een gepaste manier te herdenken en ook wij waren voornemens Robbert een respectvolle plek te geven in de tv uitzending. De organisatie van de Omloop van de Braakman had als plan om het kasseienklassement aan hem op te dragen:  Voorafgaand aan de Braakman wilden we naar de locatie gaan om bloemen te leggen. Samen met zijn ouders en vriendin. Die ook de trofee wilden uitreiken.    (25 maart)FIETSEND ZEELAND IN 2020 ZONDER JUBILEUMEDITIE KOOS MOERENHOUT CLASSIC

Alle voorbereidingen ten spijt heeft de organisatie van de Koos Moerenhout Classic moeten beslissen om de 10 de uitgave in 2020 helaas geen door gang te laten vinden. De toertocht zou dit jaar gehouden worden op zaterdag 16 mei in Steenbergen.

Koos Moerenhout (foto) over het schrappen van de tocht die elk jaar ook door Zeeland komt: Goed dat onze regering helder is. We hebben nadrukkelijk overwogen om de KMC te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar, maar hierbij liepen we tegen een aantal hindernissen aan. Allereerst is momenteel niet te zeggen wanneer het dan wel op een veilige manier zou kunnen plaats vinden. Daarnaast kunnen we moeilijk de agenda van onze vele vrijwilligers on hold zetten en willen we ook onze sponsoren niet extra belasten in deze rare tijd. De tiende uitgave zou een echt feestje moeten worden en dat is op dit moment niet gepast.

Jaarlijks doen er in totaal tussen de 2000 en 2500 wielerfanaten mee aan de drie uitstekend uitgepijlde routes door West-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland. In totaal zijn er ruim 140 vrijwilligers op de been tijdens het evenement. De organisatie had reeds de verwachting uitgesproken om tijdens de jubileum editie meer dan 2500 deelnemers te verwelkomen. Er stonden feestelijke activiteiten gepland en afspraken met een aantal bijzondere prominenten waren rond. De organisatie stelt alles in het werk om dit ook volgend jaar te realiseren. (24 maart)


 

STREEP DOOR JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL 2020

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen van het RIVM van maandag 23 maart, hebben zij voor ons de niet onverwachte knoop doorgehakt: De 39 ste SPIE Internationale Junioren driedaagse gepland van 22 tot en met 24 mei zal geen doorgang vinden.
 
Dat dit voor ons een grote teleurstelling is mag duidelijk zijn, maar op dit moment zijn er grotere problemen in de wereld waarbij gezondheid en veiligheid op prioriteit nummer 1 staan. Als comite hebben wij besloten om dit jaar onze wedstrijd niet meer te laten verrijden en wij gaan ons nu al richten op 2021 om er weer een mooi evenement van te maken.
 
Zoals de regering het zegt: Wij doen het samen. Het bestuur van de Juniorendriedaagse wenst iedereen een goede gezondheid toe en sterkte in deze hectische tijd en hopen in 2021 weer op u te mogen rekenen.    (24 maart)
 


GEEN TMZ KOERS IN AARDENBURG

 Vanwege de opgelegde maatregelen vanuit de overheid betreffende het corona virus hebben wij als organisatie besloten om de editie van dit jaar niet te laten plaatsvinden. Als organisatie vinden wij dit uiteraard jammer maar wij zien ook in dat dit het juiste besluit is en verwachten jullie volgend jaar weer te verwelkomen in Aardenburg. Tot volgend jaar. (24 maart)TRAP EN STAP ES DEUR REIMERSWAAL AFGELAST

 In verband met de ontwikkelingen betreffende het corona virus, ziet het organisatiecomité van Trap en Stap es deur Reimerswaal zich genoodzaakt, om de 8e editie van 18 april af te gelasten. Gezondheid staat ook bij ons voorop.
 
Jammer natuurlijk, gezien het feit dat er al veel werk door vele vrijwilligers was verricht om ook dit keer weer een mooie editie neer te zetten. Dank daarvoor, maar het is zoals het is en bij de pakken neer gaan zitten heeft ook geen zin. Daarom misschien alvast maar uitkijken naar de 9de editie die hoogst waarschijnlijk gehouden gaat worden op 17 april 2021. Blijf gezond, pas goed op jezelf maar ook op alle anderen om je heen en hopelijk tot 2021.
 
Met sportieve groet,  organisator Paul van Koeveringe    (24 maart)

GEEN TMZ RONDE VAN COLIJNSPLAAT
(Facebook 23 maart)EPZ OMLOOP VAN BORSELE GEANNULEERD

Er gaat dit jaar een streep door de Internationale EPZ Omloop van Borsele, de Internationale wieler-driedaagse die van 24 april t.m. 26 april verreden zou worden. De bekendmaking volgt na een persbericht van de UCI op 18 maart waarin bekend werd gemaakt dat alle UCI koersen, waaronder de EPZ Omloop, tot eind april worden geannuleerd.


Rinus de Winter, voorzitter van het Wielercomite Sheerenhoek, betreurt uiteraard dat de driedaagse niet verreden kan worden:
 
Het is een onvermijdelijk besluit waar we al enkele dagen rekening mee hielden. Daarnaast geven we liever nu al duidelijkheid aan onze vrijwilligers, sponsoren, de renners en alle andere betrokken partijen. Zodat we er zo snel mogelijk voor kunnen zorgen dat we in 2021 een geweldige editie kunnen organiseren. Jammer van het vele vrijwilligerswerk wat het tot nu toe heeft gekost maar gezondheid en veiligheid zijn prioriteit nummer 1. Daarnaast onderzoeken we ook nog de mogelijkheden om het evenement eventueel later dit jaar plaats te laten vinden. We beseffen echter dat meer organisaties dat willen in een periode dat de wielerkalender overvol zal zitten. (21 maart)ENDURA CLASSIC VAN 13 APRIL GAAT NIET DOOR
Maandag 13 april (2e Paasdag) zouden wij de jaarlijkse Endura Classic organiseren. De opbrengst van deze Classic zou in zijn geheel naar twee goede delen gaan t.w. Stichting Support Casper en Make-A-Wish Nederland. Informatie over deze acties is te vinden op: https://www.thedutch750.nl/team/casperpelotonzeeland
 
We hebben echter moeten besluiten om de Endura Classic wegens de uitbraak van het coronavirus definitief af te blazen. Door de huidige ontwikkelingen is het echter zeer de vraag of en zo ja wanneer we weer activiteiten als deze kunnen organiseren. Activiteiten als de onze zijn belangrijk, maar de volksgezondheid heeft de komende tijd prioriteit.
 
Wel overwegen we nog een doorstart van de Endura Classic dit najaar, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de mogelijkheden en de situatie die dan geldt.
 
Wij willen iedereen, die ons nu al heeft geholpen met de organisatie, en/of op 13 april een bijdrage wilde leveren, van harte bedanken en wij hopen in de toekomst op jullie te kunnen blijven rekenen. Tot slot wensen wij iedereen voor de komende tijd veel sterkte en spreken de hoop uit dat we zo snel mogelijk uit deze crisis komen.
 
Hartelijke fietsgroet en probeer gezond te blijven,   
Adrie de Visser (Endura Sport)        Ko Jan Provoost (Casper Peloton Zeeland)      (21 maart)STER OMLOOP VAN NIEUWLAND GAAT NIET DOOR OP 4 APRIL

Het Stichtingsbestuur van de Ster Omloop van Nieuwland heeft de vierde editie geschrapt. Een moeilijk besluit volgens voorzitter Mariska Ridderbos en secretaris Marieke Wiersum-Kempe maar de gezondheid van alle betrokkenen staat bovenaan.
 
Door de opgelegde maatregelen van het kabinet in verband met het Coronavirus, zijn wij genoodzaakt om de 4 de Ster Omloop van Nieuwland te annuleren. De editie die gepland stond voor 4 april aanstaande zal geen doorgang vinden. Wij betreuren dit ten zeerste maar de gezondheid van onze vrijwilligers, deelnemers en het publiek staan voorop.
 
In een later stadium zal het wielercomite bekijken of de Ster Omloop van Nieuwland later dit jaar nog kan worden verreden of dat de vierde editie moet worden uitgesteld naar 2021. Op dit moment is het nog te vroeg om hierover te speculeren.
 
Wij danken alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers, TMZ, MBTZ en overheid, voor alle inspanningen die al zijn geleverd voor de editie van dit jaar.   (19 maart)KNWU RONDE VAN BRUINISSE GESCHRAPT
Door alle Corona nieuws was al wel duidelijk dat de Ronde van Bruinisse niet op 21 maart plaats kan vinden. We zijn nog in overweging het evenement later op de kalender te plaatsen. Maar we willen eerst afwachten tot hoe lang alle maatregelen gaan duren. Voordat we een nieuwe datum plannen. Alvast bedankt voor het begrip, de organisatiegroep.    (18 maart)PETER PLATSCHORRE CLASSIC VOOR STICHTING ALS GEANNULERD

De initiatiefgroep rond de Peter Platschorre Classic Zeeland heeft het evenement van de kalender gehaald : De uitbraak van het Coronavirus raakt ons allemaal. De maatregelen, die de overheid heeft genomen, zijn absoluut van invloed op onze tocht en de organisatie. We respecteren dat. En we voelen ons verantwoordelijk voor al onze deelnemers, aanwezigen en betrokkenen.
 
De tocht en alle activiteiten daaromheen van zaterdag 4 april in Ellewoutsdijk hebben we stopgezet. We mochten ons als organisatie verheugen op heel veel medewerking en ondersteuning. Daar zijn we dankbaar voor. We zijn ons ervan bewust dat het stopzetten ongemak met zich meebrengt.
 
Zeker voor Peter Platschorre en zijn echtgenote Carolien en hun gezin vinden we het jammer. Maar het is niet anders. Om die reden hebben we besloten om z.s.m. na het normaliseren van het dagelijks leven met een nieuwe datum te komen. We hopen en rekenen erop dat we ook dan weer op uw enthousiaste medewerking mogen rekenen.
 
De organisatoren  :  Felice Dingemanse-Platschorre, Stephanie Platschorre, Peter Louwerens, Marco Koole, Gerard Verhulst en Dick Visser sr.     (16 maart)GEEN WIM HENDRIKS TROFEE IN 2020

Organisatie : Op de website van de KNWU staat sinds donderdag 19 maart te lezen dat er na overleg met de landelijke politie is besloten om alle wieleractiviteiten tot en met 30 april geen doorgang te laten vinden.
 
Hierdoor zal de 38e Wim Hendriks Trofee op zondag 12 april niet van start kunnen gaan.  In België was er al eerder een beslissing gevallen dat alle wedstrijden tot 30 april waren afgelast. Wij, als Stichting Wim Hendriks Trofee, betreuren dit uiteraard. Alle voorbereidende inspanningen voor deze uitgave van de U23 Road Series in 2020 zijn helaas voor niets geweest.     (15 maart)

Terug naar de inhoud