Baloise Ladies Tour - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Klassieker Baloise Ladies Tour.BALOISE LADIES TOUR 2021 BEGINT IN UTRECHT


Start op 8 juli in Utrecht met een proloog van de Leidsche Rijn naar het Maximapark.
Finale rond Belgische Zulte op 11 juli.

Meer informatie:ETAPPEKOERS BENE LADIES TOUR NAAR 2021

ZEVENDE EDITIE START IN UTRECHT IN MAXIMAPARK


Foto's : Freddy Scheele, Edwin van Immerseel, Organisatie, Facebook, Twitter

Ook de etappewedstrijd BeNe Ladies Tour ging in 2020 onderuit in de corona crisis. In het routeschema zou de slotrit starten in het Zeeuws Vlaamse Sluis op 12 juli.


Voor de organisatoren een moeilijk maar onvermijdelijk besluit:  In de voorbereiding van deze vierdaagse worden we geconfronteerd met teveel onzekerheden. Dit staat een vlotte voorbereiding van de wedstrijd in de weg. Als organisator moeten we rekening houden met de (verschillende) regelgeving van twee landen. Ook het feit dat we zowat dertig nationaliteiten aan de start verwachten, betekent een ernstige rem om deze internationale rittenkoers voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Hierin willen we geen enkel risico nemen. De gezondheid van iedereen staat in deze tijden voorop. Na overleg met de verschillende etappelocaties (Utrecht, Roosendaal, Zulte, Sluis en Knokke-Heist) werd tot deze afgelasting overgegaan.


De BeNe Ladies Tour was vanaf de eerste editie in 2014 bijna elk jaar te gast in Zeeland.

 
2014    Philippine en Sint Laureins (B)        
 
1. Emma Johansson     2. Jolien DHoore     3. Shara Marche
 
 
2015      Philippine, Sint Laureins en Zelzate (B)       
 
1. Jolien DHoore     2. Floortje Mackaij      3. Elena Cecchini        79. Mathilde Matthijsse   Grijpskerke op 8.26
 
 
2016      Philippine, Sint Laureins en Zelzate (B)       
 
1. Jolien DHoore        2. Marta Tagliaferro       3. Elise Delzenne
 


In 2017 werd in Vlissingen een korte proloog afgewerkt over 1,9 km. langs de Westerschelde.

Parcours: Spuistraat, Bellamypark, Smallekade en Boulevard de Ruyter.

Annette Edmondson was met 2.25 de rapste met een gemiddelde van ruim 45 km per uur.     2. Janneke Ensing op 4 sec.       3. Elinor Barker op 5 sec.       59. Lindy van Anrooij Kapelle (foto onder in sponsorshirt Jos Feron Lady Force)  op 17 sec.

Marianne Vos zag in de proloog in Vlissingen haar winstkansen een serieuze knauw krijgen . Op het keerpunt kwam ze ten val en haar achterstand leek reeds onoverbrugbaar na de eerste koersdag. Anette Edmondson pakte de winst en was meteen de eerste blauwe truidraagster.

Met een historische etappe door de Westerscheldetunnel bracht de wedstrijd het peloton van Vlissingen naar Philippine op de tweede dag. Voor Vos een kans om haar goeie vorm toch te tonen na de desastreuze openingsdag . Op een met heel wat kasseistroken doorspekt parcours koos de meervoudige kampioene voor de aanval met vijf andere rensters. Hier en daar werden de meiden op een regenbui getrakteerd en stuk voor stuk losten koploopsters . Enkel Alicia Barnes beet zich vast in het wiel van Marianne Vos. Samen mochten zij in de mosselstad sprintten om de zege. Barnes trok ietwat verrassend aan het langste eind en werd ook de nieuwe leidster, Vos had een serieuze hap van haar achterstand in het algemeen klassement goed gemaakt .  De Zeeuwse etappe van Vlissingen naar Philippine werd na 127 km. gewonnen door Alice Barnes. Marianne Vos kwam als tweede binnen en Roxane Fournier moest 55 seconden tijdverlies incasseren.       55. Lindy van Anrooij  op 1.36


Eindklassement 2017:      
1. Marianne Vos   WM3 Energie       2. Alice Barnes op 23 sec.       3. Annette Edmondson op 45 sec.      48. Lindy van Anrooij  op 2.55     96 rensters geklasseerd.


 

In het etappeschema van de Ladies Tour 2018 was er geen plaats voor Zeeland. Marianne Vos (WaowDeals Pro Cycling) pakte de eindzege. 2. Lisa Klein op 4 sec.       3. Katie Archibald op 6 sec.      114. Yva Geluk   Middelburg op 18.45.
In 2019 startte rit 2A in het Zeeuws Vlaamse Sluis en eindigde voor de 119 deelneemsters na 90 km. in het Belgische Watervliet. Jelena Eric van Ale Cipollini triomfeerde, ze reed een snelle wedstrijd die 2 uur en 14 minuten duurde.  Foto : burgemeester Marga Vermue begroet organisator BeNe Ladies Tour.Eindpodium in Zelzate:     1. Lisa Klein   Canyon Sram Racing         2. Amy Pieters op 11 sec.         3. Marlen Reusser op 24 sec.   De jury meldde 97 geklasseerden.


Terug naar de inhoud