* Vestingcross Hulst - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Veldrijden  : World Cup Vestingcross Hulst.
* VESTINGCROSS HULST OP ZATERDAG 21 DECEMBER 2024 *
(Bron : Wielerflits april 2024)

* Bron : Zeeuwsch Vlaams Advertentie Blad *
* Podium Elite Mannen met triomfator Mathieu van der Poel *

* Fotografie Vestingcross : Edwin van Immerseel, Peter Remijn & Bjorn v.d. Schoot.

* 22.000 WIELERLIEFHEBBERS JUICHEN VOOR ZEVENDE SEIZOENZEGE MATHIEU VAN DER POEL.

* OVERWINNING TWEE ZEEUWSE TALENTEN BIJ DE JONGEREN.


De Zeeuwse crosstalenten Elena van der Veken (Sint Jansteen / foto) en Senna Remijn uit Wolphaartsdijk reden bij de Vestingcross in Hulst naar de overwinning in hun thuisprovincie. v.d. Veken juichte bij de categorie nieuwelingen meisjes. Het junioren talent Remijn sprintte naar de hoofdprijs na een spannend duel met landgenoot Keije Solen.
In het hoofdnummer was er weer topsucces voor Mathieu van der Poel (Alpecin Deceuninck). De wereldkampioen heeft dit winterseizoen al zeven veldritten winnend afgesloten. Van der Poel reed aanvankelijk in een  groepje en moest twee keer vol in de remmen om niet te vallen. In ronde drie ontvluchtte hij het gedrang en reed solo naar de dagzege tussen een haag van duizenden toeschouwers die zich langs het vesting parcours hadden genesteld.

 

De meesten reageerden sportief en sociaal bij de doorkomsten van de onbetwiste leider. Een kleine groep was vervelend en irritant en gooide met bier en urine naar de beste man in de koers. Tijdens de slotronde nam van der Poel revanche en spuugde naar de bewuste dronkaards. Het bewuste incident was helder in beeld tijdens de rechtstreekse tv uitzending en leverde na afloop veel discussie op onder de volgers en supporters.

Tom Pidcock kwam kort na de start in de eerste bocht ten val in het gedrang. Hij moest lopend naar de materiaalpost en reed daarna rond op 2 minuten achterstand Wout van Aert viel ook en eindigde op 43 seconden. De Belgische WB leider Eli Iserbyt had een slechte dag, kon het tempo niet volgen en verdween zelfs uit de wedstrijd.Bij de dames stuurde en slipte Nederlands kampioene Puck Pieterse (Fenix Deceuninck) naar de eerste plaats op de Hulster Veste en boekte haar  tweede WB-zege op rij. Ceylin del Carmen Alvarado werd tweede op 6 seconden en Lucinda Brand was de derde podiumklant met een marge van 12 seconden op haar winnende landgenote.Marle Schreiber etaleerde weer de beste start, maar Pieterse had de Luxemburgse na twee minuten koers al te pakken. Na 1 omloop volgden Fem Van Empel en Brand op meer dan tien seconden. Kort daarna kon Alvarado aansluiten en Pieterse reed niet veel verder meer weg bij haar concurrenten. Na enkele foutjes sloot Alvarado in de laatste ronde zelfs aan. Pieterse verdedigde haar koppositie met overtuiging en pakte de zege in Zeeuws Vlaanderen.

 
* Uitslagen Wereldbeker Hulst 2023 *


* Vrouwen Elite.  75 deelneemsters  -  38 geklasseerd.   1. Puck Pieterse (Fenix Deceuninck)    51.05      2. Ceylin del Carmen Alvarado op 6 sec.      3. Lucinda Brand op 12 sec.      4. Fem van Empel op 16 sec.      5. Sana Casasola op 1.58   6. Leonie Bentveld op 1.58      7. Kata Blanka Vas op 2.09     8. Marle Schreider op 2.23    9. Annemarie Worst op 2.26     10. Kristyna Zemanova op 2.35
* Mannen Elite. 99 renners op startblad UCI.   50 (semi)profs geklasseerd    1. Mathieu van der Poel  (Alpecin Deceuninck)   50.52     2. Joris Nieuwenhuis op 12 sec.   3. Lars v.d. Haar op 20 sec.     4. Pim Ronhaar op 30 sec.   5. Wout van Aert op 43 sec.    6. Laurens Sweeck op 53 sec.   7. Niels v.d. Putte op 58 sec.  8. Ryan Kamp op 1.04      9. Michael Vanthourenhout op 1.15     10. Tibor del Grosso op 1.25.

 


* Nieuwelingen jongens met 71 inschrijvingen.  1. Giel Lejeune  (B)   25.33    2. Mads Pe Teunissen van Manen  (NL) 25.47    3. Cas Timmermans  (NL)  25.59    4. Delano Heeren   26.05     5. Willem Jan Belt   26.56
Zeeuwen:   13. Maike Tazelaar   28.13     20. Sven Wisse    28.43     38. Sam Mullaert   30.02     57. Florian Doens   33.02    62. Melvin Couque   34.56.
* Junioren mannen. 88 deelnemers.    1. Senna Remijn  (Wolphaartsdijk)  40.38      2. Keije Solen   40.40       3. Barnabas Vas    41.27    4. Floris Haverdings  41.28     5. Miles Mattern   42.13
Zeeuwen:   28. Luca van der Veken  44.47     31. Nick Wisse  44.52     77. Teun Paaimans op 2 ronden    81. Ben de Roos op 2 ronden. Renzo Moretti   dnf* Junioren. 48 vrouwen op startlijst.    1. Vida Lopez de San Roman  (USA)  38.13     2. Imogen Wolff   38.29       3. Puck Langenbarg
38.56    Zeeuwen:  47. Maud Struijk op 2 ronden.* Nieuwelingen Meisjes:  
1. Elena van der Veken  (Sint Jansteen)    2. Rianne Nieuwenhuis     3. Mirthe Buurmeijer.KNWU SELECTIES VESTINGCROSS HULST 2023

 * Elite Mannen:  
Lars van der Haar    Joris Nieuwenhuis     Mathieu van der Poel     Pim Ronhaar     Ryan Kamp     Corne van Kessel     Tibor del Grosso   David Haverdings     Mees Hendrikx   Stan Godrie      Danny van Lierop      Bailey Groenendaal     Lucas Janssen     Guus van den Eijnden.

 * Elite Vrouwen:  
Ceylin del Carmen Alvarado     Lucinda Brand     Fem van Empel     Puck Pieterse     Annemarie Worst        Inge van der Heijden   Manon Bakker     Denise Betsema     Aniek van Alphen     Leonie Bentveld       Lauren Molengraaf      Larissa Hartog     Iris Offerein.

SHIRIN VAN ANROOIJ MIST VESTINGCROSS 2023 IN THUISPROVINCIE

Op zaterdag 30 december kunnen de supporters van Shirin van Anrooij (foto) hun favoriete niet aanmoedigen. De Bevelandse renster uit de wielerstal van Sven Nijs ondervind teveel last van een ribblessure en ontbreekt op de startlijst van de wereldbeker cross in haar thuisprovincie. Hoe lang haar absentie in de veldsector gaat duren was op 27 december nog onduidelijk.

Van Anrooij bij Wielerflits.nl na haar dnf in Gavere:  "Mijn geest zei ja, maar mijn lichaam schreeuwde nee. Ik had zin in de kerstperiode en was klaar om te laten zien dat de goede vorm daar was, vooral in een van mijn favoriete wedstrijden. Maar een heel zware valpartij op mijn ribben op 20 dec tijdens een crosstraining, maakte dit onmogelijk. In de crossen van Mol en Antwerpen kon ik nog vechten tegen de pijn en goede crossen rijden, maar vandaag was het te veel.
Het is tijd om te kijken of er niets gebroken is, wat betekent dat jullie me de komende crossen niet aan de startlijn zien staan. Dit is zeker niet de kerstperiode waarop ik had gehoopt, maar ja: je kunt geen regenboog zien zonder een beetje regen. Iedereen bedankt voor de steun".   (27 december 2023)

* Historie Vestingcross Hulst *
Bron: Wielerflits.
* BIJ DE VESTINGCROSS HULST STONDEN WERELDTOPPERS OP STARTBLAD *


Hulst       Veldrijden      UCI Wereldbeker

VESTING CROSS


* vrijdag 29 december     
14.00 - 16.00 uur    Training.

* zaterdag 30 december
9.45      nieuwelingen    
 10.30      vrouwen U19     
12.00     mannen U19   

    WERELDBEKER.   
13.40     elite vrouwen
15.10     elite mannen.* STERKE PROFTOPPERS BIJ VESTINGCROSS IN HULST 2022 *

Foto: Adri Gijsel.
Volgens de organisatie was het een fantastische Vestingcross 2022
met Puck Pieterse & Mathieu van der Poel als oververdiende winnaars.
"Blij dat we het publiek ook weer massaal mochten ontvangen op de Vestingwerken van Gemeente Hulst. En uiteraard een woord van dank aan de honderden vrijwilligers en onze partners. We zien jullie graag volgend seizoen terug in Hulst".   (29 november 2022)


VESTINGCROSS HULST 2022:

PODIUMPLAATS SHIRIN VAN ANROOIJ EN ELENA VAN DER VEKEN IN THUISPROVINCIE

Foto: Edwin van Immerseel.  Bij de podium ceremonie van de elite wedstrijden in Hulst was twee keer het Wilhelmus te horen voor winnaars uit de stal van Alpecin Deceuninck. Puck Pieterse (20) en Mathieu van der Poel (27) werden als triomfator gehuldigd van de UCI Wereldbeker wedstrijd.

Shirin van Anrooij reed bij de Wereldbeker cross in Hulst naar het podium. Na een enerverende wedstrijd op het mooie maar gladde omloop eindigde de renster van Baloise Trek Lions op de derde plaats.
De 20 jarige Puck Pieterse van Alpecin Deceuninck zegevierde nadat haar mede koploopster Fem van Empel ten val was gekomen in een modderige afdaling. Vervolgens kon Van Empel wegens kettingproblemen niet meer in haar ritme komen, ging foutjes maken en zag Pieterse steeds verder wegrijden.

Pieterse en van Empel bepaalden vanaf de openingsfase het koersbeeld in Zeeuws Vlaanderen. Het kop duo bleef lang in de spits totdat van Empel onderuit schoof op een verraderlijke strook. Voor Pieterse het sein om haar tempo vast te houden. Dat lukte prima en ze behaalde met deze inzet een solozege na 46 minuten en 30 seconden.

De talrijke toeschouwers uit hoofdzakelijk Nederland en Belgie hadden genoten van een leuke veldrit op Zeeuwse bodem. Op de glibberige omloop gingen wel veel deelneemsters onderuit bij de hellingen en schuine kanten. De vrouwen met de beste stuurvaardigheden hielden zich staande en konden een mooie klassering behalen.Foto: Edwin van Immerseel.

Shirin van Anrooij reageerde bij Wielerflits op haar podiumplaats in Hulst:
"Ik ben zaterdag, tijdens de verkenning, hard gevallen op mijn arm. Ik houd van dit parcours, maar ik wist niet of ik wel wilde starten. Ik kon mijn stuur ook niet goed vasthouden tijdens de cross, maar toch ben ik blij. Ik vind het namelijk wel leuk om hier te rijden. Het was heel erg zwaar. Het ging beter dan verwacht. Ik hoopte voor de start om in de top 10 te eindigen. Ik had dit dus niet verwacht.
Ik had wel grote verschillen verwacht, maar toch niet zo groot. Door de modder werd het een zwaar en technisch parcours. Het was vandaag weer een echte Puck-show. Ze vloog over dit parcours".Foto's: Edwin van Immerseel.
Foto: Sjaco Westdorp.
Vrouwen:     1. Puck Pieterse   46.31 min.    (foto Zeeland op de Fiets.nl)  
2. Fem van Empel op 42 sec.     3. Shirin van Anrooij op 1.47    
4. Ceylin del Carmen Alvarado op 2.06      5. Lucinda Brand op 2.12.


Mathieu van der Poel heeft bij zijn rentree in het veld meteen de overwinning binnen gehaald. De 27 jarige coureur van Alpecin Deceuninck kan de Vestingcross in Hulst op de erelijst zetten. De Belgen Laurens Sweeck en Eli Iserbyt mochten ook naar de huldiging van de Wereldbekercross in Zeeuws Vlaanderen.

Van der Poel moest vanaf de vierde rij starten in Hulst omdat het pas zijn eerste cross was. Vanaf de tweede omloop waren zes toppers in de spits te zien: Lars van der Haar, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Tom Pidcock en Mathieu van der Poel.Foto: Edwin van Immerseel. Tijdens de derde ronde slaagde v.d. Poel erin om bij de leiders Iserbyt en Van der Haar te komen. Vervolgens kantelde de wedstrijd enigszins en zaten vijf kanshebbers in de spits. Wederom toonde van der Poel zijn ambitie en met deze inzet kwam hij op kop. Allrounder Pidcock, in 2022 winnaar van de Tour etappe op Alpe dHuez, zat wel in het spoor van de Nederlander maar de Brit kon zijn achterstand niet meer goedmaken.Foto: Edwin van Immerseel. Zeker toen Pidcock in de slotfase werd getroffen door materiaalpech ging van der Poel onbedreigd richting aankomst. Middels een korte solo stelde hij de Zeeuwse zegebloemen veilig en liet een bijzonder sterke indruk achter. Van der Poel hoopt nog te verbeteren in de komende maanden en wil begin februari schitteren op het WK in Hoogerheide.


Foto's: Edwin van Immerseel
Mannen:   1. Mathieu van der Poel   57.09   (foto Zeeland op de Fiets.nl)  
2. Laurens Sweeck op 15 sec.     3. Eli Iserbyt op 22 sec.     
4. Lars van der Haar op 30 sec.   5. Joris Nieuwenhuis op 49 sec.Junioren:   1. Yordi Corsus   Lier (B)    43.57     
2. Guus v.d. Eijnden op 47 sec.      3. Seppe v.d. Boer op 1.16      
4. Mika Vijfvinkel op 1.56      5. Jelte Jochems op 2.55

Zeeuwen:

10. Senna Remijn op 4.10     (foto Peter Remijn)

Bij de Vestingcross was Senna goed weg en dook als zesde het veld in. Door het gladde en modderige parcours waren er in de eerste ronde forse valpartijen. Bij dit oponthoud zakte hij terug naar de 20 ste positie. Senna kon zich uiteindelijk terugvechten naar een mooie tiende plaats.   
18. Luca v.d. Veken op 5.57   (foto Bart vd Veken)    
30. Mees de Vos.        41 renners geklasseerd.Nieuwelingen:   1. Arthur v.d. Boer  Elewijt  (B)    27.31      
2. Miechiel Mouris   op 36 sec.      3. Mats v.d. Eynde op 1.30
4. Vilmer Ekman op 1.42       5. Fausto Delme op 2.20Zeeuwen:
              16. Nick Wisse    (foto Marlies Wisse)
37. Maike Tazelaar op 7.08
47. Teun Paaimans op 8.03
50. Sam Mullaert op 8.18
73. Ben de Roos op 12.08
83 renners geklasseerd.


Nieuwelingen Meisjes:    1. Mae Cabaca  (Vlaardingen)    35.47

2. Rianne Nieuwenhuis op 2.10   
     
3. Elena van der Veken  (Sint Jansteen) op 2.30
foto's: Bart v.d. Veken

4. Selena Bas op 3.51       5. Noi Moes op 4.05
Zeeuwse : 12. Maud Struijk.      13 deelneemsters.11 ZEEUWEN IN VESTINGCROSS HULST 2022


Bij de Vestingcross in Hulst 2022 kwamen 11 Zeeuwse renners aan de start.

vrouwen elite :
Shirin van Anrooij  (Kapelle)
junioren mannen :
Luca van der Veken  (Sint Jansteen)   Mees de Vos  (Heinkenszand)   
Senna Remijn (Wolphaartsdijk). De Bevelandse junior is hersteld na een operatie.
nieuwelingen mannen :
Ben de Roos  (Domburg)    Teun Paaimans  (Kapelle)   Nick Wisse  (Rilland)   
Sam Mullaert  (Kapelle)      Maike Tazelaar  (Colijnsplaat)
nieuwelingen meisjes :
Elena van der Veken   (Sint Jansteen) en Maud Struijk  (Nieuwerkerk).   MATHIEU VAN DER POEL EN SHIRIN VAN ANROOIJ STARTEN IN HULST OP 27 NOVEMBER 2022


Selectie Elite Mannen:  
Lars van der Haar     Pim Ronhaar      Corne van Kessel     Mees Hendrikx   Ryan Kamp     Stan Godrie       
Luke Verburg     Joris Nieuwenhuis     Mathieu van der Poel    
Tibor del Grosso      Danny van Lierop      Bailey Groenendaal       Pete Uptegrove       Hugo Kars.Selectie Elite-Vrouwen:    
Lucinda Brand        Fem van Empel       Denise Betsema     Puck Pieterse      Ceylin del Carmen Alvarado      
Inge van der Heijden     Shirin van Anrooij (foto)    Manon Bakker       Aniek van Alphen        Yara Kastelijn        
Maud Kaptheijns       Leonie Bentveld       Lauren Molengraaf       Mirre Knaven.


PROGRAMMA 27 NOVEMBER 2022:

11.00       Elite Vrouwen
12.15     Elte Mannen
14.00     Junioren
15.00    Nieuwelingen
15.02      Nieuwelingen Meisjes
VESTINGCROSS HULST OP ZONDAG 27 NOVEMBER 2022

Terug naar de inhoud