* Veldtoertocht Verslagen - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Veldtoertochten  :  Verslagen.     >  info@zeelandopdefiets.nl
* Geslaagde 1 ste Graveltocht bij Toerclub Hulst.
* De gevarieerde routes 70 en 100 km
voerden door Zeeuws Vlaanderen en het Belgische Waasland.
(22 juni 2024)

* 130 FIETSERS BIJ POLDERTOCHT ROND AARDENBURG

 
Toerclub Aardenburg organiseerde de  jaarlijkse MTB  Poldertocht met vertrek vanaf sportpark van Dongen. Door de vorst was het hier en daar toch oppassen voor gladheid maar gelukkig waren er geen ernstige valpartijen. Verder was het droog met een stevig briesje. Over een mooi parcours met wat technische stukjes werden de afstanden 30, 40 en 50 km afgewerkt.De mountainbikers reden door en om Aardenburg en kwamen langs o.m. het verloren Kostje, de Elderschans, Cadzand en Retranchement. Vooral in de West Zeeuws Vlaamse polders konden de fietsers lekker tempo maken. Halverwege was er een bevoorrading waar ieder weer op krachten kon komen om het laatste stuk nog even te knallen.
 
Bij de afsluiting ontvingen de sponsors en vrijwilligers een pluimpje voor hun bijdrage en inzet. Het was volgens de organisatie een geslaagde fietsdag en in 2025 komt er weer een nieuwe editie van de Poldertocht op de Zeeuws Vlaamse wielerkalender. (23 januari 2024)


* VOETBAL VERENIGING KLOETINGE ORGANISEERDE EEN MTB TOCHT OVER ZUID BEVELAND:
DE OPBRENGST WAS 1600 EURO VOOR HET ZEEUWSE LANDSCHAP.

(13 januari 2024)


* TOPRENNER TOM PIDCOCK (INEOS GRENADIERS) IN VELDTOERTOCHT TC HULST *

Fotografie: TC Hulst. De Britse topcoureur Tom Pidcock stond aan de start bij de veldtoertocht van toerclub Hulst. Voor de organisatie was zijn presentie een complete verrassing en de andere fietsers reageerden ook verbaasd op zijn deelname. In Hulst vertrokken ruim 600 bikers voor een routes van 35 en 50 km. door Zeeuws Vlaanderen over modder en gravelstroken. De coureur van de formatie Ineos Grenadiers heeft op 24 jarige leeftijd al een indrukwekkende erelijst. Pidcock is de wereldkampioen veldrijden van 2022 en werd olympisch kampioen mountainbiken in 2021.Thea van Lenthe van TC Hulst over de presentie van Pidcock: "Tot onze grote verrassing verscheen er rond half 11 iemand in een wereldbeker tenue aan de inschrijftafel. In de zaal werd er nog beetje gekscherend gedaan. Dat is vast Pidcock hahaha. Nou en het bleek hem dus wel te zijn. Hij was in de buurt aan het trainen en vond het leuk om onze tocht te rijden als trainingsrit. En misschien ook alvast een beetje verkennen voor de Vestingscross (30 december), maar dat wilde hij nog niet bevestigen".     (20 november 2023)

* 300 MOUNTAINBIKERS BIJ JAN MINDERHOUD ATB TOERTOCHT OVER WALCHEREN *


Het was weer druk bij de 8ste Jan Minderhoud ATB toertocht van Sportdorp Oostkapelle.
Dit fietsevenement is zo langzamerhand een begrip op Walcheren.
Ondanks de weersomstandigheden stonden er ruim 300 mountainbikers aan de start in Oostkapelle.
De organisatie kijkt dan ook zeer tevreden terug.

De route had vertrouwde en weer enkele verrassende paden waarover gefietst werd. Een bijzondere locatie was Ter Linde waar de deelnemers door de koeienstal fietsten. Daarnaast door het Veerse Bos wat altijd een mooi gedeelte is van Walcheren. Ook de route langs het Veerse Meer en Veerse Dam blijven prachtig. Mooie vergezichten en strijden tegen de weerselementen. Een prima verzorgde tussenstop gaf de deelnemers weer energie om via bosgebied Ter Mantelinge terug te fietsen richting aankomst. Na het schoonspuiten van de fietsen was het voor de meesten nog gezellig napraten over de tocht bij restaurant de Babbelaar.

De organisatie was enthousiast na afloop: "Na de vele positieve reacties die wij als organisatie ontvingen hebben wij een gevoel van trots. Dit geeft ons weer voldoende energie en inspiratie om volgend jaar weer nieuwe en verrassende paden te zoeken. Ook dank aan onze vrijwilligers en sponseren die zich elk jaar weer inzetten zodat wij deze toertocht kunnen organiseren. Tot ziens in 2024 bij de negende editie".    (6 november 2023)          Fotografie WA'K ZAG & Organisatie.


* GRAVEL THOLEN DOOR OOST ZEELAND OVER GEVARIEERD PARCOURS
* Fotografie : Stichting Fietsen op Tholen.  -  oktober 2023 ** JO OFF DE ROO'T GRAVELRIT 2023 MET 324 MOUNTAINBIKERS DOOR MIDDEN ZEELAND.


* Fotografie : Organisatie  -  oktober 2023 *


* 375 DEELNEMERS BIJ VELDTOERTOCHT TC AVANTI ZEEUWS VLAANDEREN
Fotografie: Facebook. Toerclub Avanti presenteerde op zondag 15 oktober de jaarlijkse Mountainbike toertochten met start en finish bij de sportvelden in Axel. De uitgepijlde routes telden 32, 38 en 55 km en voerden door o.m. de bossen van het grensgebied Heikant en Koewacht. De langste afstand ging tot in Clinge met als toetje over het RES motorcross terrein in Axel.
 
In de wintermaanden is TC Avanti paraat bij een recreatieve competitie in Zuid Zeeland en Noord Belgiƫ. Deze winterster ritten gaan naar verschillende locaties in Zeeuws en Oost-Vlaanderen. In de winter competitie tellen de hoeveelheid deelnames waarbij de snelheid geen rol speelt voor het klassement.
 
In de zomermaanden organiseert Avanti in april en eind augustus 2 toertochten die geschikt zijn voor racefietsen en gravelbikes. Voor de korte afstanden kan de gewone fiets uit de schuur gehaald worden.    (17 oktober 2023)* WIND IN DE RUG BIJ MTB KUSTMARATHON ZEELAND

* Fotografie : Organisatie *

 Het was een prachtige dag voor de honderden mountainbikers tijdens
de MTB Kustmarathon 2023 van Zoutelande naar Burgh Haamstede.

Het weer zat lekker mee en het hoge water was net op tijd weer wat gezakt.
Een fikse meevaller was ook dat de forse wind regelmatig in de rug stond.
ATB Team X-Treme Zeeland zorgt jaarlijks met vele vrijwilligers voor de organisatie van de toertocht.  
(9 oktober 2023)* EERSTE 'GRAVEL BY THE SEA'  IN 2023  SUCCESVOL MET BREDE INTERESSE

* 1500 EURO VOOR JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR.


Fotografie: Facebook Antwan de Punder.  

De eerste editie van 'Gravel by the Sea' werd een succes op alle fronten.
Het nieuwe fietsevenement was prima georganiseerd en kende een hoog sociaal karakter en een aangenaam sportief niveau.


* Benthe de Ridder  (Middelburg *Deelnemers en organisatoren waren enthousiast en zien een tweede uitgave zeker zitten in 2024. De routes van 55, 85 en 145 km. voerden vanuit Meliskerke over Walcheren en Noord Beveland langs de zee, over duinen, landbouwpaden, klinkers, asfalt en gravel. Dichtbij de natuur maar ook langs kleine dorpen, over stoere Deltawerken en met mooie vergezichten. De mountainbikers hadden het Jeugdfonds sport en cultuur als goede doel op hun actielijst.  
(september 2023)


Terug naar de inhoud