* Veld Varia - Zeeland op de Fiets

* MIDDELBURG FIETST *
Ga naar de inhoud
* Veld  :  Varia.     Tips, Aankondigingen en Verslagen.   info@zeelandopdefiets.nl


* 10 JAAR MTB VERENIGING DE ZEEUWSE KUST IN JULI 2024 *

25 juli 2014  >  25 juli 2024
* 10 jaar Fiets Historie Walcheren *
Jubileum MTB Vereniging De Zeeuwse Kust
opgericht 25 juli 2014
zaterdag 2 november
Oostkapelle      Dorpsstraat      Restaurant De Babbelaar
Sportdorp Oostkapelle       
* 9de Jan Minderhoud ATB Toertocht over Walcheren *
start vanaf 8.30 uur
* 300 MOUNTAINBIKERS BIJ JAN MINDERHOUD ATB TOERTOCHT 2023 OVER WALCHEREN


Fotografie: WA'K ZAG & Organisatie.  Het was weer druk bij de 8ste Jan Minderhoud ATB toertocht van Sportdorp Oostkapelle. Dit fietsevenement is zo langzamerhand een begrip op Walcheren. Ondanks de weersomstandigheden stonden er ruim 300 mountainbikers aan de start in Oostkapelle.De route had vertrouwde en weer enkele verrassende paden waarover gefietst werd. Een bijzondere locatie was Ter Linde waar de deelnemers door de koeienstal fietsten. Daarnaast door het Veerse Bos wat altijd een mooi gedeelte is van Walcheren. Ook de route langs het Veerse Meer en Veerse Dam blijven prachtig. Mooie vergezichten en strijden tegen de weerselementen. Een prima verzorgde tussenstop gaf de deelnemers weer energie om via bosgebied Ter Mantelinge terug te fietsen richting aankomst. Na het schoonspuiten van de fietsen was het voor de meesten nog gezellig napraten over de tocht bij restaurant de Babbelaar.Bij de organisatie heerste tevredenheid na afloop: "Na de vele positieve reacties die wij als organisatie ontvingen hebben wij een gevoel van trots. Dit geeft ons weer voldoende energie en inspiratie om volgend jaar weer nieuwe en verrassende paden te zoeken. Ook dank aan onze vrijwilligers en sponseren die zich elk jaar weer inzetten zodat wij deze toertocht kunnen organiseren. Tot ziens in 2024 bij de negende editie".   (2023)


> EERSTE 'GRAVEL BY THE SEA' MET BREDE INTERESSE OP WALCHEREN> GOEDE DOEL : 1500 EURO VOOR JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR.
 
Fotografie: Facebook Antwan de Punder.  

De eerste editie van 'Gravel by the Sea' op zaterdag 9 september werd een succes op alle fronten.
Het nieuwe fietsevenement was prima georganiseerd en kende een hoog sociaal karakter en een aangenaam sportief niveau.


Deelnemers en organisatoren waren enthousiast en zien een tweede uitgave zeker zitten in 2024. De routes van 55, 85 en 145 km. voerden vanuit Meliskerke over Walcheren (Middelburg) en Noord Beveland langs de zee, over duinen, landbouwpaden, klinkers, asfalt en gravel. Dichtbij de natuur maar ook langs kleine dorpen, over stoere Deltawerken en met mooie vergezichten. De mountainbikers hadden het Jeugdfonds sport en cultuur als goede doel op hun actielijst.   (2023)
* Bikepark De Belt aan de Oude Veerseweg in Middelburg
is onderdeel van Mountainbike route De Zeeuwse Kust.
* Bekijk meer over De Belt:> ROUTE MIDDELBURG VAN 'MTB VERENIGING DE ZEEUWSE KUST' :
18 KM ROND DE HOOFDSTAD

Bij de route Middelburg ligt het startpunt aan de Laan der Verenigde Naties bij de Cube Store Zeeland v/h Minnaar Wielersport. Rond deze accommodatie is ruime parkeergelegenheid.

De fietsers gaan verder richting o.m. het Amaliapark, de Veerse Poort en langs de N57. Na het Brigdamsepad komt Brigdamme in beeld en over de Zandvoortseweg wordt Middelburg weer bereikt.
* Bekijk alle routes over Walcheren: https://mtbverenigingdezeeuwsekust.nl/route-middelburg/> MTB VERENIGING DE ZEEUWSE KUST : ROUTE VEERE


*  Bovenstaand informatiebord hangt aan het toiletgebouw
op de parkeerplaats aan de Kanaalweg westzijde bij de sluizen in Veere.
* Groene lijn linksonder = route Middelburg.  


Terug naar de inhoud