* Veld Algemeen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Veld / Strand > Algemeen.           * Tips en Berichten : info@zeelandopdefiets.nl
MTB KUSTMARATHON IN 2021 OP ZATERDAG 2 OKTOBER

De Kustmarathon Zeeland 2020 gaat niet door. Het driedaagse marathonweekend wordt verplaatst naar 2021.

zaterdag 2 oktober 2021
Zoutelande / Langstraat  >  Burgh Haamstede / Burghse Ring
14 de MTB Kustmarathon Zeeland      afstand:  53 km over strand en door bossen    
start:  8.45 in Zoutelande.          https://www.marathonzeeland.nl/deelnemers/mtb-tocht

ZEEUWEN MILAN VADER EN ANNE TERPSTRA RICHTING OLYMPISCHE SPELEN  IN JULI 2021

Foto : Team Xtreme.   De Zeeuwse mountainbikers Milan Vader (Middelburg > Sittard) en Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) richten zich in de trainingen en wedstrijden op de Olympische Spelen 2021 in Tokio.De eerste testrace in hun voorbereidingsblok was een UCI wereldbeker wedstrijd op zondag 9 mei in het Duitse Albstadt.

Heren Elite:  154 deelnemers.   
1. Victor Koretzky   (Frankrijk / KMC Orbea)   1.20.23     2. Nino Schurter op 2 sec   3. Mathias Flueckiger op 23 sec.
  25. Milan Vader op 3.43Foto : De Aandachtsbouwers
Vrouwen Elite:   106 inschrijvingen.    
1. Loane Lecomte  (Frankrijk / Massi)    1.21.38       2. Pauline Ferrand Prevot op 53 sec.   3. Haley Batten op 1.15    
Anne Terpstra (foto) was de op zesde plaats de beste Nederlandse op 1.47 van Lecomte.
De OS zijn vanwege het coronavirus verschoven naar 2021 van 23 juli tot 8 augustus.
Vader en Terpstra moeten op 26 en 27 juli aantreden. De Spelen blijven de naam Tokio 2020 dragen.   (9 mei 2021)

VELDRIT KALENDER 2021 - 2022

2 januari 2022     
Hulst      Vestingcross

23 januari 2022    
Hoogerheide        GP Adrie van der Poel : finale Wereldbeker

Bron Wielerflits.nl  13 maart

     MILAN VADER OVER ZIJN LIEFDE
VOOR DE MOUNTAINBIKE EN DE ZEEUWSE MOSSEL

Bron : Wielerflits.nl  15 januari 2021

                                 https://www.wielerflits.nl/nieuws/milan-vader-al-sinds-zijn-zevende-verknocht-aan-de-mountainbike/

MTB AWARDS 2020 VOOR ZEEUWEN MILAN VADER, ANNE TERPSTRA EN MICK VAN DIJKE.

KONTRAKTVERLENGING VADER BIJ TEAM KMC ORBEA.
De Zeeuwen Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) en Milan Vader (Middelburg > Sittard) hebben een MTB Award ontvangen. Het Zeeuwse topduo werd uitgeroepen tot Mountainbiker van het Jaar 2020. Hun provinciegenoot Mick van Dijke werd verkozen tot Talent van het Jaar.


De 24 jarige Milan Vader werd Nederlands kampioen, dertiende op het EK en 23 ste  op het WK. Verder reed de Middelburger naar de winst bij de Coupe de France en er was succes in Spaarnwoude. Met deze scores noteerde Vader in de wereld ranking de vijfde positie.Anne Terpstra (29) kon een zilveren medaille ophalen op de cross country bij het EK mountainbike in het Zwitserse Monte Tamaro. Daarnaast kon ze de Nederlands titel op haar erelijst zetten. Bij het opmaken van de wereldranking belandde Terpstra op de zevende plaats.


In de categorie Talent mannen ontving de 20 jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat de Award voor de Mountainbiker van het Jaar. De renner van Jumbo Visma Development reed mooie resultaten bij elkaar bij het WK (31) en EK (7). Op de Drentse VAM berg ging de Bevelander als tiende over de streep in een combiwedstrijd met de elites.

De 18 jarige Puck Pieterse uit Amersfoort kreeg de MTB Award in de categorie Talent Vrouwen. Ze zegevierde in Beringen, Spaarnwoude, op de VAM-berg en pakte de winst in het NK streetrace. Bovendien werd Pieterse Nederlands kampioen op het WK kwam ze als derde binnen.       (31 december 2020)
MIDDELBURGSE MOUNTAINBIKER MILAN VADER
RENNER VAN HET JAAR IN LIMBURG

Bron : Organisatie.     De Club24, bestaande uit oud renners en wielerprominenten, heeft de winnaars van de Limburgse wielerprijzen bekend gemaakt. De 24 jarige Milan Vader (Middelburg > Sittard) werd Renner van het Jaar, Sabrina Stultiens Renster van het Jaar en Jordan Habets Renner van de Toekomst.
 
De winnaars van de Limburgse wielerprijzen, die sinds 1985 worden uitgereikt, worden normaal gesproken tijdens het Limburgs Wielergala bekend gemaakt. Vanwege de coronamaatregelen bleek dit helaas in 2020 niet mogelijk.  Hans Teunissen, voorzitter van de Club24: "We vonden het als Club24 net als Limburg Cycling belangrijk om toch aandacht te geven aan de wielerprestaties die de sporters afgelopen jaar hebben geleverd, vandaar dat we toch een verkiezing hebben uitgeschreven die tot drie mooie winnaars heeft geleid".
 
De Club24 koos Milan Vader als Renner van het Jaar. De in Sittard woonachtige mountainbiker liet Tom Dumoulin, Wout Poels en Stijn Daemen daarmee achter zich. Vader werd dit jaar Nederlands kampioen mountainbiken en behaalde twee podiumplaatsen bij de wereldbekerwedstrijden in het Tsjechische Nove Mesto. Verder heeft Vader zich geselecteerd voor de Olympische Spelen 2021 in Tokio.   (24 december 2020)WEST BRABANTSE VELDRIT COMPETITIE 2020 AFGELAST
Dit jaar komt er geen West Brabantse Veldrit Competitie: "Na veel wikken en wegen hebben wij besloten om de competitie 2020 niet op te starten. Er zijn teveel onzekerheden om de wedstrijden te organiseren en de veiligheid voor iedereen te waarborgen. Hopelijk kunnen wij u in 2021 weer begroeten, voor nu wees voorzichtig en blijf gezond", aldus het bestuur van de WBVC.    (6 september 2020)


Terug naar de inhoud