* Varia diversen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Varia Diversen.          * Tips & Berichten : malus@zeelandnet.nl


FIETSMAATJES ZOEKT VRIJWILLIGERS EN DEELNEMERS IN ZEELAND

Fotografie: Milou Oomens > doelgroep in beeld.
 
Op steeds meer plekken in Nederland komt een Fietsmaatjes locatie. Daar kan Zeeland toch niet op achterblijven? Hoe mooi zou het zijn als de mooie Zeeuwse natuur toegankelijk wordt voor iedereen! Fietsmaatjes maakt dat mogelijk  door vrijwilligers te koppelen aan gasten die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken zij heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Zo genieten ze van onderlinge gesprekken en de omgeving en zijn ze lekker in beweging. Gezond en gezellig! Om dit mogelijk te maken is Fietsmaatjes.NL op zoek naar initiatiefnemers die een locatie in hun woonplaats op willen richten. Meer weten? Kijk op fietsmaatjes.nl en wie weet zorg jij voor de eerste Zeeuwse Fietsmaatjes.  (4 mei 2021)
MIDDELBURGER SJAAK DEN HERDER
PRESENTEERT BOEK OVER DE HISTORIE VAN HET ZEEUWSE VROUWEN WIELRENNEN
Sjaak den Herder (Middelburg) heeft de geschiedenis van het Zeeuwse vrouwen wielrennen op een rijtje gezet. De wielerverzamelaar heeft een boekwerk gepresenteerd over de periode 1959-2020. In dit overzicht, met 30 bladzijden op A4 formaat, komen van alle koersen de wedstrijddata, plaatsen en de podiumbezetting in beeld. Het gaat om de geschiedenis van alle dames criteriums en eendaagse & meerdaagse wedstrijden in Zeeland zoals het Zeeuws Vlaams wielerweekend, de Ster van Zeeland, Be Ne Ladies tour en Tour Feminin. Verder zijn er ook een aantal foto's geplaatst, o.a. een opname uit 1967 van een damesploeg met Piet Rentmeester als sponsor van de wielerkleding.
Bestellen kan voor 10 euro afgehaald of voor 13,84 opgestuurd.
Voor bestellingen: Sjaak den Herder, Middelburg:    jwdnherder@zeelandnet.nl       (4 mei 2021)
SASKIA EGGERMONT VAN DE LOKALE PARTIJ VLISSINGEN PROMOOT DE FIETS IN HAAR WOONPLAATS
Bron: weekblad de Faam april 2021

KONINKLIJK LINTJE VOOR FIETSPROMOTOR EN ORGANISATOR KO JAN PROVOOST UIT DOMBURG

Domburger Ko Jan Provoost is op 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Provoost is bestuurslid en secretaris van de Zeeuwse ringrijdersvereniging (ZRV) geweest. Ook is hij secretaris van de Stadsraad Domburg. Sinds 2013 zet Provoost zich intensief in voor het inzamelen van geld voor diverse organisaties. Zo zamelt hij geld in voor ALS, Ride for Kids, KWF kankerbestrijding en Support Casper (onderzoek naar alvleesklierkanker). Het gaat hierbij intensieve fietstochten door bijvoorbeeld de Pyreneeen of langs alle Nederlandse provincies. De sportliefhebber regelt de accommodaties, zet routes uit en werft sponsoren en deelnemers.      (Tekst & Foto : gemeente Veere / 26 april 2021)

M.PLATIER (GOES / RIDE FOR THE ROSES)  LID IN DE ORDE VAN ORANJE NASSAU
Platier is oprichter, bestuurslid en vrijwilliger van zowel de Delta Ride for the Roses, the Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen als de Ladies Ride for the Roses. Daarnaast werkt hij als vrijwilliger bij de landelijke Rides for the Roses. Richtte samen met zijn echtgenote de winkel van Terre des Hommes in Goes op. Het echtpaar startte ook met Dorcas in Kapelle.    (26 april 2021)
WIELERVARIA IN MIDDELBURG  >
FIETSEN OP KEIENGemaakt door Annelien Andriesse (Middelburg)
Reacties & Info : malus@zeelandnet.nl

Meer informatie over dit unieke (fiets)thema op de Facebook pagina van Kei Tof :Foto : Lennard Andriesse
Lees ook artikel in Middelburgse & Veerse Bode voorjaar 2021

EK BAANWIELRENNEN IN OMNISPORT APELDOORN VAN 17 T.M. 22 AUGUSTUS

Foto : Gert Bonestroo
 
Omnisport Apeldoorn wordt deze zomer gastheer van het EK baanwielrennen voor junioren en beloften. Dit toernooi zal van 17 t.m. 22 augustus plaatsvinden in Omnisport. De organisatie streeft er naar om het toernooi te laten plaatsvinden waarbij het publiek "gewoon" aanwezig kan zijn en live kan genieten van dit EK. Uiteraard zullen de nodige maatregelen worden getroffen indien de situatie hierom vraagt.


 
De deelnemers aan dit EK zullen de elite selecties van de toekomst vormen. Door het thuisvoordeel zal de Nederlandse ploeg met een brede selectie aan de start staan. Voor bondscoach Fulco van Gulik is dit een uitgelezen kans om een goed beeld te krijgen van de potentie van de renners. Zij vormen tenslotte de nieuwe generatie die richting de Olympische Spelen van 2024 en 2028 moeten (blijven) zorgen voor het eremetaal.

Projectleider Rens Kamphuis: "Het is een erg mooi en zeer welkom bericht dat wij gastheer zullen zijn van dit evenement. Na het EK in 2019 is er, mede door Covid 19, geen groot (inter)nationaal evenement meer geweest in Omnisport. Voor de stad, de sport en alle betrokkenen is dit toernooi het begin van hopelijk veel meer".       (22 april 2021)
CROWDFUNDING VOOR NIEUWE DUOFIETS IN NIEUW EN SINT JOOSLAND

Bron : Middelburgse en Veerse Bode 31 maart 2021   -   Fotografie Elise Nieboer.

Zorgstroom is nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen fietsen.
U kunt zich aanmelden bij vrijwilligerswerk@zorgstroom.nl

OPEN TRAININGEN  
TEAM JUMBO-VISMA  ACADEMY
ZATERDAGEN 15 EN 22 MEI IN GOES ZUID OP DE SKEELERBAAN

Foto : Team Jumbo Visma Academy
Team Jumbo-Visma Academy organiseert Open Trainingen in Goes Zuid. Tijdens dit fietsprogramma kunnen jongeren tussen 13 en 17 jaar kennismaken met de wielersport. De trainingen worden gratis aangeboden en zijn gericht op jongeren die weinig tot geen ervaring hebben met wielrennen maar die het wel gaaf vinden om deze sport te beoefenen.

Tijdens de Open Trainingen staat natuurlijk het wielrennen centraal. Leer hoe je bochten rijdt, hoe je in een groep fietst en waar je nog meer op let tijdens het wielrennen. Het plezier staat altijd voorop en zo kun je op een leuke manier de wielersport ontdekken.

In Zeeland was de eerste training op zaterdag 20 maart in GOES ZUID op de Skeelerbaan aan het Jim Morrisonpad.
De andere fietsdagen zijn 15 en 22 mei wekelijks vanaf 9.30 uur.

De Open Trainingen worden georganiseerd in samenwerking met wielerverenigingen en Sport Zeeland en mede mogelijk gemaakt door Limburg Cycling en de provincie Zeeland. Wielertrainers van betrokken wielerverenigingen verzorgen de wielerdagen.


Inschrijven voor de trainingen in Goes Zuid kan via onderstaande link:
De Open Trainingen zijn wel onder voorbehoud,
waarbij de actuele coronamaatregelen  gerespecteerd zullen worden.           (21 maart 2021)

ANWB KINDERFIETSENPLAN ZOEKT FIETSEN IN ZEELAND

In duizenden Nederlandse schuurtjes staan ongebruikte fietsen die kinderen voor wie een fiets niet vanzelfsprekend is, goed kunnen gebruiken. Heb jij een of misschien zelfs wel meerdere fietsen over? En zijn deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer ze dan en help een kind meters maken.
De fietsen die worden gedoneerd, knappen we samen met vrijwilligers op of demonteren we zodat we de onderdelen kunnen hergebruiken. Op deze manier krijgt je fiets een tweede leven. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden voor een veilige fiets.
De ANWB is op zoek naar jongens en meisjesfietsen in redelijke tot goede staat, voor kinderen van 8-18 jaar. Dus fietsen met 24, 26 of 28 inch wielmaat.
In Middelburg is een inleverlocatie opgezet bij Cyclehub aan de Stadsambachtsweg (zie foto's onder).   (2 maart 2021)

Foto : ANWB / Vera Claessen fotografieTerug naar de inhoud