* Trainingswedstrijden - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :    Trainingswedstrijden 2024.  

* ZATERDAG 23 MAART LAATSTE TRAININGSWEDSTRIJD TMZ
OP HET INKEL PARCOURS BIJ KRUININGEN *
Trimbelangen Midden Zeeland TMZ

zaterdag 23 maart   
13.30 uur   Amateurs
13.31 uur    D categorie / Sportklasse
13.32 uur   SP

Permanence open om 12.15 uur
in Kantine camping Den Inkel, Blauwhoefseweg 12.

BRABANDER STEFAN LAURIJSSEN WINT DERDE TRAINING TMZ
 STERKE KOERS GOESENAAR LARS OREEL
Een vier man sterke kopgroep domineerde de voorbereidingskoers in Kruiningen. Stefan Laurijssen (Oud Gastel), Sem Hoppenbouwers (Halsteren), Alex Gresnigt (Middelburg / foto) en Kris Herremans (Wuustwezel) vormden de spits. Hun voorsprong werd bijna een 1 minuut maar met nog 4 ronden van 2,8 km te gaan probeerde Lars Oreel (Goes) het gat te dichten. In de laatste 100 meter kon Oreel nog aansluiten vooraan.


Foto: Facebook.
Stefan Laurijssen (Favo Kevenaar Cycling Team) zegevierde voor Sem Hoppenbrouwers.
Oreel kwam als derde over de finish op het Inkel parcours.
Alex Gresnigt was de vierde binnenkomer en Kris Herremans pakte de vijfde positie.
Foto Facebook.  Jeroen Colman (Moerzeke) won weer bij de D categorie/Sportklasse. De Belg maakte deel uit van een 3 man sterke kopgroep waar Joachim Raeymaecker (Essen) tweede werd en Jan Dingemanse (Etten Leur) was de derde binnenkomer. Beste Zeeuw was Johnny v.d. Klooster (Kapelle) op de zesde plek.Bij de S/P werd met een massasprint de uitslag bepaald. Raoul Lecluijze (Hulst / foto) won voor Quinten Tierens (St Amandsberg (B) en landgenoot Jens Raats uit Essen. Eerste Zeeuw Maarten Both (Kruiningen) noteerde de vierde plaats.  (16 maart 2024)

JORDAN KOSTER (KAPELLE) WINT 2DE TMZ TRAINING IN KRUININGEN

* Fotografie: Jacco Quist  (Halsteren) *

Na de tweede trainingswedstrijd noteerde de organisatie van TMZ
weer een grote deelname en mooie wedstrijden op het Inkel parcours.


Bij de Amateurs domineerden Jordan Koster (Kapelle) en Rico van Damme (Yerseke) de wedstrijd. In de sprint won Jordan Koster. Op ruim 1 minuut werd Hein Biemans uit het Brabantse Hoeven derde.    4. Jorre Smet    5. Stijn Creve    6. Job Blankenstijn     7. Borre van den Eede     8. Stefan Laurijssen    9. Bryan Maes     10. Marcel v.d. Meulen.

In de D-categorie / Sportklasse won Jeroen Colman het Belgische Moerzeke door in de sprint zijn medevluchter Jacob de Roo (Kapelle) te verslaan. Mauro Cooman (Oordegem / B) werd derde op 30 seconden van de koplopers.   4. Jan Dingemanse    5. Bryan Cap     6. Yannick Sprangers      7. Davey Jansen    8. Michael Peeters      9. Dennis Raadtgever    10. Koen Reijnhout.De winst bij de SP ging naar Emiel Minnaard die een fraaie solo winnend afsloot. Arthur Tournicourt en Maarten Both (beiden Kruiningen) maakten de top 3 compleet.     4. Pieter Covents    5. Karsten Visscher     6. Filip van den Bergh    7. Stephane van Dieren     8. Jan Jansen    9. Arie Oosse     10. Vincent Bouwens.   Lisanne de Munnik (Kapelle) was de beste dame gevolgd door Senna Klaasse en Melissa Nuijten.    (9 maart 2024)
EERSTE TMZ TRAININGSKOERS MET BIJNA 100 RENNERS IN KRUININGEN

Fotografie: Jacco Quist & Joannathan Duinkerke.

 Met 97 renners was de eerste TMZ trainingswedstrijd op het Inkel parcours zeer goed bezet.Bij Amateurs werd de koers gedomineerd door vijf renners waarbij vooral Lars Oreel (Goes) zijn klasse toonde door de helft van de wedstrijd solo op kop te rijden. Toch werd de renner van de Belgische formatie Cibel Cebon in de laatste ronde bijgehaald door een viertal achtervolgers. Ploeggenoot Rico van Damme (Yerseke / foto), Jurgen Mesu (Middelburg), Prof Jochem Kerckhaert (Schoondijke) en Jordan Koster uit Kapelle konden aansluiten bij solist Oreel. In de sprint bleek Rico van Damme de sterkste en versloeg Mesu en Kerckhaert.  4. Jordan Koster    5. Lars Oreel     6. Bryan Maes     7. Stijn van der Jeught     8. Mattijs Holvoet     9. Matthias Nieuwenhuijse   10. Enzo Vandekerckhove.In de D categorie / Sportklasse werd 6 mans kopgroep geformeerd met winst voor de Belg Jeroen Colman (Moerzeke). Tweede werd Ingmar van Bogaert (Lochristi) en Tom Nelen uit Essen kwam als derde binnen. 4. Jacob de Roo    5. Kris Herremans    6. Wim Broos    7. Trifonius van Peteghem    8. Bryan Cap     9. Aron Coppoolse    10. Jan Dingemanse.Jan Jansen (SHeerenhoek) triomfeerde bij de SP in een deelnemersveld van 24 renners. Dat deed hij door de eindsprint van het voltallige peloton te winnen. Tweede binnenkomer was Adriaan de Witte (Yerseke) en Maarten Both (Kruiningen) pakte de derde plaats. 4. Emiel Minnaard    5. Raoul Lecluijze    6. Stephane van Dieren     7. Mitch Sterckx     8. Peter Covents     9. Filip v.d. Bergh   10. Peter van Langevelde.
Het bijzondere in de SP categorie van TMZ is dat Jan Jansen (58) wint en de 17 jarige Maarten Both derde wordt terwijl er in de koers met 24 starters nagenoeg geen afvallers waren.* Foto : Joannathan Duinkerke *
Laura Koster (Yerseke) won bij de Dames.      (2 maart 2024)
CLUBTITELS 2024 ZRTC THEO MIDDELKAMP:
 
JURGEN MESU (MIDDELBURG) - NIELS VAN HOUWELINGEN -  SVEN WISSE & DENNIS POLFLIET

 
Bij de laatste trainingswedstrijd op 24 februari stond het clubkampioenschap centraal.
 
Bij de Elites/Beloften Amateurs A ontstond snel de beslissende vlucht met Rico van Damme, Lars Oreel, Diego Sandee en Middelburger Jurgen Mesu (archieffoto).
 
Later viel deze kopgroep uit elkaar en kwamen van Damme en Sandee op voorsprong. Sandee vergiste zich in de laatste ronde en sprintte een ronde te vroeg af. Mesu wist daar handig gebruik van te maken en werd tweede achter Rico van Damme die met deze nieuwe overwinning liet zien klaar te zijn voor het nieuwe wegseizoen.  Bij de amateurs veroverde Niels van Houwelingen de clubtitel.
 
Bij de nieuwelingen was Sven Wisse (Rilland) de onbetwiste winnaar en kon van begin tot eind voorop blijven. Dennis Polfliet uit Yerseke zegevierde bij de junioren.
 
Bij de Masters / Amateurs D / SP presteerde Wim Broos het om 30 km lang solo voor het peloton uit te blijven rijden. Uiteindelijk werd hij ingerekend en wist Mauro Cooman andermaal via zijn scherpe sprint de overwinning te behalen.   (24 februari 2024)* Foto : Organisatie *PRIMA KOERSWEER BIJ DERDE TRAININGSWEDSTRIJD:
TWEEDE WINST RICO VAN DAMME (YERSEKE)

Het waren op 17 februari fantastische weersomstandigheden in de Inkel polder.
Deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers genoten ervan om met wielersport bezig te zijn.

De twee pelotons bleven geruime tijd compact rijden tot op een gegeven moment de vlam in de pan sloeg. Bij de Elites/Beloften/Amateurs-A kozen Rico van Damme, Jordan Koster en Lars Oreel (foto) voor een lange vlucht en zij finishten ook, na een felle sprint, in deze volgorde.
 
Bij de Masters/Amateurs-D/SP wisten de sterke Mauro Cooman en Ruben Coolsaet te ontsnappen. Sterk samenwerkend bleven zij ook voorop. In de eindsprint stond er geen maat op Cooman, die met lengtes voorsprong de overwinning binnenhaalde. Bij de junioren kwam Berend Westerbeek solo binnen.  (17 februari 2024)


RICO VAN DAMME (YERSEKE) WINT 2DE TRAINING MIDDELKAMP

Ondanks het feit dat een grote ploeg Middelkamprenners op trainingskamp is op Mallorca, was er toch nog een leuk aantal deelnemers bij de tweede trainingswedstrijd. Behoorlijk wat Belgen weten inmiddels het parcours in Kruiningen te vinden.
De wedstrijd viel al snel in een definitieve plooi. Vier renners wisten te ontsnappen, Jordan Koster, Rico van Damme, Timmy Deboes en Bjorn Dedecker vormden de kopgroep. Lars Oreel miste aanvankelijk de slag, maar met een sterke jump bereikte de Goesenaar alsnog de spits. Archieffoto: In de eindsprint was Rico van Damme uit Yerseke de sterkste.  (10 februari 2024)

DYLAN VAN IMPE - NIELS DEN HOLLANDER & MAURO COOMANS
WINNEN EERSTE TRAININGSKOERS THEO MIDDELKAMP

In Kruiningen begonnen op 3 februari de trainingswedstrijden van ZRTC Theo Middelkamp. Enkele renners hadden er ook al een duurtraining opzitten en kwamen nog wat wedstrijdsnelheid opdoen in de Zeeuwse polders.
Om de training zo effectief mogelijk te maken, konden de renners die dat nodig hadden achter de derny van Vital Timmermans af en toe even op adem komen.


Op de eerste zaterdag bleven de pelotons lang bij elkaar op het befaamde Inkel parcours. Alleen bij de Elites/Beloften/Amateurs-A was er een lange ontsnapping van 4 renners met Job Blankenstijn, Michael Apers, Dylan van Impe en Diego Sandee. Later gingen van Impe en Apers nogmaals op avontuur en konden sprinten om de overwinning. De Belg Michael Apers moest het hoofd buigen voor de sterke sprint van Dylan van Impe uit Merksem (archieffoto facebook). Diego Sandee uit Geersdijk kwam als derde binnen.

Helaas waren er ook enkele valpartijen waardoor een aantal renners de wedstrijd niet konden voortzetten. Gelukkig viel de schade mee en slechts een enkele renner had hulp van de EHBO nodig. Bij de nieuwelingen kwam plaatselijk favoriet Karsten Visscher (Kruiningen) ten val.   (3 februari 2024)
Terug naar de inhoud