* Trainingswedstrijden - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :    Trainingswedstrijden 2024.  
PRIMA KOERSWEER BIJ DERDE TRAININGSWEDSTRIJD

Het waren op 17 februari fantastische weersomstandigheden in de Inkel.
Deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers genoten ervan om met wielersport bezig te zijn.

De twee pelotons bleven geruime tijd compact rijden tot op een gegeven moment de vlam in de pan sloeg. Bij de Elites/Beloften/Amateurs-A kozen Rico van Damme, Jordan Koster en Lars Oreel (foto) voor een lange vlucht en zij finishten ook, na een felle sprint, in deze volgorde.
 
Bij de Masters/Amateurs-D/SP wisten de sterke Mauro Cooman en Ruben Coolsaet te ontsnappen. Sterk samenwerkend bleven zij ook voorop. In de eindsprint stond er geen maat op Cooman, die met lengtes voorsprong de overwinning binnenhaalde. Bij de junioren kwam Berend Westerbeek solo binnen.  (17 februari)


RICO VAN DAMME (YERSEKE) WINT 2DE TRAINING MIDDELKAMP

Ondanks het feit dat een grote ploeg Middelkamprenners op trainingskamp is op Mallorca, was er toch nog een leuk aantal deelnemers bij de tweede trainingswedstrijd. Behoorlijk wat Belgen weten inmiddels het parcours in Kruiningen te vinden.
De wedstrijd viel al snel in een definitieve plooi. Vier renners wisten te ontsnappen, Jordan Koster, Rico van Damme, Timmy Deboes en Bjorn Dedecker vormden de kopgroep. Lars Oreel miste aanvankelijk de slag, maar met een sterke jump bereikte de Goesenaar alsnog de spits. Archieffoto: In de eindsprint was Rico van Damme uit Yerseke de sterkste.  (10 februari)

DYLAN VAN IMPE - NIELS DEN HOLLANDER & MAURO COOMANS
WINNEN EERSTE TRAININGSKOERS THEO MIDDELKAMP

In Kruiningen begonnen op 3 februari de trainingswedstrijden van ZRTC Theo Middelkamp. Enkele renners hadden er ook al een duurtraining opzitten en kwamen nog wat wedstrijdsnelheid opdoen in de Zeeuwse polders.
Om de training zo effectief mogelijk te maken, konden de renners die dat nodig hadden achter de derny van Vital Timmermans af en toe even op adem komen.


Op de eerste zaterdag bleven de pelotons lang bij elkaar op het befaamde Inkel parcours. Alleen bij de Elites/Beloften/Amateurs-A was er een lange ontsnapping van 4 renners met Job Blankenstijn, Michael Apers, Dylan van Impe en Diego Sandee. Later gingen van Impe en Apers nogmaals op avontuur en konden sprinten om de overwinning. De Belg Michael Apers moest het hoofd buigen voor de sterke sprint van Dylan van Impe uit Merksem (archieffoto facebook). Diego Sandee uit Geersdijk kwam als derde binnen.

Helaas waren er ook enkele valpartijen waardoor een aantal renners de wedstrijd niet konden voortzetten. Gelukkig viel de schade mee en slechts een enkele renner had hulp van de EHBO nodig. Bij de nieuwelingen kwam plaatselijk favoriet Karsten Visscher (Kruiningen) ten val.   (3 februari)


* T.M. ZATERDAG 23 MAART
TRAININGSWEDSTRIJDEN OP HET INKEL PARCOURS BIJ KRUININGEN *

*  Trainingswedstrijden  *


ZRTC Theo Middelkamp
* zaterdag 24 februari     13.30 uur
parcours : Blauwhoefseweg - Polderweg - Zwarteweg.
Trimbelangen Midden Zeeland TMZ
* zaterdagen  2  -  9  -  16  en  23 maart     13.30 uur
Categorie:  Amateurs  -  D cat  -  S/P cat
Permanence:  Brasserie Den Inkel, Blauwhoefseweg 12.
Terug naar de inhoud