* Toerfietsen Verslagen - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen  : Verslagen Toertochten 2023 & 2024.

> Bijdrages & Foto's welkom : info@zeelandopdefiets.nl* MEDEWERKERS PENITENTIAIRE INRICHTING MIDDELBURG (PIM)
FIETSTEN IN MEI 2024 VOOR STICHTING AMBULANCE WENS.

* Bron : Middelburgse & Veerse Bode   mei 2024.
* NIEUWJAARSRIT 2024 TC THEO MIDDELKAMP : 53 KM DOOR DE ZAKToerclub Theo Middelkamp, opgericht in 1969, opende het fietsjaar 2024 met de traditionele nieuwjaars wegrit. Het bestuur noteerde een leuke opkomst van 15 toerclubleden. Het was koud maar wel droog tijdens een route van 53 km door de Zak van Zuid Beveland met start en aankomst in Lewedorp. Na afloop stonden erwtensoep en broodjes op tafel in cafe De Goede Verwachting. De eerstvolgende clubrit op zondag 3 maart vormt de start van het toerseizoen.    (7 januari 2024)


* 250 TOERDERS BIJ KEES KORSTANJE TOCHT IN 2023.

* 2200 EURO VOOR JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR ZEELAND.* DE KEES KORSTANJE TOERTOCHT WAS WEER EEN PRACHTIG FIETSEVENEMENT
VOOR DE DEELNEMERS EN DE ORGANISATIE. 
* DE 250 TOERDERS REDEN IN EEN SOCIALE EN SPORTIEVE SFEER
EEN GEVARIEERDE TRAJECTEN VAN 60 OF 110 KM. DOOR MIDDEN ZEELAND. 
* DOOR DE ENTHOUSIASTE FIETSERS WERD 2200 EURO BIJ ELKAAR GETRAPT
VOOR HET JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR ZEELAND.   (3 november 2023)


* SUCCESVOLLE OOSTKAPELLE FIETS4DAAGSE OVER WALCHEREN

 De 7e editie van de Oostkapelle fiets4daagse was er een met veel positieve elementen.
Mooi weer,  tevreden deelnemers,  meer betrokken bedrijven en een heuse fietsvlag als aandenken.


De dinsdag begon met wat bewolking, maar weinig wind. De fietsers startten vanaf Hotel Restaurant Anno Nu in de richting van Vrouwenpolder. Over de Veerse Dam richting Wissenkerke. In de buurt van Wissenkerke werd door een oplettende fietser een aantal lepelaars gespot. Onze uitzetter kon het bevestigen, want bij het maken van de routes waren ze ook al waargenomen. Via de binnenkant van de Veerse Dam ging het weer terug naar Oostkapelle.Tijdens de tweede dag was er gekozen om de binnenkant van Walcheren te laten zien. Waar de duinen en zee nooit ver weg zijn werden ze nu op afstand gehouden en was het vooral kronkelen langs met name de weilanden en de nieuwe natuur op midden Walcheren. De stop was ingericht bij kaasboerderij Schellach in de buurt van Middelburg. Dit is een vertrouwde plaats waar de fietsers altijd gastvrij worden ontvangen. De deelnemers stoppen altijd voor koffie of ze nemen een kijkje in de mooie winkel met diverse streekproducten en niet te vergeten de kaas.Via Middelburg, de Oostkerk en de Koepoort ging het over het hart van Walcheren terug in de richting van Oostkapelle. De wind was duidelijk aanwezig deze dag, maar de temperatuur was zeker aangenaam.Op donderdag ging de rit via Middelburg en het kanaal door Walcheren richting boulevard van Vlissingen. Iedereen genoot van de prachtige nazomer op Walcheren. Op de boulevard was het druk met fietsers en badgasten. Op de stempelpost bij BLVD was het zoeken naar een plaatsje onder de parasol. Na de gezellige boulevard ging de gevarieerde route onderlangs de duinen naar Dishoek, Zoutelande en thuishonk Oostkapelle.Bij de afsluitende dag zat Middelburg wederom in de route. Vanuit de hoofdstad kwam Lewedorp in beeld en werd het terras van Vliegveld Midden-Zeeland bereikt.
Na de pauze stuurden de fietsers naar de sluizen van Veere. De slotkilometers richting Oostkapelle leverden toen geen probleem meer op. De routeman zat de deelnemers op te wachten voor de laatste stempel. Hier kreeg de organisatie talrijke complimenten voor de mooie routes door Zeeland Fietsland. Iedereen heeft genoten zowel deelnemers als vrijwilligers. Tot september 2024 bij de achtste editie van de Fietsvierdaagse Oostkapelle.   (20 september 2023)* VIERDE CERA RETRO TOERTOCHT 2023 MET 30 FIETSERS 50 KM. OVER ZUID BEVELAND

De recreatieve Cera Retro Toertocht was dit jaar weer een onderdeel van het programma van wieler comité SHeerenhoek. Bij deze populaire wielerdag komen tevens de Jan Raas toertocht en de Dikke bandenraces aan bod.


Startlocatie in SHeerenhoek is in het voor velen nostalgische Kiekieris. Er stonden 30 retrofietsers aan het vertrek gevolgd door een oude Franse ambulance van Kees en Ellen Traas (La-Fayette) die dienst deed als materiaal en bezemwagen. De route voerde via de rustige binnendijken en wegen al snel buitendijks over het fietspad langs de Westerschelde.


Een gemeleerd gezelschap toerde over Beveland, uitgedost in kleurrijke, deels wollen fietsshirts en voorzien van worstenhelm. Allemaal reden ze op een `stalen ros` met de shifters op de buis en pedalen voorzien van toeclips.
De fietsers zaten op uiteenlopende merken zoals Peugeot, Mercier, Eddy Merckx, Gazelle, Jan Janssen en Raleigh. Het CERA racefietsgehalte lag behoorlijk hoog. Zeker rond ‘s Heerenhoek, maar ook daarbuiten was en is de CERA nog steeds een gewilde racefiets.
* Fotografie & Verslag:  Andre Hannewijk.    (juli 2023)* CYCLE FOR HOPE : RONDJE NEDERLAND VIA KAMPERLAND OVER ZEELANDBRUG.
 
* OPBRENGST 115.000 EURO VOOR STICHTING DE HOOP DORDRECHT.


Op zaterdag 24 juni was de finish van Cycle for Hope bij Dorp De Hoop in Dordrecht. De 72 deelnemers fietsten in estafettevorm 48 uur door Nederland en hadden 1200 km op de teller. Samen haalden ze met hun inzet 115.000 euro op voor de Inloophuizen van Stichting De Hoop. De route was een hele uitdaging met flinke kuitenbijters zoals de muur van Emmen, de Camerig en de Keutenberg.Na de pittige kilometers door de zuidelijkste provincie trok de karavaan over een vlak parcours door West-Brabant. De voorlaatste etappe werd afgewerkt tussen Etten-Leur en het Bevelandse Kamperland. Vanuit de start met een opkomende zon knalden de fietsers richting het Brabantse Hoogerheide. Daarbij trotseerden ze de verharde klimmetjes van het WK-veldrijden 2023. Vanaf Noord Beveland reden de fietsers over de Zeelandbrug in een hoog tempo richting aankomst in Dordrecht.

Organisator Jeroen Reijm vertelt bij de finish: "De teams hebben een topprestatie geleverd! We hopen dat elke fietser genoten heeft tijdens Rondje Nederland en een prachtige ervaring rijker is. Namens de inloophuizen hartelijk dank voor jullie inzet".


De Hoop helpt mensen op weg naar een nieuw leven. Mensen die niet meer weten hoe ze verder moeten, door verslaving of psychische problemen, krijgen bij De Hoop uitzicht op een nieuw bestaan. Cycle for Hope steunt hen, door geld in te zamelen voor het werk dat niet wordt vergoed, zoals de inloophuizen in Dordrecht en Vlissingen.
Enthousiast geworden om zelf ook een Rondje Nederland mee te fietsen? De voorinschrijving voor Rondje Nederland is open: https://deelname.cycleforhope.nl/project/rondje-nederland-2024  De toertocht wordt gereden van 20 t.m. 22 juni t.b.v. de Inloophuizen van Stichting de Hoop.    (juni 2023)

Terug naar de inhoud