* Toerfietsen Varia - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen :    Recreatieve Tochten & Varia.      > Tips : info@zeelandopdefiets.nl* TOERCLUB THEO MIDDELKAMP:
500 EURO VOOR HOSPICE HET CLARAHOFJE GOES

* Foto : ZRTC Theo Middelkamp *
De Zeeuwse Toerclub Theo Middelkamp heeft een cheque van 500 euro overhandigd
aan een vertegenwoordiger van hospice het Clarahofje uit Goes.
De toerclub heeft een jaar lang de opbrengsten
van de toertochten en donaties bij elkaar gelegd voor dit mooie bedrag.  
(26 november 2023)


* INGRID VAN DE VELDE CLUBKAMPIOEN 2023 BIJ TOERCLUB DE KROONBij Toerclub de Kroon op Noord Beveland werd de top 3 van het wegseizoen gehuldigd. Winnaar van het eindklassement van de clubkilometers is Ingrid van de Velde (foto) uit Vrouwenpolder. Op de tweede plaats eindigde Joop de Wild en de derde positie werd ingevuld door Annemie Abelshausen.

TC de Kroon blijft gewoon doorfietsen vanuit Wissenkerke om de conditie op peil te houden. De zondag ritten starten om 10.00 uur en op de dinsdagen gaan de winter toerders om 9.30 uur op pad.   (15 november 2023)


* Op zondag 7 januari organiseert TC de Kroon de 17 de MTB Toer/Gravel en Wandeltocht over Noord Beveland ** TOERFIETSEN ROND GOES : TWEE 'JO DE ROO' EVENEMENTEN IN 2024

Toerclub Goes heeft twee evenementen op de Zeeuwse fietskalender 2024 gezet met oud prof renner Jo de Roo (5 -7-1937 / foto) als blikvanger in de hoofdrol.Zondag 23 juni     29 ste Jo de Roo Toertocht door Midden Zeeland vanaf de Grote Markt in Goes.

Zaterdag 19 oktober    Vierde editie Jo off de Roo't Gravelrit.
Start bij CR De Oranjeboom aan de Nieuwe Rijksweg in SHeer Hendrikskinderen.

Lees meer over deze toerdagen van TC Goes:  
https://www.facebook.com/Toerclub.Goes       (7 november 2023)


* FIETSTIP 2024 VOOR ZEEUWEN & TOERISTEN

OPBRENGST DELTA RIDE FOR THE ROSES 2023: 314.000 EURO.

* FIETSLAND NEDERLAND  >  FIETSPROVINCIE ZEELAND
Een kwart van alle verplaatsingen in ons land gaat met de fiets. Dat is nergens in de wereld zo hoog. Ons land heeft bovendien meer fietsen dan inwoners.
Ook in Zeeland pakken steeds meer inwoners hun stalen ros. Toch is er ook nog veel te winnen. Een derde van alle autoverplaatsingen in Nederland is korter dan 5 km. Naar je werk, de bakker of college: vaak een afstand die voor velen prima te fietsen is. Want voor die korte ritjes neem je echt net zo makkelijk de fiets.
Met de campagne "Da's zo gefietst!" krijg je net dat laatste zetje om die fiets te pakken. Want de fiets is goed voor je lijf, je portemonnee en de natuur. Dus de volgende keer als je gaat winkelen in stad of dorp , zeg dan vooraf tegen jezelf: "Kort ritje? Da's zo gefietst!". (september 2023)

* TIP VOOR FIETSENDE ZEEUWEN EN TOERISTEN:
SERVICECENTRUM ZUSTERPLEIN MIDDELBURG MET FIETSENSTALLING* TOERCLUB MIDDELBURG : 18 JAAR OP DE WEG EN IN HET VELD

Foto: TC Middelburg. In november 2006 besloten een groep fanatieke toerfietsers tot de oprichting van Endura Toerclub Middelburg. Met de directie van Tweewielerservice Endura Sport als drijvende kracht ontstond in enkele jaren de snelst groeiende toerclub in Nederland.
De Zeeuwse fietsers zijn overal te zien. Ze fietsen niet alleen in Zeeland maar kiezen ook voor mooie en uitdagende tochten en beklimmingen elders in Nederland en Europa.

In de winter komt er ook binnen Toerclub Middelburg steeds meer belangstelling voor MTB veldtoer en graveltochten in de Nederlandse bossen en over onverharde paden. In de regio Middelburg wordt jaarlijks de Jan Minderhoud MTB toertocht georganiseerd vanuit Oostkapelle. Bij alle edities stonden veel Middelburgse bikers op de startlijst.


In 2024 gaat TC Middelburg, aangesloten bij de NTFU, weer op pad voor gezonde en gezellige tochten. Dat zal zeker sportief genieten worden voor junioren en senioren toerders.  Voor info en programma:  www.toerclubmiddelburg.nl


* ALLIANTIE SAMEN FIETSEN : MEER BEGRIP OP HET FIETSPAD

In het voorjaar pakken veel mensen de fiets uit de schuur. Bij de 'Alliantie Samen Fietsen' grijpen ze daarom de lente aan om fietsers en andere weggebruikers op te roepen rekening met elkaar te houden.
De NTFU, ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU, VeiligheidNL en Veilig Verkeer Nederland werken in de Alliantie Samen Fietsen aan meer begrip en samenwerking op het fietspad. Er zijn ergernissen op het fietspad, zeker zodra we allemaal tegelijk erop uit trekken. Maar wijzen naar de ander is niet de oplossing, vinden alle organisaties uit de Alliantie Samen Fietsen.
 
Hoe moet het dan wel? Wees vooral vriendelijk voor elkaar. Dus geef elkaar de tijd en ruimte om te passeren of in te halen. En groet of geef een bedankje als je er langs mag. Uit onderzoeken blijkt dat communicatie altijd belangrijk is. Gebruik daarom een fietsbel, geef richting aan, maak oogcontact en pas ook je snelheid aan.


De NTFU geeft via een gedragscode toerfietsers aan hoe ze veilig en vriendelijk wandelaars, fietsers en automobilisten kunnen passeren. Zeker in een groep is het belangrijk dat toerfietsers goed opletten. Veel groepen rijden daarom met een wegkapitein. Dat is iemand die erop toeziet dat iedereen zich aan de verkeers- en gedragsregels houdt.  * VERRASSENDE FIETSTOUR DOOR TOERISTENSTAD MIDDELBURG

Toeristen en Zeeuwen die Middelburg op de fiets willen ontdekken kunnen zich melden bij een centrale organisatie. In de Guided City Bike Tour gaan de sportieve deelnemers met Eveline van Kampenhout op pad voor een route van ongeveer 2,5 uur langs de highligts en de mooie plekjes in de hoofdstad van Zeeland. Ongetwijfeld zal er aandacht zijn voor de feiten en fabels uit het historisch verleden van Middelburg en de herkomst van gezegdes en uitdrukkingen uit die tijd. Voor de start krijgen de fietsers koffie of thee en een echte Zeeuwse bolus.    *Meer info over reserveringen, kosten en start locaties: www.beleef-zeeland.nl


Terug naar de inhoud