* Toerclub Walcheren - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen : Toerclub Walcheren   -  opgericht 17 januari 1980.
* TOERCLUB WALCHEREN 2025 : 45 JAAR MET PLEZIER DOOR ZEELAND.

* TC WALCHEREN INTRODUCEERDE 'DE STAARTRIJDER'In 2022 kon tijdens een training van TC Walcheren een lid de groep niet bijhouden en werd gelost.
Gelukkig had een ander lid dit door en zijn zij samen naar huis gereden.

Het bestuur vindt dit incident TCW onwaardig en wil dergelijke situaties in de toekomst voorkomen: "Wij willen daarom dat er tijdens de trainingen en tochten een sterke rijder/rijdster als laatste man/vrouw gaat rijden. Deze dient voor aanvang van de rit aangewezen te worden. Hij/zij draait niet mee en waarschuwt de koprijders als het te snel gaat. Mocht iemand zich tijdens een rit wat minder in vorm voelen, geef dit aan en ga in het 2e of 3e wiel zitten. Blijf elkaar in de gaten houden".  Toerclub Walcheren, opgericht 17 januari 1980, is aangesloten bij de NTFU. De fietsgroep heeft bijna 60 toerders uit de regio Koudekerke/Vlissingen en Middelburg op de ledenlijst.
In het verleden fietsten de Middelburgse burgemeesters Chris Rutten (foto) en Koos Schouwenaar in het clubshirt van TC Walcheren hun kilometers door Zeeland.

De clubritten starten wekelijks op het Dorpsplein in het centrum van Koudekerke. Van 2014 tot 2018 was TC Walcheren mede organisator van de Mortiere Toertocht Middelburg met als goede doel het Jeugdfonds Sport en Cultuur.


De actuele bestuursgroep wordt gevormd door voorzitter Jan Beije,
secretaris Marcel Clement en penningmeester Jaco van Vliet.

Bron : PZC 10 oktober 2020  >  40 jarig jubileum TC Walcheren* TC Walcheren toert door Zeeland.


* TC Walcheren was van 2014 tot 2018 mede organisator
van de Mortiere Toertocht Middelburg
t.b.v. Jeugdfonds Sport en Cultuur.

* Voorjaar 1983 in de lokale weekkrant.

* Even zwaaien bij de zuiderburen.

* (plas)pauze in de Zeeuwse polder.Terug naar de inhoud