* Timo de Jong - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Timo de Jong  (Goes)  > VolkerWessels Cycling Team t.m. 2024.

* PROGRAMMA TIMO DE JONG    (onder voorbehoud).
> geen wedstrijden gepland per 14 april.
* PODIUM OMLOOP VAN DE BRAAKMAN DOOR THUISPROVINCIE

 
Foto: Edwin van Immerseel.  In de Omloop van de Braakman waren de zegebloemen voor Max Kroonen (23) die na een solo de hoofdprijs binnen haalde. De renner van VolkerWessels Cycling kon op zaterdag 6 april de Zeeuwse kasseienkoers voor de tweede keer op zijn erelijst zetten. Zijn Zeeuwse ploegmaat Timo de Jong kwam als derde binnen in Philippine. > Verslag en top 10: http://www.zeelandopdefiets.nl/--omloop-van-de-braakman.html      (6 april 2024)


* TOP 15 TIMO DE JONG IN VOLTA NXT CLASSIC


Foto's: Facebook.   Timo de Jong reed in de sterk bezette Volta NXT Classic door Limburg naar de top 15. In deze UCI 1.1 koers met veel semiprofs zaten maar liefst 3000 hoogtemeters met start en finish in wielerdorp Eijsden.
De renners maakten er een spannende finale van met als hoofdrolspelers Timo Kielich (Alpecin Deceuninck) en Pascal Eenkhoorn van Lotto Dstny. De 24 jarige Belg zegevierde na 4,5 uur koers.


Kielich na zijn triomf:  "Ik was de laatste weken al goed op dreef en dit was dus een mooie mogelijkheid om voor de zege te koersen. Het parcours leent zich heel erg tot aanvallend koersen. We hadden altijd iemand mee en zaten altijd in de koers. We hadden in de finale ook nog drie renners in een kopgroep van acht. We hebben een super goede koers gereden.  Eenkhoorn wilde in de laatste kilometers niet meer rijden. Ik probeerde mezelf zo goed mogelijk te pacen tot de laatste kilometer. Daarna begonnen we met pokeren. De wind stond in de rug en ik kon in de sprint dus vanuit het wiel komen. Ik weet van mezelf dat ik een goede sprint in de benen heb na een lastige koers. Dat kwam goed van pas".Uitslag:  1. Timo Kielich  4.31.53    2. Pascal Eenkhoorn op 2 sec    3. Henri Uhlig op 7 sec    4. Francesco Busatto op 7 sec   5. Johan Meens op 9 sec   14. Timo de Jong op 1.28.  Voor de Zeeuwen Jochem Kerckhaert en Thijs de Lange was er geen klassering haalbaar.  47 binnenkomers in Eijsden.    (30 maart 2024)


* OLYMPIA TOUR : FORS TIJDVERLIES TIMO DE JONG OP SLOTDAG


Foto: Organisatie.  Tussen Neede en Tiel verloor Timo de Jong in de zware slotrit met storm, regen en kou bijna 5 minuten en zakte met deze uitkomst 22 posities in het klassement.


De Zeeuwse renner van VolkerWessels Cycling eindigde in de 70 ste editie uiteindelijk als 24 ste plaats met een achterstand van 5.05 op de 21 jarige Duitse triomfator Tim Torn Teutenberg (foto) van Lidl-Trek Future Racing. 2. Rasmus Sojberg Pedersen (Declathon AG2R La Mondiale Development) op 35 sec.  3. Jelte Krijnsen  (Parkhotel Valkenburg) op 55 sec.    4. Hennik Pedersen  (Uno X Mobility Development) op 56 sec.    5. Daniel Stampe  (AIrtox Carl Ras) op 1.27     24. Timo de Jong op 5.05  >  Etapperesultaten:  26 - 2 - 51 - 8 - 51.  Maar zestig renners konden zich klasseren in de vijfdaagse UCI 2.2 wedstrijd door Noord en Oost Nederland. Ploegen (11):  1. Lidl-Trek   8. VolkerWessels Cycling.   (24 maart 2024)


* PODIUM TIMO DE JONG IN KNWU CRITERIUM WOENSDRECHT

Foto: Edwin van Immerseel.   In het KNWU criterium door Woensdrecht met de befaamde Rijzende Weg als scherprechter stonden veel Zeeuwen op de startlijst.
In de categorie elite/beloften werd keihard gekoerst met bij de finish 53 geklasseerden en 14 uitvallers. Roan Konings (Metec Solarwatt) uit Oudenbosch sprintte naar de overwinning. Bij de huldiging stonden de Zeeuwen Jochem Kerckhaert (2) en Timo de Jong (3) ook op het podium met de tijdscore 1.52.06.  4. Jens v.d. Dool  (RC Jan van Arckel)   5. Roy Hoogendoorn  (Willebrord Wil Vooruit). (10 maart 2024)
* RESULTATEN 2023 TIMO DE JONG

* VOLTA LIMBURG CLASSIC 2023 IN WIND, REGEN EN KOU:

* TIMO DE JONG KOERST NAAR TOP 10 - WINST KADEN GROVES.


Foto: Wil Sleijpen.   Vanaf de openingsfase werd hard gekoerst. Verschillende pogingen zagen er wel indrukwekkend uit maar een beslissing bleef vooralsnog achterwege. Met Nog 90 km te gaan reed een sterke kopgroep met Goesenaar Timo de Jong door de Limburgse heuvels. Bij de Bemelerberg was hun voorsprong al opgelopen naar zestig seconden.

Timo de Jong (VolkerWessels / rechts op foto), Tim Marsman (Metec Solarwatt), Marien Bogerd (Allinq), Pascal Keup (Lotto-Kern Haus), Julian Borresch (Saris Rouvy Sauerland), Abram Stockman (TDT-Unibet), Meindert Weulink (ABLOC CT), Johannes Staune Mittet (Jumbo-Visma), Colby Simmons (Jumbo-Visma), Rune Herregodts (Intermarche-Circus-Wanty), Jacob Scott (Bolton Equities Black Spoke) en Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) draaiden hun kilometers maar hun voorsprong bleef beperkt. Later konden Eenkhoorn, van Gils en Menten van Lotto Dstny nog aansluiten vooraan.

De weersomstandigheden, wind, regen en kou, zorgden voor een enerverend koersverloop van de 48 ste editie. Op de klim van de Koning van Spanje reden vijf renners in de kopgroep. Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn, Maxim van Gils, Kaden Groves, Edgar Oscar Onley en Rune Herregodts klokten een verschil van 33 seconden op 50 km. van Eijsden. de Jong was aangewezen op achtervolgen in de jagende groep.
In de spits ondernam Groves een solopoging maar kwam niet weg. Wel moest Onley toen afhaken vooraan maar de vier overlevers bleven een hoog tempo hanteren. Ook Herregodts kende moeilijke momenten, voelde zijn krachten afnemen en loste. Op 30 km. noteerde het kop trio een marge van  1.16.  Op de slotklim bij de doorkomst in Moerslag ging Groves in de aanval en Eenkhoorn moest eraf. Van Gils (23) en Groves (24) verzorgden de eindsprint op de kasseien in Eijsden.

Op het podium stonden drie nationaliteiten: de Australische sprintwinnaar Kaden Groves, de Belg Maxim van Gils (2) en de Hollander Pascal Eenkhoorn als derde binnenkomer. de Jong hield stand in een verbrokkelde achtervolgingsgroep. De Zeeuw kwam als achtste binnen op 3.14 van Groves.  

Uitslag:   1. Kaden Groves   (Alpecin Deceuninck)   193 km.   4.57.18     2. Maxim van Gils  (Lotto Dstny)  z.t.     3. Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny) op 1.32    4. Rune Herregodts  (Intermarche Circus Wanty)  op 2.33     5. Milan Menten  (Lotto Dstny) op 3.15
8. Timo de Jong op 3.14     (april 2023)


Terug naar de inhoud