* Shirin van Anrooij - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Shirin van Anrooij (Kapelle)   > Lidl - Trek t.m. 2025  .EK WIELRENNEN DRENTHE: SHIRIN VAN ANROOIJ IN TOP 20 OP COL DU VAM

Foto: Organisatie UEC.  Bij het EK Vrouwen soleerde Mischa Bredewold uit Amersfoort naar de gouden plak. Diep in de finale was haar voorsprong met 30 seconden nog comfortabel maar richting finish moest de 23 jarige renster steeds meer inleveren. Op de laatste beklimming van de vernieuwde Col du VAM was het verschil terug gelopen naar een handvol seconden.

Uiteindelijk kon Bredewold na een enerverende titelstrijd en een ultieme inspanning toch nog het zegegebaar maken en de kampioenstrui aantrekken op het Dak van Drenthe. Het was voor Bredewold zelf een enorme verrassing dat ze de mooiste medaille had binnen gehaald bij de Europese titelstrijd in haar thuisland. Het vrouwenpeloton startte in Meppel en moest in de finale vijf keer de vernieuwde VAM klim bedwingen.

Bredewold na de huldiging bij de NOS: “Het voelt alsof ik aan het dromen ben, ik kan het niet geloven. Het was niet het plan om aan te vallen in de laatste ronde. Ik weet het niet, we reden als team al een tijdje in de aanvallende modus. Ik zag mijn moment en ik ging. Ik moest toen omschakelen en blijven geven. Het was ook goed voor Lorena Wiebes en Demi Vollering dat ik vooruit reed, want de anderen moesten achtervolgen. Toen ik boven op de VAM-berg kwam dacht ik: ‘Fuck, ik moet echt alles geven, want ik kan echt winnen”. 
Foto: KNWU.  Uitslag:  1. Mischa Bredewold   129 km.   3.04.13     2. Lorena Wiebes op 4 sec.     3. Lotte Kopecky op 4 sec.     4. Pfeiffer Georgi op 8 sec.    5. Silvia Persico op 9 sec.   17. Shirin van Anrooij op 40 sec.  71 rensters geklasseerd.   

* Bij het EK in Drenthe reed de Nederlandse ploeg naar de vierde plaats op het onderdeel Mixed Ralay. Frankrijk was de snelste op het traject van ruim 38 km. In Emmen gingen acht natioinale formaties van start voor een race tegen de klok over hoofdzakelijk provinciale wegen.
1. Frankrijk  44.23   gemiddelde 51.911 km. per uur   selectie:  Juliette Labous, Bruno Armirail, Remi Cavagna, Cedrine Kerbaol, Benjamin Thomas en Audrey Cordon Ragot.
 
2. Italy   44.27         3. Duitsland   44.46
 4. Nederland   44.47      gemiddelde 51.448 km per uur.    
Nederlandse ploeg:  Shirin van Anrooij, Riejanne Markus, Loes Adegeest, Daan Hole, Sjoerd Bax en Jos van Emden.  

* Shirin van Anrooij zette in de Tijdrit over 28,7 km de negentiende tijd op de digitale juryklok. Met een gemiddelde van ruim 45 km per uur eindigde de renster uit Kapelle op 1.47 van de 32 jarige Zwitserse winnares Marlen Reusser.
De 30 deelneemsters hadden vanaf de start bij Dierenpark Wildlands in Emmen de forse wind als pittige tegenstander in Noord Nederland.
1. Marlen Reusser  (Zwitserland)     35.53  gemiddeld 47.989 km per uur.    2. Anna Henderson  (Engeland)   op 43 sec.     3. Christina Schweinberger  (Oostenrijk) op 44 sec.   4. Audrey Cordon Ragot  (Frankrijk) op 48 sec.    5. Lotte Kopecky  (Belgie) op 49 sec.   19. Shirin van Anrooij op 1.47.   (september 2023)
 EINDWINST LOTTO KOPECKY.  TOP 10 SHIRIN VAN ANROOIJ

Foto's Arnhem: Organisatie.  Lotte Kopecky heeft in een tropische finale de Simac Ladies Tour op haar erelijst gezet met de eindtijd 14.27.50. De wereldkampioene van Team SD Worx zag in de slotrit op het lokale circuit in Arnhem de leiderstrui niet in gevaar komen.  De 27 jarige renster van SD Worx was mee met een kopgroep van 26 rensters. De sprint van de laatste etappe, de afscheindswedstrijd van Annemiek van Vleuten, werd na 1720 hoogtemeters een prooi voor Lorena Wiebes.

Kopecky was tevreden in Arnhem en gaat met vertrouwen naar het Europese titelstrijd in Drenthe. De winnares reageerde bij CyclingOnline.nl:  ”Dit is mijn eerste Womens WolrdTour etappekoers die ik win. Dit was al met al een prima week. Voor mij de bevestiging dat ik een seizoen lang kan presteren en dat we dat ook als team kunnen bereiken. Maar we kregen het bepaald niet cadeau op deze slotdag. Ons doel was met Lorena Wiebes voor de sprint te gaan en dat lukte. Uiteindelijk kunnen we de Simac Ladies Tour afsluiten met weer een prima dag”.


Slotetappe in Arnhem:  1. Lorena Wiebes   3.44.53     2. Elisa Balsamo      3. Lotte Kopecky      4. Ruby Roseman-Gannon     5. Pfeiffer Georgi   23. Shirin van Anrooij op 8 sec. (rechts op foto).

Eindklassement met 62 rensters:   1. Lotte Kopecky     2. Lorena Wiebes op 5 sec.   3. Anna Henderson op 41 sec.     4. Pfeiffer Georgi op 50 sec.  5. Zoe Backstedt op 50 sec.   9. Shirin van Anrooij op 1.16.    (10 september 2023)
Foto: Jack van Stel.  In de Koninginnenrit door Limburg bevestigde leidster Lotto Kopecky (Team SD Worx) haar puike vorm richting EK in Drenthe. De wereldkampioene koerste in de hitte constant vooraan en vloerde op de Cauberg na 1420 hoogtemeters ploeggenote Lorena Wiebes en Katarzyna Niewiadoma in de sprint.
 
Shirin van Anrooij reed een knappe koers en toonde zich bij het beklimmen van o.m. de Geulhemmerberg en Bemelerberg. De Bevelandse meldde zich in het wielerstad Valkenburg als zesde op 13 seconden van Kopecky. De wedstrijdleiding meldde talrijke demarrages in de slotfase met o.m. een ultieme uitval van Floortje Mackaij. De Nederlandse pakte 10 seconden maar ze kon haar voorsprong niet vasthouden tegen de jagers.
 
Uitslag:  1. Lotte Kopecky   131 km.  3.24.17    2. Lorena Wiebes  z.t.     3. Katarzyna Niewiadoma op 1 sec.    4. Sofia Bertizzolo op 10 sec.     5. Anna Henderson op 13 sec.   Algemeen Klassement:  1. Lotte Kopecky     10. Shirin van Anrooij op 1.04.  (9 september 2023)
Charlotte Kool boekte vrijdag in Lelystad haar tweede overwinning in de Simac Ladies Tour. De 24 jarige renster van Team DSM Firmenich won de massasprint na 148 tropische kilometers door Flevoland. Kool was tijdens de openingsdag de rapste in de proloog. 2. Lorena Wiebes  (Team SD Worx)  3. Elisa Balsamo  (Lidl-Trek)  4. Letizia Paternoster  (Team Jayco Alula)   5. Maike van der Duin  (Canyon Sram Racing / foto)   51. Shirin van Anrooij  z.t. als winnares.  De vlucht van de dag was helemaal Nederlands getint met Anneke Dijkstra, Scarlett Souren en Julie Sap. Dit koptrio reed 110 om in de spits met een maximale voorsprong van 7 minuten.  (8 september 2023)Na de tijdrit in Leuven (B) staat Shirin van Anrooij (foto) op de 27 ste plaats in het algemeen klassement. Het verschil met de nieuwe leidster Lotte Kopecky blijft binnen de perken met maar 41 seconden.
De dubbelslag was donderdag voor de 27 jarige Belgische van het dominante Team SD Worx. Kopecky won de race tegen de klok over 7,1 km door de warme straten van de studenstad. Met een gemiddelde van ruim 47 km per uur zette de thuisrijdster 8.59 op de juryklok. 2. Riejanne Markus  (Jumbo Visma) op 2 sec.    3. Zoe Backstedt  (Canyon Sram Racing) op 11 sec.  4. Anna Henderson  (Team Jumbo Visma) op 11 sec.    5. Christina Schweinberger  (Fenix Deceuninck) op 13 sec.   27. Shirin van Anrooij op 31 sec, gemiddelde 44.842 km. Bij de huldigingen mocht Kopecky voor de eerste keer de leiderstrui aantrekken in de Simac Ladies Tour.   (7 september 2023)Elisa Balsamo (foto), ploeggenote van Shirin van Anrooij, heeft woensdag de etappe rond Gennep op haar naam gezet. Na 139 tropische kilometers door Oost Brabant won de 25 jarige Italiaanse de massasprint. Lorena Wiebes (Team SD Worx) wwerd verrassend verslagen en ging na 3,5 uur wedstrijd als tweede over de streep en leidster Charlotte Kool (Team DSM Firmenich) meldde zich als derde.  4. Arlenis Sierra  (Movistar)    5. Maria Giulia Confalonier  (Uno X).   
 
Zeeuwen: 62. Shirin van Anrooij  z.t. als winnares.  
Britt de Grave haalde de finish niet en belandde op de dnf lijst die was gevuld met 6 uitvalsters.
 
In de kopgroep zat de Nederlandse Femke de Vries. De aanvalslustige renster van GT Krush Rebellease was in gezelschap van Amalie Lutro en Margaux Vigie. Na een maximale voorsprong van 60 seconden werd het vluchttrio in de slotfase alsnog terug gepakt. (6 september 2023)De etappewedstrijd Simac Ladies Tour met 120 deelneemsters opende met een proloog door Ede. Het parcours over een lengte van 2,4 km werd het snelst afgelegd door de 24 jarige Charlotte Kool (foto). De renster van Team DSM Firmenich raasde met een gemiddelde van 46.957 km per uur door de straten van de Gelderse wielerstad. De jurygroep rapporteerde een score van 3.04. Kool is meestal rap in races tegen de klok. In  juli won ze ook al de proloog van de Baloise Ladies Tour over de Boulevard in Vlissingen.
2. Riejanne Markus  (Team Jumbo Visma) op 4 sec.    3. Lotte Kopecky  (Team SD Worx) op 4 sec.   4. Lorena Wiebes   (Team SD Worx) op 5 sec.    5. Demi Vollering  (Team SD Worx) op 6 sec.

Op de startlijst van de Hollandse meerdaagse staan twee rensters uit Zeeland. Shirin van Anrooij (Lidl-Trek) noteerde in de tijdrit een achterstand van 14 sec. na gemiddeld 43.636 km. Britt de Grave uit Tholen belandde met 40.948 km op positie 104 met een marge van 27 seconden op haar winnende landgenote Kool.  (5 september 2023)


SHIRIN VAN ANROOIJ WINT EERSTE TOUR DE LAVENIR

De 21 jarige Shirin van Anrooij opent de erelijst van de Franse etappewedstrijd Tour de Lavenir. De veelzijdige topper van Lidl-Trek zegevierde vrijdagmiddag in de slotetappe en werd gehuldigd als eindwinnares in finishplaats Sainte Foy Tarentaise. De tijdverschillen in het algemeen klassement waren fors want nummer twee zat al op ruim twee minuten.

In de laatste rit van de vijfdaagse zaten maar liefst 2900 hoogtemeters met o.m. de befaamde beklimmingen Col des Saisies en de Cormet de Roselend. Europees kampioene Shirin van Anrooij etaleerde haar puike vorm en klimtalent tijdens de zware bergetappe. Ze kwam na ruim 3 uur koersen met een voorsprong van 2.20 over de streep.
De opvolging is verzekerd binnen de Nederlandse wielersport. Anna Van der Breggen en Annemiek Van Vleuten domineerden lang maar de nieuwe generatie staat klaar om het vaandel over te nemen.Foto: Facebook.   Eindklassement:  1. Shirin van Anrooij  (Kapelle) 11.01.50     2. Anna Shackley  (Britain)  op 2.15     3. Gaia Realini (Italy) op 3.50      4. Antonia Niedermaier  (Duitsland) op 6.15     5. Petra Stiasny   (Zwitserland) op 10.36    6. Fem van Empel op 10.47   7. Nienke Vinke op 10.47     12. Rosita Reijnhout  (Wolphaartsdijk) op 14.42.  De jurygroep van de UCI zette 77 rensters in het eindklassement. Maureen Arens (Kruiningen) reed twee ritten maar ging niet meer van start op de derde koersdag.

Etappe klasseringen van Anrooij:  3, 35, 11, 2 en 1 ste.    
KOM (berg) klassement:   1. van Anrooij     
Puntenklassement:  1. Fem van Empel     5. Van Anrooij       
Ploegen:  1. Nederland   2. Britain    3. Italy.       (1 september 2023)


 
WK WIELRENNEN 2023 IN GLASGOW

Glasgow   WK Mixed Relay Tijdrijden met 18 teams.
Goud voor Zwitserland met Stefan Kung, Mauro Schmid, Elise Chabbey, Marlen Reusser en Nicole Koller.     40,3 km.    54.16   gemiddelde 44.558 km.
2. Frankrijk op 7 sec.     3. Duitsland op 51 sec.

7. Nederland : Zeeuwen Tim van Dijke & Shirin van Anrooij.
Daan Hole, Jos van Emden, Loes Adegeest en Riejanne Markus.
op 1.43 met gemiddelde van 43.191 km. per uur.      (8 augustus 2023)SHIRIN VAN ANROOIJ WINT CRITERIUM OOSTVOORNE
* Fotografie : Organisatie *
Zuid Holland     Oostvoorne     41 ste KNWU Criterium.


1. Shirin van Anrooij    65 km  -  1.41.52
2. Anneke Dijkstra op 21 sec.     3. Marjolein van Geloof op 1.15
4. Monica Greenwood op 1.15        5. Pauliena Rooijakkers op 1.16
31 deelneemsters.      (3 augustus 2023)
* Foto : Organisatie *
Roosendaal : Criterium Draai van de Kaai.
1. Marianne Vos      2. Yara Kastelijn     3. Thalita de Jong
6. Shirin van Anrooij.         (31 juli 2023)SHIRIN VAN ANROOIJ & ANTWAN TOLHOEK BIJ LIDL - TREK FORMATIE
Lidl is de nieuwe titelpartner van het wegprogramma van Trek. De samenwerking brengt de grote merken Lidl & Trek samen. Beide ondernemingen zetten zich in voor kwaliteit en klantvriendelijkheid. Ze zullen samenwerken om de ambities van het wegprogramma te verbreden met behoud van de kernwaarden.  
 * De Zeeuwse inbreng bij Lidl-Trek komt van Shirin van Anrooij (Kapelle) en Antwan Tolhoek (Yerseke) * (28 juni 2023)NK WEG : SHIRIN VAN ANROOIJ IN TOP 10

Foto: Organisatie.  Ook bij het Nederlands kampioenschap voor elite vrouwen was de hoofdprijs voor de formatie Team SD Worx. Deze keer kon en mocht Demi Vollering (26) uit het Zuid Hollandse Pijnacker het karwei afmaken. Op de finishstrook bij Sportcentrum Watersley in Sittard kwam Vollering vol emotie solo over de streep na een snelle koers die bijna 4 uur duurde in de Limburgse warmte.  2. Lorena Wiebes op 58 sec.   3. Marianne Vos op 1.00    4. Loes Adegeest op 1.00    5. Annemiek van Vleuten op 1.00
Zeeuwen:  9. Shirin van Anrooij in achtervolgende groep op 62 sec.  Rosita Reijnhout moest pas in de slotfase vooraan afhaken en had op de 18 de plaats 3.10 achterstand.     40. Maureen Arens op 9.54. 46 rensters geklasseerd.   (24 juni 2023)
VAN ANROOIJ NEGENDE OP NK TIJDRIJDEN

Bij de 39 vrouwen, die 42 km moesten afraffelen, scoorde Riejannse Markus (Team Jumbo Visma) de beste tijd. De 28 jarige 'specialiste van de klok' kwam na 53.42 over de finish in Elspeet met een gemiddelde van 47.485 km per uur.     2. Demi Vollering op 55 sec.     3. Annemiek van Vleuten op 1.13     4. Anouska Koster op 1.47       5. Loes Adegeest op 1.49.* Foto: Facebook organisatie *
Zeeuwen:   9. Shirin van Anrooij  (Kapelle / foto) op 3.08  gem. 44.868 km.    
24. Maureen Arens  (Kruiningen) op 6.15  gem. 42.534 km.  
(21 juni 2023)
VUELTA BURGOS : PODIUMPLAATS SHIRIN VAN ANROOIJ IN EINDKLASSEMENT

Foto: Twitter.   Shirin van Anrooij komt met een prachtige scorelijst uit de vierdaagse Vuelta Burgos. Het 21 jarige talent van Trek Segafredo mocht bij de laatste huldiging de witte trui aantrekken als winnares van het jongerenklassement.

In de individuele rangschikking eindigde van Anrooij op de tweede plaats met een verschil van 2.07 op haar winnende landgenote Demi Vollering (26) van Team SD Worx.   3. Ashleigh Moolman   (AG Insurance Soudal Quick Step) op 2.11    4. Chloe Dygert  (Canyon Sram Racing) op 2.43   5. Marlen Reusser  (Team SD Worx) op 3.09. De jury klasseerde 100 rensters.

 De etappe uitslagen en klassementen van de Zeeuwse:
53 ste, 6 de, 30 ste en in de slotrit kwam ze als vierde binnen in een verbrokkeld peloton.
Overige klassementen:  * Klimmen 5de   * Punten 6 de   * Ploegen : Trek Segafredo 3 de.    (21 mei 2023)

TOP 15 SHIRIN VAN ANROOIJ IN LUIK BASTENAKEN LUIK

Foto: Sporza TV.   Demi Vollering (foto) voltooide in Luik haar voorjaars hattrick na het bedwingen van pittige heuvels w.o. de Stockeu, La Redoute en de Wanne (zie schema onderaan). Na de Amstel Gold Race in haar thuisland won de 26 jarige topper van SD Worx ook de Ardense klimklassiekers Waalse Pijl en Luik Bastenaken Luik. Vollering versloeg na 142 km. en bijna 4 uur wedstrijd tussen Bastogne en Luik haar medevluchtster Elisa Longo Borghini waarmee ze in de slotfase was weggereden van de concurrentie. De achtervolgsters probeerden vol overgave de marge te verkleinen maar het lukte niet meer voorin te komen. Shirin van Anrooij moest in de finale na veel klim en teamwerk afhaken en ging in de schaduw van de toppers over de streep.  
1. Demi Vollering    (SD Worx)    142 km  3.50.47    2. Elisa Longo Borghini  (Trek Segafredo)  z.t.   3. Marlen Reusser  (Team SD Worx) op 22 sec.   4. Riejanne Markus  (Jumbo Visma) op 22 sec.      5. Elise Chabbey  (Canyon Sram Racing) op 22 sec. De jury rapporteerde 95 finishers.
 
Zeeuwen:  
15. Shirin van Anrooij  (Lidl -Trek) op 1.24   
75. Quinty van de Guchte  (Lotto Dstny) op 16.35.    (23 april 2023)

* LIDL - TREK VAN SHIRIN VAN ANROOIJ
OP STARTLIJST TOUR DE FRANCE VAN 23 T.M. 30 JULI ** 23 juli     1ste etappe Clermont Ferrand     124 km *
* 30 juli     slotdag  Pau    Tijdrit  22 km *WAALSE PIJL : 3 ZEEUWSE RENSTERS GEKLASSEERD OP TOP MUUR VAN HOEI

* Foto : Arno Orbie : van Anrooij op de Muur van Hoei *

De rensters die waren aangemeld voor de Waalse Pijl moesten al vroeg hun warme bedje verlaten. 139 vrouwen gingen woensdagmorgen (19 april) om 8.30 uur in Huy van start voor hun eerste Ardennen klassieker in 2023. Het startblad bij de 26 ste editie werd getekend door o.m. de Zeeuwse rensters Shirin van Anrooij (Trek Segafredo / foto), Quinty van de Guchte (Lotto Dstny) en Rosita Reijnhout van Team Jumbo Visma. In het ronde boek stond fors klimwerk aangegeven. Tijdens het traject van 127 km moesten de Cote Ereffe, Cote de Cherave en de befaamde Muur van Huy beklimmen.Foto: Twitter.  In de startfase was de karavaan meteen wakker toen vier rensters onderuit gingen maar het vallende kwartet kon weer aansluiten bij het peloton. Na 30 km reed een compact peloton door de rustige Ardennen op weg naar de eerste beklimming van de dag.
Op 80 km van de streep wilden twee rensters zich etaleren en gingen in de aanval. Caroline Andersson (Liv Racing TeqFind) en Antri Christoforou van Human Powered Health trapten naar een marge van bijna 1 minuut.Foto: Twitter.   Na de eerste passage van de Muur met een valpartij op de steile klim konden Rachel Neylan (Cofidis) en Ella Harris van Lifeplus Wahoo aansluiten bij de twee koploopsters. Het vlucht kwartet stampte stevig door en pakte een nette voorsprong op de Ardense wegen. Met nog 55 km voor de boeg was het verschil 70 seconden en op 37 km kwam de hergroepering tot stand.
Vooraan bleef het onrustig en vier rensters kozen voor het offensief: Asleigh Moolman, Elisa Longo Borghini, Katarzyna Niewiadoma en wereldkampioene Annemiek van Vleuten die haar laatste Waalse Pijl afwerkte. Onder haar impuls verbrokkelde het peloton en de Muur van Huy fungeerde wederom als scherprechter.


Foto: Eurosport TV.   Aansluitend nam de Australische Amanda Spratt het heft in handen middels een krachtige solo. De 35 jarige ploeggenote van Shirin van Anrooij koerste wilskrachtig en kon zich verrassend handhaven. Op 15 km was haar voorsprong gegroeid naar 48 seconden en de jagers leken kansloos. Spratt kwam toch nog bijgehaald nadat ze haar hoge tempo moest loslaten. Een forse groep met van Anrooij begon aan de slotklim van de Muur. Bij de Zeeuwse ging het kaarsje langzaam uit. Topfavoriete Demi Vollering zette alleen orde op zaken en klom dominant naar haar eerste Pijl triomf.Foto: Twitter.  Uitslag Waalse Pijl 2023:  1. Demi Vollering  (SD Worx)  127 km  3.29.25     2. Liane Lippert  (Movistar) op 5 sec.    3. Gaia Realini  (Trek Segafredo) op 7 sec.    4. Mavi Garcia  (Liv Racing TeqFind) op 10 sec.    5. Evita Muzic  (FDJ Suez) op 10 sec.
 
Zeeuwen:  15. Shirin van Anrooij op 34 sec.   59. Quinty van de Guchte op 3.14     98. Rosita Reijnhout op 10.37.
De jury zette 111 rensters in de rangschikking.   (19 april 2023)
* AMSTEL GOLD RACE : PODIUM SHIRIN VAN ANROOIJ NA PRACHTIGE FINALE ROND CAUBERG *

* Foto: Edwin van Immerseel > Shirin van Anrooij (45 / midden) start in Maastricht *

Shirin van Anrooij verzorgde de Zeeuwse presentie bij de topklassieker Amstel Gold Race over een afstand van 156 km met 21 heuvels als grootste obstakels. De vrouwen startten rond 10.00 uur op het drukke maar kille Vrijthof in Maastricht. Het imposante startblad werd getekend door (inter) nationale toppers met o.m. de winnares van 2022 Marta Cavalli.

De bezemwagen was al snel bezet toen Typhaine Laurance na een val niet verder kon. Het peloton reed vrij lang in gesloten formatie door het bewolkte Limburg. In de eerste kopgroep die op 100 km van de finish ontstond zat direct veel kwaliteit met Marianne Vos, Lucinda Brand, Sabrina Stultiens, Niamh Fisher-Black, Juliette Labous, Marie Le Net en Jelena Eric. Met nog 75 km te gaan reden de meeste favorieten vooraan. Daarbij de Nederlandse kanshebsters Demi Vollering, Annemiek van Vleuten, Lucinda Brand en Marianne Vos. In deze fase ontstond er consternatie bij een harde val van Niamh Fisher-Black en Manon Vanpachtenbeke. Laatstgenoemde verdween uit de wedstrijd met een knieblessure.

In de spits groeide de onrust en kozen Lucinda Brand, ploeggenote van Shirin van Anrooij, en Sabrina Stultiens van LIV Racing Teq Find voor een offensief. Op 40 km van de finishlocatie zat het Nederlandse aanvalsduo op 1.25 voorsprong. De achtervolgende groep was inmiddels flink uitgebreid en op de Cauberg was het verschil nog 52 seconden. Snel hierna werden ze opgeslokt door een sterk achtervolgend collectief.

Vervolgens werd de wedstrijd gekleurd door Shirin van Anrooij. Na 2 lekke banden moest de Kapelse lang achtervolgen richting eerste peloton. Toen de aansluiting na een flinke inspanning tot stand kwam ging ze meteen naar de kop van de groep. Van Anrooij neutraliseerde alle aanvallen en wilde met deze tactiek haar ploeggenotes fris naar de finish brengen.
 
Na de beslissende demarrage van Demi Vollering op de Cauberg bleef de Zeeuwse een beetje in de luwte en gokte ze op haar sprint. Slechts acht seconden na de 26 jarige Nederlandse winnares van Team SD Worx pakte van Anrooij de derde plaats net achter de Belgische troef Lotte Kopecky.Foto: Sporza TV.    
Uitslag:  1. Demi Vollering  (Team SD Worx)   156 km.  4.06.54     
2. Lotte Kopecky   (Team SD Worx)        3. Shirin van Anrooij  (Trek Segafredo).  
4.  Katarzyna Niewiadoma   (Canyon SRAM Racing)    5. Soraya Paladin (Canyon SRAM Racing)      6. Grace Brown  (Fdj Suez)    7. Pfeiffer Georgi    (Team DSM)        8. Ashleigh Moolman  (AG Insurance - Soudal Quick-Step)         9. Silvia Persico   (UAE Team ADQ) 10. Cecilie Uttrup Ludwig  (Fdj Suez).    De UCI jury rapporteerde 85 binnenkomers.* Foto : Jo Nederkoorn : Podium AGR 2023 *

Van Anrooij reageerde opgetogen bij Wielerflits:  "Ik ben over het algemeen geen sprinter, maar ik weet van mezelf wel dat ik goed kan aankomen na een slopende koers. Met nog drie ronden te gaan had ik twee lekke banden. Ik heb er een hele ronde over gedaan om weer terug te komen. Ik was daarna wel echt leeg en probeerde gewoon telkens mee te zitten en te werken voor Elisa Longo Borghini, onze kopvrouw. Op de laatste keer Cauberg zat ik echter ineens mee en ik word ook ineens derde in de sprint. Geen idee hoe! Wat er nog meer in het vat zit? Geen idee, ik blijf mezelf verbazen. Ik kijk gewoon uit naar de volgende twee klassiekers en misschien zit er nog wat moois in, al is mijn voorjaar al meer dan geslaagd. Het is nu al veel beter dan ik ooit had durven dromen".    (16 april 2023)BRABANTSE PIJL : VIJFDE PLAATS SHIRIN VAN ANROOIJ IN KOPGROEP

Foto: Organisatie.   Bij de finish van de vrouweneditie van de Brabantse Pijl was het feest bij de ploeg UAE Team ADQ. De Italiaanse Silvia Persico (foto) was in Overijse de snelste van de verbrokkelde kopgroep die bestond uit zeven vluchtsters. Na een zware wedstrijd over 141 km kwam Shirin van Anrooij op de vijfde plaats over de finish. De Nederlandse favoriete Demi Vollering (Team SD Worx) werd nipt verslagen. Liane Lippert van Movistar meldde zich als derde.

De eerste heuvelklassieker van 2023 kende een sterke bezetting met talrijke toppers. De Italiaanse Alice Palazzi en de Amerikaanse Lauren Stephens tekenden voor de eerste aanval maar hun vluchtpoging werd snel geneutraliseerd. Op 60 km van de streep verhoogde Trek Segafredo het tempo. Lucinda Brand en Shirin van Anrooij werden op pad gestuurd. Dit Hollandse offensief leverde echter geen beslissing op en alle favorieten bleven vooraan meedraaien. Demarrages van o.a. Elise Chabbey, Liana Lippert en Demi Vollering hadden eveneens geen resultaat.

Op de Hertstraat konden vijf rensters toch wegkomen. Shirin van Anrooij, Marlen Reusser, Silvia Persico, Elise Chabbey en Margot Vanpachtenbeke trapten naar een marge van 30 seconden. Voor Vanpachtenbeke ging het te snel in de spits en moest lossen. Op de pittige Holstheide konden Demi Vollering en Liana Lippert nog aansluiten en zorgden voor versterking vooraan. In een sprint met 7 was de 25 jarige Persico de rapste van de achtste editie.Foto : Jos de Dijcker.
* Marietta van Anrooij-Zoetewei, moeder van Shirin,
bij de Moskesstraat in de Brabantse Pijl *

Uitslag:    1. Silvia Persico  (UAE Team ADQ)   141 km.  3.37.07    
2. Demi Vollering  (Team SD Worx)  z.t.      3. Liane Lippert  (Movistar) z.t.   
4. Elise Chabbey (Canyon Sram Racing) op 2 sec.    5. Shirin van Anrooij (Trek Segafredo) op 2 sec.    6. Marlen Reusser  (Team SD
Worx)  op 3 sec.     7. Margot Vanpachtenbeke (Parkhotel Valkenburg)  op 13 sec.     8. Victoire Berteau  (Cofidis) op 25 sec.      9. Soraya Paladin  (Canyon Sram) op 25 sec.       10. Mischa Bredewold (Team SD Worx) op 25 sec.      67. Quinty van de Guchte (Lotto Dstny) op 8.15.  Geklasseerd 75 rensters.  (12 april)
* Foto Kevin Buyssens *
Shirin van Anrooij debuteerde sterk in de Ronde van Vlaanderen. Ze maakte in de slotfase indruk met langdurig kopwerk in de achtervolgende groep. Bij de eindsprint in Oudenaarde kon ze onvoldoende snelheid ontwikkelen maar de Zeeuwse stelde wel een top 10 klassering veilig.
 
Uitslag:  Solowinst Lotte Kopecky  (Team SD Worx / 156 km - 4.06.11    2. Demi Vollering  (Team SD Worx) op 36 sec.  3. Elisa Longo Borghini  (Trek Segafredo) z.t.   4. Silvia Persico  (UAE Team ADQ) z.t.    5. Katarzyna Niewiadoma  (Sram Racing)  z.t.

 

* Foto : Edwin van Immerseel *
Zeeuwen:    8. Shirin van Anrooij (Trek Segafredo) op 44 sec.     
71. Quinty van de Guchte (Lotto Dstny) op 9.33.      87 rensters geklasseerd.Van Anrooij reageerde bij Sporza TV:  "Lotte was vandaag echt supersterk, maar ik zat zelf te ver op de Koppenberg. Daar baal ik wel van. We kwamen daarna nog dicht, maar Lotte bleef uiteindelijk voorop. Ik hoop er ooit terug te keren om te winnen. Het is een supergave koers en het ligt me ook goed, maar ik moet nog echt wel meer ervaring opdoen. Het is zaak om sterker te worden en nog meer voor je positie te vechten. Ik zat op elke klim goed, behalve voor de Koppenberg. Ik voelde me erg sterk en wist me ook nog terug in de wedstrijd te knokken, maar het is wel een goed punt om mee te nemen naar volgend jaar". (2 april 2023)* COLUMN IN WIELERREVUE OVER SHIRIN VAN ANROOIJ *
(30 maart 2023)KLASSERING 3 ZEEUWSE VROUWEN IN DWARS DOOR VLAANDEREN

Drie Zeeuwse rensters hebben de Belgische wedstrijd Dwars door Vlaanderen uitgereden en konden een klassering op hun scorelijst zetten.
Shirin van Anrooij (Trek Segafredo) zat tussen Roeselare en Waregem vaak in de voorste gelederen. Achter de winnende soliste Demi Vollering (26) van Team SD Worx kwam de Bevelandse na 115 km. en 3 uur koers op de negende plaats over de finish op 38 seconden. 2. Chiara Consonni  (UAE Team ADQ)  3. Marianne Vos  (Jumbo Visma)  4. Vittoria Guazzini  (FDJ Suez)   5. Ruby Roseman-Gannon (Team Jayco Alula).
Rosita Reijnhout (Jumbo Visma) en Quinty van de Guchte (Lotto Dstny) acteerden in een peloton dat bij de aankomst bijna 70 rensters groot was. Reijnhout werd als 57 ste genoteerd en v.d. Guchte bezette de 60 ste plaats, beiden met een verschil van 7.19 op hun succesvolle landgenote Vollering. (29 maart 2023)

 SHIRIN VAN ANROOIJ 24 STE IN VLAAMSE KLASSIEKER GENT - WEVELGEM

Foto: Organisatie.  Shirin van Anrooij reed een sterke finale in Gent-Wevelgem. In het zicht van de finish werd haar achtervolgende groep met negen rensters alsnog teruggepakt. In een klein peloton achter soliste Marlen Reusser (Team SD Worx) sprintte van Anrooij naar de top 25.

Al snel na de start nam Pien Limpens (Parkhotel Valkenburg) het initiatief en koerste kilometers in de spits. Vervolgens werd de positie van de Nederlandse overgenomen door de Noorse Malin Eriksen van Duolar-Chevalmeire. Ook de Noorse kon het niet bolwerken toen het tempo werd opgeschroefd. Op 96 km van de streep was de peloton weer compleet en begon de laatste fase met de door velen gevreesde heuvelzone en polderstrook de Moeren.

In de finale werd de hoofdrol ingevuld door de 31 jarige Marlen Reusser. Op de klim van de Baneberg sloop de Zwitserse weg uit een selecte groep. Ze hield een kleine voorsprong vast en bij de laatste keer Kemmelberg was de marge al 60 seconden. De routinier van SD Worx reed maar liefst 40 km aan de leiding door het natte en koude Vlaanderen. Het verschil liep steeds verder op en Reusser kon al voorzichtig genieten van de overwinning.

Achter Reusser formeerden negen rensters een jachtgroep. Maar Shirin van Anrooij, Shari Bossuyt, Pfeiffer Georgi, Megan Jastrab, Ruby Roseman-Gannon, Eugenia Bujak, Anna Henderson, Elinor Barker en Christine Majerus konden de Zwitserse niet meer bedreigen.  Ondertussen vooraan lichte paniek toen Reusser een verkeerde afslag nam. Nadat ze was gekeerd bleek haar voorsprong ruim voldoende en de hoofdprijs kwam dan ook niet meer in gevaar.
Tijdens de ultieme laatste fase werden tot veler verrassing de negen achtervolgers nog opgeslokt door het peloton. Een grote groep kon alsnog voor twee podiumplaatsen sprinten.Foto: Eurosport TV.  Uitslag:  1. Marlen Reusser  (Team SD Worx)   162 km.  4.16.47      2. Megan Jastrab  (Team DSM) op 2.42   3. Maike van der Duin (Canyon Sram Racing)  z.t.  4. Karlijn Swinkels  (Team Jumbo Visma)     z.t.   5. Christina Schweinberger  (Fenix Deceuninck)  z.t.    Zeeuwen : 24. Shirin van Anrooij op 2.42      37. Quinty van de Guchte op 2.42.  73 rensters geklasseerd - 66 uitvallers. (26 maart 2023)


* SHIRIN VAN ANROOIJ WINT TROFEO ALFREDO BINDA *

Foto's: Eurosport TV.  Shirin van Anrooij kan de eerste zege in de Womens World Tour op haar toch al imposante erelijst zetten. Bij de Trofeo Alfredo Binda pakte de renster van Trek Segafredo de hoofdprijs. In de voorlaatste omloop plaatste de 21 jarige Bevelandse een demarrage waarna ze solo over de finish kwam in het Italiaanse Cittiglio.
Vanaf de startfase werd er volop aangevallen, met 15 Hollandse vrouwen op het startblad, maar een beslissing bleef vooralsnog achterwege. De slotfase met vier lokale rondes van 18 km. was behoorlijk zwaar. De klimmers lieten zich zien op de Casale (800 meter / 6,9%) en de Orino (2,6 km tegen 5%).

Op het plaatselijke circuit ging het tempo omhoog. De jury rapporteerde meerdere vluchtpogingen met o.m. Marianne Vos, Mischa Bredewold, Esmee Peperkamp, Karlijn Swinkels en Loes Adegeest.
Trek Segafredo zag het gevaar en zorgde voor een hergroepering op de Orino klim. Shirin van Anrooij rook vervolgens haar kans en koos voor een solo. Bij de laatste doorkomst was haar voorsprong al opgelopen naar 15 seconden en in de slotronde werd het verschil steeds groter.
Van Anrooij kon haar inspanning doorzetten tijdens de slotkilometers. In de achtervolging verzorgde Trek Segafredo effectief teamwerk en drukte het tempo. Met deze tactiek kwam de voorsprong van de Zeeuwse soliste niet meer in gevaar. Elisa Balsamo wan de sprint van de achtervolgende groep.
Uitslag:  1. Shirin van Anrooij    (Trek Segafredo)   139 km   3.39.22   gem. 37.99 km.  2. Elisa Balsamo  (Trek Segafredo) op 23 sec.    3. Vittoria Guazzini  (FDJ Suez)    4. Arlenis Sierra  (Movistar)   5. Soraya Paladin  (Canyon / Sram Racing).  72 rensters geklasseerd.  (19 maart 2023)

Van Anrooij bij Wielerflits over haar triomf: "Het veldrijden en het wegwielrennen is goed te combineren. Na het WK had ik twee weken zonder fiets en daarna begon ik weer met trainen op de weg. En ik ben al goed in vorm. Ik wilde deze wedstrijden gebruiken als voorbereiding op de Ardennen, maar dit had ik nooit verwacht. Dat ik nu al kan winnen, had ik niet durven dromen. Dit betekent heel veel voor mij.
 
Ik kwam hier met de verwachting om met Elisa Balsamo te winnen. Om haar te helpen besloot ik om aan te vallen, en op de een of andere manier kon ik dat volhouden tot de finish. Het gat bleef lange tijd 10 seconden, maar iedereen van de ploeg zei dat ik moest blijven gaan. Want als ik gepakt zou worden hadden we Elisa voor de sprint. Dat was een perfect scenario voor de ploeg. We werden eerste en tweede". (19 maart 2023)


* SEMI KLASSIEKER NOKERE KOERSE OVER VLAAMSE KASSEIEN EN HEUVELS.
 
* SHIRIN VAN ANROOIJ STERK IN TOP 30  -  EMOTIONELE ZEGE LOTTE KOPECKY.

Foto: Organisatie.  Shirin van Anrooij beleefde een sterke seizoenstart. In de vierde editie van de Belgische semi klassieker Nokere Koerse was de renster van Trek Segafredo voortdurend vooraan te zien. De Bevelandse sleurde op kop in de jacht op een kleine vluchtgroep. Tijdens de finale liet ze haar goede vorm zien toen ze de gevallen ploeggenote Elisa Balsamo terug loodste naar het achtervolgende peloton met ongeveer dertig rensters en veel favorieten. Van Anrooij kwam op de kasseien van de Nokereberg als 27 ste binnen.

In de slotfase waren alle ogen gericht op de Belgische Lotte Kopecky en haar team. Na het recente verlies van haar broer Seppe stond ze woensdagmorgen toch aan de start in Deinze. Het werd een emotionele wedstrijd voor de alle rensters en begeleiders van haar team SD Worx. Kopecky vond echter voldoende motivatie en kon haar kracht overtuigend vertalen naar een mooie sportieve prestatie.
Nadat Kopecky haar solo succesvol afrondde op de top van Nokereberg reageerden veel supporters, collega’s en ploegleiders heel emotioneel. Ze hadden veel waardering voor haar offensieve inzet en overtuiging die ze heel de koers etaleerde.

In het routeschema stonden 129 kilometers met als obstakels de hellingen Petegemberg, Lange Ast, Tiegemberg en de aankomststrook Nokereberg.  Na de start noteerde de jury talrijke ontsnappingspogingen maar niemand kon echt wegkomen op de smalle en soms gladde wegen. Op 10 km. van de aankomst bestond een spitstrio uit Biannic, Gasparrini en wederom Kopecky. De 27 jarige Belgische kampioene toonde karakter, verhoogde het tempo en ging er alleen vandoor met nog 6 km tot de finishboog. Kopecky (27) zat zichtbaar vol emotie maar de zegebloemen zorgden toch voor een bescheiden glimlach.

Uitslag Nokere Koerse:  1. Lotto Kopecky    Team SD Worx    129 km   3.15.03       2. Lorena Wiebes  (Team SD Worx)     3. Marta Bastianelli   (UAE Team ADQ)    4. Elisa Balsamo  (Trek Segafredo)      5. Arlenis Sierra   (Movistar)   27. Shirin van Anrooij  (Trek Segafredo) op 47 sec.   71. Quinty van de Guchte (Lotto Dstny) op 5.50. De jury rapporteerde 80 finishers.  (15 maart 2023)
 
 
* SHIRIN VAN ANROOIJ (KAPELLE)
TOT EIND 2025 BIJ TREK SEGAFREDOEuropees beloftenkampioene in het veld Shirin Van Anrooij heeft in mei 2022 haar contract bij Baloise Trek Lions (in het veld) en Trek - Segafredo (op de weg / foto) met drie jaar verlengd. De vice wereldkampioene veldrijden bij de beloften blijft tot zeker eind 2025 aan boord.

Shirin Van Anrooij heeft veel progressie gemaakt in het veld. Ook op de weg liet het multitalent zich bij Trek Segafredo in de klassiekers zien en scoorde talrijke ereplaatsen: zo was er en negende plaats in de Strade Bianche, ze werd 13de in de Waalse Pijl, 16de in de Amstel Gold Race en 16de in Luik-Bastenaken-Luik.

Shirin Van Anrooij over haar contractverlenging: "Ik wilde heel graag in deze ploeg blijven. Ik heb de afgelopen twee jaar grote stappen gezet en wil dit de komende jaren verderzetten. Ik haal als renster kracht uit een vertrouwde omgeving en Baloise Trek is voor mij tot een tweede thuis uitgegroeid.

De crosstrainingen, de omkadering in de binnen-en buitenlandse wedstrijden, de tips en tricks van o.a. teammates Lars (Van der Haar) en Lucinda (Brand) bij de wedstrijden. Al die dingen opgeteld maken dat ik me in deze omgeving thuisvoel en helemaal mezelf kan zijn. Na mijn zware valpartij in Tabor eind 2020 had ik het moeilijk. Ik miste vertrouwen, maar stap voor stap bouwde ik samen met de ploeg aan de weg terug".  (mei 2022)


* Scorebord Shirin van Anrooij  - Wegseizoen 2022:   
Terug naar de inhoud