* Shirin van Anrooij - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Veldrijden  :  Shirin van Anrooij  >  Baloise Trek Lions t.m. 2026.

* Shirin van Anrooij (Kapelle)
Baloise Trek Lions     veldseizoen 2023 - 2024 ** SHIRIN VAN ANROOIJ MIST VESTINGCROSS HULST 2023 WEGENS RIBBLESSURE.

* KONTRAKT VERLENGD TOT DECEMBER 2026.


* Foto: Zeeland op de Fiets.nl:
Shirin van Anrooij > winst in Gavere 2022 *

Op zaterdag 30 december konden de supporters van Shirin van Anrooij hun favoriete niet aanmoedigen bij de Vestingcross in Hulst. De Bevelandse renster uit de wielerstal van Sven Nijs ondervond teveel last van een ribblessure en ontbrak op de startlijst van de wereldbeker cross in haar thuisprovincie.

* Op donderdag 4 januari 2024 meldde Baloise Trek Lions
dat Shirin van Anrooij geen wedstrijden meer zal betwisten in het veldseizoen 2023-2024.

"Onze prioriteit ligt op dit moment bij haar herstel"
volgens het commentaar uit de stal van teammanager Sven Nijs.

Van Anrooij bij Wielerflits.nl na haar dnf in Gavere op 2de Kerstdag: "Mijn geest zei ja, maar mijn lichaam schreeuwde nee. Ik had zin in de kerstperiode en was klaar om te laten zien dat de goede vorm daar was, vooral in een van mijn favoriete wedstrijden. Maar een heel zware valpartij op mijn ribben op 20 dec tijdens een crosstraining, maakte dit onmogelijk. In de crossen van Mol en Antwerpen kon ik nog vechten tegen de pijn en goede crossen rijden, maar vandaag in Gavere was het te veel.
 
Jullie zullen mij de komende crossen niet aan de startlijn zien staan. Dit is zeker niet de eindejaarsperiode waarop ik had gehoopt, maar ja: je kunt geen regenboog zien zonder een beetje regen. Iedereen bedankt voor de steun".   (4 januari 2024)


TOP 10 SHIRIN VAN ANROOIJ IN ANTWERPEN

In de Scheldecross bij Antwerpen kon Shirin van Anrooij na een aarzelende opening toch nog opschuiven naar de top 10. De renster uit de wielerstal van Sven Nijs ging na een ferme inhaalrace op karakter als zesde over de finish en pakte kostbare punten voor het UCI wereldbeker klassement.

Opnieuw werd de hoofdrol ingevuld door wereldkampioene Fem van Empel die haar elfde seizoenzege boekte. De concurrentie sputterde nog even tegen maar er bleek geen kruid gewassen tegen de overmacht van de Nederlandse topper. De overige podiumplaatsen werden bezet door haar landgenotes Lucinda Brand en Puck Pieterse.
 
De Luxemburgse Marie Schreiber tekende weer voor een snelle opening nadat het startlicht op groen was gegaan. Lucinda Brand zat ook in een goede positie en Fem van Empel kwam ook snel opzetten richting spits. Na enkele interessante positiewisselingen ging Van Empel op avontuur en soleerde tussen een indrukwekkende mensenmassa  naar de overwinning.

Uitslag:  1. Fem van Empel   52.00    2. Lucinda Brand op 18 sec.     3. Puck Pieterse op 55 sec.    4. Ceylin del Carmen Alvarado op 1.26   5. Laura Verdonschot op 1.36     6. en eerste in U23 klassement: Shirin van Anrooij op 1.47.  Deelneemsters: 68.   (23 december 2023)

 
PODIUMPLAATS SHIRIN VAN ANROOIJ IN BELGISCHE MOL

Fotografie: Zeeland od Fiets.nl     Shirin van Anrooij kan de eerste podiumplaats van haar veldseizoen op de scorelijst zetten. Bij de Exact Cross in het Belgische Mol, die ze vorig jaar winnend voltooide, kwam de Bevelandse nu als tweede over de finish. De winst werd binnen gehaald door land- en ploeggenote Lucinda Brand uit Dordrecht. Laura Verdonschot bleef wel lang in de voorste gelederen maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats.

Na de goede start van Zoe Bakstedt nam Lucinda Brand het commando over. De routinier van Baloise Trek Lions pakte meteen een behoorlijke voorsprong. Laura Verdonschot en Shirin van Anrooij zaten echter in het goede spoor en reden op een handvol seconden. Na een zandpassage vormden Brand en Van Anrooij de kopgroep met Verdonschot op geringe achterstand.
 
Rond halfkoers ging Brand in de aanval. De Zuid Hollandse hield haar positie vast en boekte de 3de seizoen zege op het prachtige Zilvermeer parcours dat werd omzoomd door duizenden wielerliefhebbers. In de podium strijd achter Brand scoorden Van Anrooij (2) en Verdonschot (3) een top 3 klassering.Uitslag:   1. Lucinda Brand   42.59     2. Shirin van Anrooij op 21 sec.      3. Laura Verdonschot op 28 sec.     4. Sanne Cant op 40 sec.    5. Zoe Backstedt op 1.43.    54 inschrijvingen.   (22 december 2023)
 Shirin van Anrooij kon zich in het Belgische Namen mede door een forse val niet in de spits etaleren. De solowinst ging overtuigend naar de 25 jarige Ceylin del Carmen Alvarado na een wedstrijd die ruim 51 minuten duurde. De Nederlandse veldspecialiste van Alpecin Deceuninck boekte in Namen haar derde zege in de UCI wereldbeker na eerdere hoofdprijzen Dendermonde en Troyes.
 2. Puck Pieterse op 17 sec.    3. Lucinda Brand op 19 sec.     4. Sara Casasola op 2.15     5. Inge van der Heijden op 2.29.
14. Shirin van Anrooij op 4.13    Op de Citadelle de Namur stonden 59 rensters op de inschrijflijst.    (17 december 2023)TWEE KEER TOP 10 SHIRIN VAN ANROOIJ BIJ TERUGKEER IN HET VELD

Foto: Facebook.  Shirin van Anrooij heeft bij haar rentree in het veld twee top 10 plaatsen behaald in Boom en Flamanville. In beide crossen was de Zeeuwse na een flinke rustperiode nog op zoek naar een effectief ritme en de spits van de wedstrijd bleek dan ook onhaalbaar.

Wielerflits sprak met de 21 jarige renster van Baloise Trek Lions:  "Ik wil vooral weer wat wedstrijdritme krijgen. Ik wil goed zijn in de kerstperiode, dus moet ik nu al crossen om dan goed te zijn. Stel ik begin pas eind december, dan zou het helemaal een shock zijn.
 
Toch ziet van Anrooij nog mooie kansen richting kerstperiode en jaarwisseling: “Ik wist wel dat ik niet ging strijden voor de eerste plaats, ik wist dat Fem en Puck sterker gingen zijn. Dat kan ik nu nog niet van mezelf verwachten. Maar als ik zie hoe ik terugvocht, dan biedt dat wel echt perspectief.

Je naam wordt toch vaak genoemd en bij de toppers gerekend, mensen spreken van de ‘Grote Drie’. Er zijn hoge verwachtingen, wat een goed teken is, maar aan de andere kant brengt dat ook wel extra druk en zenuwen met zich mee. Ik probeer er niet te veel op te letten, maar het doet toch iets met je. Ik moet vertrouwen hebben in mijn werkwijze. Ik moet het wat tijd geven en geduldig zijn. Ik heb gewoon nog iets meer crossen nodig".

 Resultaten Shirin van Anrooij in rentree weekend december 2023:

2 december    Boom (B)  1. Fem van Empel   43.27    2. Puck Pieterse    1.04      3. Annemarie Worst    1.59    4. Inge van der Heijden  2.07 5. Aniek van Alphen 2.15    9. Shirin van Anrooij 2.55

3 december    Flamanville  (F)     1. Lucinda Brand    50.05     2. Marie Schreiber 20 sec.     3. Leonie Bentveld    30 sec.     4. Denise Betsema 45 sec.    5. Shirin van Anrooij  55 sec.     (3 december 2023)


 
VELDRIJDEN : SHIRIN VAN ANROOIJ BIJ WIELERFLITS.NL

* Foto : Gavere 2022 *

Veldrit bondscoach Gerben de Knegt bij Wielerflits over SHIRIN VAN ANROOIJ die op 2 december terugkeert in het veld maar met de focus op het wegseizoen.
"Alleen is het niet zo dat ze nu een heleboel crossen minder doet dan vorige winter. Rond kerst zal ze veel rijden en ik denk ook dat ze een hoog niveau haalt. Zij is gewoon goed, zeker als ze wat gerust heeft. Met vijf of zes crossen in de benen, staat Shirin er. Die is ook veel te veel liefhebber".    Foto's: Facebook.  (17 november 2023)


* SHIRIN VAN ANROOIJ WINT IN TREK CUP KLASSEMENT

Shirin van Anrooij won in het Amerikaanse Waterloo een C2 cross die was opgenomen in het Trek Cup klassement. De 26 deelneemsters reden onder slechte weersomstandigheden met veel regen en wind.
 
Uitslag:  1. Shirin van Anrooij   46.32     2. Zoe Backstedt op 39 sec.      3. Manon Bakker op 59 sec.     4. Clara Honsinger op 2.07     5. Isabella Holmgren op 4.32.  (14 oktober 2023)


* DERDE PLAATS SHIRIN VAN ANROOIJ BIJ EERSTE VELDRIT.
* COMPLETE TOP 5 NEDERLANDS.

Foto: Facebook.   Shirin van Anrooij startte in het warme Belgische Beringen en behaalde bij de seizoen opening meteen een podiumplaats. Fem Van Empel reed zonder noemenswaardige tegenstand naar de zege in de eerste Exact Ladies Cross met slechts 20 inschrijvingen.
Ceylin Del Carmen Alvarado vormde nog enigszins een bedreiging voor Fem Van Empel maar de huidige wereldkampioene reed al snel naar een riante voorsprong en zag de concurrentie pas terug bij de huldiging. Shirin van Anrooij maakte de top 3 compleet.

Shirin Van Anrooij toonde zich tevreden na haar eerste veldrit: "Met de benen die ik had, was dat het hoogst haalbare. Ik voel dat de frisheid eraf is. Ik rijd nog 1 veldrit en daarna gaat de riem er even af".


Uitslag:   1. Fem van Empel   (Jumbo Visma)   46.05      2. Ceylin del Carmen Alvarado  (Alpecin Deceuninck) op 1.18      3. Shirin van Anrooij   (Baloise Trek Lions) op 1.53        4. Aniek van Alphen  (Fenix Deceuninck) op 2.52         5. Annemarie Worst  (Fenix Deceuninck) op 3.08.   (8 oktober 2023)
Wielerflits.nl 8 oktober:


* WINTERSEIZOEN 23 - 24 : MINDER VELDRITTEN VOOR SHIRIN VAN ANROOIJ *

(Bron: Wielerflits september 2023)Terug naar de inhoud