Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Scorebord 2023.     * Verslagen, Foto's en Uitslagen : info@zeelandopdefiets.nl

* DIEGO SANDEE (GEERSDIJK) WINT IN BELGISCHE SINT-AMANDSBERG

Fotografie: Jolanda Sandee.
Diego Sandee heeft zijn eerste seizoenzege te pakken. In het Belgische Sint-Amandsberg behaalde de Bevelander van Team Willy een overwinning bij de Woad in de categorie elite-3. Sandee stond met 42 concurrenten op het startblad. Het was onder zonnige omstandigheden een pittige koers over 75 km. met een gemiddelde van bijna 45 km per uur. Na 11 ronden over de Belgische wegen waren de mooiste bloemen voor een 17 jarige Nederlander.  2. Arno De Wispelaere    3. Foeke Lammertijn    4. Tom Plovie      5. Jens Moerman. 38 renners geklasseerd en 5 uitvallers. (27 mei 2023)

* PODIUM JUNIOR SENNA REMIJN IN VREDESKOERS TUSSEN WERELDTOPPERS

Fotografie: Peter Remijn.  In de zware Ronde van Vlaanderen kon Senna Remijn meedoen op de voorste rijen in een peloton met 149 junioren. De overwinning was na 115 km over kasseien en heuvels voor Jarno Widar van Crabbe Toitures met de tijd 2.46.58.  Remijn kwam op de zeventiende plaats binnen op 1.14.  De jury rapporteerde 85 uitvallers in Oudenaarde. (21 mei 2023)

Het junioren talent Senna Remijn uit Wolphaartsdijk heeft een overtuigende Vredeskoers gereden. Na 5 etappes mocht de 17 jarige Zeeuw naar de slothuldiging. De eerstejaars junior van de Belgische formatie Acrog Tormans won de laatste etappe (foto) en eindigde in het algemeen klassement op de derde plaats op 34 seconden van de Noorse triomfator Jorgen Nordhagen (18). Remijn kon op het podium ook nog de witte trui aantrekken als winnaar van het jongerenklassement.   (12 mei 2023)

DRIE  ZEEUWEN IN TOP 10 PUIVELDE (B)

Foto: Rita Thienpondt.  In het Belgische Puivelde eindigden 3 Zeeuwse renners in de top 10 bij de elites zonder contract. Het startblad was ruim bezet met 147 Nederlandse en Belgische coureurs. Na 120 km noteerde Guillaume Seye van Charlies Metalced de overwinning. Hij reed gemiddeld ruim 46 km per uur.
De overige podiumplaatsen werden na 2,5 uur koers ingevuld door Peder Dahl Strand (PXL Carpets) op 7 sec. en Wim Reynaerts van Vetrapo BClose (12 seconden).
Zeeuwse renners:  4. Rico van Damme op 12 sec.     5. Hans Dekkers (foto) op 12 sec.     9. Rowdy Reunis op 12 sec.   40. Arjen van Damme op 30 sec.   62. Thomas Baart op 30 sec. Het jurykorps rapporteerde 130 binnenkomers in Puivelde. (14 mei 2023)

* JURGEN MESU (MIDDELBURG) WINT BIJ OPENING ZEEUWSE ZOMERAVOND COMPETITIE

Tijdens de opening van de Zeeuwse Zomeravond Competitie op 10 mei stonden 33 renners op de inschrijflijst van Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) en ZRTC Theo Middelkamp.

Bij de eerste trainingswedstrijd in Nieuwdorp met start en finish op de Roversweg kwamen Middelburger Jurgen Mesu (A) en de Belg Gianni Cooman (B) als eerste binnen. Na 10 midweekse koersen wordt op woensdagavond 12 juli de zomercompetitie afgesloten.

Uitslag 10 mei:       A categorie: 1. Jurgen Mesu  (archieffoto)
2. Mees de Vos (Heinkenszand)    3. Jan van Belzen  (Arnemuiden)
4. Pieter Vette  (Heinkenszand)    5. Feike Kalsbeek  (Middelburg)

B categorie: 1. Gianni Cooman
2. Rens de Ridder     3. Mauro Cooman     4. Rinz van der Staal     5. Aron Coppoolse.
 (11 mei 2023)

* WINST RICO VAN DAMME (YERSEKE) IN BELGISCHE SINAAI

Fotografie: Rita Thienpondt.   Rico van Damme heeft in Sinaai (B) met een gemiddelde van ruim 44 km per uur zijn eerste seizoenzege behaald bij de elite zonder contract. De 26 jarige renner uit Yerseke was de rapste in de sprint na een wedstrijd van 120 km die 2 uur en 41 minuten duurde.
De finale werd beheerst door negen aanvallers die bij de aankomst een voorsprong hadden van 14 seconden. 2. Maarten Verheyen (Charlies Metalced)   3. Ylber Sefa  (Vetrapo BClose)     4. Michiel Coppens  (RB Zelfbouw)    5. Jeroen Eyskens  (Hubo Cycling). Op het startblad stonden 116 coureurs waarvan er 27 de finish niet haalden.

Van Damme, oud renner van ZRTC Theo Middelkamp, draagt in 2023 het sponsorshirt van Team Charlies Metalced. Deze Belgische formatie heeft Belsele als thuisbasis. Ploegleider Gaspard van Peteghem kan een beroep doen op 12 renners die worden ingezet bij criteriums, omlopen en klassiekers in voornamelijk het thuisland.
Op de scorelijst van Rico staan dit seizoen twee top 10 klasseringen bij de zuiderburen. Op 29 april kwam de Bevelander als zesde binnen in Tongeren. Op 6 mei kon hij de achtste prijs noteren in Assebroek.  (10 mei 2023)