* Rubriek Mijn Winter - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Rubriek 'Mijn Wegseizoen 2024' met Zeeuwse renners.

> Wil je meedoen op deze pagina?  Stuur dan je bijdrage t.a.v.  info@zeelandopdefiets.nl
* H E T   W E G S E I Z O E N   V A N...* JUNIOR ERIK KINT (DRIEWEGEN)
MIKT OP GROTERE KOERSEN NA INTENSIEVE WINTERTRAININGEN.


 Hoe kijkt wielrenner Erik Kint naar het wegseizoen.
De Bevelander van Willebrord Wil Vooruit vertelt over zijn voorbereiding en verwachtingen.

Ik begon eind oktober weer rustig met opbouwen, een paar keer duurtraining met soms een mountainbikewedstrijd bij de atb wintercompetitie als training.

Al gauw maakte ik meer uren en de clubtrainingen van de U19 Willibrord Wil Vooruit (WWV) begonnen ook. Vanaf januari kwamen de specifiekere trainingen aan bod ter voorbereiding op het wegseizoen. Mijn trainingen gingen dan meer intensieve stukken bevatten voor onder andere verbetering van VO2 max.
Ik ging als laatste voorbereiding op het wegseizoen ook nog een week op trainingskamp. Deze winter trainde ik veel meer als vorig jaar aangezien ik nu niet meer voetbal en zodoende meer tijd kan reserveren voor de fiets.


Omdat ik dus gerichter trainde hoop ik ook in aanmerking te komen voor de grotere wedstrijden. Het zou mooi zijn als ik hierin een opvallende en overtuigende rol kan neerzetten. Zoals mijn opdracht goed uitvoeren voor de wedstrijd strategie van het team of door zelf een leuk resultaat te rijden. Bij de junioren van het Brabantse Willebrord Wil Vooruit heb ik alle mogelijkheden daarvoor.  (februai 2024)


* PATRICK RIDDERBOS (49)  -  SEROOSKERKE (W) *
 
 
Beroep:  Aftersales manager bij Auto Renault Dijkwel in Ritthem.

Ridderbos is lid van ZRTC Theo Middelkamp. Hij is in het bezit van een KNWU startlicentie en een KNWU volgerslicentie.
 
Mijn winter start altijd begin oktober met de Kustmarathon Zeeland tussen Zoutelande en Burgh Haamstede. Het is een toertocht maar veel bikers zien het toch als een wedstrijd waarbij de tijdscore centraal staat, ook voor mezelf.
 
Verder rij ik in de winterperiode zoveel mogelijk strandraces afgewisseld met soms een wedstrijd in de ATB competitie Zeeland. Maar de voorkeur ligt echter duidelijk bij strandraces.Deze wielerdiscipline is voor mij het mooiste wat er is. Heerlijk op het strand strijden tegen de elementen. Soms vraag je je af waarom je het ook alweer doet maar achteraf heb je dan toch een voldaan gevoel als je lekker hebt gereden.
 
De zwaarste wedstrijd op mijn deelnamelijst was in 2019 de kusttocht Hoek van Holland - Den Helder. 135 km over het strand buffelen was afzien voor mens en materiaal.
 
In het (winter)seizoen 2023/2024 richt ik mij op de mtb beachrace competitie en de regio beachraces. Ik rij dan op een Canyon Beachracer, gebouwd door Velosport Middelburg,  https://www.velosportmiddelburg.nl/

Sinds 2020 maakt Daan van Sint Maartensdijk / www.becompetitive.nl mijn trainingsschema en samen zorgen we er voor dat ik elke winter weer verbetering laat zien. Doordeweeks train ik vaak op Zwift.
 


Ik ben begonnen met wielrennen bij Theo Middelkamp, waar ik bij de jeugd, nieuwelingen en junioren heb gefietst. Daarna gestopt vanwege gestopt vanwege andere prioriteiten. Vele andere sporten gedaan waar onder basketbal, met mijn lengte van 2.04 m ging dat prima.
 
Toch bleef de fiets mij aantrekken en in 2016 weer een MTB gekocht om eens te kijken of het nog steeds zo leuk was. In 2016 heb ik mijn eerste kustmarathon gereden en sindsdien ben ik elk jaar van de partij. Verder rij ik sinds 2017 de TMZ winter en zomer competitie. Vanaf 2018 begonnen met Nederlandse strandraces.
 
* Het belangrijkste fiets -  levens motto van Patrick is : fun is the most important thing *      (december 2023)

Terug naar de inhoud