* Rubriek Mijn Wegseizoen - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Rubriek  Mijn Wegseizoen 2024:

In Het Wiel van de Zeeuwse renners:
Noor Dekker (Middelburg), Yva Geluk (Middelburg), Erik Kint (Driewegen), Tim & Arno Piessens (Hulst), Quinty v.d. Guchte (Driewegen).

> Wil je meedoen op deze pagina?  Stuur dan je bijdrage t.a.v.  info@zeelandopdefiets.nl
* M I J N   W E G S E I Z O E N  2024  -   I N    H E T   W I E L   V A N...
* BELOFTEN TIM EN ARNO PIESSENS (HULST)
WILLEN IN 2024 HUN DOELSTELLINGEN HALEN EN ERVARING OPBOUWEN

Eigen foto's.   Tim & Arno over hun plannen: "In 2024 rijden we voor ZRTC Theo Middelkamp als eerste jaar belofte. Onze verwachtingen zijn zowel realistisch als bescheiden:  We willen als tweeling  stap voor stap wedstrijdervaring opbouwen via criteriums en zo naar de zomer toe ons zelf klaarstomen voor de klassiekers.  We weten waar we staan, maar we weten ook waar we naar toe willen!  We hebben er zin in en we kunnen onze doelstellingen voor 2024 zeker halen.Het programma van 2024 is goed gevuld. Er zijn veel nationale en internationale wedstrijden te rijden. Zoals gezegd beginnen we met criteriums om zo vertrouwen te tanken. Daarna kijken we wat de ploegleider voor ons in petto heeft binnen het team alsook het Regio Team Zuid Nederland. We zijn ervan overtuigd dat het een leuk seizoen zal worden waarin we veel kunnen groeien en waarin we hard zullen werken om stappen te zetten in deze overstap naar de beloften.In de winter hadden we een periode van relatieve rust met wel veel aandacht voor de algemene conditie en krachtopbouw. We worden in de winter en zomer professioneel begeleid door de 'Thrive Club' uit Hulst : https://www.thriveclubpt.com/
We besteden veel aandacht aan het onderhoud van materiaal en maken altijd een inventaris van de (reserve) spullen die we nodig hebben. Beiden zijn we werkzaam als mekanieker bij Rudyco te Hamme, dus onderhoud doen we graag zelf. https://www.rudyco.be/nl/customer/contact

Als we nog even terugblikken op 2023 dan kunnen we over een leuk koersjaar spreken waarin we onze doelstellingen voor het grootste deel hebben behaald. Vorig jaar zijn we overgestapt naar het Middelkamp junioren team en konden redelijk veel klassiekers rijden. Naarmate het seizoen vorderde lukte het steeds beter om deze Nederlandse en Belgische wedstrijden te voltooien".    (februari 2024)


* NOOR DEKKER (MIDDELBURG) WIL IN 2024 HAAR KOERSINZICHT VERBETEREN

Eigen foto's. Noor Dekker (Middelburg) heeft geen nog geen concrete doelen voor het wegseizoen: "Mijn plan is vooral om veel ervaring op te blijven doen in het peloton. Hopelijk zit ik ook dit jaar weer in de selectie voor de meerdaagsen in het buitenland. De zwaardere, langere wedstrijden liggen mij goed en tegelijkertijd geven de etappekoersen mij de kans om in korte tijd mijn koersinzicht flink te verbeteren. Maar ongeacht hoe mijn wedstrijdseizoen bij JEGG-DJR zal verlopen, is 1 ding zeker: ik hoop er net zoveel van te genieten als ik deed in 2023.

Ze kijkt ook terug op haar debuut in het peloton in 2023: Na een zomer vol met koersen te hebben afgesloten met een meerdaagse in Ierland, zat mijn eerste wielerseizoen erop. Veel geleerd, veel gelachen, en vooral: veel beginnersfouten gemaakt. Maar leuk, dat was het zeker. Toch was het na ruim veertig koersdagen in 2023 tijd voor een wielerpauze. Even niet fietsen, om vervolgens weer rustig op te bouwen richting nieuwe seizoen.In haar winterprogramma zat veel variatie: Ik ben meer gaan hardlopen, pakte wat vaker de mountainbike en zat geregeld binnen op mijn Tacx. Als het uitkwam, stond ik aan de start bij een ATB wedstrijd om ook mijn technische skills bij te schaven en tegelijkertijd een uurtje flink in het rood te gaan.
Foto: En als ik in hartje winter even geen moraal had om mezelf op de fiets te slepen omdat het weer eens stroomt van de regen, dan belde ik mijn favoriete fietsmaatjes Yva Geluk of Joannathan Duinkerke om er samen op uit te trekken. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen. Een trainingskamp in Spanje met mijn ploeg vormde de perfecte voorbereiding op komend wegseizoen".   (februari 2024)

 

* JUNIOR ERIK KINT (DRIEWEGEN)
MIKT OP GROTERE KOERSEN NA INTENSIEVE WINTERTRAININGEN.


 Hoe kijkt wielrenner Erik Kint naar het wegseizoen.
De Bevelander van Willebrord Wil Vooruit vertelt over zijn voorbereiding en verwachtingen.

Eigen foto's.  Ik begon eind oktober weer rustig met opbouwen, een paar keer duurtraining met soms een mountainbikewedstrijd bij de atb wintercompetitie als training.
Al gauw maakte ik meer uren en de clubtrainingen van de U19 Willibrord Wil Vooruit (WWV) begonnen ook. Vanaf januari kwamen de specifiekere trainingen aan bod ter voorbereiding op het wegseizoen. Mijn trainingen gingen dan meer intensieve stukken bevatten voor onder andere verbetering van VO2 max.
Ik ging als laatste voorbereiding op het wegseizoen ook nog een week op trainingskamp. Deze winter trainde ik veel meer als vorig jaar aangezien ik nu niet meer voetbal en zodoende meer tijd kan reserveren voor de fiets.

Omdat ik dus gerichter trainde hoop ik ook in aanmerking te komen voor de grotere wedstrijden. Het zou mooi zijn als ik hierin een opvallende en overtuigende rol kan neerzetten. Zoals mijn opdracht goed uitvoeren voor de wedstrijd strategie van het team of door zelf een leuk resultaat te rijden. Bij de junioren van het Brabantse Willebrord Wil Vooruit heb ik alle mogelijkheden daarvoor.  (januari 2024)


* YVA GELUK (MIDDELBURG) WIL IN 2024 MEEDOEN MET WEGWEDSTRIJDEN EN GRAVELRACES

* Foto : Yva Geluk vooraan 2de rechts *
Yva Geluk wil in 2024 af en toe nog wat wedstrijden op de weg rijden en ze is ook van plan met een aantal gravelraces mee te doen. Volgens de Middelburgse is het leuk om te zien dat deze discipline ook in Nederland steeds meer deelnemers trekt.

Geluk: "In de winter van 2023 - 2024 stond het opbouwen voor mij centraal. Eind maart 2023 heb ik mijn dochtertje Mavi gekregen waardoor ik er een tijdje tussenuit ben geweest.
Ik reed zoveel mogelijk strandraces. Ik merkte wel dat ik wat hardheid nodig had om weer in conditie te komen. Het blijft voor mij de allerleukste discipline die er bestaat. Het is echt genieten om door weer en wind langs de zee te racen. Elke wedstrijd is ook weer heel erg anders door de wisselende strandomstandigheden.


Verder doe ik ook veel duurtrainingen om mijn basis weer wat te vergroten. Af en toe zijn er ploegtrainingen met mijn team JEGG-DJR. Ook ben ik heel blij met mijn ploeggenootje Noor Dekker die ook in Middelburg woont. We kunnen elkaar altijd perfect motiveren tijdens blokken- of duurtrainingen en zo mooi samen trainen".  (januari 2024)


* PROFRENSTER QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN):
FOCUS OP VOORJAARSKLASSIEKERS EN KLIMWEDSTRIJDEN

Quinty ziet ruime kansen in 2024:  "Komend seizoen zal mijn focus, net zoals afgelopen seizoen, liggen op de voorjaarsklassiekers en klimwedstrijden. In tegenstelling tot de meeste wielrensters bereidde ik mezelf niet voor onder de Spaanse zon maar bleef ik in Zeeland en Belgie om mijn trainingen af te werken. Ik verbleef regelmatig in B&B de Paellepelhoeve in Nederhasselt  vlakbij de Vlaamse Ardennen. Van hieruit kan ik een goede combinatie maken van heuvelachtige en winderige trainingen. https://www.paellepelhoeve.be/nl/
 
In 2024 hoop ik vooral met de ervaringen die ik afgelopen seizoen heb opgedaan, mooie resultaten te boeken in de voorjaarsklassiekers. In de klimwedstrijden wil ik mezelf graag verder ontwikkelen met hopelijk een forse progressie.Terug kijkend op 2023 heb ik vooral een heel erg leerzaam seizoen gehad. De jaren voorheen reed ik als clubrenster voornamelijk kermiskoersen in combinatie met mijn studies. Vorig jaar ben ik afgestudeerd en heb ik een contract getekend bij Lotto-Dstny. Hierdoor heb ik veel nieuwe ervaringen opgedaan in UCI en World Tour wedstrijden.


Mijn hoogtepunten afgelopen seizoen waren een negende plek in een rit van de Tour de Femenin in Tsjechie (UCI 2.2), 14 de in de GP Wallonie (UCI 1.1), 20 ste plek in Binche-Chimay-Binche (UCI 1.1), 11 de in het algemeen klassement AG Tour de la Semois (UCI 2.2). Daarnaast het rijden van de topklassiekers Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik.  (januari 2024)

Terug naar de inhoud