* Rubriek Fiets Rondje - Zeeland op de Fiets

* MIDDELBURG FIETST *
Ga naar de inhoud
* Rubriek : Mijn Favoriete Fiets Rondje       * Reacties / Meedoen?  :  info@zeelandopdefiets.nl

* Nieuwe Bijdrages vanaf zomer 2024.


* ROY BOGAERT (ZIERIKZEE) FIETST REGELMATIG DOOR DE PIET BIJ ARNEMUIDEN

* Foto's : Facebook *

"Tegenwoordig, juli 2023, fiets ik gemiddeld ongeveer 4 keer per week. Vaak solo, maar ik ga ook regelmatig op woensdagavond of zondagochtend mee met de Vecchio groep die altijd start vanaf de Nieuwe Haven in Zierikzee.
Omdat ik dit jaar voor het eerst sinds 27 jaar weer wedstrijden rij, kies ik voor relatief korte rondjes (60-80 km). Kwaliteit gaat nu boven kwantiteit.
Voordat ik ga fietsen kijk ik meestal hoe de wind staat om te bepalen welk rondje het handigst is. Meestal, want als het "voor de hand liggende" rondje me niet aanstaat, dan fiets ik net zo lief "verkeerd om" en finish ik gewoon met tegenwind.

Als de wind uit de richting van het noorden komt, dan is mijn voorkeur een rondje Goeree-Overflakkee. Op de Oesterdam is het dan vaak buffelen tegen de wind. Dit jaar staat er veel wind vanuit het noorden, dus er zijn al veel rondjes over Flakkee gereden.

Ik ga echter liever richting het zuiden voor een rondje over Noord Beveland. Als de conditie beter is dan kies ik voor recreatiegebied de Piet bij Arnemuiden richting Veere. De stormvloedkering is lang, maar verveelt mij nooit. Zelfs niet als het loeihard waait. De invloed van de elementen op en rond de kering, de harde stroming van het zeewater die zich door de nauwe openingen van de kering perst, blijven indruk op mij maken. Een rondje Tholen doe ik ook wel eens, maar op de een of andere manier is dat saai in mijn beleving.Maar als je het echt hebt over mijn favoriete rondje, dan moet ik zeggen dat ik die te weinig fiets. Voor mij is namelijk het allermooiste wat je kunt fietsen "een rondje door de Zak van Zuid Beveland. Lekker fietsen over de kronkelende dijken met veel bomen en begroeiing. En als alles in volle bloei staat dan is er eigenlijk niets mooier dan daar fietsen. Als jonge wielrenner wonende in Heinkenszand en later SGravenpolder heb ik daar veel gefietst, maar vanuit Zierikzee komt het er helaas niet vaak van om een rondje door de zak te doen. Zeker niet als de wind veel vanuit het noorden komt".   (augustus 2023)


 * JAN JOZIASSE (WESTKAPELLE) : GEZELLIGE RONDJES OVER WALCHEREN

 Jan Joziasse (foto Facebook / midden) heeft al veel mooie rondjes door Zeeland gereden
en het is telkens weer genieten voor de toerfietser uit Westkapelle.
 
"Mijn favoriete omloop begint in mijn woonplaats. Vervolgens ga ik over de stormvloedkering naar Schouwen en via de Zeelandbrug richting Noord of Zuid Beveland. De rijrichting die ik dan kies is afhankelijk van de wind. De ene keer helemaal langs de Oosterschelde en soms dwars over Schouwen, Noord of Zuid Beveland.
 
Op Walcheren kies ik in de regio Middelburg meestal een andere heen en terugweg zodat ik geen twee keer dezelfde route fiets. In Zeeland Fietsland is het altijd gezellig want als je zin en tijd hebt voor een terrasje kan dit op vele plaatsen van de routes". (2022)

 


* MARIJN WISKERKE : TRAININGSRITTEN OP WALCHEREN EN DE BEVELANDEN
Het favoriete trainings rondje van wielrenner Marijn Wiskerke (SHeer Hendrikskinderen)
voert rond het Veerse Meer bij Arnemuiden.
 
"Vanuit Goes ga ik over de parallelweg naar Katseveer. Vanuit daar door de mooie Noord Bevelandse polders richting Kortgene en Geersdijk. Daarna over de Stekeldijk richting Kamperland en via Wissenkerke of de Goudplaat. Als ik Kamperland ben gepasseerd komen de ruiterplaat en de Veerse Dam in beeld.
 
Slingerend langs verdwaalde toeristen kies ik hierna voor de regio Middelburg en komt Veere op de routeplanner. Hier de passage over de sluizen en via het fietspad naast het Meer richting Vliegveld Midden Zeeland. Dan het laatste stuk over de dijkjes richting Eindewege. Om dan weer richting Goes / SHeer Hendrikskinderen te gaan. Het is een rondje van ongeveer 55 km en zeker een nuttige training".   (2022)

* ZEEUWSE PROFS ANTWAN TOLHOEK & MARCO MINNAARD
TRAINDEN RONDJE ARNEMUIDEN VOOR TOUR DE FRANCE 2018

* Foto : Facebook *
* ANTWAN TOLHOEK EN MARCO MINNAARD REDEN IN HUN VOORBEREIDING
OP DE TOUR DE FRANCE 2018 REGELMATIG EEN RONDJE WALCHEREN.

HET BEVELANDSE DUO STOPTE DAN BIJ VLIEGVELD MIDDEN ZEELAND
VOOR EEN BAKJE KOFFIE MET APPELTAART.
EEN BEPROEFDE COMBINATIE VOOR WIELRENNERS EN TOERFIETSERS *


Terug naar de inhoud