* Rubriek 'Fietstoeristen' - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Rubriek  :  Fietstoeristen in Zeeland.         * Tips :  info@zeelandopdefiets.nl

RUBRIEK :

FIETSTOERISTEN IN ZEELAND


Veel Toeristen toeren op de fiets door Zeeland.
De meesten willen de monumenten en attracties in steden en dorpen ontdekken. Ze kiezen dan voor een uitgestippelde route waarin de mooiste locaties staan vermeld.

Zeeland op de Fiets.nl praat in de rubriek "Fietstoeristen in Zeeland" met fietsers die de provincie bezoeken. Deze groep combineert sportieve recreatie meestal met een excursie, wandeling of een rondje langs de winkels.Vier Belgische fietsers vertrokken op 14 september in Middelburg voor een rondje over Walcheren. Het kwartet ging via de Breeweg (foto) richting kuststrook en wilde op deze prachtige zomerdag de dorpen en polders verkennen. De vriendelijke toeristen vertelden enthousiast over de leuke sfeer in het centrum van de hoofdstad. In hun thuisland fietsen ze regelmatig in groepsverband een route in de buurt van Antwerpen. De kennismaking met Zeeland Fietsland was bij de start in Middelburg gezellig en ontspannen.  
(september 2020)          Foto : Zeeland op de Fiets.nl   


DUITSE FAMILIE FIETSEND
VAN WISSENKERKE NAAR MIDDELBURG

Op zaterdag 8 augustus ontmoet Witte Andriesse (Zeeland op de Fiets.nl) een Duitse familie aan de rand van de hoofdstad. De gezinsleden Daria, Paul, Christina, Oliver en Soley uit Wurzburg/Wertheim staan rond 10.00 uur naast hun fietsen op de drukke Sandberglaan.

Voordat de vijf toeristen de stad ingaan willen ze even rusten op de grasstrook tussen het fietspad en de rijbaan. De Duitse gasten verblijven in Wissenkerke en kiezen op deze warme dag voor een behoorlijke fietstocht naar de hoofdstad. Zeeland is bekend terrein voor de familie omdat ze enkele jaren Kamperland als vakantiebestemming hadden.

Na het spontane gesprek vertrekken ze richting centrum. Op deze tropische zaterdag willen ze de binnenstad ontdekken en genieten van de Zeeuwse sfeer. Na enkele gezellige uurtjes gaan ze weer gezamenlijk terug naar Noord Beveland. Op de fiets uiteraard.   (augustus 2020)

Terug naar de inhoud