* Ride4Kids Zeeland - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen :  Ride 4 Kids Zeeland  > Pyreneeen Challenge.
* EDITIE 2024 RIDE4KIDS
VAN 11 T.M. 13 SEPTEMBER IN FRANKRIJK *
* GEZELLIGE FIETS SFEER BIJ
ZEEUWSE ZONNESCHIJN RIDE IN MEI 2024 VANUIT VLISSINGEN ** RIDE4KIDS ZEELAND REED IN 2023
MARATHONTOCHT PYRENEEEN CHALLENGE OVER FRANSE COLS.

  
* LANDELIJKE OPBRENGST RUIM 300.000 EURO
 
TBV. BESTRIJDING METABOLE ZIEKTEN.

 

 
Ride4Kids Zeeland reed de 12 de editie in 2023 met de slogan 'Luctor et Emergo'
 de Franse sponsor fietstocht Ride4Kids van 13 t.m. 15 september.
 De start was vanaf de thuisbasis Camping Lestrois Vallees.

 
  
Klim Programma 2023:
 
Dag 1 : Col des Tentes - Cirque de Troumouse
 
Dag 2 : Col de Borderes - Col du Soulor  - Col Aubisque  (2 kanten)
 
Dag 3 : Col du Tourmalet.     


* ROBERT VAN DER WAL (VLISSINGEN)

VERTELDE OVER ZIJN VOORBEREIDING OP DE RIDE4KIDS PYRENEEEN CHALLENGE 2023.
 
* Ik neem deel aan Ride4Kids Pyreneeen Challenge sinds 2015 en heb sindsdien slechts 1 editie gemist (2022) vanwege het feit dat ik vanwege werk verhinderd was. Na afloop van iedere editie denk ik "het is mooi geweest" en nu wordt het tijd voor deelname aan een andere goede doelen evenement. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en zodra de inschrijving voor de volgende editie in oktober weer mogelijk is schrijf ik me weer in.

* Op dat moment begint voor mij, en natuurlijk ook voor mijn vrienden van Ride4Kids Team Zeeland. De fysieke voorbereiding maar natuurlijk ook, en dat is nog veel belangrijker het werven van sponsoren om zoveel geld als mogelijk geld bijeen te krijgen waarmee wetenschappelijk onderzoek naar metabole ziekten bij kinderen wordt gefinancierd. Dit is hard nodig want er is nog steeds geen medicijn om deze dodelijke ziekte te bestrijden, hierdoor wordt 70 procent van de kinderen die met metabole ziekte geboren wordt nooit volwassen en de helft haalt zelfs de leeftijd van 10 jaar niet eens.* Ons Zeeuwse team bestaat dit jaar uit 6 fietsers (Peter, Andre, Folkert, Cees, Anand en ondergetekende) en 5 vrijwilligers (Yvonne, Annette, Kirsten, Piet en Monique). Een kleiner team dan in het verleden, maar nog steeds een mooi team mensen die zich inzetten voor Stichting Ride4Kids. We hebben inmiddels 19.000 euro bij elkaar weten te krijgen via diverse, met name Zeeuwse, bedrijven die het goede doel een warm hart toedragen, maar ook d.m.v. donaties van familie, vrienden en collegas. Een bedrag waar we enorm trots op zijn en ons Zeeuwse team is in de afgelopen jaren het team geweest dat iedere keer het hoogste sponsorbedrag heeft weten bij te dragen aan het totaalbedrag dat meestal ca. 250.000 euro bedraagt.

 

* Even terugkomen op de fysieke voorbereiding op het evenement. Ik maak sinds maart 2021 gebruik van de diensten van Ramon Vleugel (Ramon Sportscare) uit Goes. Hij is zelf ook een fanatiek fietser die ook wedstrijden rijdt en hij begeleid (duur)sporters bij het behalen van hun doelen met trainingsbegeleiding. Op basis van een INSCYD inspanningstest bepaalt hij wat mijn waardes zijn en om deze te verbeteren krijg ik elke 4 weken een nieuw trainingsschema waarmee ik beter en sterker wordt.

* In de 10 maanden voorafgaand aan het evenement (dit jaar van 13 t/m 15 september) train ik 5-6 keer per week. Dan wordt ik middels duurtrainingen, VO2max trainingen, tempoduurtrainingen etc. goed voorbereid op de inspanningen die ik moet leveren om het evenement goed te volbrengen. In het verleden is het mij uiteraard ook zonder deze gedegen voorbereiding gelukt om het evenement te volbrengen, maar uiteindelijk is het toch wel prettig om beter en sterker aan het evenement te beginnen en minder vermoeid op de top aan te komen. Ik heb op het moment dat ik dit schrijf alweer 8.569 km in de benen sinds 1 januari 2023, dus ben goed voorbereid.
 
Het evenement is zeker geen wedstrijd want het goede doel staat voorop, maar als je toch meedoet dan wil je jezelf toch ook wel een beetje uitdagen en proberen je PR resultaten op de diverse Pyreneeen cols te verbeteren.

 

 
* Dit jaar zijn er weer mooie uitdagende routes uitgestippeld voor de deelnemers
en ons team zal elke dag de A-route (zwaarste routes) fietsen. 
* Programma 2023:    

13 september: 127 km met 3.670 hoogtemeters
en beklimmingen van Col de Tentes en Cirque de Troumouse
 
14 september: 104 km met 3.480 hoogtemeters
en beklimmingen van Col des Borderes, Col du Solour en Col Aubisque (beide zijden).
 
15 september: 79 km met 2.280 hoogtemeters en het beklimmen van Col du Tourmalet


* In totaal krijgen we dus over de 3 dagen 310 km en 9.430 hoogtemeters te verwerken. We zijn met alle andere deelnemers uit Nederland al vanaf zaterdag 9 september op de camping in Argeles-Gazost en in de aanloop naar het evenement zal er ook nog het nodige getraind worden waardoor er wat extra kilometers en hoogtemeters bijkomen.

Tijdens de Ride4Kids Pyreneeen Challenge in september 2022
beklommen de Zeeuwse deelnemers de mooiste cols van de Pyreneeen:

Col du Tourmalet   (2115 mtr)
Luz Adrdiden    (1489)
Hautacam     (1560)
Col Spandelles    (1378)
Col  du Soulor     (1474)
Col du Aubisque     (1709)   

* 517 EURO BIJ FIETSROUTE RIDE4KIDS ZEELAND 2022 LANGS MOLENS WALCHEREN

Fotografie: Organisatie.

Ride4Kids Zeeland beleefde op zaterdag 26 maart 2022 een succesvolle Clinic 0.
Het fietsevenement werd onder het genot van een heerlijk zonnetje en de altijd aanwezige Zeeuwse wind verreden.
Op het mooie Walcheren konden de deelnemers kiezen uit routes van 60 en 90 km die beiden langs de prachtige molens voerden. De fietsers vertrokken bij de Fietsenmakker in Vlissingen en de finish lag bij de Kanovijver in Vlissingen.
De rit werd uitgereden zonder lekke banden of andere pech en iedereen genoot van de leuke tocht die mogelijk werd gemaakt door de vrijwilligers Peter, Yvonne, Piet, Miranda en Monique en de sponsors.
* De opbrengst voor Stichting Ride4Kids kwam uit op 517,50 *       


Terug naar de inhoud