* Nick van der Lijke - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
Wielrennen : Nick van der Lijke  >  Riwal Cycling Team tot 31 december 2021.

NICK VAN DER LIJKE IN 2021
BIJ DEENSE CONTINENTALE FORMATIE RIWAL CYCLING TEAM

Foto : Instagram     21 februari 2021.

De 29 jarige Nick van der Lijke (Middelburg > Zevenhuizen) koerste in 2020 bij de Deense ploeg Riwal Readynez. De pro continentale formatie wilde vanaf 2020 meer wedstrijden rijden in Belgie en Nederland. Daarnaast mikte de ploegleiding op een wildcard voor de Tour de France met een Grand Depart in de hoofdstad Kopenhagen.Mede door de corona perikelen werd het een moeizaam seizoen voor de renners. Het management zag in de zomer ook nog eens topsponsor Readynez afhaken maar vond met Securitas alsnog een nieuwe geldschieter.

In december 2020 meldde de teamleiding dat de ploeg wegens onvoldoende sponsoring niet verder kan in de pro continentale competitie van de UCI. Van der Lijke belandde richting jaarwisseling 20-21 in een onzekere periode aangaande zijn wielertoekomst. Riwal kon echter met nieuwe sponsoren wel de continentale status binnenhalen. v.d. Lijke besloot om in 2021 bij de Deense formatie te blijven onder de formatienaam Riwal Cycling Team. De Nederlandse ploegmaats van Van der Lijke zijn Elmar Reinders en Adrie Lindeman.van der Lijke begon in 2020 aan zijn zevende profseizoen.Foto : In 2019 behaalde de 29 jarige renner een podiumplaats (3) in de Nederlandse klassieker Veenendaal Veenendaal Classic.
Na een val in de Tour of Norway eind mei moest hij enkele maanden herstellen en kon pas in het naseizoen zijn rentree maken. v.d. Lijke droeg vanaf 2016 vier seizoenen het sponsorshirt van Roompot Oranje Peloton, Roompot Nederlandse Loterij en Roompot Charles.In 2015 ging Nick van der Lijke met Team Lotto NL Jumbo naar de Giro. In de zeventiende etappe van Tirano naar Lugano kwam de Zeeuw als tiende binnen. Alberto Contador (Tinkoff Saxo) werd in Milaan als eindwinnaar gehuldigd. Van der Lijke belandde op de 86 ste plaats met een marge van ruim 4 uur op de Spaanse triomfator. In 2014 koerste de geboren Middelburger in het groene sponsorshirt van Belkin Pro Cycling.Foto : Facebook
Van 2010 tot 2013 koerste de Zeeuwse belofte in het shirt van Rabobank Development. Bij deze Nederlandse opleidingsploeg reed v.d. Lijke naar winst in o.m. Tour Gironde, Kreiz Breizh en de Beverbeek Classic.
 
Foto:   Als 18 jarige junior sprintte v.d. Lijke (UWTC De Volharding) in 2009 naar de hoofdprijs in de Omloop van Borssele te SHeerenhoek.  

Van der Lijke in de PZC over zijn verwachtingen voor 2021: "Het was vorig jaar in veel opzichten een heel moeilijk en raar seizoen. Dus mijn doel voor dit jaar is vooral om plezier te hebben en zo agressief mogelijk te genieten van het wielrennen. Ik streef natuurlijk altijd naar mijn beste niveau, maar dit jaar wil ik ook weer een aantal races winnen en stabieler zijn."     (15 januari 2020)
NICK VAN DER LIJKE EN PLOEGMAATS STONDEN TOT MEDIO JULI 2020
OP NON ACTIEF WEGENS CORONA PERIKELEN

Foto : Facebook

Bron : Wielerflits 31 maart 2020

NICK VAN DER LIJKE IN 2020 MET 4 LANDGENOTEN
BIJ DEENSE PLOEG RIWAL READYNEZ

Foto : Riwal Readynez Cycling Team.    

Nick van der Lijke (Middelburg > Rotterdam) koerste in 2020 bij de Deense ploeg Riwal Readynez. De pro continentale formatie wilde vanaf 2020 meer wedstrijden rijden in Belgie en Nederland. Daarnaast mikte de ploegleiding op een wildcard voor de Tour de France 2021 die start in de hoofdstad Kopenhagen. In het UCI team klassement 2019 eindigden de Denen op de 18 de positie met 1167 punten.

van der Lijke begon in 2020 aan zijn zevende profseizoen. In 2019 behaalde de toen 28 jarige renner een podiumplaats (3) in de Veenendaal Veenendaal Classic. Na een val in de Tour of Norway eind mei moest hij enkele maanden herstellen en kon pas in het naseizoen zijn rentree maken. v.d. Lijke droeg 4 seizoenen het sponsorshirt van Roompot Oranje Peloton, Roompot Nederlandse Loterij en Roompot Charles.
Terug naar de inhoud