* Mijn Wegseizoen 2024 - Zeeland op de Fiets

* MIDDELBURG FIETST *
Ga naar de inhoud
* Rubriek "Mijn Wegseizoen 2024  -  In het wiel van...

* Yva Geluk en Noor Dekker (Middelburg). 


* Yva Geluk.*  Noor Dekker.

 
* Woonplaats :   Middelburg.

* Wielervereniging : JEGG - DJR Academy  Oosterhout.


 
* NOOR DEKKER (MIDDELBURG) WIL IN 2024 HAAR KOERSINZICHT VERBETEREN
 
 
Eigen foto's.    Noor Dekker (Middelburg) heeft geen nog geen concrete doelen voor het wegseizoen: "Mijn plan is vooral om veel ervaring op te blijven doen in het peloton. Hopelijk zit ik ook dit jaar weer in de selectie voor de meerdaagsen in het buitenland. De zwaardere, langere wedstrijden liggen mij goed en tegelijkertijd geven de etappekoersen mij de kans om in korte tijd mijn koersinzicht flink te verbeteren. Maar ongeacht hoe mijn wedstrijdseizoen bij JEGG-DJR zal verlopen, is 1 ding zeker: ik hoop er net zoveel van te genieten als ik deed in 2023.

Ze kijkt ook terug op haar debuut in het peloton in 2023: Na een zomer vol met koersen te hebben afgesloten met een meerdaagse in Ierland, zat mijn eerste wielerseizoen erop. Veel geleerd, veel gelachen, en vooral: veel beginnersfouten gemaakt. Maar leuk, dat was het zeker. Toch was het na ruim veertig koersdagen in 2023 tijd voor een wielerpauze. Even niet fietsen, om vervolgens weer rustig op te bouwen richting nieuwe seizoen.

 


In haar winterprogramma zat veel variatie: Ik ben meer gaan hardlopen, pakte wat vaker de mountainbike en zat geregeld binnen op mijn Tacx. Als het uitkwam, stond ik aan de start bij een ATB wedstrijd om ook mijn technische skills bij te schaven en tegelijkertijd een uurtje flink in het rood te gaan.
Foto: En als ik in hartje winter even geen moraal had om mezelf op de fiets te slepen omdat het weer eens stroomt van de regen, dan belde ik mijn favoriete fietsmaatjes Yva Geluk of Joannathan Duinkerke om er samen op uit te trekken. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen. Een trainingskamp in Spanje met mijn ploeg vormde de perfecte voorbereiding op komend wegseizoen". (februari 2024)

* YVA GELUK (MIDDELBURG) WIL IN 2024 MEEDOEN MET WEGWEDSTRIJDEN EN GRAVELRACES

* Foto : Yva Geluk vooraan 2de rechts *
Yva Geluk wil in 2024 af en toe nog wat wedstrijden op de weg rijden en ze is ook van plan met een aantal gravelraces mee te doen. Volgens de Middelburgse is het leuk om te zien dat deze discipline ook in Nederland steeds meer deelnemers trekt.

Geluk: "In de winter van 2023 - 2024 stond het opbouwen voor mij centraal. Eind maart 2023 heb ik mijn dochtertje Mavi gekregen waardoor ik er een tijdje tussenuit ben geweest.

Ik reed zoveel mogelijk strandraces. Ik merkte wel dat ik wat hardheid nodig had om weer in conditie te komen. Het blijft voor mij de allerleukste discipline die er bestaat. Het is echt genieten om door weer en wind langs de zee te racen. Elke wedstrijd is ook weer heel erg anders door de wisselende strandomstandigheden.


Verder doe ik ook veel duurtrainingen om mijn basis weer wat te vergroten. Af en toe zijn er ploegtrainingen met mijn team JEGG-DJR. Ook ben ik heel blij met mijn ploeggenootje Noor Dekker die ook in Middelburg woont. We kunnen elkaar altijd perfect motiveren tijdens blokken- of duurtrainingen en zo mooi samen trainen".   (februari 2024)

Terug naar de inhoud