* Mick van Dijke - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Mick van Dijke  (Colijnsplaat).

> Team Jumbo Visma & Team Visma | Lease a Bike  t.m. 2024.

* PROGRAMMA MICK VAN DIJKE.
(onder voorbehoud)
nog geen planning vanaf 25 juni.
* NK Wielrennen Arnhem over o.m. de Posbank.

* NK Tijdrijden 2024 in Steenbergen met Mick van Dijke.
 
* BALOISE BELGIUM TOUR : MICK VAN DIJKE IN TOP 30 EINDKLASSEMENT

De Noor Soren Waerenskjold (foto) heeft na zijn winst in de openingstijdrit ook de eindzege gepakt in de Baloise Belgium Tour. De 24 jarige coureur van Uno X Mobility noteerde na de eerste dag in Beringen een zevende, 37 ste, 19 de en elfde plaats in de etappes met de finale in Brussel onder het Atomium.
In het seconden spel tijdens de laatste rit kwam Mathias Vacek (Lidl-Trek) 4 seconden tekort voor de hoofdprijs.   3. Alex Aranburu (Movistar) op 7 sec     4. Jasper Philipsen (Alpecin Deceuninck) op 17 sec   5. Jasper Stuyven  (Lidl-Trek) op 19 sec
 
29. Mick van Dijke op 1.29     
Klasseringen:  22, 36, 55, 36 - 134 ste in slotrit na combival met sprinter & ploeggenoot Olav Kooij.  
 
106.  Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert op 19.38.      136 renners in algemeen klassement.
Ploegen (24)   1. Movistar     15. Visma | Lease a Bike      23. Beat Cycling Club.     (16 juni 2024)

* Bron Wielerflits 13 juni
* MICK & TIM VAN DIJKE IN 2025 NAAR RED BULL - BORA - HANS GROHE* TOP 20 BROERS VAN DIJKE IN PARIJS - ROUBAIX OVER 29 KASSEISTROKEN.

* UNIEKE WINST MATHIEU VAN DER POEL NA SOLO VAN 60 KM.
* Fotografie: Freddy Scheele en Edwin van Immerseel *

Mick & Tim van Dijke hebben indruk gemaakt tijdens de topklassieker Parijs-Roubaix. De Zeeuwse broers van Visma | Lease a Bike konden zich lang voorin handhaven en eindigden in de top 20 op de Velodrome in Roubaix.
 
Na de start van editie 121 in Compiegne vormden negen coureurs de vlucht van de dag die een hoog tempo hanteerden door Noord Frankrijk. Op de eerste kasseistroken hadden de vluchters met o.m. Kasper Asgreen, Liam Slock en Dries De Bondt nog een kleine voorsprong maar onder impuls van de formatie Alpecin Deceuninck kwam alles vrij snel bij elkaar. In het eerste uur lag het koersgemiddelde op 54 km.


Hierna ontstond een kopgroep met ruim 20 renners. Daarbij Mick en Tim van Dijke en hun Noorse ploegmaat Hagenes. Op de befaamde strook Arenberg gooiden o.m. v.d. Poel en Pedersen het tempo de hoogte in. Tim van Dijke had materiaalpech en Mick van Dijke miste een bocht, kwam ten val en moest later op een andere fiets verder.
Met nog 58 km te gaan zette v.d. Poel zijn beslissende aanval in. De wereldkampioen versnelde op de kasseien, zijn opponenten konden niet volgen en waren meteen kansloos. Met een magistrale solo koerste de Nederlander met overmacht naar de tweede overwinning in het Franse wielermonument.


* Mick & Mathieu *

Daarachter probeerde Tim Van Dijke een top 10 klassering veilig te stellen. Met een krachtige demarrage op de piste van Roubaix behaalde de Zeeuw een knappe achtste plaats. Het 24-jarige talent werd na afloop echter teruggezet naar de zestiende plek door de jury na het overschrijden van de blauwe lijn op de piste. Hagenes en Mick van Dijke bereikten in een achtervolgende groep de wielerbaan en boekten uiteindelijk ook een mooi resultaat.
 
* Foto : Visma | Lease a Bike > begroeting Mick & Tim op de wielerbaan *

Tim van Dijke bij de finish over zijn kasseienklassieker: "Ik ben trots op wat we verwezenlijkt hebben. We kenden heel wat pech de laatste periode. Normaal rijd ik in dienst van kopmannen als Wout van Aert, Christophe Laporte en Dylan van Baarle. Nu kreeg ik de kans om voor mezelf te rijden. Ik was best nerveus, waardoor ik misschien niet altijd de beste keuzes maakte. Maar achteraf gezien beleefde ik een geweldige dag.
 
Het was best onwezenlijk en emotioneel om samen met mijn broer in de kopgroep van Parijs-Roubaix te rijden. Zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix behoren tot mijn favoriete wedstrijden. Ooit hoop ik hier mee te strijden voor de zege. Als kind droomden we van momenten als dit".
 
Sportief directeur Merijn Zeeman over de jongeren binnen zijn team: "We startten met het idee om onze jonge renners Tim, Mick en Per de kans te geven om zich te tonen. Natuurlijk was dat niet wat we begin dit seizoen gepland hadden, maar iedereen weet wat ons allemaal is overkomen de afgelopen periode. Talentontwikkeling vinden we heel belangrijk en het is goed om te zien dat onze jonge talenten zijn opgestaan. Onderweg leverden ze schitterend werk. Dankzij onze jongeren kunnen we deze periode echter alsnog afsluiten met opgeheven hoofd. De toekomst ziet er niet slecht uit".


Top 5:   1. Mathieu van der Poel   259 km.  5.25.58   gem. 47.802 km. 800 UCI punten.   2. Jasper Philipsen op 3.00    3. Mads Pedersen  z.t. 4. Nils Politt   z.t.    5. Stefan Kung op 3.15
 16. Tim van Dijke op 4.47     19. Mick van Dijke op 6.22.   110 renners geklasseerd.

Tim van Dijke bij Wielerflits over zijn declassering van positie 8 naar 16:

RONDE VAN VLAANDEREN:
 TOP 50 BROERS VAN DIJKE. DERDE WINST MATHIEU VAN DER POEL

* Fotografie : Edwin van Immerseel & Freddy Scheele *
 
Mick & Tim van Dijke hebben in de 108 ste editie van de Ronde van Vlaanderen nuttig tempowerk geleverd in het peloton maar de deze keer konden de kopmannen van Visma | Lease a Bike het karwei niet afmaken. De ereplaatsen bleken onhaalbaar in Vlaanderens Mooiste en deze uitkomst was voor de Nederlandse formatie licht teleurstellend na de recente zeges in klassiekers en etappewedstrijden. De absentie van Wout van Aert, Christophe Laporte en Jan Tratnik konden hun teamgenoten niet opvangen. De Belg Tiesj Benoot was op de vijftiende plaats de beste man van de geel/zwarte brigade na 17 beklimmingen en 7 kasseistroken.Na de start op de Markt in Antwerpen werd na 20 km de vlucht van de dag geformeerd (foto). De strijdlustige kopgroep bestond uit acht coureurs met de Hollanders Elmar Reinders (Jayco Alula) en David Dekker van Arkea B&B Hotels. De dappere aanvallers kregen wel ruimte van het peloton maar uiteindelijk werden ze ingerekend toen de heuvelzone in zicht kwam.
Matteo Jorgensen was namens Visma | Lease a Bike tot in de finale in de spits te zien. Op de aanval van Mathieu van der Poel op de Koppenberg had de Amerikaan echter geen antwoord en vervolgens kon hij zich niet meer voorin handhaven.Jorgensen over deze cruciale fase: "Ik wist dat ik Van der Poel moest volgen en gaf alles om op zijn wiel te zitten. Helaas moest ik een paar meter laten. Ik smeet met mijn krachten om het gat dicht te krijgen, maar het lukte net niet. Daarna was het op bij mij. Van der Poel heeft heel slim en sterk gekoerst. Hij is absoluut de verdiende winnaar. Wij hebben er als ploeg voor gevochten en ons best gedaan. Op die strijdlust ben ik trots".  


Ploegleider Grischa Niermann: "We hadden vooraf een plan, en ik denk dat de jongens dat goed hebben uitgevoerd. We zijn strijdend ten onder gegaan. Matteo bleek heel erg sterk op de Koppenberg en geraakte nog bijna tot op het wiel van Van der Poel, maar helaas moest hij zijn inspanning even later bekopen. Matteo heeft ook nog niet zo veel wedstrijden van 270 kilometer in de benen, dus het is logisch dat de tank uiteindelijk leeg raakte. Het is niet het resultaat waarvoor we naar hier kwamen, maar we verlaten het strijdtoneel met opgeheven hoofd".

De 29 jarige Mathieu van der Poel  (Alpecin Deceuninck) kon na 6 uur en 270 km de derde Vlaanderen triomf op zijn erelijst noteren.    2. Luca Mozzato    (Arkea B&B Hotels) op 62 sec        3. Nils Politt      (UAE Team Emirates)  z.t.       4. Mikkel Bjerg     (UAE Team Emirates)  z.t.    5. Antonio Morgado  (UAE Team Emirates)  z.t.
 
30. Tim van Dijke op 3.20    42. Mick van Dijke op 4.39.   
De jury rapporteerde 87 finishers in Oudenaarde.   (31 maart 2024)
 

TEAM VISMA | LEASE A BIKE IN DWARS DOOR VLAANDEREN:

* MATTEO JORGENSON ZORGT VOOR 18 DE SEIZOENZEGE.
* TOPFAVORIET WOUT VAN AERT UIT KOERS NA ZWARE VAL.


* Foto : Visma | Lease a Bike *

Team Visma | Lease a Bike beleefde in Dwars door Vlaanderen een wielerdag met blijdschap en somberheid. Aan de ene kant waren er enthousiaste reacties na de overwinning van Matteo Jorgenson (foto). Daar tegenover stond het uitvallen van Wout van Aert die in een afdaling richting Kanarieberg op 65 km van de streep met hoge snelheid hard onderuit ging. Op dat moment had de Nederlandse ploeg met de Zeeuwse broers van Dijke in de gelederen de wedstrijd stevig in handen en trachtte een beslissing te forceren in aanloop naar de heuvelzone.

In het ziekenhuis werden bij van Aert breuken geconstateerd aan het sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben. De Belg ontbreekt in de klassiekers Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Foto onder: Bij de val in Vlaanderen rapporteerde de koersdirectie nog meer gewonde favorieten. Naast van Aert konden ook Mads Pedersen, Jasper Stuijven en Biniam Girmay niet verder.Foto : TV. Na dit ernstige incident ontstonden verschillende groepen richting Waregem. Bij de aanvallers zaten toch weer twee renners van de gehavende Nederlandse ploeg van manager Richard Plugge. Jorgenson en Benoot vochten voor een goede klassering en probeerden in de finale nog weg te komen. De 24 jarige Amerikaan verraste zijn vluchtgenoten en kwam solo over de finish met een halve minuut voorsprong.   2. Jonas Abrahamsen (Uno X Mobility) op 29 sec   3. Stefan Kung  (Groupama FDJ)  z.t.    4. Tiesj Benoot   (Visma | Lease a Bike)  z.t.   5. Dries de Bondt  (Declathon AG2R La Mondiale)  z.t.

Beste Hollander:  14. Danny van Poppel  (Bora hansgrohe) op 2.07
Zeeuwen:  38. Mick van Dijke op 3.42    118. Tim van Dijke op 7.54    De jury meldde 135 finishers.

> Commentaar Tim van Dijke over zijn 'dubbele gevoel' na Dwars door Vlaanderen:
(27 maart 2024)
Topklassieker Gent - Wevelgem.  Winst voor Mads Pedersen (Lidl-Trek / foto) na aantrekkelijke wedstrijd en enerverende finale.De 28 jarige Deense tempobeul versloeg in Wevelgem na 5,5 uur zijn vluchtgezel Mathieu van der Poel na een koers over 253 km door de Flanders Fields. 3. Jordi Meeus op 16 sec.   4. Jasper Philipsen  z.t.   5. Jonathan Milan  z.t.   Zeeuwen: 45. Tim van Dijke op 16 sec.   85. Mick van Dijke op 5.17.  De jury rapporteerde 98 finishers.    (24 maart 2024)


MILAAN - SAN REMO : WINST JASPER PHILIPSEN - PLOEGGENOOT MATHIEU VAN DER POEL

In de ultieme finale van La Primavera bracht Mathieu van der Poel met een indrukwekkende achtervolging zijn ploegmaat Jasper Philipsen (foto) in kansrijke positie bij de eerste groep.
 
De 26 jarige 'Vlam van Ham' kon deze zege bijna niet meer ontgaan en sloeg dan ook toe in de laatste 100 meter. De Belg vloerde alle snelle concurrenten en won de Italiaanse eendagskoers met een banddikte verschil. Tijdens de enerverende slotfase op de Cipressa en Poggio ondernamen o.m. Matteo Sobrero en Tom Pidcock solopogingen maar slaagden er niet in weg te komen. Ook toen al was van der Poel bij de les en liet niemand wegrijden omdat kanshebber Philipsen zich kon handhaven en in de buurt bleef.

De vlucht van de dag bestond uit 10 renners en was Italiaans getint. Na een maximale voorsprong van drie minuten verbrokkelde de kopgroep in de heuvelzone met de Capo Cervo, Berta en Mele. In het routeboek van de 115 de editie stonden 2244 hoogtemeters.

 

* Foto: Facebook Pogacar *

Uitslag:   1. Jasper Philipsen  (Alpecin Deceuninck)    288 km    6.14.44   gem. 46.11 km.   
2. Michael Matthews      3. Tadeij Pogacar      4. Mads Pedersen     5. Alberto Bettiol
10. Mathieu van der Poel     14. Olav Kooij op 35 sec.

Zeeuwen:  119. Mick van Dijke op 4.51     158. Tim van Dijke op 11.58 na val bij de Capo Berta.
De UCI jury meldde 164 finishers op de Via Roma.       (16 maart 2024)


PARIJS - NICE :
EINDWINST VOOR NIEUWKOMER MATTEO JORGENSON, PLOEGMAAT VAN BROERS VAN DIJKE
De Amerikaan Matteo Jorgenson heeft in zijn debuutjaar bij Team Visma | Lease a Bike meteen een World Tour zege binnen gehaald voor het geel-zwarte gezelschap van Richard Plugge. Op de Promenade des Anglais in de Zuid Franse kustplaats bij de Middellandse Zee werd de 24 jarige allrounder na 27 uur en 50 minuten in het zadel als eindwinnaar gehuldigd van de achtdaagse Parijs-Nice. De Nederlandse topformatie heeft met Jorgenson uit de USA een nieuwe ronderenner in de gelederen.Foto: Organisatie.  Tijdens de slotetappe rond Nice over 109 km oogde Jorgenson nog scherp en koerste vol overtuiging in de voorste gelederen. Met een geweldige inspanning reed hij leider Brandon Mcnulty uit de gele trui en pakte het eindklassement van de 82 ste editie.  2. Remco Evenepoel op 30 sec.   3. Brandon Mcnulty op 1.47    4. Mattias Skjelmose op 2.22     5. Aleksandr Vlasov op 2.57.  Beste Hollander: 8. Wilco Kelderman op 4.04.  Zeeuwen: 76. Tim van Dijke op 1.19.54     81. Mick van Dijke op 1.23.39.  Eindstand met 103 coureurs.  Ploegenklassement met 19 teams:  1. UAE Team Emirates   2. Team Visma | Lease a Bike op 7.45.Foto: Facebook. Na de huldiging bedankte Jorgenson op Wielerflits niet alleen zijn ploegmaats maar ook Richard Plugge en Merijn Zeeman: "Ze brachten me bij dit team. En dan hebben ze me in mijn eerste jaar ook nog de kans gegeven om kopman te zijn in een WorldTour koers als Parijs-Nice. Het is heel speciaal. Alles is veranderd, elk detail. Het is een heel mooie zege en een heel goede prestatie in mijn leven. Ik ga er van proberen te genieten en mijn voetjes op de grond houden".   (10 maart 2024)

 
De 24 jarige Belg Remco Evenepoel (Soudal Quick Step) won de laatste etappe rond Nice over 109 km met toch nog 2300 hoogtemeters als uitdaging. Routinier Victor Campenaerts van Lotto Dstny vond nog voldoende motivatie voor een lange solo maar in de slotfase kwamen de klimmers naar de kop en de 32 jarige Belg werd toen vlot ingelopen. Op de 30 ste positie was Koen Bouwman de eerste Hollander op 8.38.   81. Mick van Dijke op 23.52   95. Tim van Dijke op 24.44.   (10 maart 2024)In de voorlaatste etappe etaleerde Aleksandr Vlasov (foto) zijn klimmersbenen. De 27 jarige Rus van Bora hansgrohe won de rit van Nice naar La Madone Utelle met 2342 hoogtemeters in het routeboek. Vlasov noteerde voor de 104 km een tijd van 2.44.03.
2. Remco Evenepoel op 8 sec.   3. Primoz Roglic  z.t.    4. Mattias Skjelmose   z.t.     5. Matteo Jorgenson  z.t.   8. Wilco Kelderman op 31 sec.    65. Tim van Dijke    66. Mick van Dijke, beiden op 15.59. Twee Nederlanders uit koers: Timo Roosen en Dylan Groenewegen. (9 maart 2024)Foto: TV.  Vrijdag zorgden drie renners voor een spannende finale van de zesde rit. Mattias Skjelmose, Brandon Mcnulty en Matteo Jorgenson bleven op de pittige slotklim buiten bereik van de achtervolgers. Na 198 km en 2860 hoogtemeters was de zege voor de 23 jarige Deen Skjelmose van Lid-Trek die 4,5 uur op de fiets zat. Tussen Sisteron en La Colle sur Loup.  2. Mcnulty  (UAE Team Emirates)  z.t.  3. Matteo Jorgenson  (Visma | Lease a Bike)  z.t.   4. Remco Evenepoel  (Soudal Quick Step) op 52 sec.   5. Harold Tejada  (Astana Qazaqstan) op 53 ec. Eerste Nederlander:  8. Wilco Kelderman op 53 sec. Zeeuwen:  102. Tim van Dijke op 18.04     109. Mick van Dijke op 18.04. De vlucht van de dag bestond uit 10 renners met Gijs Leemreize (DSM Firmenich Postnl) als Hollandse vertegenwoordiger.
Klassement:  1. Brandon Mcnulty   69. Tim van Dijke op 39.30     86. Mick van Dijke op 44.07. (8 maart 2024)Foto: TV. Olav Kooij sprintte in Sisteron naar de tweede dagzege in de Franse etappewedstrijd. De rappe coureur uit het Zuid Hollandse Numansdorp versloeg de hele meute overtuigend en noteerde zijn vierde seizoenzege. Kooij meldde na zijn triomf dat hij zich sterker voelt en meer snelheid in de benen heeft dan vorig seizoen. De Nederlanders Mathijs Paasschens en Pascal Eenkhoorn van Lotto Dstny lieten zich tijdens de 5de rit in de achtmans vlucht van de dag zien.
 
Kooij: "Het was een harde koers, zeker omdat er een sterke kopgroep weg was. Bovendien stond de wind de hele dag op kop. Mijn teamgenoten hebben heel hard gewerkt in de achtervolging en mij goed in de finale afgezet. Daar ben ik ze dankbaar voor. De eerste etappe was het al raak, dus het is prachtig om nu weer te winnen. We hadden het plan om voor een sprint te gaan. Het is heel mooi dat het uitkomt. Deze zege voelt heel goed".
 
Uitslag:   1. Olav Kooij   193 km  4.23.44     2. Mads Pedersen  (Lidl Trek)     3. Pascal Ackermann   (Israel Premier Tech)   4. Sam Bennett (Declathon AG2R La Mondiale)    5. Danny van Poppel  (Bora hansgrohe)     42. Tim van Dijke  z.t.   134.  Mick van Dijke op 5.25.   (7 maart 2024)In de woensdag rit over 183 km. kwamen de klimmers naar het front. Tussen Chalon sur Saone en de Mont Brovilly kreeg het peloton 3341 hoogtemeters voor de wielen. In de finale pakte de Colombiaan Santiago Buitrago (24 / foto) met een solo de dagzege na een inspanning van 4,5 uur en een gemiddelde van ruim 41 km per uur. 2. Luke Plapp  (Team Jayco Alula) op 10 sec.    3. Mattias Skjelmose  (Lidl Trek) op 37 sec.   4. Remco Evenepoel (Soudal Quick Step) op 37 sec.    5. Egan Bernal  (Ineos Grenadiers) op 39 sec.   Beste Hollander:  11. Wilco Kelderman op 46 sec.  Zeeuwen:  72. Mick van Dijke op 17.20    80. Tim van Dijke op 19.17    (6 maart 2024)Foto: X.  In de ploegentijdrit rond Auxerre zette UAE Team Emirates de snelste score op de juryklok. Het gemiddelde over 26,9 km kwam op 51.429 km per uur. De 22 teams reden in de race tegen de klok onder een gevarieerd weerbeeld met bewolking, wind, zon en regen en zicht op de regenboog.
Uitslag:  1. UAE Team Emirates  31.23   gem. 51.429 km.  Renners: Joao Almeida, Brandon Mcnulty, Finn Fisher-Black, Jay Vine.  Marc Soler op 41 sec.   Felix Grosschartner 3.41    Nils Politt  4.11
2. Team Jayco Alula op 15 sec.     3. EF Education EasyPost op 20 sec.   4. Soudal Quick Step op 22 sec.   5. Ineos Grenadiers op 22 sec.


Team Visma | Lease a Bike droeg de veelbesproken nieuwe helmen en eindigde op positie 6 met 38 sec achterstand na gemiddeld 50.411 km.  Renners:  Matteo Jorgenson    Wilco Kelderman    Koen Bouwman   Tim van Dijke op 1.37     Olav Kooij  1.55      Edoardo Affini 2.23     Mick van Dijke  2.46
 
Algemeen klassement:  1. Brandon Mcnulty  (UAE Team Emirates)   Beste Nederlander: 16. Wilco Kelderman op 38 sec.  Zeeuwen:  63. Tim van Dijke op 2.47    73. Mick van Dijke op 3.56.  

Ploegleider Frans Maassen over de tijdrit: "De weersomstandigheden waren niet echt in ons voordeel, maar ik denk dat we als team maximaal gepresteerd hebben. We waren erg gemotiveerd aan de start en de jongens hebben zo hard mogelijk gevochten'.  . (5 maart 2024)
Foto: TV.  Arvid de Kleijn kan de eerste World Tour zege op zijn erelijst zetten. Maandag won de 29 jarige renner van Tudor Pro Cycling de tweede rit in de massasprint. De Kleijn kon zich vooraan handhaven in de nerveuze finale richting Montargis. Na een slimme leadout van Maikel Zijlaard kwam de Nederlander in kansrijke positie en kon zijn inspanning afmaken met de hoofdprijs. Tijdens een rustige etappe vanuit Thoiry vormden twee renners de vlucht van de dag. Jonas Rutsch - leider in het bergklassement - en Mathieu Burgaudeau kregen echter onvoldoende ruimte. Na de hergroepering ondernam Pascal Eenkhoorn nog een poging maar zijn solo leverde geen succes op.
Uitslag:  1. Arvid de Kleijn   (Tudor Pro Cycling)  177 km  4.41.02     2. Laurence Pithie  (Groupama FDJ)    3. Dylan Groenewegen (Team Jayco Alula)     4. Danny van Poppel   (Bora hansgrohe)     5. Gerben Thijssen   (Intermarche Wanty)   42. Tim van Dijke   79. Mick van Dijke, beiden z.t. als de Kleijn.  154 renners in koers. (4 maart 2023)Team Visma | Lease a Bike opende Parijs - Nice met een overwinning. Olav Kooij (22 / foto) pakte na ruim 3,5 uur de eerste rit in de pelotonsprint en kon de derde seizoenzege op zijn scorelijst zetten. In een lastige etappe met start en finish in Les Mureaux nabij Parijs moesten de 157 coureurs vier forse klimmen bedwingen. In de finale zaten enkele moeilijke bochten waardoor de snelheid van de sprinters enigszins werd getemperd. De meesten bereikten heelhuids de finish. In de vlucht van de dag kregen Jonas Rutsch, Stefan Bissegger en Mathieu Burgeaudeau onvoldoende vrijheid en het aanvalstrio moest richting aankomst buigen voor het tempogeweld van de snelle mannen.
1. Olav Kooij   (Visma | Lease a Bike)  157 km.  3.36.28     2. Mads Pedersen   (Lidl-Trek)     3. Laurence Pithie  (Groupama FDJ)    4. Nils Eekhoff  (Team DSM Firmenich Postnl)   5. Madis Mihkels   (Intermarche Wanty)     67. Tim van Dijke    68. Mick van Dijke, beiden op 32 sec.   (3 maart 2024)UAE TOUR : MICK & TIM VAN DIJKE IN MIDDENMOOT EINDKLASSEMENT.
 
WINST LENNERT VAN EETVELD NA SPANNENDE SLOTRIT.

* Na een spannend seconden spel op de slotdag werd de Belg Lennert van Eetvelt (foto) na een dubbelslag als eindwinnaar gehuldigd. Het 22 jarige klimtalent van Lotto Dstny pakte de laatste etappe met een voorsprong van 22 seconden op de top van de klim Jebel Hafeet. Na 1267 hoogtemeters bleek deze marge voldoende voor de hoofdprijs in het algemeen klassement na zeven ritten door het tropische Midden Oosten.


* Eindklassement:   1. Lennert van Eetvelt   22.31.18     2. Ben OConnor  (Declathon AG2R La Mondiale) op 2 sec.   3. Pello Bilbao (Bahrain Victorious) op 11 sec.     4. Ilan van Wilder  (Soudal Quick Step) op 21 sec.    5. Attila Valter  (Visma | Lease a Bike) op 34 sec.  
Bart Lemmen (28 / foto) tekende voor de eervolle vermelding beste Nederlander. De eerstejaars fullprof eindigde op het randje van de top 10 met een verschil van 1.13 op de Belgische triomfator.

De broers van Dijke zakten 11 en 12 posities in het klassement op de afsluitende koersdag.  
54. Mick op 18.46    62. Tim op 21.45.
Ploegenklassement (20):   1. Lidl Trek   67.38.53     6. Visma | Lease a Bike op 11.43.


* Zevende etappe:  1. Lennert van Eetvelt   (Lotto Dstny)   161 km   3.38.28    2. Pello Bilbao   (Bahrain Victorious) op 22 sec.   3. Ben OConnor   (Declathon AG2R La Mondiale)  z.t.    4. Michael Storer   (Tudor Pro Cycling)   z.t.   5. Attila Valter   (Visma | Lease a Bike) z.t.  Beste Hollander:  10. Bart Lemmen op 47 sec. 72. Tim van Dijke op 14.00    74. Mick van Dijke z.t.    (25 februari)* Ook de zesde etappe werd een zonovergoten wielerfeestje voor de Belg Tim Merlier. De rappe coureur uit de stal van Patrick Lefevere begon precies op tijd aan de sprint en boekte zijn derde overwinning in het Midden Oosten. Met een gemiddelde van ruim 45 km per uur na 138 km koers etaleerde Merlier zijn topvorm in de aanloop naar de klassiekers in zijn thuisland. Op het vlakke parcours rond Abu Dhabi renden vijf coureurs in de spits. Juan Pedro Lopez (Lidl-Trek), Eddy Fine (Cofidis), Marco Murgano (Corratec) en de Belgen Jonas Rickaert en Henri Uhlig van Alpecin Deceuninck hielden lang stand maar op 12 km van de streep was hun avontuur voorbij.
1. Tim Merlier   138 km  3.02.04    2. Arvid de Kleijn    3. Phil Bauhaus    4. Milan Fretin   5. Gleb Syritsa   6. Dylan Groenewegen (foto) 24. Tim van Dijke    97. Mick van Dijke.    (24 februari)* Olav Kooij (foto) sprintte vrijdag in Umm Al Quwain na 4 uur koersen met 1040 hoogtemeters naar de tweede seizoenoverwinning. Na zijn derde plaats daags voordien pakte de 23 jarige renner uit Numansdorp nu wel de bloemen in de Verenigde Arabische Emiraten. Het verschil met de Belg Tim Merlier was na 182 km een banddikte maar volgens de fotofinish was het net genoeg voor de hoofdprijs in het warme Midden Oosten. Kooij werd door zijn Zeeuwse ploeggenoot Tim van Dijke voorin afgezet en kon deze gezamenlijke inspanning verzilveren. De vlucht van de dag werd geformeerd door Jacopo Mosca (Lidl-Trek) en de Belgen Lennert van Eetvelt en Harm Vanhoucke van Lotto Dstny. Hun voorsprong liep op naar bijna zes minuten maar het aanvalstrio kon zich niet handhaven in de spits.  
1. Olav Kooij    182 km   4.08.38     2. Tim Merlier    3. Sam Welsford     4. Simone Consonni      5. Milan Fretin   8. Tim van Dijke  71. Mick van Dijke.   (23 februari)* In de vierde rit over 168 km, zonder klim obstakels bij een temperatuur van 25 graden, pakte Tim Merlier (foto) zijn tweede seizoenzege. De attente Belg versloeg in Dubai Harbour na 4 uur koers de complete concurrentie in een overtuigende sprint waarin hij op het laatste moment naar voren knalde.  2. Arvid de Kleijn  (Tudor Pro Cycling)   3. Olav Kooij  (Visma | Lease a Bike)   4. Stanislaw Aniolkowski  (Cofidis)   5. Jakub Mareczko  (Team Corratec Vini Fantini)   88. Mick van Dijke    90. Tim van Dijke.  Mark Stewart (Team Corratec) en Harm Vanhoucke van Lotto Dstny in de zonnige wandeletappe ruim 4 minuten wegrijden maar op 50 km van de streep kwam de hergroepering tot stand.   (22 februari)
* In de zware bergetappe op woensdag konden Tim en Mick van Dijke hun posities in het algemeen klassement niet handhaven. De broers van Visma | Lease a Bike kwamen op flinke achterstand binnen op de top van de 20 km lange Jebel Jais met een gemiddelde stijging van 7 procent.
Voor de 28 jarige Australische coureur Ben OConnor (foto) werd de rit vanuit Al Marjan Island een prachtige dag. De coureur van Declathon AG2R La Mondiale reed na 176 km en ruim 4 uur koers solo over de finish en mocht ook de leiderstrui aantrekken. 2. Jay Vine  (UAE Team Emirates) op 5 sec.   3. Lennert van Eetvelt (Lotto Dstny)  z.t.    4. Max Poole  (Team DSM Firmenisch Postnl)  z.t.   5. Ilan van Wilder   (Soudal Quick Step)   z.t.   Eerste Nederlander:  16. Bart Lemmen  (Visma | Lease a Bike) op 12 sec.   48. Mick van Dijke op 4.38   54. Tim van Dijke op 7.48
Klassement:   1. Jay Vine     44. Mick van Dijke op 5.13  (23 plaatsen gezakt)   51. Tim van Dijke op 8.12 (39 posities verlies). (21 februari)* In de tijdrit over Al Hudayriyat Island flitsten drie renners van UAE Team Emirates naar de top 3. De Amerikaan Brandon Mcnulty (25) reed met een gemiddelde van 53.978 km naar de zege op een vlak parcours over woestijnwegen.
Tim van Dijke (Visma | Lease a Bike) liet in de race tegen de klok 17 landgenoten achter zich. De 23 jarige Zeeuw beleefde een mooie wielerdag in de World Tour meerdaagse door het Midden Oosten. Na gemiddeld 52.356 km was het verschil op de 12 de positie maar 25 seconden.
Uitslag tijdrit: 1. Brandon Mcnulty  12,1 km   13.27      2. Jay Vine op 2 sec.    3. Mikkel Bjerg op 4 sec     4. Tobias Foss (Ineos Grenadiers) op 14 sec.    5. Rainer Kepplinger  (Bahrain Vistorious) op 16 sec.  12. Tim van Dijke op 25 sec.    23. Mick van Dijke op 36 sec.   (20 februari)
 


* In de openingsrit sprintte Tim van Dijke in de eerste groep naar de vijftiende plaats. Hij zat voor een stevige valpartij op 200 meter van de finish waarbij veel snelle mannen meteen kansloos raakten voor een ereplaats.
In het eerste gedeelte van de 'woestijnrit' reden twee renners van Corratec Vini Fantini naar de spits. Mark Stewart en Marco Murgano pakte ruim vier minuten maar ze konden hun voorspring niet vasthouden. Na de hergroepering met nog 20 km te gaan ging het vizier bij de 140 coureurs op de sprint met routinier Tim Merlier (31) als triomfator in Liwa na 141 km met 3.09.55 op de klok van de tijdwaarnemer. De Belg van Soudal Quick Step pakte zijn derde seizoenzege en kon 40 kostbare UCI punten bijschrijven.
2. Arvid de Kleijn   (Tudor Pro Cycling / foto)     3. Jakub Mareczko  (Team Corratec Vini Fantini)    4. Fabio Jakobsen   (Team DSM Firmenich Postnl)   5. Sam Welsford  (Bora hansgrohe)   15. Tim van Dijke  z.t.   106. Mick van Dijke op 1.29.   (19 februari)PLOEGMAAT VAN BROERS VAN DIJKE WINT CLASICA ALMERIA

Foto: Organisatie.  Olav Kooij heeft bij de opening van zijn wegseizoen meteen de zege binnen gehaald. Voor zijn ploeg Visma | Lease a Bike vormt deze hoofdprijs de eerste overwinning op de scorelijst 2024.
Kooij sprintte naar de zege in de 39 ste editie van de Clasica Ameria. In deze Spaanse eendagskoers met 1733 hoogtemeters vormden zes renners kopgroep met Alex Molenaar van Illes Belaers Arabay Cyclinga als Hollandse vertegenwoordiger. Richting finale kwam alles bij elkaar en speelde Wout van Aert de hoofdrol in een perfecte lead-out voor ploegmaat Kooij. De 22 jarige sprinter uit Numansdorp was op de afspraak in Roquetas de Mar en kon juichen na ruim 4 uur wedstrijd. 2. Matteo Moschetti  (Q36.5 Pro Cycling)   3. Matteo Trentin (Tudor Pro Cycling)   4. Arnaud De Lie  (Lotto Dstny)    5. Gerben Thijssen  (Intermarche Wanty).
Zeeuwen:  57. Tim van Dijke op 4 sec.   63. Mick van Dijke op 4 sec.  De jury kon 131 coureurs in de uitslag zetten.  (11 februari)


TOP 10 MICK VAN DIJKE IN VUELTA MURCIA

 
Foto: Organisatie.  Voor de Australische renner Ben OConnor was de seizoenstart een geweldige koersdag. De 28 jarige coureur van Declathon AG2R La Mondiale kon de 40 ste uitgave van de Spaanse klimklassieker Vuelta Murcia op zijn erelijst zetten. Na het bedwingen van 2450 hoogtemeters kwam OConnor na 198 km als winnaar over de meet met de tijdscore 4.50.59.
 
2. Jan Tratnik (Visma | Lease a Bike) op 58 sec.   3. Tim Wellens  (UAE Team Emirates) op 59 sec.    4. Michal Kwiatkowski  (Ineos Grenadiers) op 1.27    5. Valentin Madouas  (Groupama FDJ) op 1.45.
 
Mick van Dijke meldde zich in een achtervolgend groepje op de negende plaats. Slechts 69 profs haalden de finish in deze UCI 1.1 wedstrijd rond Murcia.   (10 februari)


TOUR DOWN UNDER : MICK VAN DIJKE OP 8 MINUTEN IN EINDKLASSEMENT* In de slotetappe met de aankomst op Mount Lofty viel Milan Vader in de slotfase en verloor bijna twee minuten. Na deze notering zakte de Middelburger 20 plaatsen in het algemeen klassement. Zijn Zeeuwse ploegmaat Mick van Dijke moest een tijdschade incasseren van 2.06.
De laatste klimrit met 2340 hoogtemeters vanuit Unley leverde prachtig vuurwerk op in de finale. Na ruim 3 uur wedstrijd was er dubbel succes voor de Brit Stephen Williams. De 27 jarige coureur van Israel Premier Tech werd gehuldigd als dag winnaar en hij mocht de laatste leiderstrui aantrekken.


* Eindklassement:   1. Stephen Williams   19.13.34     2. Jhonatan Narvaez  op 9 sec.    3.Isaac Del Toro op 11 sec.   4. Oscar Onley op 20 sec.   5. Bart Lemmen (NL) op 23 sec. 37. Milan Vader op 2.45   65. Mick van Dijke op 8.25. 130 renners geklasseerd.
Ploegen (20):  1. Decathlon AG2R La Mondiale   5. Team Visma | Lease a Bike.

* Laatste etappe Unley - Mount Lofty:   1. Stephen Williams   128 km.   3.05.26    2. Jhonatan Narvaez   z.t.     3. Isaac Del Toro z.t.    4. Bart Lemmen  z.t.   5. Laurence Pithie op 3 sec.   65. Milan Vader op 1.53    68. Mick van Dijke op 2.06.    (21 januari 2024)Na de finish van de voorlaatste etappe met aankomst op de  klim Willunga Hill kreeg Bart Lemmen (foto) veel complimenten voor zijn sterke optreden. De 28 jarige coureur die dit seizoen zijn debuut maakt in de Nederlandse World Tour ploeg ging met de besten mee omhoog. Hij kwam als vijfde over de streep op slechts 3 seconden van de Ierse triomfator.

Casper Pedersen (Soudal Quick Step) tekende voor de eerste demarrage en kreeg gezelschap van Liam Walsh, Samuele Battistella en Johan Jacobs. Bij het naderen van de heuvelzone kwam de hergroepering tot stand maar het bleef onrustig met pogingen van o.m.  Luke Burns, Jardi v.d. Lee, Chris Harper en Oscar Omley.

Op 1300 meter van de aankomst zaten 20 renners in de spits. Julian Alaphilippe ondernam een solo maar werd vakkundig gecounterd door Oscar Onley. De 21 jarige Brit van Team DSM Firmenich PostNL soleerde naar de dagzege na 129 km met de tijdscore 2.52.23.  2. Stephen Williams  (Israel Premier Tech)  z.t.   3. Jhonatan Narvaez  (Ineos Grenadiers)  z.t.    4. Julian Alaphilippe  (Soudal Quick Step) op 3 sec.   5. Bart Lemmen  (Visma | Lease a Bike) op 3 sec.  Zeeuwen:   24. Milan Vader op 32 sec.     67. Mick van Dijke op 5.00.
Klassement:  1. Stephen Williams     2. Oscar Onley  z.t.    3. Jhonatan Narvaez op 5 sec.   17. Milan Vader op 42 sec.    66. Mick van Dijke op 6.09. (20 januari)De jarige Sam Welsford (28) sprintte in Port Elliot naar zijn derde ritzege in de Tour Down Under. Na 136 eenvoudige kilometers met weinig hoogteverschillen kon de snelle thuisrijder van Bora hansgrohe na 3 uur wedstrijd weer een triomf op zijn erelijst zetten.
 Zeeuwen:  25. Mick van Dijke     29. Milan Vader  beiden zonder tijdverlies.     (19 januari 2024)In de derde etappe over 145 km. zaten ruim 1600 hoogtemeters maar het werd na 3 uur en 20 minuten koersen toch een massasprint. Na het terughalen van vier vluchters grepen de rappe mannen hun kans. Na een alweer indrukwekkende lead-out van de Nederlander Danny van Poppel (30 / foto) kon zijn ploegmaat Sam Welsford (Bora hansgrohe) weer juichen na zijn winst in de openingsrit. 2. Elia Viviani  (Ineos Grenadiers)    3. Daniel Mclay  (Arkea B&B Hotels)    4. Laurence Pithie  (Groupama FDJ)   5. Max Kanter  (Astana Qazaqstan Team).     Zeeuwen:  15. Milan Vader     18. Mick van Dijke. dezelfde tijd als winnaar.  (18 januari 2024)
Op de tweede dag tekende de Mexicaan Isaac Del Toro (foto) voor een dubbelslag met etappewinst en het leiderschap. Het 20 jarige toptalent van UAE Team Emirates verraste in de slotfase het peloton en kon met enkele meters voorsprong na 3,5 uur koers het zegegebaar maken.
Het routeboek stonden 2800 hoogtemeters vermeld met de Fox Creed Road als zwaarste obstakel met een gemiddelde van 10% over 1000 meter.In de openingsfase vanaf Norwood vormden de Nederlandse profdebutant Jardi van der Lee (EF Education Easy Post / foto) en de Australische coureur Luke Burns de vlucht van de dag. Na een maximale marge van 7 minuten was hun avontuur op 20 km van de aankomst voorbij.
Een inmiddels uitgedund peloton bleef onrustig. Verschillende pogingen bleven zonder resultaat maar Isaac Del Toro wachtte op het goede moment en bleef buiten schot van de favoriete sprinters. De twintiger wordt gezien als een aanwinst binnen de sport en bevestigde in 2023 al met de eindoverwinning in de Ronde van Toekomst.
2. Corbin Strong  (Israel Premier Tech)   3. Stephen Williams  (Israel Premier Tech)    4. Biniam Girmay  (Intermarche Wanty)    5. Caleb Ewan  (Team Jayco Alula).   Eerste Nederlander:  6. Lars Boven  (Alpecin Deceuninck)      Zeeuwen:    20. Milan Vader  z.t.     89. Mick van Dijke in tweede groep op 59 sec.   (17 januari)
Derdejaars prof Sam Welsford (foto Bora) begon het wegseizoen met een sprintzege in zijn thuisland. De 27 jarige debutant in het sponsorshirt van Bora hansgrohe versloeg in de openingsrit van de Tour Down Under de hele meute. Met deze triomf vergaarde Welsford 80 punten voor de UCI ranking.
De tropische etappe met start en finish in Tanunda bleek enigszins verraderlijk voor de 139 coureurs omdat in de slotfase de wind vrij spel kreeg. In combinatie met de hoge temperatuur leverde de koerssituatie voor een kleine groep problemen op mede omdat de sprintersploegen het tempo enorm strak hielden.
 
Hoogtepunt van de dag was een ontsnapping met Louis Berre (Arkea Samsic) en Georg Zimmerman van Intermarche Wanty. Het aanvalsduo reed 60 km in de spits maar hun voorsprong van drie minuten werd richting finale vakkundig geneutraliseerd door de sprintersteams.De massasprint was na 144 km. voor Sam Welsford met de tijdnotering 3.25.56. 2. Phil Bauhaus  (Bahrain Victorious)   3. Biniam Girmay (Intermarche Wanty)    4. Caleb Ewan  (Team Jayco Alula)    5. Jhonatan Narvaez  (Ineos Grenadiers).

 Eerste Nederlander:  7. Danny van Poppel  (Bora hansgrohe)
 Zeeuwen:  26. Milan Vader    102. Mick van Dijke  beiden z.t. als winnaar.

Winnaar Sam Welsford is zeker geen onbekende in Zeeland. In 2023 eindigde hij op de tweede plaats in de klassieker Scheldeprijs en pakte twee top 10 plaatsen in de Zeeuwse etappes van de ZLM Tour in SHeerenhoek en Heinkenszand.   (16 januari)  * PROFS MICK & TIM VAN DIJKE
OPENDEN IN DECEMBER 2023 NIEUW BIKEPARK IN KAMPERLAND

* Foto : Jolanda Sandee *
Bij de opening van het bike - skillpark op Noord Beveland
waren de profrenners Tim en Mick van Dijke uit Colijnsplaat de speciale gasten.
De tweelingbroers van Team Jumbo Visma openden de prachtige sport accomodatie
door het bord met hun eigen naam te onthullen: het "Mick en Tim van Dijke Bikepark".
Na de opening werd een wedstrijd georganiseerd voor de ATB competitie Zeeland met 117 deelnemers.
(december 2023)* SCOREBORD 2023 MICK VAN DIJKE

* NK PROFS 2023 SITTARD - GELEEN:   * TOP 10 MICK VAN DIJKEDe Zeeuwen Timo de Jong (Goes) en Jochem Kerckhaert (Schoondijke) reden tijdens de eerste fase in een vluchtgroep die in het tropische Limburg een mooie voorsprong realiseerde. Bij 60 km. op de dichtbevolkte Kruisberg zaten de koplopers Robert Gesink, Olav Kooij, Timo de Jong, Jasper Haest, Jochem Kerckhaert op een ruime marge van ruim twee minuten. Tien kilometer verder was het verschil al fors gestegen. Na 110 km. kantelde de titelstrijd toen het peloton vaart ging maken. Vluchter Dylan van Baarle zat toen in een riante positie en kon dan ook de slimme tactiek van de geel/zwarte brigade na 220 km en 5 uur wedstrijd bekronen met de Nederlandse titel.  2. Olav Kooij  (Jumbo Visma) op 36 sec.    3. Mathieu van der Poel  (Alpecin Deceuninck) op 39 sec.   7. Mick van Dijke  (Jumbo Visma) op 2.12   (juni 2023)

Terug naar de inhoud