* Kampioenschap Veld - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Veld / Strand :  Kampioenschappen EK - WK - NK.


NK MTB OP 5 EN 6 JUNI IN SITTARD OP VERNIEUWD WATERSLEY PARCOURS

Het NK Mountainbike XCO wordt voor het derde jaar op rij op Watersley Sports & Talentpark in Sittard verreden. Vanwege de voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokyo gebeurt dat dit jaar al op 5 en 6 juni. Bovendien wordt er gereden op een vernieuwd parcours.
In september vorig jaar reden onder anderen Milan Vader (elite-mannen), Anne Terpstra (elite-vrouwen) en Ceylin del Carmen Alvarado (beloften-vrouwen) op deze locatie al naar het rood-wit-blauw. Dit jaar wordt het Nederlands Kampioenschap georganiseerd op 5 en 6 juni, waardoor ook de Nederlandse olympische atleten kunnen meedoen aan het kampioenschap.


Het NK-parcours, ontwikkeld door voormalig Olympisch mountainbikekampioen Bart Brentjens (Atlanta 1996), heeft de afgelopen maanden een upgrade gekregen. Het technische parcours van 4,1 km is, naast de reeds aangelegde rockgardens, uitdagende drops en een uphill rockgarden, uitgebreid met een Rock&Roll, een Wall Ride en een Flow trail.     (3 maart 2021)
 
WK VELDRIJDEN 2021 OOSTENDE :
TIM VAN DIJKE (COLIJNSPLAAT) TIENDE

 Foto's : Zeeland op de Fiets.nl      
De Zeeuw Tim van Dijke (foto) reed een sterk WK en kon met een top 10 klassering afsluiten. Voor de 20 jarige renner van Jumbo Visma Development een mooi resultaat op de zware omloop langs de kust bij Oostende. De jonge coureurs kregen te maken met lage temperaturen en een forse (tegen)wind als extra tegenstander.

van Dijke startte aarzelend in de middenmoot na een moeizame start maar kon op de strandstroken en de steile brug (21%) toch opschuiven naar de eerste groep. De Bevelander pakte enkele keren met overtuiging de koppositie en hield het tempo hoog om hiermee de achtervolgers op afstand te houden.

In de slotfase verspeelde van Dijke door een val behoorlijk veel terrein en moest fors tijdverlies incasseren. Na de nieuwe wereldkampioen Pim Ronhaar (19) uit Hellendoorn kwam de Zeeuwse belofte als tiende binnen op 1.21 van zijn winnende landgenoot. Voor van Dijke was het zijn eerste top 10 resultaat op een WK.


Uitslag:    
1.  Pim Ronhaar   (Pauwels Sauzen Bingoal)       2. Ryan Kamp op 8 sec.        3. Timo Kielich op 14 sec.        4. Emiel Verstrynge op 19 sec.   5. Toon Vandebosch op 31 sec.       10. Tim van Dijke  (Jumbo Visma Development)  op 1.21.   

 

Volgens de reactie van Tim van Dijke in de PZC was de titelstrijd voor hem een kampioenschap met twee gezichten:  
Ik had een waanzinnige eerste helft van de wedstrijd. Maar ik ben teleurgesteld in mezelf door mijn veel minder goede tweede helft. In de opening was het wel even schakelen voor mij: van bijna als laatste weg zijn naar vooraan meedoen. En ik merkte dat ik op het strand echt goed was. Daar kon ik mijn grote motor aanspreken. In een van de gladde bochtjes in het gras viel ik. Ryan Kamp ging mij toen voorbij. Ik deed er alles aan om niet te veel terrein te verliezen, wat me best veel kracht kostte. Toen ik vervolgens van die heel lange brug het zand in reed, was ik daardoor even niet zo scherp en vloog ik over mijn stuur heen. Aan de ene kant ben ik wel tevreden. Dit was pas mijn vierde wedstrijd ooit in het zand en ik heb weer verder bijgeleerd. Door dit WK brandt bij mij het vuur alleen maar harder. Ik weet dat er volgende winter nog meer uit te halen is.     (30 januari 2021)


Terug naar de inhoud