* Kampioenschap Varia - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
*  Wielrennen : Kampioenschappen 2024 met Zeeuwse renners.

>  Kleine kampioenschappen KNWU  VAM Berg Drenthe.
>  Weg Kampioenschappen KNWU  Arnhem.
>  NK Tijdrijden KNWU  Steenbergen.
>  Jeugdwielrennen KNWU  Zuidland.
>  Regiokampioenschap KNWU  Heeswijk Dinther.
>  Clubkampioenschap ZRTC Theo Middelkamp  Kruiningen.
>  NK Wieler Federatie Nederland (WFN)  Schijf.

Fotografie : Organisatie, Socials, Diversen.


* Dordrecht / Biesbosch parcours 6,2 km.  NK Weg Masters 30+ KNWU.   
1. Twan Brusselman   (WV Barrhopoort)    87 km   1.55.00    
2. Steven Stenekes   (WV Ede) z.t.     3. Glenn van Nierop  (MTB Club Discovery)  z.t.    
33. Alex Gresnigt  (Middelburg / ZRTC Theo Middelkamp).   
38 renners geklasseerd.           (7 juli 2024)


> NK WIELRENNEN IN ARNHEM :

* GOUD VOOR 20 JARIGE BELOFTE TIBOR DEL GROSSO *

* JOCHEM KERCKHAERT (SCHOONDIJKE) 13 DE BIJ ELITE PROFS *

* TOP 10 SHIRIN VAN ANROOIJ  -  WINST CHANTAL V.D. BROEK-BLAAK *Op het NK waren Mick en Tim van Dijke vaak voorin te zien. Bij het verdelen van de prijzen zakten beiden echter naar de middenmoot en ze kwamen na 199 km. met 66 seconden achterstand over de finish. Mick had in de finale nog geprobeerd weg te komen uit een viermans kopgroep maar hij kreeg geen toestemming van Guillaume Visser, Oscar Riesebeek en Jasper Haest.


Foto: Organisatie.    Na de samensmelting gokte Team Visma | Lease a Bike op sprinter Olav Kooij. Voor de coureur uit Numansdorp verdween de hoofdprijs echter uit beeld toen Dylan Groenewegen aanzette en de concurrentie met ruim verschil versloeg op de Zijpendaalseweg.
De eerste aanvallers waren Bart Lemmen (Visma | Lease a Bike), Bauke Mollema (Lidl-Trek) en Jelte Krijnsen van Parkhotel Valkenburg. Na de laatste hergroepering roken de sprinters hun kans en toonden hun snelle benen in het drukke en gezellige  Arnhem. Dylan Groenwegen (31) liet zien dat de topvorm in aantocht is richting Tour start.Foto: NOS TV. De gouden man uit Oudekerk zat vol emotie bij de finish:  "Een truitje winnen is altijd speciaal. Misschien ga ik er niet perse harder van fietsen in de Tour, maar voor de motivatie is het wel lekker om de laatste koers voor de Ronde van Frankrijk te winnen. Ik merk dat ik mijn snelheid terug heb, waar ik een paar seizoenen geleden misschien iets te veel bezig was met een allround wielrenner te worden. Het was zeker niet eenvoudig maar in de slotfase geloofde ik in een sprint. En als je als sprinter je kansen ruikt, dan ga je er ook voor".

Uitslag NK:   1. Dylan Groenwegen  (Team Jayco Alula)    4.20.10   
2. Olav Kooij   (Visma | Lease a Bike)      3. Ramon Sinkeldam  (Alpecin Deceuninck)   
4. Mike Teunissen (Intermarche Wanty)     5. Cees Bol  (Astana Qazaqstan Team).

 

Zeeuwen:   Jochem Kerckhaert (Schoondijke / foto) van Beat Cycling
zat netjes in de eerste groep en noteerde de 13 de plaats in de sprint in dezelfde tijd als Groenewegen.29. Milan Vader (links op foto) op 11 sec       42. Tim van Dijke op 1.06         43. Mick van Dijke op 1.06        53. Timo de Jong op 2.40. Geen klassering voor Thijs de Lange.  Het jurykorps van de KNWU rapporteerde 54 finishers.


* Start vrouwen in Arnhem Centrum ** Visma | Lease a Bike met Rosita Reijnhout 6 de van rechts *

Foto's boven: Organisatie.  In de openingsfase namen Femke Markus, Laura Molenaar en Nienke Veenhoven het initiatief en formeerden de kopgroep. Bij de eerste doorkomst op ruim 70 km. van de aankomst zag het publiek echter een compact peloton passeren.
Het bleef wel onrustig in het peloton met speldenprikjes van Femke de Vries, Inge v.d. Heijden, Mischa Bredewold en Anneke Dijkstra. Niemand kon echter een beslissende kloof tot stand brengen.
 
In deze fase liet de Zeeuwse Rosita Reijnhout zich vaak vooraan zien. Bij 1 van de vele tempoversnellingen ontstond een sterke vluchtgroep met 12 rensters w.o. favoriete Shirin van Anrooij (Lidl-Trek). Op 32 km hadden de ontsnapten ongeveer 45 seconden en deze marge bleef nagenoeg stabiel.

In de finale werd de hoofdrol ingevuld door Chantal van den Broek-Blaak. Middels een solo pakte de renster van Team SD Worx Protime de hoofdprijs. Yara Kastelijn spartelde nog tegen, hield stug vol op de laatste klim maar kon van den Broek niet meer terughalen. In de achtervolgende groep reed Shirin van Anrooij in eerste instantie gereserveerd. Toen ze in de slotronde op kop kwam werd het gat met de spits snel kleiner maar v.d. Broek hield stand en boekte een schitterende triomf.


* Foto : Daan van Overveld *

De nieuwe kampioene reageerde na de finish vol emotie: "Ik denk dat dit mijn mooiste zege ooit is. Natuurlijk was de wereldtitel in Bergen geweldig. Maar hier winnen als moeder. Als je nagaat hoe moeizaam dit jaar geweest is. Dan na afloop Noa zien. Ja dat is natuurlijk heel bijzonder. Ik denk dat ik pas deze maand weer echt het idee had dat ik weer voor de zege kon meedoen.
Ik zag dat Yara probeerde alleen weg te komen en dat moest ze natuurlijk ook. Maar ik merkte dat ik die aanval kon pareren en toen was het mijn beurt. Toen was het volle bak naar de finish, verstand op nu. Afzien was het, maar ik wist waar ik het voor deed".
* Foto : Organisatie *

Uitslag:   1.Chantal v.d. Broek-Blaak  155 km -  3.50.29     2.Mischa Bredewold op 8 sec      3. Nina Kessler  z.t.      4. Loes Adegeest   z.t.  5. Pauliena Rooijakkers  z.t.


* Foto : Daan van Overveld *

Zeeuwen:    7. Shirin van Anrooij  op 8 sec     34. Rosita Reijnhout op 3.10     38. Quinty v.d. Guchte  (rechts vooraan) op 3.10.    Britt de Grave  dnf.   55 rensters geklasseerd.

v.d. Guchte over de titelstrijd:  "Met enkele rensters van de ploeg Lotto Dstny is het een lastig NK tegen alle grote blokken. Het was wel een mooi parcours rond Arnhem".

Foto: In het centrum van Arnhem begonnen 146 beloften om 8.30 uur onder de zon en een temperatuur van 20 graden aan hun karwei. Het parcours van 139 km. voerde over o.m. de befaamde en veelbesproken Posbank op de Veluwezoom.
De coureurs hanteerden een strak tempo en een compleet peloton begon na 15 km. aan de tweede beklimming van de Posbank. Ook bij het binnenrijden van Velp, toen 40 km was afgelegd, zat alles nog bij elkaar.
Op 55 km van de streep bij de eerste finish doorkomst op de Zijpendaalseweg nog steeds geen concrete ontwikkelingen in de nationale titelstrijd.


Foto: Tijmen Graat van Visma | Lease a Bike Development meldde zich voor de eerste aanval met nog 5 omlopen voor de boeg. Op 32 km reden 28 renners in de eerste groep met o.m. Thomas Verdonck van ZRTC Theo Middelkamp.
In de slotfase pakten vier man 8 seconden: Wessel Mouris, David Haverdings, Tibor del Grosso en Huub Artz. Na de hergroepering kwamen 30 renners in de spits die 47 seconden voorsprong realiseerden. De finale kwam in zicht met een telkens wisselend koersbeeld rond Arnhem. Middelkamper Verdonck handhaafde zich nog even vooraan. Publiek en volgers vragen zich af: wie gaat Pepijn Reinderink opvolgen?


Het goud kwam met de tijd 3.02.44 in handen van rapste sprinter, de 20 jarige Tibor del Grosso (Alpecin Deceuninck Development / foto) uit Eelde.  Mike Bronswijk van Diftar was de zilveren man en Elmar Abma (VolkerWessels Cycling) sprintte naar de bronzen plak. Lucas Janssen (Arkea B&B Hotels) en Roan Konings van Metec Solarwatt zorgden voor een complete top 5.


Zeeuwen / Middelkampers:    74. Thomas Baart  (JEGG DJR Academy / foto) 3.03.51      77. Thomas Verdonck  (Theo Middelkamp) 3.04.14      82. Mees de Vos  (Theo Middelkamp)   3.07.53     Geen NK resultaat voor Jurgen Mesu (Theo Middelkamp).  86 renners geklasseerd.> NK TIJDRIJDEN 2024 IN STEENBERGEN:

* ZILVER MICK VAN DIJKE  &  SHIRIN VAN ANROOIJ SNELSTE BELOFTE U23

*  THOOLSE NIEUWELINGE LOTTE DE GRAVE 22 STE *

* BRONS KRUININGSE MEGAN ARENS BIJ JUNIOREN *

* TOP 15 BEVELANDSE NIEUWELING MAIKE TAZELAAR *

* ZILVER JUNIOR SENNA REMIJN (WOLPHAARTSDIJK) *Bij de nieuwelingen meisjes gingen 25 rensters van start voor hun race tegen de klok. Met een gemiddelde van 38.859 km per uur reed Veraa Broeckaert (Talent Cycling) uit Schiedam naar de gouden medaille. Lotte de Grave (Talent Cycling / foto boven) uit Tholen was 3,5 minuut trager en kwam tot een gemiddelde van 34.195 km.


Uitslag:  1. Veraa Broeckaert  (Schiedam / foto)   18,2 km.   28.06     2. Maxime Takken  (Alphen a.d. Rijn) op 33 sec    3. Karlijn Wijma (Enschede) op 36 sec    4. Hannah van Rijswijk op 40 sec     5. Nicole van Sighem op 44 sec   22. Lotte de Grave  (Tholen) op 3.50.


Megan Arens (Kruiningen / archieffoto) heeft 3 dagen naar haar zilveren klassering in de NK wegwedstrijd op de VAM berg opnieuw een sterke score neergezet. De renster van Restore Cycling flitste rond Steenbergen naar de derde plaats bij de nationale titelstrijd tijdrijden. De hoofdprijs was voor Fee Knaven, dochter van oud prof Servais Knaven. Op de startlijst van de KNWU stonden 29 junioren vrouwen.Uitslag:  1. Fee Knaven  (foto)   18,2 km.   24.37   gem. 44.359 km. per uur.    2. Puck Langenbarg   25.34        3. Megan Arens   25.56.49 gem. 42.107 km.  4. Roos Muller   25.56.73      5. Sara Sonnemans    26.03.


Bij de nieuwelingen jongens zette de Bevelander Maike Tazelaar de veertiende tijd op de digitale juryklok. De renner uit Colijnsplaat trapte gemiddeld 42.600 km per uur en hiermee kwam de Middelkamper op een tijdscore van 25.38.  Uitslag:  1. Stijn Vlieland  (Blokker / foto)   18,2 km.   24.45   gem. 44.119 km.       2. Jesse Klein   24.47      3. Bodhi Klein   24.48     4. Thijs Wiersma   25.02      5. Splinter van Hoff    25.06    14. Maike Tazelaar   25.38.  40 deelnemers.  


Junior Senna Remijn (archieffoto) mocht na zijn tijdrit over 25,6 km naar de voor hem zilveren huldiging. De talentvolle renner (Acrog Tormans) uit Wolphaartsdijk raasde met een gemiddelde van 48.124 km. naar de tweede plaats achter triomfator Michiel Mouris. De wedstrijdleiding van de KNWU begroette 38 junioren op het startpodium in de Strienestad.
 
Uitslag:   1. Michiel Mouris   31.54  gem. 48.148      2. Senna Remijn 31.55       3. Gijs Schoonvelde   31.57      4. Denley van Wijnbergen 32.08     5. Job Nievelstein  32.17
 Zeeuwen:   13. Renzo Moretti  (Kapelle)  33.07  gem. 46.381      26. Ben de Roos  (Domburg)  34.21  gem. 44.714.

Senna Remijn bij Cyclingonline: "Het is geen excuus, maar een feit is dat mijn fiets op de eerste rotonde niet helemaal goed schakelde. Ik vind het lullig om dit te zeggen dat het hieraan zou liggen, maar op de veertien sloeg hij een beetje door en in het geval met die paar seconden heeft dit wel meegespeeld. Dan is het misschien even extra zuur, maar aan de andere kant is tweede worden goed, want ik heb tot nu toe een van de beste tijdritten ooit gereden".


Beloften met 33 inschrijvingen zonder Zeeuwen.
1. Wessel Mouris  (Baambrugge / foto)    44.17    gemiddelde 49.861 km per uur.     
2. Pepijn Veenings   44.31       3. Elmar Abma     45.05.

Elite Beloften Vrouwen Club  -  geen Zeeuwen.
1. Manon de Boer    (NWV Groningen)     36,8 km.   50.42
2. Leonie Bos    50.58      3. Anneleen Bosma    51.56.

Elite Mannen zonder Zeeuwse renners.
1. Brian Megens     36,8 km     44.07
2. Thom Severijn    44.24        3. Quinten Veling   44.47.* Foto : Daan van Overveld *
* Bij de elite vrouwen profs flitste Riejanne Markus naar het goud en de nationale driekleur.
1. Riejanne Markus    (Visma | Lease a Bike)    36,8 km.    47.17
2. Lieke Nooijen op 29 sec       3. Demi Vollering op 1.12
4. Loes Adegeest op 1.36       5. Lucinda Brand op 1.38
* Shirin van Anrooij in tijdrit NK rond Steenbergen  -  foto : Daan van Overveld *
6de en 1ste Belofte:   Shirin van Anrooij    48.57
2. Maud Rijnbeek   49.40       3. Ilse Pluimers    50.01
4. Maud Oudeman    50.35      5. Laura Molenaar   50.50

Bij Cyclingonline gaf Van Anrooij een toelichting:
"Ik heb vier weken geen wedstrijd gereden en dan weet je dat het moeilijk wordt om sterk te presteren.
Maar je hoopt stiekem toch op een superdag. Die was er niet. Riejanne haalde me al snel in.
Mijn ploegleider Steven de Jongh had me gezegd dat ik me daar niets van aan moest trekken,
maar dat is mentaal toch altijd een beetje een klap".* In de categorie elite mannen profs trapte Mick van Dijke naar de top 3.
Na een bloedstollend secondenspel in de Brabantse polders
bedroeg het verschil met Daan Hole welgeteld 1 seconde.
1. Daan Hole    (Lidl-Trek)    36,8 km.    43.39
2. Mick van Dijke op 1 sec.     3. Sjoerd Bax op 5 sec.
4. Marien Bogerd op 6 sec     5. Axel v.d. Tuuk op 24 sec.

Mick van Dijke over zijn tijdrit:  "Ik voelde me super in orde. Ik begon wat voorzichtiger, mede vanwege mijn val in de Ronde van BelgiĆ«. In het tweede deel versnelde ik. Het ging plots een heel stuk harder. Ik had er vertrouwen in. Toen ik hoorde dat het verschil een seconde was, baalde ik natuurlijk wel. Daan (Hole) is een echte specialist. Het is geen schande dat ik van hem verlies. Ik had de benen om te winnen, dus het is wel heel erg jammer".* NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP 2024
 
WIELER FEDERATIE NEDERLAND (WFN) IN SCHIJF : ZEEUWEN IN TOP 10
 

* Foto : Roy Bogaert (Zierikzee) 3de in Categorie 50 plus *

   
* Bekijk resultaten per categorie:  https://sporthive.com/events/2665681   
 
(16 juni 2024)* NK 'KLEINE KAMPIOENSCHAPPEN' OP VAM BERG DRENTHE:

* TOP 20 NOOR DEKKER (MIDDELBURG) BIJ ELITE ZONDER CONTRACT

De landelijke wielerbond KNWU organiseerde de zgn. 'kleine kampioenschappen' op zaterdag 15 en zondag 16 juni in Drenthe. Bij Wijster was rond de befaamde VAM Berg een selectief maar aantrekkelijk parcours uitgezet. De renners hadden hun vizier op de Nederlandse titels met als beloning voor de winnaar de gouden medaille en de nationale driekleur trui.

Het nationale titelbal werd zaterdag 15 juni geopend door ruim 100 elite vrouwen zonder contract. In het peloton stond de Zeeuwse vertegenwoordiging op naam van Noor Dekker (Middelburg) en Dewy van Gijsel uit Axel. In de openingsfase bleef de groep lang compact maar rond half koers moesten steeds meer rensters afhaken vanwege de forse tempoversnellingen op scherprechter Col du Vam.

Op 10 ronden van de streep ging Rosan Koper uit Heemskerk in de aanval maar haar korte solo was niet beslissend voor het koersverloop. Vervolgens lieten de rensters van Wielervereniging Schijndel zich vaak in de spits zien. Hun inspanningen resulteerden in een verdere uitdunning van het eerste peloton met nog 8 omlopen voor de boeg. De solistes Fenna Hoegee (Druten) en Marjet Groen uit Amsterdam ondernamen een poging maar kwamen niet weg.Foto: Organisatie. De eerste groep met 39 rensters begon rond 11.30 uur aan de finale met nog 4 ronden over het Dak van Drenthe. Het aanvalsduo Sanne van Heel (Zaltbommel) en de Friese Manon de Boer uit kreeg ook een geen ruimte.
Een nieuwe demarrages met Groen, Hartog, Trouwborst,  Bolks, Oosterwoud, Koper, Rosman, de Vet en Van Dam zag er in eerste instantie veelbelovend uit maar bij het ingaan van de slotronde reden 28 rensters in de spits w.o. de Zeeuwse Noor Dekker.Foto : Organisatie.Foto's: Jo Nederkoorn.  Manon de Boer (Leeuwarden) van NWVG Uplau sprintte naar de titel op de top van de Col du VAM met de finishtijd 2.55.56.  Het zilver was voor Marjet Groen (Amsterdam / Wielerclub de Waardrenner) en het brons ging naar Larissa Hartog van WV Schijndel.    4. Bodine Vollering  (WV Schijndel)     5. Sanne van Heel  (WV Schijndel)

De Middelburgse Noor Dekker kwam in de verbrokkelde eerste groep op de 19 de plaats over de finish. De renster van JEGG DJR Academy / de Jonge Renner had maar14 seconden achterstand op de winnares. Dewy van Gijsel kon de wedstrijd niet voltooien en kreeg een dnf. De jurygroep van de KNWU klasseerde 39 rensters.  

Dekker over haar titelrace in Drenthe:  "Het was een pittig rondje van 6 km met daarin 3 klimmen op de VAM-berg. Al snel moesten rensters lossen en werd het peloton steeds kleiner. Wegrijden/aanvallen ging bijna niet door de ontzettend harde tegenwind op het  Dak van Drenthe. Daardoor bleef er uiteindelijk een uitgedund peloton over dat ging strijden voor de winst. Ik zat eigenlijk heel de tijd bij de eerste 30, maar in de laatste 4 (van de 15) rondes begon ik kramp te krijgen. Al die beklimmingen gingen er toch wel in hakken. Kon dus toch wel prima bij blijven dit NK, maar in de finale was het wel redelijk klaar met de benen".   (15 juni 2024)
* NIEUWELINGE ELENA VAN DER VEKEN ZEVENTIENDE *

Fotografie: Organisatie.  Bij de Nieuwelingen Meisjes noteerde de wedstrijdleiding meerdere demarrages en een onrustige opening.
Britt Jeucken, Claudia Leusink, Imke Menting, Mirthe Mons, Hannah van Rijswijk, Vera Broeckaert, Mirthe Buurmeijer, Damy van den Bogaard, Eljne Huitema  en Dominique Heinsman formeerden een kansrijke kopgroep op de flanken van de VAM klim.
Aanvankelijk zat ook Elena v.d. Veken in het eerste peloton maar na enkele forse tempoversnellingen moest de Zeeuws Vlaamse de concurrentie laten gaan.


Foto: Jo Nederkoorn. Na een afvalkoers begonnen 12 rensters aan de laatste omloop. Niemand kon nog wegkomen en Imke Menting van de Adelaar Apeldoorn was de rapste in de sprint met de tijd 1.41.10 . 2. Mirthe Mons  (Waverveen / Uithoornse WTC)    3. Britt Jeucken (Venray / Talent Cycling)    4. Vera Broeckaert  (Talent Cycling)    5. Damy van den Bogaard   (RTC Buitenlust).


Foto: Organisatie. Zeeuwse meisjes:  17. Elena van der Veken   (Sint Jansteen / Willebrord Wil Vooruit / foto)   1.43.38       Lotte de Grave  (Tholen) geen binnenkomst.  74 deelneemsters - 34 geklasseerd.    (15 juni 2024)
* TOP 15 JUNIOR RENZO MORETTI (KAPELLE) *

Foto: WWV. Bij de junioren stonden tussen de 31 geklasseerden twee Zeeuwse renners. Het hoge tempo en het zware parcours leverden veel uitvallers op. Favoriet Senna Remijn (Wolphaartsdijk) verliet de titelstrijd in de slotfase toen hij op 1.30 achterstand reed in de achtervolging op drie koplopers.
Na 107 koers kilometers klonk het Wilhelmus voor de podium klanten Ko Molenaar (Wervershoof), Ruud Junior Nagengast (Beilen) en Jurgen Zomermaand uit Franeker. Kampioen Molenaar van Wieler Vereniging Noord Holland had de tijdscore 2.53.56.  4. Keije Solen (Zwolle)    5. Daan Dijkman (Groningen).
Zeeuwse resultaten:  15. Renzo Moretti  (Kapelle)   2.58.29       31. Nick Wisse.
Geen finish:  Sven Verduijn, Ben de Roos, Luca v.d. Veken en Senna Remijn.    (15 juni 2024)
* GOUD VOOR NIEUWELING THIJS WIERSMA NA PROTEST *

Foto: Organisatie.  Ruim 120 nieuwelingen openden de tweede dag van het NK. De openingsfase was vrij rustig zonder echte demarrages. Ties Kruithof (Gouda) van Jegg Djr Academy was de eerste aanvaller maar hij kreeg onvoldoende ruimte. Met nog zes omlopen te gaan voerde Stijn Vlieland het peloton aan bij de doorkomst op Col du VAM. Door het hoge tempo bleek het moeilijk een vlucht op touw te zetten. Ook een poging van Lennon Grobbink (Geesteren) duurde vrij kort en strandde. Op twee ronden van de finish werd het serieus. Dertig man vormden het eerste peloton met een sterke Thijs Wiersma constant op kop. Bij de bel voor de laatste ronde reed weer een forse groep in de spits met de favorieten op de eerste rij in volle finale.
 
Finn Bastiaanssen van Willebrord Wil Vooruit was na 63 km veruit de sterkste in de sprint met de tijd 1.44.32. De Brabander werd echter door de jury na protest teruggezet naar de vijfde plaats omdat hij als winnaar zijn beide handen de lucht in stak. De gouden plak was nu voor tweede binnenkomer Thijs Wiersma (Sint Nicolaasga). Sten Vlieland uit Blokker mocht de zilveren medaille ophalen en het brons werd uitgereikt aan Jesse Klein (Nieuw Vennep)     4. Jelle de Vries    5. Finn Bastiaanssen  (Sprundel).
Zeeuwen:   49. Maike Tazelaar  (Colijnsplaat)   1.46.18    51. Sven Wisse  (Rilland)   1.46.22   
67 nieuwelingen geklasseerd.   

(16 juni 2024)
* ZILVER JUNIORE MEGAN ARENS.   * TITEL PROLONGATIE PUCK LANGENBARG.
Foto's: Organisatie - Video X.    Megan Arens (Kruiningen) zorgde voor de Zeeuwse presentie bij de junioren vrouwen. Vanaf de start werd flink doorgereden waardoor bij de tweede doorkomst een uitgedund peloton met ongeveer 25 rensters in de spits te zien was. Vooral Oudeman en Langenbarg hanteerden een strak tempo bij de beklimmingen van de VAM Col.

Op 5 ronden van de aankomst zat Megan Arens (Restore Cycling) attent in de kopgroep met zes concurrentes. De finale met de zeven nog steeds op kop werd in de regen op het Dak van Drenthe verreden. Volop spanning in de slotfase want vier achtervolgsters probeerden nog aan te sluiten vooraan maar hun inspanning was tevergeefs. Bij het ingaan van de laatste ronde koos Puck Langenberg voor de aanval maar o.a. Arens zat in haar wiel.


Arens (foto / no. 7), Langenbarg, Koops en Blok vormden kop en gingen richting finish voor het verdelen van de medailles. Het goud was voor Puck Langenbarg uit Ruurlo die haar titel prolongeerde met de tijd 1.57.19. Megan Arens (Kruiningen) strandde op de zilveren tweede plaats. Esmee Blok (Olst) kreeg de bronzen medaille.   4. Jente Koops    5. Sara Sonnemans.  21 rensters geklasseerd.   (16 juni
2024)
* Bij de elite mannen zonder contract geen Zeeuwse deelnemers *


* ZEEUWS VLAAMSE JEUGDRENNER JENS DEKKERS NEDERLANDS KAMPIOEN
Foto's: fam. Dekkers & Bjorn v.d. Schoot.  * Bij het NK jeugdwielrennen in Zuidland reed Jens Dekkers uit Yzendijke naar de nationale titel. De renner van ZRTC Theo Middelkamp had in KNWU categorie 6 veel concurrentie met 67 jonge fietsers op de startlijst.Na 28 km. kwam solist Dekkers met een voorsprong van 65 seconden als winnaar over de finish nadat hij in de vierde ronde was gedemarreerd.
Tijdens de huldiging kon het Zeeuws Vlaamse talent de gouden medaille in ontvangst nemen en hij mocht de rood/wit/blauwe trui aantrekken.  2. Max Holstege  (WV Ijsselstreek)  47.43    3. Levi van der Kaa  (Jegg Djr Academy)   47.48    25. Tiemen Trompetter  (Oost Souburg)  48.10.

* Categorie 5 met 60 inschrijvingen.   1. Olivier Klippel  (Sprundel / Willebrord Wil Vooruit)    39.56     2. Mads Eeldert  (Jvr de Batauwers) z.t.     3. Xavi Hachmang  (Mbc de Noordbikers)  39.57     32. Bjorn Wisse  (Rilland)   40.07.* De Zuid Hollandse organisatoren van wielerclub PRC Delta uit Spijkenisse waren tevreden over de nationale wielerdag op het 1600 meter lange en fraaie parcours. Bij 1 van de wedstrijden werd het startschot gelost door de regionale profrenner Fabio Jakobsen (Team DSM Firmenich PostNL).   (9 juni 2024)* TOP 3 MEES DE VOS (18) BIJ REGIOKAMPIOENSCHAP KNWU


Heeswijk Dinther:  KNWU Regiokampioenschap Beloften. 22 inschrijvingen.   1. Casper Noorloos   (CC Pave 76)  80 km - 1.45.55    2. Jordi van Heijst  (WV de Ijsselstreek)  1.46.05   3. Mees de Vos (Heinkenszand / ZRTC Theo Middelkamp)   1.46.05     4. Marijn Dingemans (Basso Team Flanders)  1.46.06    5. Gebre Swanenvleugel  (ASC Olympia) 1.46.06.   (2 juni 2024)


* CLUBKAMPIOENSCHAP 2024 ZRTC THEO MIDDELKAMP:
JURGEN MESU (MIDDELBURG) - NIELS VAN HOUWELINGEN -  
SVEN WISSE & DENNIS POLFLIET (archieffoto)
Terug naar de inhoud