* Jochem Kerckhaert - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Jochem Kerckhaert  (Schoondijke).   t.m. 2024  BEAT Cycling.

 


* JOCHEM KERCKHAERT BLIJFT BIJ BEAT CYCLING IN 2024 *

De 31 jarige allrounder Jasper De Buyst won in Zottegem de Egmont Cycling Race. Na de start in Sint Lievens Houtem kregen de renners een traject van 193 km voor de wielen door Vlaanderen. Lotto Dstny coureur De Buyst was na 193 km en ruim 4 uur koers de rapste sprinter in de UCI 1.1 semi klassieker.  2. Alexander Kristoff  (Uno X)    3. Lionel Taminiaux  (Alpecin Deceuninck)   4. Gianni Vermeersch  (Alpecin Deceuninck)   5. Hartthijs de Vries  (Unibet Cycling Team).
Zeeuwen:  31. Timo de Jong (VolkerWessels Cycling) op 6.00     66. Jochem Kerckhaert  (Beat Cycling) op 8.35.  (20 augustus 2023)Leuven (B) : Memorial Jef Scherens. UCI 1.1   Sprintwinst voor de 21 jarige  Arnaud De Lie  (Lotto Dstny / foto). De coureur uit Libramont reed de 192 km in 4.29.07.  2. Stan Van Tricht  (Soudal Quick Step)  z.t.   3. Axel Laurance  (Alpecin Deceuninck) op 1 sec.    4. Axel Zingle  (Cofidis) op 1 sec.     5. Jordy Bouts  (TDT Unibet Cycling Team) op 8 sec.   77. Jochem Kerckhaert op 9.07.  78 renners in klassement.  (15 augustus 2023)   Zuid Holland      Oostvoorne    41 ste Criterium KNWU.   
1. Wout Poels    2. Fabio Jakobsen     3. Lars v.d. Berg.    
Zeeuwen:  10. Timo de Jong     13. Jochem Kerckhaert   
31 renners geklasseerd.    (3 augustus 2023)* KERCKHAERT ELFDE IN KLASSIEKER MIDDEN BRABANT

 
Foto: Facebook.  In de elfde editie van de Midden Brabant Poort Omloop boekte de Belg Thimo Willems een solozege nadat hij in de slotronde was ontsnapt uit een negenmans kopgroep. De 27 jarige Willems van VolkerWessels Cycling had op de finish na een solo van 5 km. nog 6 seconden voorsprong en kwam met de tijdscore 4.07.53 over de streep. 2. Stijn Appel  (Abloc CT) op 6 sec.   3. Jeroen van Krimpen  (Dtch Food Valley Cycling Team) op 8 sec.    4. Peter Schulting  (VolkerWessels Cycling) op 8 sec.    5. Siebe Roesems  (Alpecin Deceuninck Development) op 8 sec.   11. Jochem Kerckhaert op 55 sec.  Rond het Brabantse Gilze moesten de renners 185 km afwerken in een zware UCI 1.2 wedstrijd. De jury rapporteerde 79 binnenkomers in Gilze.   (2 juli 2023)


* KERCKHAERT TOONT VORM IN KERMISKOERS STEEN EN PAKT OVERWINNING

Foto's: Organisatie. Bij het KNWU criterium in Sint Jansteen hebben de vele toeschouwers dinsdagavond (27 juni) genoten van een enerverende wedstrijd met een telkens wisselend koersbeeld. In de finale ging een fors groepje sprinten voor de hoofdprijs.Na 80 km  en een gemiddelde van ruim 45 km per uur mocht de jonge semi prof Jochem Kerckhaert uit Schoondijke de zegebloemen ophalen bij de huldiging.
De Zeeuws Vlaming heeft in juni de goede vorm bereikt. Kerckhart, uitkomend voor de Nederlandse continentale formatie Beat Cycling, reed ook al sterk in de ZLM Tour, Baloise Belgium Tour en zat in de vlucht van de dag bij de nationale titelstrijd in Limburg. * Uitslag Kermiskoers Steen 2023:

1. Jochem Kerckhaert  Schoondijke   80 km  1.44.56     
2. Boris Romers   Rozenburg     3. Marijn Maas   Huijbergen         
4.  Beste plaatselijke renner:  Rowdy Reunis   Hulst        5. Hans Dekkers    Yzendijke     
6. Delano Swenne   Heukelum     7. Bryan Maes  Stekene     8. Joppe Sterck   Klein Sinaai       
9. Robin van Oorschot   Klein Zundert       10. Eloy Raas    Schoondijke.    
11. Jimmy de Bruyn   Sint Jansteen       21. Peter de Braal   Axel.     
* Juryrapport KNWU:   37 deelnemers.  8 uitvallers.     (27 juni 2023)* NK PROFS SITTARD - GELEEN:
* TWEE ZEEUWEN IN VLUCHT VAN DE DAG
* JOCHEM KERCKHAERT LANG IN KOPGROEP

De Zeeuwen Timo de Jong (Goes) en Jochem Kerckhaert (Schoondijke) reden tijdens de eerste fase in een vluchtgroep die in het tropische Limburg een mooie voorsprong realiseerde. Bij 60 km. op de dichtbevolkte Kruisberg zaten de koplopers Robert Gesink, Olav Kooij, Timo de Jong, Jasper Haest, Jochem Kerckhaert op een ruime marge van ruim twee minuten. Tien kilometer verder was het verschil al fors gestegen. Na 110 km. kantelde de titelstrijd toen het peloton vaart ging maken.

Met nog 90 km voor de boeg moest Timo de Jong lossen bij de vluchters. Het kwartet vooraan bleef goed ronddraaien en kon zich nog steeds handhaven. Inmiddels was het peloton flink uitgedund tot ruim 60 man. Jochem Kerckhaert reageerde in de slotfase attent door aan te sluiten bij de achtervolgers. De geformeerde tien mans kopgroep met de Zeeuws Vlaming viel echter uit elkaar toen de demarrages elkaar snel opvolgden met van der Poel als animator.De topper van Alpecin Deceuninck kon echter niet wegkomen. Toen Dylan van Baarle (Jumbo Visma / foto) demarreerde bleef van der Poel zitten in het groepje en nam geen initiatief meer. Vluchter van Baarle (31) zat toen in een riante positie en kon dan ook de slimme tactiek van de geel/zwarte brigade na 220 km en 5 uur wedstrijd bekronen met de Nederlandse titel.

2. Olav Kooi  (Jumbo Visma) op 36 sec.    3. Mathieu van der Poel  (Alpecin Deceuninck) op 39 sec.     4. Bart Lemmen   (Human Powered Health) op 57 sec.   5. Jasper Haest  (VolkerWessels Cycling) op 1.04   6. Marijn v.d. Berg  (EF Education Easy Post) op 1.40    7. Mick van Dijke  (Jumbo Visma) op 2.12    8. Frank van den Broek  (Abloc CT) op 2.17     9. Koen Bouwman  (Jumbo Visma) op 2.18     10. Mike Teunissen  (Intermarche Circus Wanty) op 2.18.
 Zeeuwen:  19. Jochem Kerckhaert op 2.42     24. Tim van Dijke op 7.11     42. Nick v.d. Lijke op 8.23
 Deelnemers gestart: 92.   Uitvallers: 42.      (25 juni 2023)


BALOISE BELGIUM TOUR :
JOCHEM KERCKHAERT (SCHOONDIJKE) BESTE ZEEUW IN EINDKLASSEMENT

De eindwinst in de populaire Baloise Belgium Tour was voor de 28 jarige allrounder en favoriet Mathieu van der Poel  (Alpecin Deceuninck) met de tijdscore 16.09.30 na vijf etappes. v.d. Poel legde de basis voor zijn zege in de koninginnenrit rond Durbuy waarin hij na een lange solo het zegebaar kon maken. 2. Soren Waerenskjold  (Uno X) op 40 sec.    3. Casper Pedersen  (Soudal Quick Step) op 53 sec.   4. Yves Lampaert  (Soudal Quick Step) op 59 sec.   5. Jasper Stuyven  (Trek Segafredo) op 1.10. De jury rapporteerde 125 renners in het algemeen klassement te Brussel.De 22 jarige Jochem Kerckhaert (Beat Cycling / foto) eindigde als derde Nederlander op een nette 30 ste plaats. In de warme koninginnenrit rond Durbuy boekte de Zeeuws Vlaming zijn beste resultaat op de 36 ste positie. De overige klasseringen waren 75, 62, 100 en 56 ste in de slotetappe rond Brussel. In het eindklassement kwam het verschil met triomfator v.d. Poel op 14.59.

Timo de Jong (24) van VolkerWessels Cycling was regelmatig voorin te zien en meldde zich ook nog in een vlucht van de dag. Volgens de logica van het internationale wielerdraaiboek werd de kopgroep tijdens de slotfase in de kraag gevat. Met de rit noteringen 33, 107, 126, 55 en 76 kwam de Jong in het klassement op de 60 ste positie terecht. De tijdmarge met v.d. Poel was inmiddels opgelopen naar 22 minuten.  (18 juni 2023)


JOCHEM KERCKHAERT IN ZLM TOUR 2023 DOOR THUISPROVINCIE *

* Bij Beat Cycling werd Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert alsnog aan de selectie toegevoegd.
Zijn streekgenoot Brian van Goethem zat in de ploegleiderswagen.

* Verslagen & Klassementen ZLM Tour 2023:
HEISTSE PIJL : MET STERKE LEAD OUT LOODST TIM VAN DIJKE PLOEGMAAT OLAV KOOIJ NAAR ZEGE

Foto: Organisatie. Olav Kooij (Team Jumbo Visma) kon in de eindsprint van de Heistse Pijl de indrukwekkende voorbereiding en het tempowerk van Tim van Dijke verzilveren met de hoofdprijs. De 21 jarige coureur uit Numansdorp kwam honderd meter voor de finish uit het wiel van zijn sterke ploegmaat Van Dijke en won eenvoudig de Belgische UCI semiklassieker in Heist op den Berg.
2. Jordi Meeus  (BORA hansgrohe)    3. Robbe Ghys   (Alpecin Deceuninck)      4. Bert Van Lerberghe (Soudal Quick Step)    5. Pierre Gautherat  (AG2R Citroen Team). Geklasseerd: 140 renners.  
Zeeuwen:   11. Tim van Dijke  z.t. als Kooij      61. Lars Oreel op 1.00      74. Jochem Kerckhaert op 1.11  
In de zesmans vlucht van de dag zaten de Nederlanders Lars Hohmann en Huub Artz (ploegmaats van Lars Oreel) en Matthijs Buchli van Beat Cycling. (3 juni 2023)* ZEEUWS VLAMING BRIAN VAN GOETHEM PLOEGLEIDER BIJ BEAT CYCLING *

Bron : Wielerverhaal

RONDE VAN LIMBURG (B) : JOCHEM KERCKHAERT OP 6,5 MINUUT

Foto: Organisatie.   In de Ronde van Limburg was Lars Oreel present in de eerste groep die bestond uit 40 coureurs. De renner uit Goes van Metec Solarwatt komt beter in vorm en kon op 2 de Pinksterdag de Belgische klassieker tussen Hasselt en Tongeren afsluiten met de 30 ste plaats. De 24 jarige Gerben Thijssen (Intermarche Circus Wanty) zette de chaotische sprint naar zijn hand en kon na 4,5 uur wedstrijd de zegebloemen ophalen. Op het podium stonden Caleb Ewan (Lotto Dstny) en Stanislaw Aniolkowski (Human Powered Health) naast de triomferende Belg.  4. Tim Merlier  (Soudal Quick Step)   5. Erlend Blikra  (Uno X).   111 finishers.
Zeeuwen:  30. Lars Oreel z.t. als winnaar.   82. Jochem Kerckhaert  (Beat Cycling) op 6.50.    (29 mei 2023)JOCHEM KERCKHAERT IN TOP 40 KLASSIEKER ROND ANTWERPEN

Bij de semiklassieker Antwerp Port Epic langs de havens zorgden winnaar Dries de Bondt (foto), Timo Kielich (2) en Quinten Hermans (3) voor een volledig Alpecin Deceuninck podium. De 31 jarige de Bondt kon zijn solo na 182 km. bekronen met zijn eerste zege in 2023. In de ultieme slotfase kon de Belg een kleine voorsprong vasthouden na zijn ontsnapping uit de kopgroep. Hij kwam na ruim 4 uur wedstrijd door de stoffige grensstreek met Nederland emotioneel en bijna onherkenbaar over de finish in het Antwerpse havengebied.  4. Florian Vermeersch  (Lotto Dstny)      5. Thomas Bonnet  (TotalEnergies)   39. Jochem Kerckhaert  (Beat Cycling) op 11.47.  De jurygroep kon 50 binnenkomers in de uitslag zetten.   (21 mei 2023)KERCKHAERT OP BIJNA 10 MINUTEN IN LIMBURGSE KLIM KLASSIEKER

Binnen de Topcompetitie van de KNWU werd de "Nummer 1 Limburg Trofee" verreden. Voorheen stond deze wedstrijd als Ton Dolmans Trofee op de kalender. Vanuit Stein gingen de coureurs op pad voor een klassieker van bijna 200 km over maar liefst 35 beklimmingen.
In het openingsuur vormden 25 strijdlustige renners een sterke kopgroep. Tijdens een enerverende finale ontsnapten vanuit de spits nog eens vijf man richting finish in Elsloo.
Jelle Johannink (26) versloeg met indrukwekkende sprintersbenen zijn vier medevluchters na een zware koers van 4 uur en 40 minuten. De renner uit Denekamp zorgde met zijn zege voor een uitbundige en feestelijke stemming in zijn ploeg A-Bloc CT.  2. Jeroen van Krimpen  z.t.   3. Stijn Daemen  z.t.     4. Tim Marsman z.t.   5. Frank v.d. Broek op 5 sec.
De vier Zeeuwse renners waren regelmatig voorin te zien. Timo de Jong  kwam als zesde binnen op 51 seconden. 8. Lars Oreel op 1.08    21. Thijs de Lange op 6.51     81. Jochem Kerckhaert op 9.17. Het jurykorps rapporteerde 81 binnenkomers. (7 mei 2023)RONDE VAN OVERIJSSEL : JOCHEM KERCKHAERT OP 3.20 VAN TRIOMFATOR

Foto: Facebook. Coen Vermeltfoort kan de klassieker Ronde van Overijssel voor de tweede keer op zijn erelijst noteren. De 35 jarige routinier was in 2022 ook al de rapste en dit jaar kon wederom niemand hem bedreigen in de eindsprint op de Markeloseweg in Rijssen.
De 69 ste editie voerde over een afstand van 200 km over rustige binnenwegen, polderstroken en enkele heuvels. Rond half koers ontstond consternatie bij een massale val in het peloton. Tientallen renners gingen onderuit en raakten gewond. Het gevolg was totale verbrokkeling en paniek in de karavaan met veel favorieten op een kansloze achterstand. In de slotfase kon niemand het verschil maken en de snelle mannen mochten zich uitleven in de massasprint met een oud prof als triomfator.

Uitslag:  1. Coen Vermeltfoort  (VolkerWessels Cycling)   200 km.  4.31.04    2. Tim Torn Teutenberg  (Leopard Togt)   3. Martins Pluto (Abloc CT)    4. Martijn Budding  (TDT Unibet Cycling Team)     5. Dominik Neuman  (Elkov Kasper).

Zeeuwen:     65. Timo de Jong op 2.23     70. Thijs de Lange op 3.03    73. Jochem Kerckhaert op 3.20  De jurygroep rapporteerde 81 binnenkomers in Rijssen.  (6 mei 2023)


TOP 30 JOCHEM KEWRCKHAERT EERSTE EDITIE 'FOKKER SLAG OM WOENSDRECHT'

Foto: Edwin van Immerzeel.  Bij de nieuwe topklassieker 'Fokker Slag om Woensdrecht' kon de Nederlandse formatie TDT-Unibet de eerste overwinning op de scorelijst zetten. Martijn Budding (27) van 'Tour de Tietema' sprintte op de mooie aankomst aan de Scheldeweg in Hoogerheide alle concurrenten naar de troostprijzen. De ervaren Budding reed bij o.m. Roompot Nederlandse Loterij (2017 en 2018), Riwal Readynez en Beat Cycling. Jochem Kerckhaert kwam op de 27 ste plaats binnen. 89 renners haalden de finish.

De organisatie van de Slag om Woensdrecht onder impuls van voorzitter Niels van Elzakker kan terugkijken op een prachtige wedstrijd en een geslaagd initiatief. Renners, ploegleiders en supporters hopen dat de tweede editie in 2024 op de nationale kalender komt.
> WedstrijdVerslag: http://www.zeelandopdefiets.nl/--slag-om-woensdrecht.html    (30 april 2023)
DERDE PLAATS KERCKHAERT IN HUIJBERGEN

Foto: Jeoen van Wezel.  Jochem Kerckhaert werd derde in de KNWU Ronde van Huijbergen maar behoud wel de leiderstrui van de Brabantse Wal Wielerevents. In het 73 ste criterium door de woonplaats van profrenner Jan Maas (Team Jayco Alula) waren de zegebloemen na bijna 2 uur koers nipt voor Tom Vermeer uit Wuustwezel.  2. Marijn Maas (broer van Jan Maas)  z.t.     3. Jochem Kerckhaert  z.t.  4. Jelle Bouma    5. Sten Verzijl. Het jurykorps van district Zuidwest klasseerde 35 renners en noteerde 7 uitvallers.  (26 maart 2023)
WINST JOCHEM KERCKHAERT IN CRITERIUM WOENSDRECHT

Foto: Edwin van Immerseel.   Jochem Kerckhaert uit Schoondijke heeft zondagmiddag (19 maart) de KNWU Ronde van Woensdrecht op zijn erelijst gezet. De Zeeuws Vlaamse renner van de continentale formatie Beat Cycling versloeg na bijna 2 uur koers zijn drie medevluchters in een felle sprint.
2. Sven Pijnenburg   3. Tom Vermeer   4. Jardi Christiaan van de Lee    5. Coen Vermeltfoort. De jurygroep van KNWU Zuidwest rapporteerde 54 binnenkomers in de Dorpsstraat.
Het criterium had een lengte van 80 km. en voerde over de befaamde Rijzende Weg klim. De wielerdag in Woensdrecht vormde de opening van het speciale fietsprogramma 'Brabantse Wal Wielerevents 2023'.   (19 maart 2023)

Klassieker Ster van Zwolle:
1. Coen Vermeltfoort  (VolkerWessels Cycling)   179 km - 3.55.48
2. Martijn Budding    (TDT Unibet Cycling Team)
3. Loe van Belle     (Jumbo Visma Development)
* Jochem Kerckhaert op 70 km van de finish afgestapt na een val *
(4 maart 2023)  
BEAT CYCLING BLIJFT MET JOCHEM KERCKHAERT CONTINENTALE PLOEG IN 2023
11 renners in selectie BEAT Cycling 2023:

Matthijs Buchli

Stijn Daemen

Gil DHeygere

Bram Dissel

Yoeri Havik

Vincent Hoppezak

Lucas Janssen

Jochem Kerckhaert      Schoondijke

Emiel Vermeulen

Guillaume VisserThijs Zonneveld.
JOCHEM KERCKHAERT (BEAT CYCLING) IN 2022 VAAK IN MIDDENMOOT

Jochem Kerckhaert (Schoondijke) werkte begin juli 2022 in de KNWU ronde van Kruiningen
aan zijn koersritme na een zware val en was op 7 seconden de derde podiumklant.
Kerckhaert kwam op 16 juni ten val in de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour en moest de wedstrijd verlaten. De medici rapporteerden toen een zware hersenschudding en forse schaafwonden. Rico van Damme uit Yerseke won in Kruiningen bij de elite/belofte met de tijdscore 1.45.26. Vluchtgenoot Boris Roomers werd als 2de geklasseerd door de jury.
Foto Kruiningen : Edwin van Immerseel.


Terug naar de inhoud