* Jochem Kerckhaert - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Jochem Kerckhaert  (Schoondijke).     t.m. 2024  BEAT Cycling.

 
* PROGRAMMA JOCHEM KERCKHAERT  (onder voorbehoud):


* 12 - 16 juni     Baloise Belgium Tour.

* TEGENAANVAL JOCHEM KERCKHAERT IN RONDE VAN LIMBURG

 
Foto: Eurosport TV.  In de Belgische semi klassieker Ronde van Limburg was Jochem Kerckhaert (Schoondijke) even vooraan te zien. De Zeeuws Vlaming probeerde vanuit het peloton de oversteek te maken naar een driemans kopgroep maar zijn aanvalsplan mislukte. Kerckhaert liet zich dan ook terugzakken in de grote groep en eindigde op ruim 4 minuten van winnaar Groenewegen.
 
Tussen Hasselt en Tongeren stond 195 km op het pinkstermenu met in de route een serie venijnige klimmetjes. Drie renners zaten vol ambitie en pakten een aardige voorsprong op de Vlaamse wegen. De Nederlander Darren van Bekkum, Kamil Malecki en Roland Thalmann trapten naar een marge van ruim drie minuten. In de slotfase kon Cormac Nisbet (19) van Soudal Quick Step Development verrassend aansluiten maar de vier spitsrijders werden alsnog opgeslokt door een jagende meute.

 
De eindsprint verliep chaotisch omdat de renners 250 meter voor de streep nog een bocht moesten induiken. De slimste coureur was een Hollander. Dylan Groenwegen zag geen gevaar, rook zijn kans en zette zich op kop. De 30 jarige renner van Jayco Alula behield zijn kleine voorsprong op het laatste stuk en kwam als winnaar over de finish met de tijdscore 4.30.40.
 
2. Maurice Ballerstedt  (Alpecin Deceuninck)   3. Arnaud De Lie   (Lotto Dstny)     4. Alexander Kristoff  (Uno X Mobility)    5. Gerben Thijsen  (Intermarche Wanty)   114. Jochem Kerckhaert  (Beat Cycling Club) op 4.18.  Juryrapport: 118 finishers & 14 uitvallers. (20 mei 2024)

* FLECHE DU SUD: TOP 10 IN OPENINGSETAPPE & TOP 50 EINDKLASSEMENT


Tijdens de vijfdaagse Fleche du Sud door Luxemburg opende Jochem Kerckhaert met een zevende plaats. Na de mooie startdag eindigde de Zeeuws Vlaming op de posities 28, 38, 66 en 77. In het algemeen klassement kwam de achterstand op triomfator en landgenoot Pim Ronhaar (22) uit op 13.44.  
Eindstand na 4 etappes en een tijdrit:  1. Pim Ronhaar  (Baloise Trek Lions / foto)  12.20.28   2. Lukas Ruegg   (Team Vorarlberg) op 1.01 3. Liam OBrien  (Lidl Trek Future Racing) op 1.24    4. Jonas Rapp   (Hrinkow Advarics) op 1.37   5. Jaka Primozic   (Hrinkow Advarics) op 1.44.  103 renners in klassement.
 Zeeuwen:  41. Jochem Kerckhaert op 4.33     60. Timo de Jong op 13.44   (12 mei 2024)

* TOP 20 OMLOOP VAN DE BRAAKMAN DOOR ZEEUWS VLAANDEREN

 
Foto: Edwin van Immerseel.  In de Omloop van de Braakman binnen de Schwalbe Topcompetitie waren de zegebloemen voor Max Kroonen (23) die na een solo de hoofdprijs binnen haalde. De renner van VolkerWessels Cycling kon de Zeeuwse kasseienkoers voor de tweede keer op zijn erelijst zetten. Timo de Jong (Goes) kwam als derde binnen in Philippine. Regiorenner Jochem Kerckhaert  (Schoondijke / Beat Cycling)  eindigde op de 17 de plaats. > Verslag en top 10: http://www.zeelandopdefiets.nl/--omloop-van-de-braakman.html    (6 april 2024)
* PODIUM JOCHEM KERCKHAERT IN CRITERIUM WOENSDRECHT
Fotografie : Edwin van Immerseel.  In het KNWU criterium door Woensdrecht met de befaamde Rijzende Weg als scherprechter stonden veel Zeeuwen op de startlijst.
In de categorie elite/beloften werd keihard gekoerst met bij de finish 53 geklasseerden en 14 uitvallers. Roan Konings (Metec Solarwatt) uit Oudenbosch sprintte naar de overwinning. Bij de huldiging stonden de Zeeuwen Jochem Kerckhaert (2) en Timo de Jong (3) ook op het podium met de tijdscore 1.52.06.  4. Jens v.d. Dool  (RC Jan van Arckel)   5. Roy Hoogendoorn  (Willebrord Wil Vooruit).  (10 maart 2024)
* JOCHEM KERCKHAERT HEEFT 13 PLOEGMAATS IN 2024 *

* BEAT CYCLING START IN SCHELDEPRIJS & ZLM TOUR *

Teammanager Alex van de Vosse (foto) verwacht na het licht teleurstellende wielerjaar 2023 veel van het komende wegseizoen. Op Wielerflits.nl geeft hij een toelichting aangaande de sportieve kansen in 2024.

"Als we kijken naar de pure resultaten waren die in 2023 tegenvallend. Maar we kijken ook naar hoe we gekoerst hebben. Hebben we mede de koers bepaald of hebben we defensief gereden? Op dat gebied hebben we afgelopen jaren al goede dingen laten zien.
We hebben negen nieuwe renners, waarvan er een aantal echt koersen kunnen winnen. Martin Pluto en Jeroen van Krimpen bijvoorbeeld. We wilden renners toevoegen aan de selectie die durven om koers te maken.

De sfeer is goed en renners kijken naar elkaar om. Het laatste trainingsweekend ging het niet goed met een van onze renners. Een andere renner kwam dat melden bij de auto. De renners zijn dus echt met elkaar bezig.
We kunnen dit jaar renners individueel laten pieken naar verschillende koersen. Bijvoorbeeld Jochem Kerckhaert. Het is een kleine, lichte renner maar we hadden hem vorig jaar al keihard nodig voor de Ster van Zwolle. Nu kan hij later op zijn best zijn".Beat Cycling is dit jaar twee keer in Zeeland te zien. De Nederlandse continentale formatie start in de klassieker Scheldeprijs vanuit Terneuzen en de etappewedstrijd ZLM Tour.   (15 februari)


 * SELECTIE 2024:

Nieuw: Stijn Appel, Michel Coppens, Tijmen Eising, Wessel Krul, Lars Loohuis,
Thijmen Paardekooper, Martins Pluto, Jeroen van Krimpen en Daan van Sintmaartensdijk.

Gebleven: Matthijs Buchli, Bram Dissel, Yoeri Havik, Thijs Zonneveld en Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert.* SCOREBORD 2023 JOCHEM KERCKHAERT

* JOCHEM KERCKHAERT WINT KERMISKOERS SINT JANSTEEN

Foto's: Organisatie. Bij het KNWU criterium in Sint Jansteen hebben de vele toeschouwers genoten van een enerverende wedstrijd met een telkens wisselend koersbeeld. In de finale ging een fors groepje sprinten voor de hoofdprijs. Na 80 km  en een gemiddelde van ruim 45 km per uur mocht semi prof Jochem Kerckhaert uit Schoondijke de zegebloemen ophalen bij de huldiging.
De Zeeuws Vlaming heeft in juni de goede vorm bereikt. Kerckhart, uitkomend voor de Nederlandse continentale formatie Beat Cycling, reed ook al sterk in de ZLM Tour, Baloise Belgium Tour en zat in de vlucht van de dag bij de nationale titelstrijd in Limburg. * Uitslag Kermiskoers Steen 2023:

1. Jochem Kerckhaert  Schoondijke   80 km  1.44.56     
2. Boris Romers   Rozenburg     3. Marijn Maas   Huijbergen         
4.  Beste plaatselijke renner:  Rowdy Reunis   Hulst        5. Hans Dekkers    Yzendijke     (juni 2023)


Terug naar de inhoud