* Jarno Mobach - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Podium Oud Renners > Jarno Mobach  (Philippine)  
* JARNO MOBACH STOPT EIND 2023 WEGENS HARTPROBLEMEN *
PZC 26 september 2023
* Jarno Mobach behaalde in zijn korte periode binnen het wielerpeloton mooie resultaten. Hoogtepunt is ongetwijfeld zijn ritzege in Olympia Tour (foto organisatie).

Op 10 september 2017 won de Zeeuws Vlaming in het sponsorshirt van Development Team Sunweb de zesde etappe van Margraten naar Noorbeek met 9 seconden voorsprong. Achter hem kwamen Pascal Eenkhoorn en Stan Dewulf over de finish na een zware klimrit over 173 km.

 
* Mobach reed in Frankrijk naar de zegebloemen bij de junioren editie van Parijs - Roubaix op 10 april 2016.

* Van 2017 t.m. 2020 droeg Mobach het shirt van Development Team Sunweb.
Vervolgens koerste hij twee seizoenen bij Leopard Pro Cycling.
In 2023 zat Mobach in de selectie van VolkerWessels Cycling met Timo de Jong uit Goes als ploegmaat.

 
* Bekijk de scorelijst van Jarno Mobach vanaf 2015:  https://www.procyclingstats.com/rider/jarno-mobach    JARNO MOBACH IN FRANSE UCI ETAPPEKOERS : DNF IN 2DE ETAPPE

In de tweede etappe kon Mobach zich niet meer handhaven.
Tussen Sassay en Selommes over 163 km werd hij door de jury in de DNF groep geplaatst.
Bij de openingsrit van de Tour du Loir et Cher kon de Nederlander Tim Marsman (foto) het zegegebaar maken. De 22 jarige coureur uit de stal van Metec Solarwatt zat in de driemans vlucht van de dag. Het aanvalstrio kon de spitspositie verrassend handhaven tot de aankomst. Marsman sprintte in de heuvelrit na 146 km. en 3,5 uur koers naar de overwinning en mag op de tweede dag in de leiderstrui vertrekken.  2. Alekss Krasts  (Tartu2024)  z.t.   3. Callum Macleod  (Abloc CT) op 2 sec.  4. Warre Vangheluwe  (Soudal Quick Step Devo Team) op 39 sec.   5. Nicklas Amdi Pedersen  (Team ColoQuick) op 1.16   60. Jarno Mobach op 1.16 in het eerste peloton.  155 deelnemers. (12 april)


* OMLOOP VAN DE BRAAKMAN 2023 *

* STREEKFAVORIET JARNO MOBACH (PHILIPPINE) IN KOPGROEP OVER KASSEISTROKEN.

* WINST VOOR MAX KROONEN (VOLKERWESSELS) - TIMO DE JONG TIENDE.


* Semiprof Jarno Mobach (1ste van rechts) bij VolkerWessels Cycling *

Fotografie: Freddy Scheele. Frank van Hulle, wethouder van de gemeente Terneuzen, stuurt rond 12.30 uur 150 renners op pad voor de opening van de Schwalbe Topcompetitie in KNWU verband. De opdracht richting coureurs telt 177 km. en bestaat uit 1 ronde van 45,7 km, 1 ronde van 47,7 km, 2 ronden van ieder 31,9 en 2 ronden van ieder 10,2 km.


De eerste aanvaller was de Duitser Marcel Frose (Team Sportforum) die er alleen vandoor ging en ruim 20 seconden pakte. Zijn avontuur duurde echter niet lang en nadat het peloton de snelheid verhoogde werd de solist ingerekend.
Bij de eerste kasseisprint, onderdeel van het Robbert de Greef kasseiklassement, nam de formatie VolkerWessels Cycling het initiatief met drie jongens in de top 3: Coen Vermeltfoort, Max Kroonen en Tijmen Eising.

Het klassement is vernoemd naar Robbert de Greef. Hij overleed aan de gevolgen van een hartstilstand bij de Omloop van de Braakman in 2019. Zijn naam blijft door dit klassement altijd met de Braakman verbonden. Tijdens de tweede sprint zaten de Zeeuwen Jarno Mobach en Timo de Jong in het voorste gelid achter snelste man Max Kroonen. De wedstrijdleider meldde in deze fase opvallend veel lekke banden.

Vooraan vormden 8 renners de vroege vlucht in de Hel van het Zuiden. Thuisrijder Jarno Mobach (Philippine) kreeg gezelschap van Tim Marsman, Max Kroonen, Martin Pluto, Martijn Rasenberg, Rick Ottema, Wouter van de Weerdhof en Bram Dissel. Hun voorsprong liep snel op naar 45 seconden. Bij de vijfde kasseisprint op de Smokkelweg was Jarno Mobach de rapste.
Na 45 km tijdens de eerste doorkomst in Philippine klokt de jury een marge van bijna 2 minuten voor de kopgroep die nog 5 ronden voor de boeg heeft. Het verschil blijft lang schommelen tussen 1.45 en ruim 2 minuten.Na 2 uur koersen over de zonnige wegen door Zuid Zeeland staat er ruim 90 km op de tellers van de renners en volgers. In het peloton ontstaat later wat onrust met VolkerWessels Cycling op kop. Een eerste achtervolgende groep probeert nu wat van de achterstand goed te maken maar dat gaat niet overtuigend.
In de spits vloeien bij de meesten de krachten weg na een gezamenlijke inspanning die al 2,5 uur duurt. Wouter van de Weerdhof kan het tempo vooraan niet meer volgen en moet lossen. Ook Jarno Mobach en Martin Pluto kunnen zich niet meer handhaven in de kop.

De overlevers zijn Max Kroonen, Martijn Rasenberg, Rick Ottema, Bram Dissel en Tim Marsman. Echter hun voorsprong slinkt fors naar ongeveer 20 seconden. Een hergroepering hangt in de lucht. De koplopers blijven vechten en verdedigen hun positie overtuigend.
De 23 ste en laatste kasseisprint op de Boekhouteweg was voor Bram Dissel. Rick Ottema is de winnaar van het eindklassement. Ondertussen konden in de achtervolging Martin Pluto, Victor Broex, Lars Hohmann en Jarno Mobach elkaar vinden.In de slotfase op 10 km van de streep meldde de koersradio 9 leiders: Max Kroonen, Tijmen Eising, Martijn Rasenberg, Rick Ottema, Stijn Daemen, Bram Dissel Victor Broex, Lars Hohmann en Tim Marsman.
Max Kroonen (22) van VolkerWessels Cycling en ploegmaat van Timo de Jong won de eindsprint. Bij de huldiging stonden Rick Ottema (2 de / Allinq CT) en Stijn Daemen (3 de / Beat Cycling) naast hem op het podium in de Kasteelstraat in het Zeeuws Vlaamse mosseldorp.
4. Victor Broex (Metec)    5. Tim Marsman (Metec)       6. Martijn Rasenberg (A Bloc)       7. Lars hohmann (Metec)      8. Bram Dissel (BEAT)   9.Tijmen Eising (VolkerWessels)    10. Timo de Jong (VolkerWessels / Goes)   35. Jarno Mobach  (VolkerWessels Cycling) op 44 sec.  111 geklasseerden, 39 uitvallers.    (8 april 2023)

NOORSE WINST IN PROFRONDE VAN DRENTHE : HOOFDPRIJS VOOR PER STRAND HAGENES

 De 19 jarige Noor Per Strand Hagenes (foto) heeft zondag
de 60 ste editie van de Albert Achterhes Ronde van Drenthe op zijn naam gezet.
Het jonge talent van Team Jumbo-Visma verraste met de finish in zicht zijn drie medevluchters in het winters koude Drenthe. Hij kwam solo over de meet in Hoogeveen met een marge van 8 seconden op de jagers. De oud wereldkampioen bij de junioren behaalde met deze triomf in Nederland zijn eerste topzege bij de beroepsrenners.

Adam de Vos (Human Powered Health), Ceciel Desal (Bingoal-WB) en Roy Hoogendoorn (Metec-Solarwatt) reden lange tijd op kop. Goesenaar Timo de Jong van VolkerWessels Cycling draaide in het begin ook mee vooraan maar moest uiteindelijk afhaken.

In de finale brak na de laatste beklimming van de VAM-berg het peloton in stukken. In de finale reden vier renners weg uit de eerste groep met Per Strand Hagenes (Jumbo-Visma), Tobias Andresen (DSM), Florian Vermeersch (Lotto Dstny) en Adam de Vos (Human Powered Health). Het aanvals kwartet kon hun voorsprong van vijftien seconden vasthouden tot de eindstreep.

Uitslag Albert Achterhes Profronde van Drenthe:   1. Per Strand Hagenes  (Jumbo Visma)   143 km  -  3.07.00    2. Tobias Lund Andresen (Team DSM) op 8 sec.   3. Adam de Vos  (Human Powered Health) op 8 sec.   4. Florian Vermeersch  (Lotto Dstny) op 8 sec.    5. Sam Welsford  (Team DSM) op 32 sec.   Eerste Nederlander :  9. Casper van Uden  (Team DSM) op 32 sec.  125 renners geklasseerd.


Zeeuwse renners:  124. Jarno Mobach  (VolkerWessels Cycling / foto) op 8.41      Timo de Jong  (VolkersWessels Cycling)  DNF.   Julus de Cock (Beat Cycling) niet gestart.   (12 maart 2023)

JARNO MOBACH KOERST IN 2023 BIJ VOLKERWESSELS CYCLING* Op het programma 2023 van VolkerWessels Cycling staan 128 koersdagen in binnen en buitenland.
De 17 renners van de Nederlandse formatie zullen zich laten zien in klassiekers en etappewedstrijden.


* Foto: Selectie 2023 met Jarno Mobach 3de van rechts *

Jarno Mobach (Philippine) draagt in 2023 het sponsorshirt van de Nederlandse continentale formatie VolkerWessels Cycling. Bij dit succesvolle team zit ook zijn provinciegenoot Timo de Jong (Goes) in de selectie.
De 24 jarige Zeeuws Vlaming behaalde in het wegseizoen 2022 enkele aansprekende resultaten met Leopard Cycling. Hij eindigde op de zesde plaats in het eindklassement van de Circuit des Ardennes en werd achtste in het eindklassement van Olympia Tour.

Mobach (17-8-1998) is uiteraard blij met de transfer: "Ik kijk er erg naar uit om voor VWCT te koersen. Voor mij persoonlijk is het goed om met een sterke ploeg een koers in te gaan en die voor elkaar wil rijden. Iets wat het VWCT continue laat zien.
In alle wedstrijden die ik in 2022 tegen VWCT heb gereden, heb ik met veel bewondering naar de ploeg gekeken. Door het rijden als een team werden er vele successen behaald. Hierdoor kijk ik er zelf vooral naar uit om met deze groep renners voor de beste resultaten te gaan. De ploeg heeft een mooie structuur staan en er zijn de afgelopen jaren flinke stappen gezet in de ontwikkeling van de ploeg. Zware en slopende wedstrijden passen mij goed en ik zie mijzelf als een hardrijder die op veel parcoursen mee kan".   (15 februari 2023)

Terug naar de inhoud