* Goede Doelen Varia - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Goede Doelen : Varia - Evenementen.         * Tips : info@zeelandopdefiets.nl


IN APRIL BEACH RIDE FOR KNRM VAN CADZAND NAAR AMELAND

Zes (Zeeuwse) mountainbikers gaan op 15, 16 en 17 april fietsen van Cadzand naar Ameland via de gehele Nederlandse kust. Eelco Mosselman, Rob en Ad Spelier, Mattijs Bordui, Edwin Franse en Antwan de Punder rijden een driedaagse tocht van 370 km voor de KNRM.
De zes bikers kijken met vertrouwen naar de startdag op 15 april : "Deze fantastische, maar zware uitdaging gaan wij speciaal aan voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Elk jaar helpen en redden zij vele mensen op het water. Verder hebben ze maar liefst 45 reddingstations langs de Nederlandse kust. Op Ameland willen zij nu graag een nieuw boothuis bouwen. Zij zijn helemaal afhankelijk van fondsenwerving en daarom willen wij hier aan bijdragen".  Voor meer informatie over sponsoring : https://www.facebook.com/BeachrideforKNRM      (22 februari 2021)
ZEEUWSE TOERFIETSERS OP 26 EN 27 JUNI WELKOM BIJ DE 10 DE HOMERIDE:

FIETSEN DOOR NEDERLAND VOOR DE RONALD MC DONALD HUIZEN.


inschrijven & info:    www.homeride.nl


SOLORIDE 2021 : FIETS VOOR JE EIGEN GOEDE DOEL

Het is op dit moment, medio januari, nog onzeker of fietsevenementen door kunnen gaan in 2021, maar zelf fietsen kan natuurlijk wel. Tijdens de tweede editie van SoloRide geef jij de kilometers die jij fietst betekenis door niet alleen voor je eigen gezondheid en plezier te fietsen, maar ook voor het goede doel van jouw keuze.
Aan het begin van het nieuwe jaar stellen we onszelf vaak een persoonlijk fietsdoel. Een doel waar we naartoe kunnen trainen gedurende het jaar. Vaak gaat dit samen met een deelname aan een evenement of een geplande beklimming in de Alpen. Helaas zijn deze doelen voorlopig nog lastig te realiseren.


Met SoloRide krijg je volop motivatie om jouw fietsdoel in 2021 te bereiken. Je fietst namelijk zoveel mogelijk kilometers voor jezelf, maar ook voor het goede doel van jouw keuze. En krijg jij van ons een extra duwtje in de rug.
 
In 2021 kunnen de fietsers zich inzetten voor dertien goede doelen:
ALS, Alzheimer Nederland, CliniClowns, Hersenstichting, Het Vergeten Kind, KWF kankerbestrijding, Longfonds, Nationaal MS Fonds, Nationaal Ouderenfonds, Prinses Beatrix Spierfonds, Sophia Kinderziekenhuis, Spieren voor Spieren en Support Casper (foto).   
 
Tijdens de eerste editie van de SoloRide in 2020 is ruim 16.000 euro gedoneerd voor het Erasmus MC Foundation in Rotterdam. Meer informatie over aanmelding en voorwaarden staat op www.soloride.nl     (15 januari 2021)
MIDDELBURGSE YVA GELUK FIETST VOOR "WAR CHILD"

Bron : Facebook
De Middelburgse renster Yva Geluk combineert het fietsen met een goed doel : "Dik 20.000 fietskilometers in 2020 betekent een mooi bedrag voor War Child. Je mag overigens zelf je streefdoel bepalen".
 


War Child helpt de oorlog uit een kind te halen via bescherming, psychosociale hulp en onderwijs. Want kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Toch zijn miljoenen kinderen slachtoffer van oorlogsgeweld. War Child maakt een blijvend verschil. Door kinderen psychosociale hulp en onderwijs te geven en door hen te beschermen tegen geweld. Met een creatieve en op samenwerking gerichte aanpak. War Child gebruikt o.a. theater, muziek, sport, spel, ict en media. Kinderen en jongeren krijgen zelf de hoofdrol, geven hun mening en zijn actief betrokken bij beslissingen over hun leven. Ze ontwikkelen hun talenten, zodat ze kunnen worden wie ze willen zijn.
Zoek je een mooie fiets uitdaging in 2021?         
Kijk dan op Facebook:  https://www.facebook.com/yva.geluk           (29 december 2020)PENITENTIAIRE INRICHTING MIDDELBURG PIM
FIETST IN MEI 2021 VOOR SOPHIA KINDER HERSENCENTRUM17 - 21 mei
Middelburg       
Penitentiaire Inrichting Middelburg PIM
Toerfietsen : Rondje Nederland
Goede Doel :  Sophia Kinder Hersencentrum Rotterdam
https://pimsteunt.nl/          (15 december 2020)
Terug naar de inhoud