* Fietsen & Zaken - Zeeland op de Fiets

* MIDDELBURG FIETST *
Ga naar de inhoud
* Fietsen & Zaken.     Tips en Berichten : info@zeelandopdefiets.nl

* HANS ANDERS OPTIEK, MET 2 FILIALEN OP WALCHEREN,
SPONSORT SPORTBRILLEN TEAM DSM FIRMENICH POSTNL

 

 
* Sinds 2022 is Hans Anders trotse sponsor van Team dsm-firmenich PostNL. Dat is niet zomaar. Samen met het gedreven World Tour wielerteam heeft Hans Anders een exclusieve topcollectie high performance sportbrillen ontwikkeld. Deze zijn onder de naam Drive op de markt gebracht. Met als doel om de renners van de ploeg en alle andere professionele en amateursporters sensationeel zicht te bieden tijdens hun sportieve activiteiten.
 
 
* De brillenexperts van Hans Anders hebben gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen en de allernieuwste technieken. Daarnaast werd gekozen voor een aerodynamisch design en de allerbeste glazen voor comfort, veiligheid en sensationeel zicht.

 
* Op Walcheren heeft Hans Anders een filiaal in Middelburg (Langeviele) en Vlissingen in de Walstraat.


 
* Bij Team DSM Firmenich PostNL rijden 8 Nederlanders in 2024:
Nils Eekhoff, Fabio Jakobsen, Gijs Leemreize, Enzo Leijnse,
Tim Naberman, Frank van den Broek, Bram Welten en Casper van Uden.   (2024)


* VERNIEUWING PROFILE VAN DEN DRIEST MIDDELBURG.

* IN 2024 HEROPENING ALS BIKE TOTAAL VAN DEN DRIEST* Fotografie : Wij Zijn De Stad *

 Er komt een uitbreiding aan bij fietsenwinkel Profile van den Driest en Plantaardig in de Zusterstraat.
Op de Community ‘Wij zijn De Stad’ wordt de verandering aangekondigd: “Stefan & Peter van de fietsenzaak hebben Zusterstraat 20 gekocht, het pand waar voorheen cafe het Hart van Middelburg was gevestigd. Femke op haar beurt kocht het pand ernaast: daar waar La Sorella kortstondig zat. Ze namen de panden over van de familie Metz, die het cafe zeven jaar geleden kocht van Jim Saija”.
Er gaat dus in 2024 veel veranderen bij Profile van den Driest. Het is nog niet duidelijk wanneer de verbouw begint en in welke periode het project afgerond kan worden. 
Stefan den Herder nam in 2015 de fietsspeciaalzaak Profile van den Driest in Middelburg over.
Bij het eerste lustrum in april 2020 (foto), midden in de corona crisis, was de sfeer minder feestelijk maar den Herder presenteerde toen wel speciale acties voor de trouwe Zeeuwse klanten en voor de vele (fiets)toeristen die naar de hoofdstad bleven komen.
Profile van den Driest staat ook in 2024 weer klaar voor onderhoud, reparatie en verkoop. Kom gerust langs in de Zusterstraat maar kijk vooraf even naar de openingstijden.   www.profilevandendriest.nl      (2024)    


* REMIJN TWEEWIELERS IN MIDDELBURG VANAF 2020 OP ARNESTEIN

Remijn Tweewielers in Middelburg zit vanaf januari 2020 naar volle tevredenheid op een ruime locatie in de hoofdstad van Zeeland. Na 11 jaar verhuisde het succesvolle bedrijf in 2020 van de Koudekerkseweg naar een groter pand op bedrijventerrein Arnestein.

De enthousiaste ondernemer is nog altijd blij met deze impuls:   "Door de groei van ons bedrijf was het in ons oude pand voor ons onmogelijk geworden om de zo belangrijke service te handhaven. Het stallen van alle scooters en fietsen buiten ons pand was nooit de opzet geweest, maar door de groei een noodzaak geworden. Het werd dus destijds hoog tijd voor uitbreiding.
 
Vele jaren zijn wij bezig geweest om op de huidige locatie, door middel van nieuwbouw, een groter gebouw met meer binnenruimte te realiseren. Helaas heeft de gemeente Middelburg hierbij niet meegewerkt en vele plannen afgekeurd Op de locatie Arnesteinweg 9 kan alles binnen gestald en opgeslagen worden en zit alles onder 1 dak".   (2024)


* 'CUBE STORE ZEELAND' IN MIDDELBURG.

* PROFPLOEG 'INTERMARCHE WANTY' VANAF 2014 OP CUBE FIETSEN.


Fotografie : Wij Zijn De Stad.  

* De fietsbranche in Middelburg is in 2023 uitgebreid met een vernieuwde speciaalzaak. Naast de Laan van de Verenigde Naties heeft Minnaar Wielersport een nieuwe start gemaakt met de opening van de Cube Store Zeeland.

* De eigenaren Maurice Minnaar en Ronald Roelse, die sinds 2014 op de huidige locatie zitten, gaan zich in de bedrijfsvoering concentreren op het merk Cube Bikes. Minnaar begon in april 2006 in de tweewielersector. Hij opende toen een zaak in de Veerseweg in de hoofdstad van Zeeland en verhuisde acht jaar later naar de rand van de Griffioen wijk achter tankstation Haan.   

* In het profpeloton koerst de Belgische formatie Intermarche - Wanty vanaf 2014 op racefietsen van Cube. Hun hoofdkantoor staat in Waldershof. De Duitse fietsfabrikant heeft 850 medewerkers in dienst en het brede Cube assortiment wordt in 68 landen aangeboden.* Wielerploeg Intermarche Wanty heeft 28 renners op de selectielijst 2024. De Hollandse inbreng komt van Mike Teunissen (foto), Taco v.d. Hoorn, Boy van Poppel en Roel van Sintmaartensdijk.


* De Zeeuw Marco Minnaard (Wemeldinge / foto) stond van 2014 t.m. 2019 op de loonlijst van de sponsors Wanty en Gobert. Zijn ploegleider was de sympathieke Belg Hilaire Van der Schueren.    (2024)


Terug naar de inhoud