* Fiets Routes Zeeland - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen  : Routes door Zeeland voor Toeristen & Zeeuwen..

* FIETSEN OP NOORD BEVELAND STEEDS POPULAIRDER
(mei 2024)* FIETSROUTE WALCHEREN LANGS MOLEN NIEUW EN SINT JOOSLAND* CITY BIKE TOUR DOOR MIDDELBURG:
GEZELLIG EN SPORTIEF VOOR TOERISTEN EN ZEEUWEN
* Foto : Organisatie *
Toeristen en Zeeuwen die Middelburg op de fiets willen ontdekken kunnen zich ook in 2024 melden bij een centrale organisatie. Tijdens de City Bike Tour gaan de sportieve deelnemers met Eveline van Kampenhout op pad voor een route van ongeveer 2,5 uur langs de highligts en de mooie plekjes in de hoofdstad van Zeeland. Ongetwijfeld zal er aandacht zijn voor de feiten en fabels uit het historisch verleden van Middelburg en de herkomst van gezegdes en uitdrukkingen uit die tijd. Voor de start krijgen de fietsers koffie of thee en een echte Zeeuwse bolus.  Meer info over reserveringen, kosten en start locatie: www.beleef-zeeland.nl   (maart 2024)


* SCHOONHOUDTIP VOOR ZEEUWEN & TOERISTEN OP DE FIETS

Afval hoort in de afvalbak of in de afval-dropzone en niet in de berm langs de weg.
In het 'wielernormaal' is de afspraak dat we onze mileu footprint minimaal houden. Zo helder is dat.
Spreek elkaar erop aan, want het wielernormaal is van ons allemaal.
* THEMA FIETSROUTES DOOR BOSSEN EN POLDERS OP SCHOUWEN DUIVELAND.

* START BIJ TRAMPOLINE CENTRUM WESTERSCHOUWEN
VAN JAN & ELLEN MIDAVAINE AAN DE STEENWEG OP DE KOP VAN SCHOUWEN.


* Bekijk meer thema fietsroutes : https://jantrampoline.nl/activiteiten-1.html* TIP VOOR ZEEUWEN EN TOERISTEN:
BEZOEK MINIBIEB 'DE FIETS' IN MIDDELBURG

* THEMA 2024 : WIELER BOEKEN.


Foto's: Annelien Andriesse.    Wielersupporter en boekenliefhebster Annelien Andriesse (Middelburg) heeft een fietsroute uitgezet langs mini biebs op Walcheren. Ze kwam op dit sportieve en educatieve idee tijdens haar fietstochten door Midden Walcheren en langs de kust. Annelien zelf tekent voor het beheer van Minibieb De Fiets te Middelburg.

Andriesse fietst enkele keren per week door haar geboortestreek en kiest dan voor een gevarieerde rit door polders en dorpen. Ze bezoekt vaak een minibieb en maakt dan een leuke foto. Vervolgens dacht ze aan het bundelen van deze leuke voorzieningen waarin leesvoer beschikbaar is met volop variatie. In de 'De Fiets' ligt een kaart met 15 minibieb locaties op Walcheren die bezocht kunnen worden.

In de ruimte collectie van Minibieb De Fiets in Middelburg zitten ook boeken en tijdschriften met het thema wielrennen.
Kom gerust vrijblijvend langs in de Pres. Wilsonlaan 160 in de Griffioen wijk aan de rand van Middelburg.

Ze hoopt dat de deelnemers tijdens hun fietstocht kennis zullen maken met de lectuur die de bibliotheken aanbieden. Voor de eigenaren zou dat een stimulans kunnen zijn om meer variatie in de collectie op te nemen zodat weer meer bezoekers interesse tonen.
De Middelburgse heeft haar project nauwkeurig voorbereid. Na het ontdekken van weer een minibieb zocht ze contact met de eigenaren of ze in het routeoverzicht opgenomen wilden worden. De meesten waren meteen enthousiast en zo ontstond een mooie tocht over Walcheren. De fietsers zijn natuurlijk vrij om zelf een route samen te stellen.Annelien is altijd benieuwd naar de reacties van de fietsers:  
"Het is altijd leuk om te weten hoe de mensen hun tocht hebben ervaren.
Foto en verslagje zijn daarom hartelijk welkom".  
Email : annelienandriesse@gmail.com  * BADKOERIER FIETSROUTE OVER NOORD BEVELAND* FIETSROUTE 45 KM. LANGS VLIEDBERGEN OP WALCHERENFoto : het Zeeuwse Landschap, vliedberg Gapinge tussen Serooskerke en Veere.* FIETSROUTE  'TOUR DE BOER' LANGS 4 BOERENBEDRIJVEN OP WALCHEREN

Met de Tour de Boer App fiets je een mooie route van 25 kilometer en je bezoekt ook vier boerenbedrijven op Walcheren: een fruitteeltbedrijf, een varkenshouderij, een kwekerij en een zuivelboerderij. In een 360-graden-filmpje geven de boeren een virtuele rondleiding. Net of je zelf over het land loopt of even een kijkje in de stal neemt. Op de website www.zoekdeboer.nl  lees je hoe leuk deze route is.
De app heeft de gemeente Veere in samenwerking met de ZLTO en het Europees leader project opgezet. De App staat in de Android Play Store en de Apple App Store onder de naam 'Tour de Boer'.


* WOUTER WEYLANDT TOER FIETSROUTE VAN NEELTJE JANS NAAR MIDDELBURG
* DE BELGISCHE PROFRENNER WON DE GIRO ETAPPE
AMSTERDAM - MIDDELBURG OP 10 MEI 2010.

Lees speciale pagina Giro 2010 in Zeeland:* DE COUREUR VAN QUICK STEP OVERLEED IN 2011 NA EEN ZWARE VAL TIJDENS DE GIRO *


* FIETSTIP VOOR ZEEUWEN EN TOERISTEN:
ROUTE ROND VEERE EN VROUWENPOLDER
* FIETSROUTES LANGS ZEEUWS ERFGOED* OUD & NIEUW ZEELAND : ROUTE ROND VEERE EN VROUWENPOLDER


* FIETSROUTE 18 KM. LANGS
FRUITBOOMGAARDEN OP ZUID BEVELAND* RECREATIEVE TOCHT DOOR ZAK ZUID BEVELAND OVER DE JO DE ROODIJK BIJ SCHORETerug naar de inhoud