* EPZ Omloop Borsele - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen :  EPZ Omloop van Borsele : Wielerweekend op Zuid Beveland.

* 39 STE EDITIE VAN 19  T.M. 21 APRIL 2024 *

* ISABEL SHARP WINT EPZ DRIEDAAGSE 2023 BIJ DE JUNIOR VROUWEN

 Isabel (Izzy) Sharp is de winnares geworden van de EPZ Omloop van Borsele voor junior vrouwen.
Ze was over drie dagen koers rondom SHeerenhoek de beste met de tijdscore 3.54.13.  
2. Federica Venturelli op 4 sec.     3. Cat Ferguson op 15 sec.
 
Sharp legde de basis voor haar overwinning in de individuele tijdrit op de openingsavond. Deze won ze met overmacht. Op de slotdag kwam haar trui niet meer gevaar. In de afsluitende en laatste etappe werd het toch nog spannend. De Italiaanse Venturelli won een aantal tussensprints en was daarmee een direct gevaar voor de leiderstrui van Izzy Sharp.
Venturelli begon met een achterstand van 11 seconden, maar dit liep plots terug tot 4 seconden. Met nog 10, 6 en 4 seconden te verdelen aan de meet kon de uitslag nog verschillende kanten op gaan. Het was uiteindelijk Celia Gery, namens team Frankrijk die in de eindsprint nipt Nikki Souren (WV Schijndel) en Cat Ferguson (Team Great Britain) versloeg.

 

* De Zeeuwse inbreng kwam van Julia Lindhout uit Sint-Maartensdijk.
De Thoolse renster eindigde in het algemeen klassement op de 79 ste plaats met
een achterstand van 4.03 op winnares Sharp. De jurygroep klasseerde 110 junior vrouwen.
 

* ERELIJST VANAF 2002:
WINST BRITT KNAVEN, NICKY ZIJLAARD EN ANNE EVERSDIJK *

* HUZARENSTUKJE DEENSE JUNIOR THEODOR STORM IN 2023 *
Theodor Storm heeft met overmacht de EPZ Omloop van Borsele voor junioren gewonnen. De 18 jarige Deen reed op ongeveer 25 kilometer van de meet weg van zijn vier medevluchters en kwam solo over de finish aan de Kuijpersdijk. Tweede werd zijn ploeggenoot bij NPV Carl Ras Roskilde Patrick Boje Frdykjaer.

De junior heren hadden er duidelijk zin in en hadden flink de sokken erin. Al na ongeveer 50 kilometer brak het peloton in 4 stukken. Na ongeveer 70 kilometer kwamen de eerste en tweede groep bij elkaar in een grote omvangrijke groep van ongeveer 42 renners. Op 50 kilometer sprongen er 4 renners weg. Zij kregen een voorsprong van ongeveer 20 seconden. Storm demarreerde uiteindelijk uit de kopgroep om vervolgens zijn voorsprong gestaag uit te bouwen naar ongeveer 30 seconden.

Achter de ongenaakbare koploper werd het ook nog een interessante race. Daar maakten in eerste instantie 9 renners en later 7 renners zich los van de eerste groep. In deze groep zaten maar liefst 3 ploeggenoten van NPV Carl Ras Soskilde. Zij verdedigden met verve de voorsprong van Storm, waardoor de zege niet meer in gevaar kwam.


 * Senna Remijn (Wolphaartsdijk) reed in de EPZ Omloop een thuisrace. Het was een zware koers met veel wind.
Van de 139 renners haalden er 67 de finish. Remijn had wel een goede start en was snel voorin.
 
Helaas twee keer pech,  1x een wielwissel en stuur scheef. Toch kon hij twee keer weer aansluiten bij het peloton.
 
Deze inspanningen vergden veel kracht en daarom moest de Zeeuwse junior op het eind lossen.
Remijn kwam als 40 ste binnen op de Kuipersdijk in SHeerenhoek * * Remijn genoot ervan om een keer te koersen op bekende wegen daar waar de familie roots liggen ** ERELIJST MET
NICK VAN DER LIJKE, MATHIEU VAN DER POEL,
CEES BOL EN JULIUS VAN DEN BERG *

*  Nick van der Lijke wint in 2009 bij de Junioren  *

* LINDA ZANETTI SNELSTE IN EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2023 VOOR ELITE VROUWEN

Linda Zanetti is de namens UAE Development de winnares geworden van de EPZ Omloop van Borsele. Audrey Cordon-Ragot won de peloton sprint. De Francaise komt normaliter uit voor Human Powered Health Cycling, maar in de EPZ Omloop reed ze voor het Franse nationale team. Nora Tveit mocht zich voor het tweede jaar op rij de nummer drie van de Omloop van Borsele noemen.
 
De klassieker over Zuid Beveland bleef lange tijd rustig, maar half koers besloot Anastasia Carbonari (UAE) op avontuur te gaan. Ze kreeg echter geen grotere voorsprong dan 30 seconden.

Met ongeveer nog 30 kilometer te gaan besloten Linda Zanetti en Femke Beuling (WV Drenthe) het te gaan proberen. De move van Zanetti was opvallend, omdat zij alle tussensprinten aan de meet in SHeerenhoek al won. Beuling kon in de finale het tempo van de sterke Zanetti niet meer bijbenen. Zanetti behield genoeg marge om solo over de finish te komen na 133 km. in de tijdscore 3.13.42    2. Audrey Cordon Ragot op 5 sec.   3. Nora Tveit   z.t.    4. Annina Ahtosalo  z.t.     5. Christine Majerus  z.t.   121 rensters geklasseerd.

 


* Zeeuwse rensters:    20. Rosita Reijnhout (foto / Wolphaartsdijk)  op 8 sec.      26. Maureen Arens (Kruiningen) op 8 sec.    
40. Britt de Grave  (Tholen)  op 22 sec.     63.  Noor Dekker  (Middelburg) op 22 sec.* TOPRENSTERS OP ERELIJST EPZ KLASSIEKER ELITE VROUWEN *
* ILSE PLUIMERS SNELSTE IN TIJDRIT ELITE VROUWEN 2023

Ilse Pluimers uit Enter is de winnares geworden van de individuele tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele. De renster uitkomend voor AG Insurance Soudal Quick Step werkte het 20 kilometer lange parcours in een tijd van 27.43.65 als snelste af. Tweede werd Karlijn Swinkels namens Jumbo Visma in een tijd van 28.01.21.  De derde tijd werd ingevuld door Anne Knijnenburg van WV Schijndel. De Brabantse had 28.12.81 nodig om binnen te komen.Fotografie: Jacco Quist.  De weersomstandigheden trokken duidelijk een wissel op het wedstrijdverloop. De gehele avond was het aangenaam lenteweer, maar net na acht uur sloeg het weer om. De wind stak de kop op en het regende af en toe pittig. Dit kende voor de koers helaas een aantal slachtoffers. De Franse kampioene tijdrijden Audrey Cordon-Ragot kwam in Zeeland niet verder dan een tiende plaats. Op het startblad stonden 47 tijdrit specialistes.

Maureen Arens uit Kruiningen werd knap 13 de in een tijd van 30.04.81. Noor Dekker (Middelburg) noteerde 26 ste tijd met 31.57.50. Rosita Reijnhout uit Wolphaartsdijk zette 32.34.70 op de digitale juryklok en eindigde met deze score op de 31 ste positie.* ERELIJST TIJDRIT ELITE VROUWEN:
ELLEN VAN DIJK - LISA BRENNAUER & AAFKE SOET ** EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2020 AFGELAST WEGENS CORONA PANDEMIE ** REGIORENSTER QUINTY VAN DE GUCHTE
TRAINT IN 2020 OP PARCOURS GEANNULEERDE KLASSIEKER.Foto's : Organisatie

Quinty van de Guchte (20) uit Driewegen had de EPZ Omloop van Borsele in haar agenda staan maar de corona crisis gooide roet in het eten. De Bevelandse renster zou weer starten in het sponsorshirt van de Belgische formatie Redant Keukens.

v.d. Guchte over het schrappen van de koers in haar geboortestreek: Helaas ligt het wielerseizoen door het coronavirus volledig plat en zo ook is de EPZ Omloop van Borsele geannuleerd. Als eerbetoon aan de organisatie, sponsors en vrijwilligers van de EPZ Omloop had ik besloten om op zaterdag (25 april) het gehele parcours van de elite dames te rijden, een afstand van ongeveer 140 km.Het weer was in ieder geval perfect voor een goede trainingstocht en in de ochend bij de start en 's middags bij de finish werd ik verrast door een aantal leden van de organisatie. Ze stonden klaar met mooie attenties. Tijdens de laatste 10 km werd ik nog begeleid door een motor. Comite SHeerenhoek bedankt voor jullie aanwezigheid, het was heel leuk!

Tegenover de PZC gaf v.d. Guchte nog een toelichting op haar initiatief:  Je kan wel stellen dat ik in deze wedstrijd loze periode op zoek ben naar uitdagingen. Ik wist natuurlijk al langer dat de wedstrijd vanwege het coronavirus om begrijpelijke redenen niet verreden kon worden, maar het dringt pas echt goed door in de wedstrijdweek zelf. Het is leuk dat de organisatie het idee zo omarmd heeft en het geeft extra voldoening en moraal. Normaliter had ik in deze periode mooie wedstrijden zoals de EPZ Omloop van Borsele kunnen fietsen, maar nu kan ik niets anders dan hopen op betere tijden.
* RETRO EDITIE EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2020 *

Bron : PZC 2020 / Job de Feijter.
Terug naar de inhoud