* Didi de Vries - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Mountainbiken : Prof Didi de Vries  (Wilhelminadorp).   2023: Giant France MTB Pro Team.
* Foto: Facebook Giant France MTB Pro Team *
* DIDI DE VRIES VIERDE BIJ EK ELIMINATOR IN TURKIJE *
Bron Omroep Zeeland 29 oktober 2023DIDI DE VRIES EERSTE VROUW IN SP KOERS CALFVEN

* Foto : Jacco Quist *
* Didi de Vries was in het Brabantse Calfven
bij de SP de beste dame op de 25 ste plaats.
In dit TMZ criterium stonden in haar categorie 32 deelnemers op de startlijst.    
(3 september 2023)


DIDI DE VRIES EERSTE VROUW IN SP CATEGORIE TMZ RONDE YERSEKE 2023

Foto: Jacco Quist.    SP Categorie:      1. Justin Meulpolder  (Kapelle)     2. Vincent Bouwens     3. Sven v.d. Graaf     4. Kees Raats     5. Pim van Baalen 6. Alex de Haan  7. Yoeri Meijer     8. Eerste vrouw > Didi de Vries      9. Arjan Hamelink    10. Jeroen Kamp.    (24 juni 2023)Didi de Vries werd op Tweede Pinksterdag vierde tijdens de 3 Nations Cup in Genk.
 "Dit was een xco wedstrijd dus dat was weer even aanpassen.
Goed mee kunnen draaien met de kop.
Na een valpartij verloor ik mijn 3e positie en ben ik uit eindelijk als 4e over de finish gebold.
Een resultaat waar ik erg tevreden mee ben".    (29 mei 2023)

PODIUM DIDI DE VRIES BIJ WERELDBEKER IN SAKARYA (TURKIJE)
Didi de Vries uit Wilhelminadorp eindigde op de derde plaats
bij de Wereldbeker Eliminator in het Turkse Sakarya:  
"Het was een spannende finale met veel gebeurtenissen in korte tijd. Helaas nipt de sprint verloren voor plaats 2 maar ontzettend tevreden met plaats 3 als start van het wereldbeker seizoen. Twee dagen voor de wedstrijd was ik namelijk nog ziek, dus vooraf had ik dit niet durven dromen".   (23 mei 2023)


DIDI DE VRIES SNELSTE VROUW IN TMZ KOERS SHEER ABTSKERKE

Op het mooie 4,7 km lang parkoers van de TMZ Ronde van SHeer Abtskerke maakten de renners er spannende wedstrijden van. Bij de Amateurs waren er constant uitlooppogingen in wisselende samenstellingen. In de finale sloeg een 4-tal met daarbij de sterke Belg Steven Caethoven (Bassevelde), Peter de Winter (Eindhoven), Jordan Koster (Kapelle) en Alex Gresnigt (Middelburg) het beslissende gat. In een spannende sprint won Caethoven voor de Winter (2e) en Koster (3e). Didi de Vries werd winnares bij de Dames met een 8e plaats overall bij 38 deelnemers. (8 april 2023)


Foto's : Facebook

De eerste wedstrijd van het seizoen voor Didi de Vries was de Algarve Bike Challenge in Portugal.
 De Zeeuwse over haar seizoensopening:  
“Tijdens deze 3 daagse stage race vormde ik een duo met de Belg Matthias Thijsen en we kwamen uit in de mixed category.
 Met winst in de proloog, een 2e plaats in stage 2 en winst in de 3e stage konden we het race weekend mooi afsluiten.
In het eindklassement eindigden we op een tweede plaats".   (14 maart 2023)
* TRAININGSSTAGE SPANJE *
februari 2023
Foto's : Facebook.
* DIDI DE VRIES (25) VANAF 2023 PROF BIJ GIANT FRANCE MTB PRO TEAM *
"Mijn doelen liggen in 2023 voornamelijk op de kampioenschappen, maar ik hoop ook veel te leren van mijn teamgenoten".


Didi de Vries (Wilhelminadorp / 3-7-97) vertelt over haar toch wel verrassende wielertransfer:
In 2023 zal ik als professioneel mountainbikester uitkomen voor het Giant France MTB Pro Team.
Dit is een enorme stap in mijn carriere en ik had hier alleen maar van kunnen dromen.
Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen dat de ploeg in mij heeft.Ik ben begonnen met mountainbiken op mijn 7e. Daarvoor deed ik aan paardrijden en voetballen samen met mijn broer Joppe en buurman Wim van de Kreeke. Mijn vader koerste bij TMZ (foto) op de weg en begon in de winter ATB cups te rijden. Na een paar wedstrijden papa aan te moedigen was ik verkocht. Al snel stonden er 2 mountainbikes voor mij en mijn broer in de schuur.
Wij sloten ons aan bij de lokale mountainbike club en stonden aan de start van Zeeuwse ATB cup wedstrijden. Deze gingen super goed en ik wilde meer uitdaging. Zo mocht ik van mijn ouders eens een Landelijke jeugd wedstrijd proberen. Al snel reden mijn ouders stad en land af zodat Joppe en ik wedstrijden konden rijden.Toen ik nieuweling werd zijn we uitgeweken naar Belgie. Joppe en ik werden lid van de Waasland Mountainbike School waar we ontzettend veel geleerd hebben. Ik maakte enorme stappen en werd twee keer Nederlands kampioen cross country. Als junior dame had ik een van mijn beste jaren. Ik won 27 van de 30 wedstrijden waar ik aan de start stond en eindigde op een 5e plaats in de UCI rankings.
De jaren die volgden sukkelde ik enorm met mijn gezondheid waardoor ik roofbouw pleegde op mijn eigen lichaam en er een chronische schildklieraandoening aan over heb gehouden. Ik herstelde slecht en haalde weinig plezier meer uit het rijden van wedstrijden. Wedstrijd na wedstrijd kwam ik huilend over de finish roepende dat ik zou stoppen met de sport. Toch heb ik doorgezet.Foto: KNWU > Didi de Vries & Jeroen van Eck kampioen in 2019.

In 2018 werd ik 3e op het NK eliminator. Foto : Het jaar erop (2019) pakte ik de titel, welke heel onverwachts kwam. Op die manier ben ik meer eliminator wedstrijden gaan rijden om mijn trui te kunnen laten zien. Mijn focus verplaatste zich daardoor langzaam aan van cross-country naar eliminator. In 2020 werd ik 4e op het wereldkampioenschap en sindsdien ligt mijn aandacht volledig op eliminator. Door deze discipline heb ik het plezier volledig terug gevonden!Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen samen met mijn nieuwe ploeg. Ik hoop het beste van mezelf te kunnen laten zien in de world cups. Mijn doelen liggen in 2023 voornamelijk op de kampioenschappen, maar ik hoop ook veel te leren van mijn teamgenoten. (23 januari 2023)
* Archieffoto 2022 *

* Didi de Vries bij WK 2022 in Spanje *Terug naar de inhoud