* Didi de Vries - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Veld  -  Mountainbiken : Prof Didi de Vries  (Wilhelminadorp).   2023 en 2024: Giant France MTB Pro Team.
* Foto: Facebook Giant France MTB Pro Team *
* EERSTE WERELDBEKER ZEGE DIDI DE VRIES (WOLPHAARTSDIJK).
* DIDI DE VRIES (26) PROF BIJ GIANT FRANCE MTB PRO TEAM *

"Mijn doelen liggen voornamelijk op de kampioenschappen,
maar ik hoop ook veel te leren van mijn teamgenoten".


Didi de Vries (Wilhelminadorp / 3-7-97) vertelt over haar status binnen het mountainbiken:
Ik ben professioneel mountainbikester voor het Giant France MTB Pro Team.
Hierdoor kan ik nog steeds progressie boeken in mijn carriere.
Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen dat de ploeg in mij heeft.Ik ben begonnen met mountainbiken op mijn 7e. Daarvoor deed ik aan paardrijden en voetballen samen met mijn broer Joppe en buurman Wim van de Kreeke. Mijn vader koerste bij TMZ (foto) op de weg en begon in de winter ATB cups te rijden. Na een paar wedstrijden papa aan te moedigen was ik verkocht. Al snel stonden er 2 mountainbikes voor mij en mijn broer in de schuur.
Wij sloten ons aan bij de lokale mountainbike club en stonden aan de start van Zeeuwse ATB cup wedstrijden. Deze gingen super goed en ik wilde meer uitdaging. Zo mocht ik van mijn ouders eens een Landelijke jeugd wedstrijd proberen. Al snel reden mijn ouders stad en land af zodat Joppe en ik wedstrijden konden rijden.Toen ik nieuweling werd zijn we uitgeweken naar Belgie. Joppe en ik werden lid van de Waasland Mountainbike School waar we ontzettend veel geleerd hebben. Ik maakte enorme stappen en werd twee keer Nederlands kampioen cross country. Als junior dame had ik een van mijn beste jaren. Ik won 27 van de 30 wedstrijden waar ik aan de start stond en eindigde op een 5e plaats in de UCI rankings.
De jaren die volgden sukkelde ik enorm met mijn gezondheid waardoor ik roofbouw pleegde op mijn eigen lichaam en er een chronische schildklieraandoening aan over heb gehouden. Ik herstelde slecht en haalde weinig plezier meer uit het rijden van wedstrijden. Wedstrijd na wedstrijd kwam ik huilend over de finish roepende dat ik zou stoppen met de sport. Toch heb ik doorgezet.Foto: KNWU > Didi de Vries & Jeroen van Eck kampioen in 2019.

In 2018 werd ik 3e op het NK eliminator. Foto : Het jaar erop (2019) pakte ik de titel, welke heel onverwachts kwam. Op die manier ben ik meer eliminator wedstrijden gaan rijden om mijn trui te kunnen laten zien. Mijn focus verplaatste zich daardoor langzaam aan van cross-country naar eliminator. In 2020 werd ik 4e op het wereldkampioenschap en sindsdien ligt mijn aandacht volledig op eliminator. Door deze discipline heb ik het plezier volledig terug gevonden!Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen samen met mijn nieuwe ploeg. Ik hoop het beste van mezelf te kunnen laten zien in de world cups. Mijn doelen liggen in 2023 voornamelijk op de kampioenschappen, maar ik hoop ook veel te leren van mijn teamgenoten.
(23 januari 2023)
* Archieffoto 2022 *

* Didi de Vries bij WK 2022 in Spanje *Terug naar de inhoud