* Criteriums - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Criteriums Zeeland 2021.

* Kalender Wijzigingen, Aankondigingen, Verslagen en Foto's : Stuur je info naar  info@zeelandopdefiets.nl


5 WIELERKOERSEN TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND MEI EN BEGIN JUNI GESCHRAPT

Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) heeft vijf wedstrijden van de voorlopige kalender gehaald. Voorzitter Leo Bakker, de organisatoren en de renners zijn teleurgesteld maar er zijn geen mogelijkheden om de koersen in mei en begin juni te handhaven.

Bakker: "De covid-bepalingen zijn nog zodanig dat er geen vergunningen voor wielerwedstrijden gegeven mogen worden. Helaas, maar het is niet anders. Indien er op korte termijn een mogelijkheid komt zal TMZ zo snel als mogelijk op vrijgekomen datums een alternatief programma realiseren".
De geannuleerde wedstrijden:
Hulst 17 mei      Axel   25 mei           SHeer Abtskerke 29 mei           Aardenburg   5 juni          Vogelwaarde   19 juni  (wedstrijd wordt verzet naar 14 augustus i.p.v. Hengstdijk).         (23 april 2021)


VOORLOPIGE KALENDER 2021 TMZ

                                                                                                        zaterdag 12 juni     Yerseke

VERPLAATSING RONDE VAN BRUINISSE VAN MAART NAAR 19 JUNI

De organisatoren van de Ronde van Bruinisse hebben hun jaarlijkse KNWU criterium weer op de Zeeuwse wielerkalender gezet. Volgens de planning zullen op zaterdagmiddag 19 juni de renners hun rondjes afwerken door het dorpscentrum.

 
Comitelid Tonnie Jumelet over de nieuwe wedstrijddatum:  
"Zaterdag 19 juni is een datum waarop de ronde van Bruinisse geen tot weinig concurrentie van andere evenementen heeft. Er is ook gedacht aan 26 juni maar dat valt in het weekend van Concert at Sea.
Het niet doorgaan van de ronde van Bruinisse in 2020 zorgde voor flink wat financiele hoofdbrekens. We hadden al veel vaste kosten gemaakt waar we niet onderuit kwamen. Het afblazen van de ronde heeft ons veel geld gekost, maar dankzij onze trouwe sponsoren bestaan we nog. De toekomst van de ronde van Bruinisse heeft derhalve aan een zijden draadje gehangen.


De sponsors wilden ons blijven steunen. We komen al jaren op de stoep en ze weten wat ze ervoor krijgen. Bedrijven op Schouwen-Duiveland zijn er gebaat dat er wat te doen is. En of dat nu in Renesse, Zierikzee of Bruinisse is, maakt niet uit. Het is maar een kleine gemeenschap. Het is makkelijk om over te slaan. Maar als iedereen er zo over denkt, hebben we weer een jaar niets".    (10 januari 2021)
KERMISKOERS ST. JANSTEEN
29 JUNI 2021dinsdag 29 juni 2021
Sint Jansteen
Criterium KNWU  
Kermiskoers Steen met Zeeuwse renners
Terug naar de inhoud