* Brian van Goethem - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
> Podium Oud Renners :  Brian van Goethem  (Sluiskil / Terneuzen).
*  BRIAN VAN GOETHEM 6 JAAR PROF BIJ TEAM ROOMPOT (NL) & LOTTO SOUDAL (B) *

* ZEEUWSE EX BEROEPSRENNER BRIAN VAN GOETHEM IN 2023 PLOEGLEIDER
BIJ CONTINENTALE FORMATIE BEAT CYCLING MET RENNER JOCHEM KERCKHAERT UIT SCHOONDIJKE

Oud profrenner Brian van Goethem (16-4-91) stapte in maart 2023 in de ploegleiderswagen van de Nederlandse continentale ploeg Beat Cycling. Voor de 31 jarige Zeeuws Vlaming was het zijn debuut in deze begeleidings en advies functie. Hij heeft wel ervaring in het wielerpeloton als renner bij Lotto Soudal en Team Roompot Oranje Peloton.


De Zeeuws Vlaamse oud prof Brian van Goethem vond na het professionele wielrennen een nieuwe uitdaging in de 'normale maatschappij'. Hij ging aan de slag als milieu inspecteur.  Van Goethem zit ook nog regelmatig in de koers als chauffeur van de neutrale materiaalwagen van Libema Profcycling en de Nederlandse continentale formatie Beat Cycling met o.m. streekgenoot Jochem Kerkhaert in de gelederen.* GEEN KONTRAKTVERLENGING BRIAN VAN GOETHEM VOOR 2021 BIJ LOTTO SOUDAL.

* ZEEUWS VLAMING STOPT MET PROF WIELRENNEN NA GEDWONGEN VERTREK.

Bron : PZC 1 januari 2021Foto: Freddy Scheele.
van Goethem in klassieker Scheldeprijs 2019 vanuit Terneuzen.
In 2019 startte de Zeeuws Vlaming met Lotto Soudal in de Ronde van Spanje maar hij kon de Vuelta niet voltooien tot Madrid.Brian van Goethem (Philippine) koerste na 4 seizoenen Roompot in 2019 en 2020 in het shirt van de Belgische World Tour formatie Lotto Soudal met als ploeggenoot o.m. Tim Wellens, Tiesj Benoot, Thomas de Gendt, Tosh van der Sande en Caleb Ewan.In de Belgische topklassieker Gent - Wevelgem in 2018 zat Van Goethem in de vlucht van de dag en eindigde na een sterke finale op de negentiende plaats in het sponsorshirt van Roompot Nederlandse Loterij.

Uitslag:    1. Peter Sagan    Bora hansgrohe   251 km  5.07.32    2. Elia Viviani    Quick Step Floors    3. Arnaud Demare   Groupama FDJ 12. Jan Willem van Schip   (Roompot)     19. Brian van Goethem  (Roompot).

Van Goethem over Gent - Wevelgem 2018 : "Ik denk dat ik samen met Jan Willem van Schip terug kan kijken op een heel mooie koers. Ik denk ik doe een alles-of-nietspoging, maar Gilbert reed vol in dienst van Viviani. Je hoopt dat ze dan denken: laat dat Roompotje maar rijden".* Van Goethem in 2018 bij Jubileumtocht Wieler Vereniging Zeeuws Vlaanderen *
* ZEEUWSE PROF BRIAN VAN GOETHEM
EN PLOEGLEIDER MICHAEL BOOGERD (ROOMPOT NEDERLANDSE LOTERIJ)
IN 2018 TE GAST BIJ MIDDELBURGSE SCHOOL

Bron: PZC.  De Zeeuws Vlaamse beroepsrenner Brian van Goethem en zijn ploegleider Michael Boogerd waren in mei 2018 te gast op een basisschool in Middelburg. Het wielerduo van Team Roompot Nederlandse Loterij kreeg allerlei vragen van 17 leerlingen van basisschool Het Springtij. Wat vind je leuk aan wielrennen, hoe hard ga je en is het zwaar?   Van Goethem en Boogerd waren op de school om de kinderen te feliciteren met hun verkeersdiploma. Juf Karin van Opdorp reikte aan alle jongeren een diploma uit en de kinderen kregen van Team Roompot NL een verrassingstasje. De school won het bezoek van de renners door mee te doen aan een prijsvraag van Veilig Verkeer Nederland.  * TOP 10 OP SCORELIJST BREAKAWAY BRIAN *

Op de erelijst van Brian van Goethem staat in 2013 een zege in de Europe Tour kasseienomloop Zuid Oost Drenthe Classic. In Exloo versloeg hij na 209 km. Johim Ariesen en Sjoerd Kouwenhoven in de sprint.
Bekijk zijn overwinning in Zuid Oost Drenthe :


De GP - Memorial Briek Schotte rond Desselgem won van Goethem in 2015 en 2016.
Foto 13 september 2016:   1. Brian van Goethem  (Roompot Vakanties)   3.22.37      2. Jasper de Buyst    (Lotto Soudal) op 18 sec.   3. Sep Vanmarcke  (Team Lotto NL Jumbo)  z.t.   67 renners geklasseerd.

Daarnaast werd van Goethem als triomfator gehuldigd in de Ronde van Midden Brabant en de GP Marcel Kint (2014).

Verder derde plaatsen in de Omloop van het Houtland (2017) en in etappes in de Baloise Belgium Tour (2018), Ster ZLM Tour GP Jan van Heeswijk (2013) en de klassieker Ster van Zwolle in 2014.

Overige top 10 klasseringen :    
6. Schaal Sels  2016      
8. Albert Achterhes Pet Ronde van Drenthe 2014       
4. Tour de Gironde 2014
9de in de eendagskoers Veenendaal Veenendaal Classic in 2017.

Terug naar de inhoud