* Antwan Tolhoek - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Antwan Tolhoek  (Yerseke).

> t.m. 31 december 2023 :  Trek Segafredo / Lidl - Trek.   
> 2024 : Continental Sabgal Anicolor.
PORTUGESE CONTINENTALE PLOEG VOOR ANTWAN TOLHOEK IN 2024

Antwan Tolhoek gaat in 2024 in Portugese dienst rijden. Na zijn gedwongen vertrek bij Lidl-Trek was de 29 jarige Bevelander lang op zoek naar een nieuwe ploeg en dat is uiteindelijk een continentale formatie geworden. Volgend jaar zal Tolhoek het shirt aantrekken van Sabgal Anicolor. In 2023 stonden de sponsors Glassdrive Q8 Anicolor op de kleding (foto). De ploeg zal geleid worden door de familie Pereira. Met de nieuwe geldschieter Sabgal Foods is afgesproken dat de renners een internationaal gaan rijden.
Tolhoek krijgt volgend seizoen als ploeggenoten o.m. Maurico Moreira, Gabriel Baptista, Duarte Domingues, Frederico Figueiredo, Luís Mendonça, Artem Nych en Rafael Reis aan zijn zijde. Sabgal Anicolor is nog met meerdere renners in onderhandeling over een nieuw contract.   (27 november) 
TOUR OF GUANGXI:
ANTWAN TOLHOEK ZIET PROVINCIEGENOOT MILAN VADER WINNEN


Foto: Organisatie. Milan Vader kan de Chinese World Tour wedstrijd Gree-Tour of Guangxi op zijn erelijst zetten. De renner uit Middelburg won zondag de Koninginnenrit en pakte met deze prestatie de rode leiderstrui. In de resterende twee ritten verdedigde Vader met succes zijn toppositie. Het werd dus ver van huis de eerste profzege voor de 27 jarige beroepsrenner uit de hoofdstad van Zeeland. Het is meteen de eerste keer dat een Zeeuwse coureur een World Tour etappekoers wint.

2. Remy Rochus (Cofidis) op 6 sec.    3. Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) op 11 sec.    4. Hugh Carthy  (EF Education EasyPost) op 14 sec. 5. Tim Wellens  (UAE Team Emirates) op 16 sec.
Zeeuwen: 57. Tim van Dijke op 5.32  98. Antwan Tolhoek op 24.21   102. Mick van Dijke op 27.08.
Punten:  1. Dries De Bondt  (Alpecin Deceuninck) 58 pnt    11. Milan Vader  15 pnt.
Ploegen (18):   1. Cofidis      11. Team Jumbo Visma     13. Lidl-Trek.   (17 oktober 2023)


De laatste etappe rond Guilin was nog even spannend. Oscar Onley, de nummer 11 in het klassement op 22 seconden, was mee geslopen in een vijfmans Belgisch getinte kopgroep die twee minuten voorsprong pakte. De teamgenoten van Milan Vader herstelden de situatie en op 45 km van de streep was de samensmelting een feit. Op dat moment kon leider Vader aan zijn triomftocht beginnen richting eindzege. Zijn jarige ploegmaat Olav Kooij (22) etaleerde zijn snelle benen en won de achtste rit in de massasprint met de tijd 3.34.50.  2. Juan Sebastian Molano  (UAE Team Emirates)   3. Ethan Hayter  (Ineos Grenadiers)    4. Arvid de Kleijn  (Tudor Pro Cycling)     5. Dusan Rajovic  (Bahrain Victorious)    Zeeuwen: 31. Milan Vader     32. Tim van Dijke   88. Mick van Dijke op  24 sec.  89. Antwan Tolhoek op 24 sec.  (17 oktober 2023)
Foto: Organisatie. Na de voorlaatste etappe mocht Milan Vader, Zeeuwse ploegmaat van de broers Van Dijke, voor de tweede keer de leiderstrui aantrekken in het huldigingsprogramma. In Guilin kwam de Jumbo Visma coureur op de 23 ste plaats over de streep in dezelfde tijd als winnaar Juan Sebastian Molano (foto). In het algemeen klassement heeft ‘eerste man’ Vader 6 seconden voorsprong op Remy Rochas (Cofidis) en 14 tellen op Hugh Carthy van EF Education EasyPost  4. Tim Wellens  (UAE Team Emirates) op 16 sec.    5. Louis Barre  (Team Arkea Samsic) op 17 sec.

In de vijfde rit vanuit Liuzhou zaten de Nederlander Julius v.d. Berg en de Belg Dries De Bondt in de viermans vluchtgroep. Het aanvalskwartet kreeg wel 5 minuten maar dat was onvoldoende om dagsucces te kunnen behalen. De massasprint werd een sprintersbal met de 28 jarige Colombiaan Molano (UAE Team Emirates) als triomfator aan het feest na de langste etappe over 209 km.  2. Olav Kooij  (Jumbo Visma)    3. Tobias Lund Andresen  (Team DSM Firmenich)   4. Jonathan Milan (Bahrain Victorious)     5. Arvid de Kleijn  (Tudor Pro Cycling). Zeeuwen: 23. Milan Vader   49. Tim van Dijke    103. Antwan Tolhoek op 13.15    109. Mick van Dijke op 17.07. (16 oktober 2023)Foto: Eurosport TV.   Milan Vader heeft op de valreep van het wegseizoen een klinkende zege behaald in de World Tour. Hij realiseerde een verrassende dubbelslag in de Tour of Guangxi. De 27 jarige Middelburger van Team Jumbo Visma won de koninginnenrit en werd na de vierde koersdag als nieuwe leider gehuldigd.

Vader liet op de slotklim naar Mashan Nongla Scenic Spot met een indrukwekkende versnelling zijn opponenten achter zich. Alle tegenstanders in een uitgedund peloton, w.o. Tim Wellens, Matteo Jorgenson en Ethan Hayter, reed hij overtuigend en vol overgave uit het wiel.


De Fransman Remy Rochas kwam nog dichtbij maar Vader hield knap stand en kwam met 2 seconden voorsprong als een verbaasde triomfator binnen. De klim naar de finish had een lengte van ruim drie kilometer met een gemiddelde stijging van 6,6 %.
De vlucht van de dag werd ingevuld door Zdenek Stybar, Julius Johansen (Intermarche Circus Wanty), Jensen Plotwright (Alpecin Deceuninck), Jens Reynders (Israel Premier Tech) en Changseng Sun van de Chinese selectie. Het kordate vijftal had echter geen schijn van kans in de turbulente slotfase.


* Zeeuwen:    66. Antwan Tolhoek op 5.05      67. Tim van Dijke op 5.08     85. Mick van Dijke op 7.55

* Algemeen klassement:   1. Milan Vader       2. Remy Rochas op 6 sec.      3. Hugh Carthy op 14 sec.   (15 oktober 2023)

Foto: Organisatie. In de derde etappe over 134 km. was het dan toch raak voor Team Jumbo Visma. Olav Kooij (21 / foto) uit Numansdorp won na 3 uur wedstrijd de massasprint in Nanning. De Zuid Hollander etaleerde zijn snelle benen na een lastige finale op een lokale omloop met een klim van 11,8 %.
2. Rick Pluimers  (Tudor Pro Cycling)    3. Marijn van den Berg  (EF Education Easy Post)     4. Tobias Lund Andresen  (Team DSM Firmenich)    5. Lionel Taminiaux  (Alpecin Deceuninck).
Zeeuwen:    39. Milan Vader  z.t.  48. Tim van Dijke op 14 sec.    74. Mick van Dijke op 1.32     89. Antwan Tolhoek op 5.04.
(14 oktober 2023)Op de tweede dag sprintte Jonathan Milan (foto) van Bahrain Victorious in havenstad Qinzhou naar de dagzege. De 23 jarige Italiaan die in 2024 bij Lidl-Trek gaat rijden won in een vlakke rit de massasprint na 149 km met de tijdnotering 3.15.53. 2. Arvid de Kleijn  (Tudor Pro Cycling)   3. Juan Sebastian Molano  (UAE Team Emirates)   4. Max Kanter  (Movistar)     5. Jhonatan Narvaez  (Ineos Grenadiers).
Zeeuwen: 29. Milan Vader   36. Tim van Dijke 81. Mick van Dijke  109. Antwan Tolhoek op 23 sec.   (13 oktober 2023)Milan Vader van Jumbo Visma was in de openingsrit de eerste binnenkomer van het kwartet Zeeuwen dat op de startlijst staat. De Middelburger eindigde in de massasprint op de 34 ste plaats.
In de etappe door havenstad Beihai gingen vier coureurs in de aanval. Dries de Bondt, Frederik Wandahl, Omer Goldstein en Louis Barre trapten naar 1,5 minuut maar deze marge bleek toch onvoldoende om dagsucces te kunnen boeken. Na de hergroepering op 15 km van de streep werden de sprinters in stelling gebracht. Routinier Elia Viviani (Ineos Grenadiers / foto) was de rapste na drie uur wedstrijd en 135 km op de teller. De 34 jarige Italiaan kon de tweede seizoenzege op zijn scorelijst zetten. 2. Jonathan Milan  (Bahrain Victorious)   3. Sam Bennett  (Bora hansgrohe)     4. Arnaud de Lie  (Lotto Dstny)   5. Olav Kooij (Jumbo Visma).
Zeeuwen, in dezelfde tijd als winnaar:  34. Milan Vader    48. Tim van Dijke   98. Mick van Dijke    105. Antwan Tolhoek.    (12 oktober 2023)

GEEN NIEUW CONTRACT VOOR ANTWAN TOLHOEK BIJ LIDL-TREK

Foto: Lidl-Trek.  Antwan Tolhoek moet op 31 december het sponsorshirt van zijn huidige ploeg Lidl-Trek inleveren. De 29 jarige Bevelander krijgt geen nieuw contract voor 2024 en gaat op zoek naar een nieuwe werkgever op de wielermarkt. De Zeeuwse klimmer maakte twee jaar geleden de overstap van Jumbo Visma naar Trek Segafredo. Hij wilde in een nieuwe omgeving meer voor eigen kans koersen. De resultaten op zijn scorelijst bleven uiterst beperkt mede door een hardnekkige knieblessure en enkele valpartijen.

Tolhoek bij Wielerflits.nl over zijn huidige status: “Ik ben absoluut supergemotiveerd om het beste uit mezelf te halen. De afgelopen twee jaren zijn voor mij persoonlijk de aller slechtste twee seizoenen ooit geweest. Het zou enorm zonde zijn als het daarom nu stopt. Ik heb nog genoeg jaren voor me waarin ik kan presteren. Mijn vertrouwen is groot dat ik nog altijd het niveau heb dat ik hiervoor bij Jumbo Visma heb laten zien. Ik hoop voor volgend jaar een mooie profploeg te vinden waar ik dat er opnieuw uit kan laten komen.”Foto: Jumbo Visma.   Op zijn erelijst staat 1 profzege. In 2019 won hij solo in Zwitserland op de Flumserberg. Ook in 2019 werd hij vierde in Guangxi en dertiende in de Ronde van Polen. In 2018 eindigde Tolhoek als elfde in het Criterium du Dauphine, tiende in de San Sebastian en tweede in de Japan Cup. In 2020 scoorde hij in de Ronde van Lombardije (12 de) en in de etappewedstrijd Ruta del Sol (2 de).  (11 oktober 2023)

 
 

* EINDKLASSEMENT CRO RACE : ANTWAN TOLHOEK IN ACHTERHOEDE OP 35 MINUTEN

Foto: Organisatie.  Algemeen klassement: Orluis Aular (26) van Caja Rural Seguros werd in Zagreb als eindwinnaar gehuldigd met de tijdscore 22.59.38 na acht koersdagen.  2. Alexander Kristoff  (Uno X) op 3 sec.    3. Ethan Hayter  (Ineos Grenadiers) op 7 sec.   4. Magnus Sheffield  (Ineos Grenadiers) op 9 sec.    5. Gal Glivar  (Adria Mobil) op 13 sec.  eerste Hollander:  21. Frank v.d. Broek  (Team DSM Firmenich) op 42 sec.  88. Antwan Tolhoek op 35 min. 100 renners geklasseerd.  Ploegen (12):  1. Uno X   12. Lidl-Trek. (1 oktober 2023)


In de slotrit van Samobor naar Zagreb zegevierde de 25 jarige Campbell Stewart uit Nieuw Zeeland. De coureur van Team Jayco Alula versloeg de hele meute na 157 km met een wedstrijdduur van 3.17.49.  2. Alexander Kristoff  (Uno X)    3. Gal Glivar   (Adria Mobil)    4. Nicolo Parisini  (Q 365 Pro Cycling)    5. Tobias Lund Andresen  (Team DSM Firmenich)   71. Antwan Tolhoek z.t.   (1 oktober 2023)In de voorlaatste etappe kozen drie coureurs voor de aanval maar ze konden een hergroepering toch niet voorkomen. Tijdens een onrustige slotfase bleef alles compact onder controle van de snelle mannen. Bij het sprintersbal in Ozalj was de mooiste prijs voor Venezolaans kampioen Orluis Aular (foto). De 26 jarige coureur van Caja Rural Seguros pakte na 4,5 uur de dagzege en werd gehuldigd als nieuwe klassementsleider. 2. Alexander Kristoff  (Uno X)   3. Ethan Hayter  (Ineos Grenadiers)    4. Elia Viviani  (Ineos Grenadiers)    5. Tobias Lund Andresen  (Team DSM Firmenich)  93. Antwan Tolhoek op 4.31.   (30 september 2023)Matej Mohoric won vrijdag de vierde etappe bij een aankomst bergop. De 28 jarige Sloveen sprintte op de kasseien alle concurrenten uit het wiel en pakte na 3600 hoogtemeters de dagzege in Labin.  Tweede binnenkomers Magnus Sheffield (Ineos Granadiers) mocht voor het eerst de leiderstrui aantrekken. 3. Orluis Aular  (Caja Rural Seguros)   4. Ethan Hayter  (Ineos Grenadiers)     5. Roger Adria  (Equipo Kern Pharma)  74. Antwan Tolhoek op 16.36.   (29 september 2023)De etappe van Otocac naar Opatija over 133 km. leverde donderdag winst op voor de Italiaan Nicolo Parisini. De 23 jarige renner van Q36.5 Pro Cycling versloeg na 3 uur koers de gerenommeerde sprinters 2. Tobias Lund Andresen  (Team DSM Firmenich)   3. Matej Mohoric  (Bahrain Victorious)    4. Pavel Bittner (Team DSM Firmenich)    5. Orluis Aular  (Caja Rural Seguros RGA)   98. Antwan Tolhoek op 6.37   (28 september 2023)Het Pro Team Caja Rural Seguros RGA behaalde topsucces tijdens de vlakke tweede etappe. In het warme Novalja won de Portugees Iun Leitao (25 / foto), die ook op de baan sterk presteert, verrassend de massasprint na een saaie rit over 114 km.  2. Elia Viviani  (Ineos Grenadiers)   3. Alexander Kristoff  (Uno X)    4. Tim Torn Teutenberg  (Lidl-Trek)    5. Giovanni Lonardi  (Eolo Kometa). Antwan Tolhoek reed in de slotfase meestal achterin het peloton en finishte als 90 ste op 22 seconden van de triomfator.  (27 september 2023)Na een rustige periode met vrijwel geen wedstrijden mocht Antwan Tolhoek weer eens een rugnummer ophalen. De 29 jarige Bevelander startte dinsdag in de achtste CRO race, een Kroatische etappewedstrijd met elke dag veel hoogtemeters voor de 116 coureurs.
 
De opening van Primosten naar Siny was een heuvelrit over 181 km. met de traditionele vlucht van de dag. Omdat de aanvallers zoals verwacht niet konden wegblijven kwam de meestal spectaculaire massasprint in beeld. Daarin versloeg de 34 jarige Italiaan Elia Viviani (Ineos Grenadiers /foto) de 13 jaar jongere Deen Tobias Lund Andresen van Team DSM Firmenich met gering verschil. Het was voor Viviani zijn eerste seizoenzege. 3. Alexander Kristoff  (Uno X)  4. Campbell Stewart  (Team Jayco Alula)   5. Giovanni Lonardi  (Eolo Kometa)   
Antwan Tolhoek zat in de finale achter een valpartij en verspeelde op de 83 ste plaats 1.37.  Ploegen (17):  1. Team DSM Firmenich     16. Lidl-Trek. De Cro Race duurt t.m. zondag 1 oktober. (26 september 2023)


* TOLHOEK NIET IN VUELTA SELECTIE LIDL-TREK

De ploegleiding van Lidl-Trek selecteerde Antwan Tolhoek niet voor de Ronde van Spanje. Bauke Mollema (36 / foto) zorgde voor de Hollandse presentie op de Spaanse wegen.
Tolhoek heeft een contract bij Lidl-Trek tot eind 2023. Het is momenteel nog niet duidelijk bij welke ploeg de Bevelander in 2024 zal koersen.
In 2017 reed Tolhoek de Vuelta in het sponsorshirt van Lotto NL Jumbo. Hij eindigde in Madrid als vierde Nederlander op de 28 ste plaats. Het verschil met winnaar Chris Froome (Team Sky) bedroeg 1.21.46.   (1 september 2023)


* TOLHOEK OP RUIM HALF UUR IN RONDE VAN NOORWEGEN

De tiende editie van de Artic Race of Norway bestond uit vier koersdagen. Bij de slothuldiging werd  de 27 jarige Brit Stephen Williams (foto) als eind winnaar in de bloemetjes gezet. De 27 jarige coureur van Israel Premier Tech moest voor zijn triomf bijna 16 uur op zijn fietszadel doorbrengen.
2. Christian Scaroni  (Astana Qazaqstan) op 1 sec.    3. Kevin Vermaerke   (Team DSM Firmenich) op 9 sec.   4. Tobias Halland Johannessen  (Uno X) op 9 sec.   5. Dylan Teuns  (Israel Premier Tech) op 11 sec.   97. Antwan Tolhoek op 33.59 na de klasseringen 48, 102, 70 en 89.   (20 augustus 2023)

* TOP 50 TOLHOEK IN RONDE VAN POLENAntwan Tolhoek pakte de koersdraad weer op in de zevendaagse Ronde van Polen. Gedurende een week moesten veel hoogtemeters bedwongen worden door de talrijke proftoppers. De eindzege kwam op naam van de 28 jarige Sloveen Matej Mohoric. In een enerverende finale werd een uniek seconden spel uitgevochten dat in het voordeel uitpakte van de Sloveen van Bahrain Victorious. Na 26 uur en 17 minuten was het verschil in de top 2 minimaal.  2. Joao Almeida (UAE Team Emirates) op 1 sec   3. Michal Kwiatkowski  (Ineos Grenadiers) op 17 sec.    4. Ilan Van Wilder  (Soudal Quick Step) op 22 sec.    5. Mattia Cattaneo  (Soudal Quick Step) op 41 sec.  De jury rapporteerde 151 binnenkomers bij de 80 ste editie in finishplaats Krakow.
 
Antwan Tolhoek werkte vol overgave aan zijn conditie met het oog op het naseizoen. De renner van Lidl-Trek die dit seizoen lang aan de kant stond wegens een hardnekkige knieblessure eindigde in de middenmoot op een bescheiden 48 ste plaats. Met de klasseringen 98, 20, 33, 101, 102, 116 en 97 was de marge met de triomfator opgelopen naar bijna negen minuten.   (4 augustus 2023)* TOP 10 IN ACHT VAN CHAAM

* Foto : Organisatie *

53 ste Acht van Chaam : Top Criterium KNWU:   
1. Mathieu van der Poel       2. Wout Poels        3. Jasper Philipsen    
4. Sjoerd Bax          5. Timo Roosen      
Zeeuwen:  9. Antwan Tolhoek     28. Wesley Mol.     30 geklasseerden.     
(26 juli 2023)* RENTREE ANTWAN TOLHOEK OP 25 JULI IN FRIESLAND

Foto: Organisatie.  Antwan Tolhoek zit weer in koers. Na een hardnekkige knieblessure en een lange herstelperiode kon de renner van Lidl-Trek op 25 juli een rugnummer ophalen bij het profcriterium in Surhuisterveen.  
De 41 ste editie leverde na 80 km winst op voor de bergkoning van de Tour de France. Giulio Ciccone, ploeggenoot van Tolhoek, werd gehuldigd als triomfator in het Friese wielerdorp.  2. Wout Poels   3. Carlos Rodriguez    4. Fabio Jakobsen   5. Ramon Sinkeldam.  
Antwan Tolhoek voltooide het Na Tour criterium op de 32 ste plaats. De jury klasseerde 39 renners.   (25 juli 2023)


* ANTWAN TOLHOEK & SHIRIN VAN ANROOIJ BIJ LIDL - TREK FORMATIE

Lidl is vanaf eind juni de nieuwe titelpartner van het wegprogramma van Trek. De samenwerking brengt de grote merken Lidl & Trek samen. Beide ondernemingen zetten zich in voor kwaliteit en klantvriendelijkheid. Ze zullen samenwerken om de ambities van het wegprogramma te verbreden met behoud van de kernwaarden.
* De Zeeuwse inbreng bij Lidl-Trek komt van Shirin van Anrooij (Kapelle) en Antwan Tolhoek (Yerseke) * (28 juni 2023)


* TOLHOEK VERLAAT CRITERIUM DU DAUPHINE
IN EERSTE ETAPPE WEGENS KNIEBLESSURE *
(4 juni 2023)


Tolhoek maandag (5 juni) op Twitter:  
"Knie pijn kwam al terug vroeg in de koers en werd al snel zo erg dat het voelde
alsof iedere pedaalslag een mes in mijn knie werd gestoken.
Ondanks dat ik het de laatste tijd goed heb laten behandelen blijft het terug komen"* Bron : PZC 26 april 2023 *

* HARDNEKKIGE KNIEBLESSURE ANTWAN TOLHOEK *

* ANTWAN TOLHOEK VERLAAT UAE TOUR ALSNOG NA VAL IN EERSTE ETAPPE

 
Foto: Twitter.  Antwan Tolhoek startte zaterdag niet meer in de zesde etappe.
Hij kreeg last van de verwondingen opgelopen bij een val in de openingsrit.  (25 februari 2023)
Dylan Groenewegen (Team Jayco / foto) won de vijfde etappe in een massasprint na 170 km en bijna 4 uur koers. 2. Fernando Gaviria (Movistar)    3. Sam Bennett   (BORA hansgrohe)   4. Emils Liepins  (Trek Segafredo)     5. Tim Merlier  (Soudal Quick Step)    134. Antwan Tolhoek op 3.57.  (24 februari 2023)

Tijdens de finale van de vierde etappe zaten Nederlandse sprinters netjes in de voorste gelederen maar de zege ging naar een Colombiaan. In Dubai Harbour won Juan Sebastian Molano (bovenste foto) van UAE Team Emirates na 174 km en bijna 4 uur koers de massasprint. Met een enorme jump drukte de ervaren prof zijn wiel als eerste over de finish (foto). 2. Olav Kooij  (Jumbo Visma)    3. Sam Welsford (Team DSM)  4. Arvid de Kleijn  (Tudor Pro Cycling)     5. Dylan Groenewegen  (Team Jayco)    6. Danny van Poppel  (BORA hansgrohe) 7. Marijn v.d. Berg (EF Education EasyPost).
De vlucht van de dag werd gevormd door drie coureurs. Alex Baudin, Alessandro Tonelli en Samuele Zoccarato pakten bijna drie minute. Op 3 km van de streep kwam de samensmelting tot stand en kregen de snelle jongens het laatste wielerwoord. (23 februari 2023)
Een emotionele Augusto Rubio Einer (Movistar / foto) haalde op zijn 25 ste verjaardag de eerste profzege binnen op de derde koersdag. De Colombiaanse ras klimmer reed naar de overwinning op de slotklim Jebel Jais met een lengte van 20 km. op een hoogte van bijna 1500 meter. Hij hield verrassend de overige klimgeiten achter zich en ging met 14 seconden voorsprong over de finish.  2. Remco Evenepoel op 14 sec.   3. Adam Yates op 15 sec.   4. Alexey Lutsenko op 15 sec.    5. Luke Plapp op 15 sec.
Antwan Tolhoek was enkele keren vooraan te zien maar op de 68 ste plaats verloor hij nog bijna tien minuten. In het klassement steeg de Zeeuw 28 posities en staat 111 de op 22.34 van de nieuwe leider Evenepoel van Soudal Quick Step. (22 februari 2023)
In de ploegentijdrit over 17,3 km kon Antwan Tolhoek het hoge tempo niet volgen. Op de rechte en brede asfaltwegen moest de Zeeuw lossen en kwam op ruim twee minuten binnen in Khalifa Port. Trek Segafredo eindigde met een gemiddelde van 55.806 km op de tiende plaats met een marge van 19 seconden op de Belgische formatie Soudal Quick Step. De winnende ploeg met wereldkampioen Remco Evenepoel en nationaal kampioen Tim Merlier in de gelederen zette met gemiddeld 56.773 km de eindtijd 18.17 op de juryklok.  2. EF Education EasyPost op 1 seconde   3. Ineos Grenadiers op 3 sec. 10. Trek Segafredo op 19 sec. 11. Team Jumbo Visma op 21 sec.  (21 februari 2023)
Antwan Tolhoek kwam in de eerste etappe van de UAE Tour ten val ten val in het waaiergeweld en verloor de aansluiting met het peloton. De renner van Trek Segafredo kwam in een groep met negen renners in de achterhoede over de streep. Zijn achterstand op de Belgische triomfator was opgelopen naar ruim tien minuten.
De openingsrit voerde vanaf Al Dhafra Castle over rechte en brede woestijnwegen naar Al Mirfa. Na talrijke tempoversnellingen, aanvalspogingen en waaiers kwamen in de slotfase 12 renners in de spits. Opvallend daarbij veel snelle jongens die alert hadden gereageerd toen het tempo werd opgeschroefd.In de sprint had de fotofinish (foto) een beslissende functie. Na een intensieve bestudering van de beelden werd Tim Merlier (foto boven) als winnaar aangemerkt. De 30 jarige Belgisch kampioen van Soudal Quick Step mocht na ruim 3 uur koers en 151 km dan toch de bloemen afhalen. 2. Caleb Ewan  (Lotto Dstny)   3. Mark Cavendish  (Astana Quzaqstan Team)  4. Olav Kooij  (Jumbo Visma)   5. Nikias Arndt  (Bahrain Victorious)   136. Antwan Tolhoek op 10.25. (20 februari 2023)* TOP 30 ANTWAN TOLHOEK IN EINDKLASSEMENT VUELTA A SAN JUAN

Tijdens de etappewedstrijd Vuelta a San Juan eindigde Antwan Tolhoek na zeven koersdagen binnen de top 30 in de eindrangschikking. Met de klasseringen 49, 32, 56, 29, 36, 58 en 81 belandde de renner van Trek Segafredo op de 26 ste plaats bij zijn seizoenstart. Zijn achterstand op de 28 jarige Colombiaanse triomfator bedroeg 3.58. In finishplaats San Juan werd Miguel Angel Lopez (foto) van Team Medellin EPM als winnaar gehuldigd met de tijdscore 25.40.57.  2. Filippo Ganna  (Ineos Grenadiers) op 30 sec.  3. Sergio Higuita  (Bora hansgrohe) op 44 sec.    4. Einer Augusto Rubio  (Movistar) op 50 sec.     5. Brandon Smith Rivera  (Ineos Grenadiers) op 1.01.  

Nederlanders:   26. Antwan Tolhoek op 3.58    60. Danny van Poppel  (Bora hansgrohe) op 22.35     88. Fabio Jakobsen   (Soudal Quick Step) op 36.22. De UCI jury klasseerde 133 renners. Ploegenklassement met 26 teams: 1. Ineos Grenadiers   8. Trek Segafredo. (29 januari 2023)Bron: Trek Segafredo 2023.


* Bron : wielerblad 'In de Leiderstrui' december 2022.

* Bron : PZC december 2022 *
* Antwan Tolhoek won op 20 juni 2019 de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland.
Na 120 km. vanuit Einsiedeln kwam hij met de tijdscore 2.43.34 solo over de finish op de top van de 1218 meter hoge Flumserberg.
2. Egan Bernal  (Team Ineos)      3. Francois Bidard   (AG2R La Mondiale).
Eindklassement 83 ste editie:   1. Egan Bernal       53. Antwan Tolhoek op 37.43.

* ANTWAN TOLHOEK IN GESPREK MET WITTE ANDRIESSE VAN ZEELAND OP DE FIETS.NL
BIJ DE PLOEGENPRESENTATIE VAN TEAM JUMBO VISMA IN DECEMBER 2018

* Antwan Tolhoek (Rabobank Development Team )
en Nick v.d. Lijke (Lotto NL Jumbo) in 2015 *


Terug naar de inhoud