* Antwan Tolhoek - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Antwan Tolhoek  (Yerseke).

> t.m. 31 december 2023 :  Trek Segafredo / Lidl - Trek.   

> 2024 : Sabgal Anicolor Cycling Team  (Portugal).

> Ontslag op 8 februari 2024 na doping perikelen in november 2023.* ANTWAN TOLHOEK : POSITIEVE DOPINGTEST EN ONTSLAG BIJ NIEUWE PLOEG *
Antwan Tolhoek is enkele dagen na zijn eerste wedstrijd van 2024 ontslagen door zijn nieuwe werkgever Sabgal Anicolor. Aanleiding voor deze harde beslissing was een positieve dopingtest van Tolhoek in november 2023. De 29 jarige Bevelander was toen nog in dienst van de formatie Lidl-Trek en kreeg bij een out of competition controle' bezoek van de UCI dopingjagers. De uitkomst van de test met de diagnose 'anabole steroiden' was een mokerslag voor Tolhoek. Hij werd volgens de UCI procedures voorlopig geschorst en zijn Portugese ploeg stuurde hem onmiddellijk de laan uit.  * Foto : Organisatie > Prova de Abertura op 4 februari *

* Bron : Wielerflits februari 2024:

TOP 20 ANTWAN TOLHOEK BIJ SEIZOENSTART 2024 IN PORTUGAL

* Foto : Organisatie *
Antwan Tolhoek startte in de Portugese eendagskoers Prova de Abertura door de regio Aveiro. De Argentijn Tomas Contte (foto) van Aviludo Louletano sprintte naar de overwinning met de tijdscore 3.50.39. Op de tweede plaats kwam Afonso Eulalio (Abtf Betao) binnen. Tiago Leal (Radio Popular) eindigde als derde. Antwan Tolhoek kon wedstrijdritme opdoen en zijn conditie aanscherpen. De renner van Sabgal werd op de negentiende plaats geklasseerd. De jury rapporteerde 119 finishers. Bekijk de beelden: https://www.youtube.com/watch?v=lIMQL3buNNI      (4 februari 2024)


*  Sabgal Anicolor Cycling Team 2024   -   Antwan Tolhoek 2de van rechts  *PORTUGESE CONTINENTALE PLOEG VOOR ANTWAN TOLHOEK IN 2024 : SABGAL ANICOLOR
Fotografie: Sabgal Cyclingteam.   Antwan Tolhoek gaat in 2024 in Portugese dienst rijden. Na zijn gedwongen vertrek bij Lidl-Trek was de 29 jarige Bevelander lang op zoek naar een nieuwe ploeg en dat is uiteindelijk een continentale formatie geworden. In 2024 zal Tolhoek het shirt aantrekken van Sabgal Anicolor. In 2023 stonden de sponsors Glassdrive Q8 Anicolor op de kleding. De ploeg zal geleid worden door de familie Pereira. Met de nieuwe geldschieter Sabgal Foods is afgesproken dat de 14 renners een internationaal programma gaan rijden.
Tolhoek krijgt als ploeggenoten o.m. Andre Carvalho, Maurico Moreira, Gabriel Baptista, Duarte Domingues, Frederico Figueiredo, Luís Mendonça, Artem Nych en Rafael Reis aan zijn zijde.

> Lees meer over de transfer van Tolhoek :  https://www.fullracing.pt/noticias/516Tolhoek over zijn nieuwe wieler omgeving: "Ik ben blij en dankbaar met de kans die ik heb gekregen om mezelf te herontdekken en mijn liefde voor het wielrennen terug te vinden. Ik wil terugkomen op mijn oude niveau na twee moeilijke jaren, met de nodige valpartijen en blessures. Het kostte me veel tijd om te herstellen.
Ik geloof dat we met dit team, met de mentaliteit en de doelen die we hebben, alles kunnen bereiken wat we willen. Ik hoop dat we als collectief veel succes kunnen behalen. Persoonlijk hoop ik een kracht te zijn binnen het team".   (december 2023)
* RESULTATEN 2023 ANTWAN TOLHOEK


* 1 PROFZEGE ANTWAN TOLHOEK IN RONDE VAN ZWITSERLAND 2019
* Antwan Tolhoek won op 20 juni 2019 de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland.
Na 120 km. vanuit Einsiedeln kwam hij met de tijdscore 2.43.34 solo over de finish op de top van de 1218 meter hoge Flumserberg.
2. Egan Bernal  (Team Ineos)      3. Francois Bidard   (AG2R La Mondiale).
Eindklassement 83 ste editie:   1. Egan Bernal       53. Antwan Tolhoek op 37.43.* ANTWAN TOLHOEK IN GESPREK MET WITTE ANDRIESSE VAN ZEELAND OP DE FIETS.NL
BIJ DE PLOEGENPRESENTATIE VAN TEAM JUMBO VISMA IN DECEMBER 2018


* Antwan Tolhoek (Rabobank Development Team )
en Nick v.d. Lijke (Lotto NL Jumbo) in 2015 *


Terug naar de inhoud