* Anne Terpstra - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Veld  -  Mountainbiken : Prof Anne Terpstra  (Zierikzee > Apeldoorn).  2023 en 2024 : Ghost Factory Racing Team.* Anne Terpstra  (Zierikzee > Apeldoorn)  is profrenster vanaf 2013 *

In 2016 sloot Terpstra zich aan bij het GHOST Factory Racing Team.

Geboren: 5 januari 1991 in Zierikzee.

Ploeg 2023 en 2024 : Ghost Factory Racing Team.
Foto: KNWU.

* Terpstra op de teamsite van Ghost Factory:

"Ik ben niet begonnen met fietsen om een professionele atleet te worden en niets anders in mijn leven te doen. Ik hou gewoon van fietsen. Ik reisde altijd met mijn broer. En toen ik bij GHOST kwam, dacht iedereen dat ik gek was omdat ik het eerst alleen maar over mijn broer had. Ik belde hem altijd als ik naar een race ging en praatte met hem over het circuit. Hij gaf me toen tips over hoe ik deze of gene druppel moest nemen.

Haar plezier in het wielrennen heeft haar gebracht tot waar ze nu is. Haar beslissing om na haar bachelor te stoppen met de medische school en profwielrenster te worden, is niet gebaseerd op haar wil om te winnen. Het was gewoon de passie voor fietsen. Een passie die nog sterker wordt als je die deelt met je dierbaren.

In 2019 eindigde Anne in Albstadt voor het eerst op het wereldbekerpodium met een 5e plaats. In Andorra laat ze de wereld zien hoe sterk ze is geworden: als ze afstand neemt van Jolanda Neff, rijdt ze naar een onbetwiste overwinning. Veel mensen zijn verbaasd dat Anne heeft gewonnen. Voor Anne, die zware blessures heeft overwonnen en sterker dan ooit terugkeert, komt er een ander puzzelstukje om de hoek kijken: deze overwinning heeft haar mindset, haar aanpak veranderd.

"Ik moest gewoon winnen om te leren en de volgende stap te zetten. Het is super belangrijk met welke houding je naar de start gaat. Ik kan nu eindelijk tevreden zijn met elk ander resultaat. Omdat ik weet dat als ik alles goed heb gedaan en alles heb gegeven, het resultaat, hoe het ook uitpakt, prima is. Dat veranderde mijn perspectief. Het is bijna alsof ik eindelijk een grote, zware rugzak heb uitgeladen. Wat overblijft is het plezier van fietsen. Ik kan er weer volop van genieten. En dat is alles. Daar word ik blij van".  
Foto: The Attention Builders > Anne Terpstra 1ste van rechts.


* Lees meer over de motivatie van Anne Terpstra:


Terug naar de inhoud